26/12/2020

Eckerön kauniita maisemia



Meillekin on saatu sen verran lunta että maa on valkoinen. Valoisuus lisääntyi valtavasti ja toi jouluisen tunnelman.
Meri oli peilityyni ja liukkailla kallioilla taiteillen menin rantaan ihailemaan maisemia.
Kylläpä tuntuu mukavalta kun maassa on valkoista, vaikkakin ihan ohuelti vaan.
Kaikki tämän postauksen kuvat ovat Eckeröstä, Ahvenanmaan läntisimmästä osasta.











Kävimme camping-alueella jossa kymmenillä ruotsalaisilla on vakituiset asuntovaunupaikat, mutta yhtäkään autoa ei nyt paikalla näkynyt. Korona on tainnut estää tänne tulon ja ehkä jouluna ei muutenkaan ole niin kovaa halua asuntovaunuilemaan.

Kävelijöitä näkyi koko matkalla tosi paljon. Kotoa lähtiessämme paistoi aurinko, mutta sää muuttui hetken päästä pilviseksi ja harmaaksi. Lämpötila oli yhden asteen plussan puolella.





Kalasatama kuuluu aina Eckerön pakollisiin käyntikohteisiin. Vanhat venevajat ja muut vanhat rakennukset houkuttavat kuvaamaan aina vaan. 
Rannassa on ravintola Bodegan, joka ilmeisesti on näin joulun aikaan ainakin silloin tällöin auki. Ravintola oli somistanut jouluisen tervetulotoivotuksen.









Rantaravintola jouluasussaan, ja pienessä majakassa loisti valo, vaikka näin päivällä se näkyikin vain heikosti.Ravintolan sisätilat oli somistettu ihanan jouluisiksi. Illan hämärtyessä ei voisi olla viihtyisämpää ympäristöä istuskella.
Kesällä ravintolan terassilta voi ihailla merimaisemia ja venevajoja.







Tätä pikkuista hirsimökkiä olen kuvannut ennenkin, mutta en muistaakseni talvella. Mökistä minulle tulee aina mieleen Myrskyluodon Maija.





Illaksi on ennustettu kovia tuulia, joten näin tyynestä ei saada kauan nauttia.
Merellä näkyi Eckerö Linen laiva joka juuri oli irtautunut satamalaiturista ja lähti kohti Ruotsia. Toivottavasti kova tuuli ei haittaa sen kulkua myöhemmin tänään.

Eckeröstä ajelimme kohti kotia jossa oli vuorossa jouluruokien rippeiden nauttimista. Tänään olimme enää ihan kaksistaan aterialla. Ihan sopivasti olimme tänä vuonna osanneet varata jouluruokia, ei liian paljon, mutta ei liian vähänkään. Porukalla olimme kaiken valmistaneet.




OIKEIN RAUHALLISTA JA IHANAA JOULUN PYHIEN JATKUMISTA KAIKILLE!

💖💖💖

.

 

38 kommenttia:

  1. Oi, miten nättejä kuvia! Lumi, ihan pienenäkin määränä, tekee kyllä pilvisestäkin talvipäivästä kuulaan valoisan. Meilläkin sitä on nyt ollut pari päivää maassa aivan aavistuksen verran, mutta eiköhän se huomenna viimeistään sula pois, kun sää lämpenee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Valon määrän lisääntyminen oli yllättävää ja maisemat niin uskomattoman kauniita. Lähteehän se täältäkin varmaan pian, harmi.

      Poista
  2. Ihan mielettömän kaunista <3 Rakastan noita venevajoja, jotka hipovat veden pintaa ja joista näkee, että pystyssä ollaan oltu jo iät ja ajat.
    Mukavaa Tapaninpäivän iltaa sinulle Kristiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin vaikka lunta on vaan ihan vähän. Aina ihmettelen miten nuo venevajat kestävät tuossa vedessä.
      Kiitos samoin sinulle Outi<3

      Poista
  3. Oi oi, nyt on kaunista! Kuvat kuin suoraan Ahvenanmaan matkailuesitteestä! Jännää, mutta teillä on enemmän lunta kuin täällä mantereen rannikkoseudulla.
    Oikein mukavaa pyhien jatkoa teille 🎄🕯️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maija. Oikein hyvää joulun pyhien jatkoa teille myös<3

      Poista
  4. Huikean kauniit kuvat ja maisemat!
    Oikein hyvää tunnelmaa teille joulun välipäiviin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maisemat ovat kyllä henkeäsalpaavan kauniit. En väsy näihin koskaan.
      Kiitos samoin sinne teille<3

      Poista
  5. Niin kaunista, pysähtynyttä ja rauhoittavaa ❤

    VastaaPoista
  6. Onpa ihanat maisemat! Ei tullut tuolla Eckerössä koskaan poikettua, vaikka ohi purjehdimme. Ehkä olisi kannattanut. Minä tein jouluruokia niin, että juuri ja juuri riittivät joulun pyhiksi. Sen jälkeen en halua niitä nähdäkään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eckerö on todella kaunista seutua ja jopa hiukan erilaista kuin muu Ahvenanmaa. Jos vielä täällä päin liikutte niin kannattaa poiketa.
      Jouluruoat ovatkin sellaisia että niitä on pakko saada, mutta pari, korkeintaan kolme päivää riittää.

      Poista
  7. Saaristomatka Eckerössä kuvin ja oppaan selostuksella. Hieno Tapaninpäivän aamun ajelu. Täällä suli edellispäivänä satanut lumi pois, mutta viimeyönä on tullut lisää ja enemmän kuin edellispäivänä. Eipä taida tämäkään lumipeite kauan pysyä, liekö räntää, kun lämpömittari näyttää +2,8 astetta. On kuitenkin valoisampaa, kun maa on valkoinen. Sellaista on Turussa joulun aika ollut. Mukavaa vuoden viimeistä viikkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eckerö on sinulle tuttua seutua. Täälläkin on tänään maa taas mustana, joten hyvään aikaan pääsin kuvailemaan noita lumen kuorruttamia maisemia.
      Oikein mukavaa viikkoa sinullekin ja hyvää uutta vuotta!

      Poista
  8. Kiitos samoin teille. Talvi ohi, maa mustana ja vettä sataa.

    VastaaPoista
  9. Eckerö on kesällä ihana, mutta kylä näyttää upealta näin talvellakin! Oletteko ruokailleet tuossa ravintolassa? Jos, niin mitä pidit ruoasta? Miljöö on ainakin kohdillaan. Hyviä pyhien jatkoja ja uudenvuoden odotusta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On aika kaunista nytkin. Olemme ruokailleet ja tykkäsimme ruoasta. Eräs tuttavamme joka aiemmin oli myös tykännyt ravintolan ruoasta sanoi viime kesänä ruokailtuaan ettei ruoka maistunut ollenkaan. En tiedä onko kokki vaihtunut, vai oliko vaan huono päivä. Ihanassa paikassa ainakin on.
      Sinulle myös oikein hyvää vuodenvaihdetta<3

      Poista
  10. Kauniita maisemia merellisissä maisemissa. Lunta vain hitunen. Eipä täälläkään paljon ole, mutta vähän enemmän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja nyt se hitunenkin on sulanut eli musta maa on taas. Onneksi ehdin eilen kuvaamaan.

      Poista
  11. Voi, miten kaunista!! Kelpaa tuolla ulkoilla. Teillä näyttää olleen siellä aavistuksen vahvempi lumihuntu maassa kuin täällä. Taisi oikeastaan jo sulaa pois... Olisi kyllä kiva, jos tulisi pikkuisen lunta tänä talvena!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa siellä valoisuudessa oli, mutta nyt on taas mustaa ja pimeää eikä lumesta tietoakaan. Ja lisäksi on ennustettu myrskyisiä tuulia. Toivottavasti ei tule sähkökatkoksia, ainakaan pitkiä.

      Poista
  12. Kuvasi veivät kauniisiin kohteisiin ja tuo kuva pikkuisesta ja idyllisestä pikkumökistä on ihana.
    Oikein mukavaa loppuvuotta sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo pikkumökki on aina kuvattava kun tuolla käy.
      Samoin sinulle hyvää vuodenvaihdetta!

      Poista
  13. Kiitos kauniista kuvakierroksesta 🤍 Pikkumökki on suloinen; ajatus lähtee väkisellä lentämään ja miettii, millaista elämää sen ympärillä on aikoinaan eletty. Leppoisia vuoden vaihteen päiviä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä. On aina mukavaa näyttää kaunista Ahvenanmaata. Mökki on kyllä ihana.
      Samoin sinulle, mukavia vuodenvaihteen päiviä!

      Poista
  14. Te olette käyneet kyllä ihan oikeassa joulumaassa! Kyllä noista kuvista välittyy tunnelma ja todellakin lumi tekee maisemasta niin paljon valoisamman. Kiitos näistä kauniista kuvista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin olemme. Harmi kun tuo joulumaa häipyi jonnekin yön aikana! Onneksi ehdin kuvata, sillä voi olla että nämä olivatkin viimeiset lumikuvat tältä talvelta😒❄️

      Poista
  15. Upeita kuvia! Tuntui siltä kuin aika olisi pysähtynyt kuvissasi.
    Leppoisaa vuodenvaihdetta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mamma63. Vanhoja ihania rakennuksia.
      Samoin sinulle ja parempaa vuotta 2020!

      Poista
  16. Ihan mielettömän kauniita kuvia Kristiina! Jotenkin tuo hento valkoinen lumikerros korostaa muita värejä ja kokonaisuuksista tulee ihanan pastellisia.

    Täällä jo työt taas alkoi, mutta koska koko muu maailma tuntuu olevan vapailla (useilla mun asiakkailla alkaa joulu vasta silloin kun meillä täällä Suomessa jo päättyy), niin lintsailen vähän tässä välissä ja käyn lukemassa kuulumisia. Viikkoon en ole koneen kansia avannut ja se tauko on tullut tarpeeseen. Ihan jo silmillekin.

    Leppoisaa loppuvuotta sinne ryijymestarille <3 (oli tosi kaunista se puuvillalanka)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Annukka. Valkoinen sai maiseman värit tosiaan kauniiksi.
      Hyvä että pääset sinäkin hiukan helpommalla ja ehdit piipahtamaan blogeihin tai mihin nyt haluatkaan.
      Sinulle myös oikein hyvää loppuvuotta ja kiitos kannustuksesta ryijyjen puitteissa.<3

      Poista
  17. Upeita hennon talvisia kuvia 💙 On mukavaa matkata blogisi välityksellä merellisiin maisemiin. Hyvää vuoden viimeistä viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tarja. Tuntuu kivalts kun voi näyttää teille lukijoille talvistakin Ahvenanmaata.
      Samoin sinulle, mukavaa viikkoa! ♥️

      Poista
  18. Kiitos sinulle kuvista ne olivat ihania. Olemme joskus melkein kaksikymmentä vuotta sitten käyneet tuolla satamassa syömässä mutta kuva siitä ei ollut tutun näköinen. Meilläkin satoi nyt lumi maahan kuinka kauan pysyy on toinen juttu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi olla ettei tätä paikkaa, ainakaan samanlaisena, silloin siellä vielä ollut. Mulla ei ole muistikuvaa millainen tämä paikka on siemmin ollut, vaikka jo silloin Ahvenanmaalla asuttiinkin.
      Lumet ovat meillä jo sulaneet ja vaihtuneet vesisateisiin :(

      Poista
  19. Upeita kuvia! Eckerö näyttää todella kauniita talviasussaan. Tänne haluan joskus päästä käymään kun tulen taas Ahvenanmaalle. NIIN kaunista <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti käynnin arvoinen paikka. Toivottavasti pääsemme voitolle koronasta ja voimme matkustaa vapaasti ilman pelkoa sairastumisesta. 😊

      Poista