18/07/2020

STICKSTUGAN, KAHVILA JA PALJON MUUTAKIN

Hei! Helle tuli takaisin. Eilen kävimme yhdessä ihan ehdottomassa käyntikohteessa Ahvenanmaalla ja sen näytän nyt teille. Kuvia tuli otettua ihan hullun lailla, mutta kun koko ajan kaikkea kaunista ja ihanaa näkyy, niin ei voi olla kuvaamatta.
Kiitän myös teitä kaikkia ihania kommentoijia viime postaukseen. Ehkä uskallan tästedes näyttää omaa naamaanikin hiukan useammin :)

Mutta nyt kuviin:

Alueelle mentiin sisälle keltaisista vanhoista ovista. Tällaiset sisäänkäynnit ovat kivoja ja toivottavat tulijan tervetulleeksi.

Portilta näkee jo hiukan puutarhaa joka ympäröi kahvilan jonne olemme menossa. Kahvila on nimeltään Stickstugan hantverk & cafe ja se sijaitsee polkupyörä-tai automatkan päässä Maarianhaminasta. Tänne johtava tie tarjoaa huikeita saaristolaismaisemia ja on todella ajamisen arvoinen.
*KAHVILA*
Kahvila on vaatimattoman näköinen pikku talo kalliolla. Heti kahvilan ulkopuolella on useita suojaisia paikkoja pöytineen, joista voi valita itselle parhaiten sopivan. Koska nyt oli mitä hienoin kesäpäivä, niin kukaan ei istunut sisällä, vaan kaikki olivat hakeutuneet ulos nauttimaan kahvista ja ihailemaan maisemia.

Kassalla oli hiukan jonoa ja odotellessa kiertelin hetken kahvilan yhteydessä olevassa myymälässä. 

Kahvilan sisustus koostuu vanhoista huonekaluista ja tunnelma onkin hyvin kodikas ja kutsuva. Sisustuksesta näkee, niinkuin kahvilan nimestäkin, että paikan omistaja on käsityöihminen. Isoäidinneliöistä virkatut tyynyt ja peitot somistavat nojatuoleja ja sohvia.Myytävänä on lankoja, keramiikkaa, neuleita ja monenlaista muuta pientä ja kaunista. 
Me emme ostoksille jääneet, vaan saatuamme kahvit ja kakkupalat suuntasimme ulos aurinkoiselle pihalle. Emme kuitenkaan jääneet ihan kahvilan viereen, vaan etsimme varjoisamman paikan kahvilan ihanasta puutarhasta.

Yllättäen tapasimme ystäviämme täällä ja istahdimme heidän kanssaan samaan pöytään. Kakku oli taivaallisen hyvää ja istuimme pitkän tovin jutustelemassa paikkaa ihaillen.*PUUTARHA* 

Jos on itse kahvila näkemisen arvoinen, niin puutarha on aivan loistava! Minne ikinä katseensa kääntää, niin kaunista riittää. Ruusuja ja muita kukkia, sekä kekseliäästi käytettyjä vanhoja esineitä, upeasta kasvihuoneesta puhumattakaan. Hiekka-ja kivipolut kiemurtelevat puutarhassa ja vievät aina uusiin ja toinen toistaan viehättävämpiin paikkoihin. 
Erilaisia pöytäryhmiä on vaikka kuinka monta. Tämän pitkän pöydän ääreen mahtuu isompikin seurue. 

Tämän polun päässä oli vanhat ovet, joihin puutarha päättyikin. 
Makeiden leivonnaisten lisäksi kahvilasta sai myös pikkusuolaista ja niihin tarveaineet löytyy omasta hyötypuutarhasta. 
Mehitähdet näyttävät viihtyvän työkalupakissa. 


Puutarhassa oli ison kasvihuoneen lisäksi pienempi, johon ei sisälle päässyt. Mutta ikkunan takaa näki että sielläkin olisi kelvannut istua. 

Kun vain mielikuvitusta riittää, niin lavakauluksista voi rakentaa vaikka seinämän ulos puutarhaan.


*KASVIHUONE* Iso kierrätysmateriaaleista rakennettu kasvihuone pitää täällä vieraillessa ehdottomasti nähdä.  Ruusukaaren alta kuljetaan kivettyä polkua pitkin kasvihuoneelle jonka ovi on kutsuvasti avoinna. Ulkoa päin näkee miten monenlaisia ja monen kokoisia ikkunoita yhteen sovittamalla seinät on rakennettu. 

Näin keskikesällä kasvihuoneen täyttävät pelargonit. Niitä onkin kymmenittäin ja niitä on sijoitettu ihan katonrajasta lattiaan asti.
Kasvihuoneen rakentamisesta on kaikki hienostelu jätetty pois ja pinnat ovat rouheita. Kasvihuoneen keskellä kohoaa savupiippu joka kertoo että tätä rakennusta voidaan viileämmällä säällä lämmittää. Jos ei halua nauttia juomasta ja leivonnaisista itse kahvilassa, tai ulkona puutarhassa, niin tännekin mahtuu iso joukko ihmisiä, sillä pöytäryhmiä on eri kokoisia ja tyylisiä.

Sadeilmalla on varmaan ihanaa istua täällä ja kuunnella sateen ropinaa katolle. 
Tässä pöydässä ei voi istua muuta kuin iloista porukkaa! Nyt oli paikka kierretty ja katsottu ja oli aika lähteä, vaikka vielä olisi voinut hetken viivähtää.

Ystävämme lähivät ajamaan polkupyörillä takaisin Maaianhaminaan ja me autolla mökille.


Jos haluat lukea enemmän tästä viehättävästä paikasta niin lue vaikka TÄMÄ LEHTIJUTTU.

Stickstugan löytyy n. 12km Maarianhaminasta etelään, Järsöön päin. Osoite on Norråkersvägen 20.IHANAA VIIKONLOPPUA KAIKILLE!

💚💚💚 

22 kommenttia:

 1. Voi, miten kaunis ja mielenkiintoinen paikka! Niin paljon koettavaa kaikin aistein. Hieno postaus ja kohteen esittely.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä niin ihana paikka, että vaikka tuolla jo useamman kerran on käynyt, niin aina vaan huokailee ja ihailee.

   Poista
 2. Onpa ihana paikka tosiaan kahvila ympäristöineen!

  VastaaPoista
 3. Onpa viehättävä paikka. Piti katsoa kuvat kahteen kertaan, kun yksityiskohtia on niin paljon. Laitan osoitteen talteen, kiitos esittelystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiukan ehkä liikaa kuvia laitoin, mutta kun mitään ei olisi halunnut jättää pois. Jos tulet tänne vierailulle, niin ehdottomasti käynnin arvoinen paikka.

   Poista
 4. Ihanan kodikas ja rosoinen paikka, viihtyisin tuolla erinomaisesti. Kiitos esittelystä ja ihanaa viikonloppua Kristiina. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mitään hienostelua, vaan reilua rakentamista ja puutarhan laittoa. Tykkään!
   Oikein hyvää ja kesäistä viikonloppua sinullekin<3

   Poista
 5. Oi, nyt on käsityön- ja puutarhanystävän unelmapaikka! Tuolla kyllä viihtyisin. Hauska idea. Paljon yksityiskohtia, joka on erityisesti minun mieleen.
  Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta!
  Hyvää viikonloppua 🍓🍓

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä kaikkea ihanuutta tuolla. Ja tuo puutarha! ♥️♥️🌼🌿🌞

   Poista
 6. No nytpä esittelit todellisen unelmapaikan ❤️ Kiitos! ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unelmapaikkahan tuo on, ei muuta voi sanoa.

   Poista
 7. Wau, hieno paikka ja erinomainen esittely. Olisi kiva käydä paikan päällä itse ihastelemassa, ehkä joskus sekin onnistuu. Oli kiva löytää blogisi ja liityin seuraajaksi :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kannattaa poiketa tuolla jos täällä päin liikkuu. Toivotaan että pääset joskus käymään.
   Kiva kun tulit seuraajaksi!

   Poista
 8. Onpa todella viehättävä paikka! Tämä täytyy ehdottomasti nähdä ja kokea itse joskus kun pääsen taas sinne Ahvenanmaalle vierailemaan. Tuollahan oli todella varaa valita erilaisten istuskelupaikkojen välillä. Minua viehätti monet niistä mutta ehkä erityisesti olisi halunnut juoda kaffetta makoisan pullan kanssa tuolla kasvihuoneessa. Ihana boho-chic tunnelma ja mitä kukkia!
  Kivaa uutta viikkoa Kristiina ja aurinkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon että tykkäisit varmasti tästä paikasta. Paikoista ei tosiaankaan ollut puutetta, eikä tällä kertaa asiakkaitakaan ollut liiaksi. Aivan ihana paikka.
   Oikein hyvää alkavaa viikkoa sinullekin ja lomaa <3

   Poista
 9. Kylläpä tuossa paikassa kauneutta riittää varmasti jokaiselle. Pitää olla muutama työntekijäkin hoitamassa kukkien paljoutta vai onko kasteleminen järjestetty jotenkin muuten. Nyt onkin jo maanantai ja meillä on pilvistä. Hyvää alkanutta viikkoa teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No aivan varmasti riittää. Oli siellä "kesätyttöjä" kastelemassa ja rikkaruohoja nyppimässä. Yksi ihminen ei millään pystyisikään tuota hoitamaan.
   Täällä on satanut yöllä ja aamullakin tuli hiukan vettä, mutta nyt on poutaa, vaikkakin pilvistä.
   Hyvää viikkoa sinnekin!

   Poista
 10. Monta ihmeellistä asiaa mahtuu maailmaan! Aivan ihastuttava paikka💕🏡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon on nähtävää, niin lähellä kuin kaukana😊

   Poista
 11. No jopa on upea paikka. Kaikki näyttää niin kauniilta ja mietityltä sekä kauniisti toteutetulta. Tuollaisesta paikasta ei raskisi lähteä pois!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ihana paikka. Uudestaan voisi hetikin mennä, ja ehkä menenkin, 😊

   Poista