torstai 2. heinäkuuta 2020

VERHOT LASITERASSILLEHei!
Välillä piipahdetaan kotona ja tällä kertaa postaus tuleekin kotiterassilta. Helteet ovat ainakin tältä erää takana, eikä harmita yhtään. Kesähuoneesta on tullut melkein sauna noiden helteiden aikaan ja olen siirtänyt kaikki kasvit ulkopuolelle. Siellä ne ovatkin viihtyneet hyvin.

Heti kesähuoneen valmistumisen jälkeen laitoimme ikkunoihin bambuverhot, jotka ovat osoittautuneet erittäin hyviksi. Varjostavat auringolta, mutta eivät pimennä huonetta. Toiseen sivuun ja liukuoven kohdalle ei kuitenkaan mitään verhoa ollut ja nyt tuntui että sellaisia tarvitaan. Vaikkei niillä kovin paljoa saa lämpötilaa laskemaan, niin niillä saa kuitenkin estettyä suoran auringonpaisteen, joka välillä häikäisee pahasti pöydän ääressä istuvaa.
  Meillä oli ennestään verhot jotka olivat ensin makuuhuoneessa ja viimeksi olohuoneessa, mutta eivät kuitenkaan tuntuneet sopivan kumpaankaan oikein hyvin. Mietin ensin että laittaisin kaapissa jo pitkään olleet valkoiset verhot kesähuoneeseen, mutta kun "keksin" nämä siniharmaa-kuvioiset, niin nehän sopivatkin valkoisia paremmin tänne. Valkoista kun täällä jo on ihan riittämiin, niin hiukan väriä ei olisi pahitteeksi.

Verhot olivat sellaisenaan liian pitkät ja jouduin, ei niin mieluisaan, ompelutyöhön. Ompelu sujui kuitenkin tällä kertaa hienosti eikä lankakaan katkennut tai loppunut kesken kertaakaan. 

 
 Ennen kuin verhot voitiin ripustaa paikoilleen, piti miettiä mihin ja miten ne ripustetaan. Jälleen kerran saatiin olla tyytyväisiä että kesähuone on rakennettu puusta. Nimittäin ikkunoiden ja oven yläpuolella on puinen rima johon on nuo bambukaihtimet jo kiinnitetty.

Muistin että meillä on mökillä ylimääräisiä puiseen verhotankoon kuuluvia puurenkaita nipsuineen. Samoin siellä oli käyttämättömänä pyöreää rimaa, josta nyt saatiin tangot joihin nuo renkaat ripustettiin. J tapansa mukaan ensin vähän epäili voisiko noita käyttää, mutta onneksi sain hänet ylipuhuttua ja niin hän porasi pari reikää ja sahasi rimasta sopivan pituiset pätkät ja kiinnitti kaiken paikoilleen. Minun tehtäväkseni jäi verhojen lyhentäminen ja paikoilleen ripustaminen. 

Onpa hyvä että nuokin renkaat on säästetty. Nyt ne sopivat tänne tosi hyvin. Ikkunoiden kehyksissä ja seinähyllyissä on myös käsittelemätöntä puuta joten ne täydentävät niitä hyvin.

Tässä tuli tykkäämääni kierrätystäkin käytettyä taas kerran, kun mitään uutta ei tarvinnut hankkia.
 

Toin kokeeksi ulkoa muratin sisälle kesähuoneeseen, sillä jotain vihreää haluan ehdottomasti tänne. Katon läpi aurinko kuitenkin lämmittää vielä aika paljon, joten oikein kuumina päivinä tuo ei varmaankaan täällä viihdy. 

Juuri nyt on kesähuoneessa sopiva lämpötila, joten taidetaan tänään syödäkin siellä. Jos liian lämmin tulee, niin avataan ovi selkosen selälleen ja seinästä luukku myös auki. Niin saadaan mukavasti tuulenvirettä sisään.
OIKEIN KESÄISTÄ PÄIVÄÄ SINULLE!

💛💛💛 

18 kommenttia:

 1. Olipas oivaa kierrätystä. Ihanalta näyttää verhot tuossa tilassa, siitä tuli vielä enemmän huonemainen.
  Kaunista torstaita sinulle Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ollutkin. Nyt meillä todella on yksi huone lisää😊
   Kivaa loppuiltaa ja alkavaa viikonloppua sinulle Outi💕!

   Poista
 2. Aivan ihanat nuo verhot! Nyt tuo teidän kesähuone on entistäkin kauniimpi ja kodikkaampi ❤︎

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänne ne tuntuvat sopivan. Ovat kesäiset ja kevyet.

   Poista
 3. Ihanat ja aivan täydelliset verhot <3 Hyvää heinäkuista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tarja.
   Oikein ihanaa viikonlopun viettoa sinullekin<3!

   Poista
 4. Teidän kesähuone on niin nätti ja kiva! Ja kuumakin on, sen uskon! Onneksi helteet loppuivat, eivät ole oikein minun juttu. Ainoa hyvä asia siinä on:uimavedet ovat lämpimiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vilma. Aika lämpimäksi tulee helteillä. Mutta alunperinkin tuo kesähuone rakennettiin että saadaan suojaa sateelta ja tuulilta. Helteellä ollaan sitten kesähuoneen ulkopuolella. Haaveilen jo nyt jouluisista hetkistä glögiä juoden tuolla kesähuoneessa. Ehkä se silloin olisikin joulu-tai talvihuone :) Minustakin on hyvä että lämpötila on palautunut normaalimpaan Suomen kesälämpöön.

   Poista
 5. Kelpaa tuolla lämpimiä iltoja viettää.

  VastaaPoista
 6. Teidän terassi näyttääkin todella kauniilta ja kotoisalta :)

  VastaaPoista
 7. Hauskaa, että kaikki löytyi mukavasti kotoa. Hellekelillä nämä kesähuoneet tahtovat tulla tosi kuumiksi. Itse siirtelen sisäkukkia välillä meidän lasitetulle parvekkeelle ja sitten kun sää on taas kamalan kuuma raahaan niitä takaisin sisään. Tuleepahan liikuntaa molemmille :)
  Iloista viikonlopun jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään niin siitä kun voi tehdä jotain muutoksia/uudistuksia ilman että täytyy käyttää rahaa. Kukkia siirrellään täälläkin!
   Sinulle myös suloista sunnuntaita!

   Poista
 8. Jännää miten verhoilla voi muuttaa tilan ihan erinäköiseksi. Ja hyvä, että olet aikoinaan säästänyt myös renkaat, joille tuli käyttöä. Bambuverhot ovat kivoja mutta lisäämällä nuo sivuverhot on kesähuoneesta tullut ehkä vieläkin kodikkaampi. Kivaa uutta viikkoa Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnelmasta tuli "pehmeämpi" näiden verhojen myötä. Mukavaa maanantaita ja sen myötä uutta viikkoa myös sinulle♥️!

   Poista