keskiviikko 8. heinäkuuta 2020

KELLOT KILKATTI JA KALKATTIKESÄKUU

Kesäkuu meni menojaan jo viikko sitten ja melkein unohtui kuukausikollaasin tekeminen. 

Mennyt kesäkuu taisikin olla kaikkien aikojen lämpimimpiä kesäkuita. Hellepäiviä oli yli kaksikymmentä ja korkeimmillaan lämpötila nousi 33,5 asteeseen. Mutta jos saatiinkiin hellettä, niin sadepäiviä ei pahemmin kertynyt, ainakaan täällä Lounais-Suomessa. 

Uskomattomalta tuo pitkäaikainen hellejakso tuntui kun jo aamulla lämpömittari saattoi näyttää kahtakymmentä astetta.

Lämpö sai aikaan todellisen kasvu-ja kukkimisryöpyn luonnossa ja kiertelimmekin monissa paikoissa patikoimassa.

Yhdellä patikointiretkellämme, Getan Höckböleen, rupesi metsästä yllättäen kuulumaan kalkatusta ja kilinää. Ääni voimistui ja pian kuului jo töminääkin. Alueelle saapuessamme olimme ylittäneet aidan yli menevät rappuset ja niiden vieressä olevassa kyltissä kerrottiin että alueella laiduntaa eläimiä.

Tälläisia kylttejä näkee usein patikointireiteillä, mutta harvoin niitä eläimiä kuitenkaan näkyy. Mutta nyt tuo kalkatus vaan voimistui ja kohta näimme lampaita jotka lähestyivät meitä. Ja niiden perässä tulla jolkutteli muutama lehmä. Koska hiukan pelkään lehmiä, niin ainakin minun silmissäni ne näyttivät valtavan kokoisilta. Katselin ympärilleni löytääkseni piilopaikan tai turvapaikan jos lehmät tulevat puskemaan meitä. Kello kilkatti yhden lehmän kaulassa ja olin jo valmis luopumaan ajatuksesta nauttia rauhallinen piknik läheisellä rannalla.

Yhtäkkiä kuitenkin yksi lampaista kääntyi pois päin meistä ja muut lampaat, sekä lehmät seurasivat sitä juoksujalkaa. Kello vaan kumahteli sen yhden lehmän kaulalla.

Pääsimme kuin pääsimmekin rantaan kahville ja maisemia ihailemaan.

Pois lähtiessämme emme onneksi enää noita petoja tavanneet. Mutta lehmänkellon pelottavan kumahtelun muistan varmaan ikuisesti!


💜💜💜


14 kommenttia:

 1. Kesäkuu taitaa jäädä pitkäksi aikaa mieleen uskomattoman lämpimänä - myös kuivana. No, heinäkuussa vettä on satanut sitten heinäkuunkin edestä.
  Saattaisin minäkin etsiä pakoreittiä lehmien lähestyessä. Iso eläinhän se on ja kun ei ole konkreettista kokemusta lehmistäkään, niin ehkä on parempi olla varovainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luultavasti jää ja kerrankin juhannuksenakin oli ihanteellinen sää. Heinäkuussa on meilläkin satanut runsaasti.
   En tiedä käyvätkö lehmät ihmisen kimppuun, mutta pelottavia ne ovat kun lähestyvät.

   Poista
 2. Lehmiä on mukavaa seurailla kun ne on aidan toisella puolella😊 Mukavaa heinäkuuta🍓🍓

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä. Ollaankohan me kaupunkilaisnaisia? 😁
   Samoin sinulle♥️

   Poista
 3. Ehkä keskimäärin lehmät ja lampaat eivät kuitenkaan varsinaisia petoja ole ;-) Mutta ovathan lehmät ihan kunnioitettavan kokoisia, turvallisempaahan se on aina kunnioittaa etenkin itseään isompikokoisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika pelottavan kokoisia kuitenkin, varsinkin nuo lehmät! Mä joudun kunnioittamaan melkein kaikkia, 153cm kun vaan on pituutta😊

   Poista
 4. June was very hot here too. Am I the only one that thinks the cows are fantastic? :)
  Hugs,
  Marisa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I think june was too hot some days. The cows are nice, but I don´t want to be near them :)
   Have a nice day <3

   Poista
 5. Hauska eläinkohtaaminen teillä oli! Minä haluaisin muutaman lisäasteen päiviin, saisi olla pikkaisen lämpimämpää. Täällä on mietinnässä nyt muutamat lahjat, pitäisi löytää kohtuuhintainen leipäkone lahjaksi äidilleni ja siskon pojalla on myös synttärit ja tuntuu, että en kaksi mitään...heinäkuu :)
  Ihanaa torstaita sinulle Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hauska, kyllä, mutta samalla pelottavakin. Aika kiva näky oli kyllä kun lampaat lähtivät juoksemaan pois päin niin lehmät seurasivat perässä.
   Pidän peukkuja että löydät sopivat lahjat. Pojille ja miehille on mielestäni aina vaikeampi keksiä lahjaa.
   Samoin sinulle Outi, hienoa iltaa <3

   Poista
 6. Hauska tarina!
  Leppoisaa jatkoa heinäkuuhun!

  VastaaPoista
 7. Vasikoitaan lehmät voivat puolustaa mutta muuten kai lähestyvät uteliaisuuttaan.

  VastaaPoista