28/06/2024

Lentokoneen hylky ja leppoisat kesäpäivät



Taas välillä korttien pariin. Viisi uutta korttia on tipahtanut postilaatikkooni viime päivinä.
Tähän majakkakorttiin liittyy ihmeellinen sattuma. Kortti tulee USA:sta, Floridasta ja sen lähetti Jenean. 

Sattuma on seuraavanlainen: Olin saanut kortin USA:sta ja koska postcrossingissa saadut kortit rekisteröidään, niin rupesin tuota korttia rekisteröimään. Joka korttiin merkitsee lähettäjä  ID-koodin, jonka vastaanottaja  tarvitsee jotta voi rekisteröinnin tehdä.

Kortissa oli tuo koodi kirjoitettu niin, että en pystynyt päättelemään onko koodin viimeinen numero 1 vai 7. Ajattelin että kokeilen ensin ykköstä. No se antoikin kuvan kortista jossa oli tuo ykkösellä päättynyt koodi. Mutta kun sitten rupesin katsomaan minkälainen kortti tuon koodin taakse kätkeytyy, niin ei se ollut ollenkaan se kortti jonka olin saanut.

Päätin sitten kokeilla sitä toista koodia joka päättyi seitsemään ja sieltähän tulikin näkyviin se kortti jota pitelin kädessäni.

Eli tässä oli käynyt niin että kaksi postcrossaajaa USA:sta oli melkein samanaikaisesti lähettänyt minulle kortin, ja toisessa tuo ID-koodi päättyi ykkösellä, toisessa seiskalla, muuten numerot olivat täsmälleen samat kummassakin.





Maria, Espanjasta, Barcelonasta, lähetti tämän tulevaisuutta kuvaavan kortin.  Maria kirjoittaa että kuukausi on ollut hyvin sateinen.
Hän on, samoin kuin minä, kiinnostunut arkkitehtuurista ja tykkää erityisesti Alvar Aallon töistä!



Tämä upea kortti oli kirjekuoressa ja hämmästykseni oli suuri kun kortin viesti oli kokonaan kirjoitettu suomeksi. Kortin lähetti Erina, joka asuu Washingtonissa, mutta rakastaa New Yorkia, josta valokuva on otettu v. 1933.
Erina osaa jonkin verran suomea, sillä hän on lapsena asunut kolme vuotta Suomessa.




Lähipäivinä on tullut kolmaskin mustavalkoinen kortti (joita olen toivonutkin). Kortissa näyttäisi olevan lentokoneen hylky, mutta kortissa ei lue tarkempia tietoja siitä. Olisipa ollut mielenkiintoista lukea tuosta hylystä jotain.

Kortin lähettäjä, 23-vuotias Lucie, asuu Pariisissa ja saa tänä vuonna päätökseen elokuva-alan koulutuksensa.

Jännä yksityiskohta tässä kortissa oli se, ettei postimerkkiä ollut ollenkaan. Postimerkin paikalle oli tussilla kirjoitettu "Student to student". Ehkä opiskelijat Ranskassa saavat lähettää kortteja ilmaiseksi?




Viimeinen kortti ei ole varsinaisesti tullut postcrossingin kautta, mutta liittyy siihen vahvasti. Blogini lukija Sini tarjosi minulle häneltä jääneitä postikortteja ja ostinkin niitä ison nivaskan edulliseen hintaan, koska hän ei enää niitä tarvitse kun on lopettanut postcrossailun.

Sini kirjoittaa itsekin blogia, johon pääset tästä klikkaamalla.
Kiitos Sini vielä tätäkin kautta hienoista korteista!

Sinin kortin sanoin haluan toivottaa kaikille

LEPPOISIA KESÄPÄIVIÄ!



12 kommenttia:

  1. Ihania kortteja! Majakat sykähdyttävät aina, ja kartat. Yritin tutkia, mitä rannikkoa tuo kortin kuva on, alhaalla lukee Ostfriesland. Saksan Atlantin rannikkoa siis. Onpa siellä kauniita majakoita.
    Jännää tuo harrastus – sekin, että sait tuon suomeksi kirjoitetun kortin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Majakat <3 Komeita ovat heidän majakkansa. Aika yllättävää saada USA:sta kortti suomeksi kirjoitettuna.

      Poista
  2. Ja kerron seuraavan sattuman: minä lähetin kortin Erinalle ja se on ollut nyt matkalla 20 päivää. :)
    Jaahas, jo neljä kertaa tullut ilmoitus, että kommenttia julkaistaessa on tapahtunut virhe.... toivottavasti ei nyt ilmesty seinällesi moneen kertaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No olihan sattuma tuokin! Toivottavasti korttisi pian saavuttaa määränpään.
      Yhden kerran vain tuli kommenttisi, eli onnistui.

      Poista
  3. Crossingin kautta maailmankuvakin laajenee ja noita kortteja on sitten kiva tutkia! Ja kiva oli minunkin puoleltani vähentää korttivarastoani..kiitos! :o)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin kiinnostaa tutkia mistä korttipaikkakunnat ovat tunnettuja tai muuta kiinnostavaa tietoa. Ehkä innostut vielä tulemaan mukaan postcrossingiin. Olenhan minäkin kerran jo lopettanut ja nyt taas olen innolla mukana.

      Poista
  4. Jännittävää odotella postia, etenkin, kun postia nykyään tulee niin harvakseltaan ja nekin yleensä laskuja tms. Anoppi on palvelutalossa ja sieltä laittavat kaiken paperilla kirjeenä miehelleni. Hän saa postia joka päivä ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ja nämä kortit ovat kyllä jonkin verran mieluisampia kuin laskut ;) Olkoonkin että tulevat liian harvakseltaan.

      Poista
  5. Upeita ja mielenkiintoisia kortteja olet saanut.
    Mukavaa viikonloppua sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen tyytyväinen sekä korttien määrään että niiden sisältöön. Lähes jokainen vaivautuu kirjoittamaan jotain omakohtaista tapahtumaa tai tietoa asuinpaikastaan ym. mielenkiintoista.
      Sinulle myös oikein hyvää sunnuntaita!

      Poista
  6. Ihania kortteja....Oikein ihana viikonloppua ja uutta viikkoa....tuokoon se kortteja paljon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään. Samat odotukset ja toivomukset meillä molemmilla :)

      Poista