30/06/2024

Ilta-aurinko kesähuoneessa ja aloitettu projekti mökillä



Kesäilta ennen auringon laskua saa kesähuoneen valon ihan toisenlaiseksi kuin päivällä paistava aurinko.  Näistä ikkunoista ei aurinko juurikaan paista, paitsi ihan viime säteillä ennen kuin laskee.




Lännen puolella olevista ikkunoista paistaa sitäkin useammin ja nyt kun päivät ovat olleet helteisiä, niin kaihtimet ovat olleet alas laskettuina. Eläviä kasveja meillä ei kesähuoneessa ole, sillä välillä kuumuus tulee niin korkeaksi etteivät ne viihdy täällä.

Tuo hakuropaju joka kuvassa näkyy on pelastettu myrskyisiltä tuulilta kesähuoneeseen vähäksi aikaa. Tuuli oli sen kaatanut ulkona ja katsoin parhaimmaksi ottaa sen sisälle. Se on muutenkin vaihtamassa kasvupaikkaa ja on matkalla mökille jossa istutan sen maahan. Mulla on näiden pikkupuiden kanssa ollut ongelmia, eikä paremmin tunnu tämänkään kanssa menevän. Luovutan nyt sen ajatuksen kanssa että kasvattaisin puita ruukussa. Vielä on bambu isossa ruukussa, saa nähdä kuinka kauan. Hyvin se toistaiseksi voi.





Ruohosipulin kukat ovat kuivahtamassa maljakossa ja ihan hyviltä näyttävät. Ne eivät varmaankaan kärsi kuumuudestakaan.



Kolme vuotta sitten tekemäni pihlajanmarjakoriste on vielä olemassa, nyt vaan roikkuu katon sijasta seinällä. Marjat ovat hiukan kutistuneet ja tummuneet. Ehkä teen syksyllä uuden tuoreemmista marjoista.





Mutta mitä tapahtuu mökillä? Tähän kohtaan sopii sanonta "toisen roska on toisen aarre".



Tästä projektista enemmän sitten kun kaikki on valmista.


Hetki sitten läppärini "sääruutu" varoitti rankkasateesta ja kävin nostamassa terassin pelargonit kesähuoneeseen, ne kun eivät oikein tykkää rankasta sateesta. Kun olin ne siirtänyt ja istahdin takaisin koneen ääreen, niin samainen ruutu kertoikin että tulossa on "kevyt sade" eli kovin vaihtelevassa säässä täällä mennään.


KIVAA PÄIVÄÄ KAIKILLE!

24 kommenttia:

  1. Kesähuoneenne on ihastuttavan viihtyisä. Suomen vaihtelevassa kesäsäässä ei avotaivaan alla pitkälle pötkitä. Katettu tila on tärkeää.
    Minäkin olen viime päivinä imetellyt nopeasti vaihtuvia sääennusteita. Luvatut ukkoset ja rankkasateet ovat purjehtineet iloisesti meidän ohi. Hyvä sentään, että maltillisempaa taivaallista kastelua on riittänyt tännekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesähuone on ollut monta kertaa pelastus "ulkosyömiselle" kun sää on ollut sateinen tai kolea ja tuulinen. Hiukankin pidemmän ajan sääennusteisiin ei kannata kovin vakavasti suhtautua. Sade tuli tarpeeseen.

      Poista
  2. Ensimmäisessä kuvassa upea tunnelma kesähuoneessa.

    VastaaPoista
  3. Kuvissa on niin kesäistä tunnelmaa. Lämpö on hieno juttu, vaikka se onkin paikoin liiallista. Talvella sitä ei sitten enää ole riesana. Mitähän te siellä nyt rakentelette?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuollainen kesäilta onkin paras aika kesähuoneessa ololle, kun ei ole kuuma. Aina kun vaan mahdollista, niin näperretään jotain. Perästä kuuluu.

      Poista
  4. Raikkaan kaunis kesähuone!

    VastaaPoista
  5. Ihanalta näyttää teidän kesähuoneessanne!

    VastaaPoista
  6. Kaunista on kesähuoneessa, vaikka verhot ovat alhaalla valoisalta näyttää. Nyt arvaus - teettekö rantaan päin mentäessä "portin" ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bambuverhot eivät pimennä, mutta varjostavat sopivasti. Ei tehdä porttia.

      Poista
  7. Minulla on tuo sama hakuropaju mikä asustaa nyt myös muovi ruukussa ja on ulkona parvekkeella . Mukavasti on viihtynyt kun meillä on ne lasi kaiteet . Nyt siirsimme sen räystään alle kun on luvattu sadetta . Saa nähdä miten meillä sen kanssa käy .Ulos olisi minunkin tarkoitus se istuttaa mutta vasta ensi vuonna .
    Ihana teidän terassi .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hakuropajun kanssa on ollut vaikeuksia, enkä halunnut ottaa riskiä talvisäilyvyydestä. Tämä aika ei ollut paras mahdollinen maahan istuttamiselle , mutta kun se tuntui kärsivän ruukussaan (ehkä liian pieni ruukku), niin päätin ottaa riskin.

      Poista
  8. Kaunis ja rauhallisuutta huokuva kesähuone sinulle. Tuonne olisi ihana istua lukemaan hyvää kirjaa, nauttien kuppillisesta jääteetä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesähuone on suosikkipaikkamme kotona. Siellä ruokailemme aina kun lämpötila vaan on sopiva.

      Poista
  9. Ihanan tunnelmallista ja viihtyisän näköistä teidän kesähuoneessa !! Mukavaa heinäkuuta toivotellen Suvi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin sinulle, oikein hienoa heinäkuuta!

      Poista
  10. Ihana beesin ja valkoisen harmonia; paljon pieniä ihania yksityiskohtia, joita silmä jäi ihan pakosti tutkimaan. Mielenkiintoiselta näyttää myös projekti mökillä, mikähän idyllinen perkola siellä on ristikkoineen kehkeytymässä....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että tykkäsit. Mökin projekti edistyi eilen huomattavasti ja päästiin jo maalaamaan. Vielä on tehtävää, mutta suunnitelmat ovat kuitenkin valmiit.

      Poista
  11. Kiitos ihanista kesäkuvista!

    Tietokoneen välittämät sääennusteet eivät ole aina kovin luotettavia. Meillekin on välillä luvattu myrskyä ja puolen tunnin kuluttua pelkkää pilvipoutaa. Kannattanee tarkistaa ennusteet useammasta lähteestä 👍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eivät ole ja mm. puhelimestakin katsotut ennusteet saattavat yhtäkkiä vaihtua ihan erilaisiksi.

      Poista