02/03/2024

Vihreän vallassaVoi että mitä ihanuuksia taas löytyy kukka-ja puutarhamyymälöistä! Halusin pari uutta viherkasvia kotiin ja täältähän niitä löytyy. Ja täältä löytyy myös toinen toistaan kauniimpia ruukkuja joihin on osattu valita juuri ne parhaiten niihin sopivat viherkasvit.

Olen enemmän vihreän ystävä, en niinkään kukkivien kasvien ja niinpä kuvasin ahkerasti juuri noita vihreitä.
Kaktukset, mehikasvit ym. vastaavan tyyppiset kasvit ihastuttavat vuosi vuoden jälkeen yhä enemmän.


Nämä "viherliikkeet" ovat muuttuneet enemmänkin sisustuskaupoiksi, sillä niin paljon kaikkea kivaa kodin sisustukseen näistä myös löytyy.

Rahaa noissa saisi menemään vaikka kuinka paljon. Onneksi pidin pään kylmänä ja ostin vain kolme viherkasvia sekä muutaman pussillisen siemeniä myöhempää kylvämistä varten. 

Mutta, oliskohan kuitenkin pitänyt ostaa se peikonlehti, joka oli ehkä hiukan yli metrin korkuinen ja se kasvoi sellaista kookosrunkoa pitkin? Ja hinta oli 870€! 

Tietäisin kyllä aika monta muuta asiaa joihin tuon summan sijoittaisin.

Kukahan tuollaisia kalliita uskaltaa ostaa, jotkut firmat ehkä. Olishan se aika paukku jos ostaisi melkein 900 euron kasvin kotiinsa ja tuhoaisi sen sitten väärällä hoidolla.

Joko kevään lähestyminen on houkutellut sinut viherostoksille?


🌵🌵🌵

34 kommenttia:

 1. Konkreettisesti en ole vielä puutarhamyymälän käytävää pitkin kävellyt, mutta unelmissani lähes koko ajan. Myös siemenluetteloiden kasvikuvien edessä kuolaan vähän väliä 🤣.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Halvemmaksi tuleekin kun kävelee tuollaisissa paikoissa vain unelmissa :)

   Poista
 2. Olen panostanut lähinnä mehikasveihin, niitä on melkein mahdotonta saada hengiltä ^_^ Ai kamala mikä hinta peikolle :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mehikasvit viihtyvät mullakin :) Ihan järkyttävä hinta.

   Poista
 3. Huh huh, mikä hinta! Minulla oli aikoinaan ISO peikonlehti, joka lopulta valtasi niin paljon tilaa, että ANNOIN? sen pois. Juuri tänä aamuna katselin taas keittiön ikkunalaudalla olevia viherkasveja, jotka kaipaisivat varmaan multien vaihtoa. Ehkä jonain päivänä... Hyvää maaliskuun alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ymmärrä mistä tuollainen hinta oli tempaistu. Mielestäni jo 87€ olisi ollut kova hinta. Minäkin luovuin liian isoksi kasvaneesta peikonlehdestä, vaikka tykkäsin siitä kovasti, mutta vei liikaa tilaa.
   Ihanaa maaliskuuta sinulle myös!

   Poista
 4. Vihreä on niin ihana väri, sekä sisällä että ulkona:)

  VastaaPoista
 5. Viherkasvi-innostus kasvaa sekin kevään myötä. Nyt täytyy välttää kukkakauppoja, kun ikkunalautatilat on säästettävä kevätkylvöille.
  Onpas hintava peikonlehti! Sen hankkiminen olisi tullut kalliiksi, kun varmuuden vuoksi sille olisi pitänyt hommata ammattihoitaja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se tekee. Talvella en ainakaan minä kaipaa vihreyttä kovinkaan paljon, mutta nyt....
   No hoitaja olisi ollut tarpeen, itse ei olisi uskaltanut mitään sille tehdä.

   Poista
 6. Ihana vihreys💚
  Samoin pidän viherkasveista ja kevät saa
  minun pääni niin sekasin viherkasvien ihanuudesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät ja kaikki uusi kasvu saa tosiaan pään pyörälle.

   Poista
 7. Kaupoilla en ole (vielä) käynyt, mutta mielessä on ollut, että uutta multaa pitäisi noille entisille kitukasvuisille laittaa. Eikö se olekin maaliskuu, vai oliko se vasta huhtikuu, kun on mullanvaihtoaika?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin jostain että helmi-maaliskuu olisi paras aika mullanvaihdolle. Mutta varmaan huhtikuussakin vielä ehtii.

   Poista
 8. Ymmärrän hyvin, että vihreä ihastuttaa ja tuollaiset kaupat ovat oikeita karkkikauppoja. Minun tekisi myös mieli uusia viherkasveja, mutta on pakko malttaa ja säästää ikkunatilaa, joka pursuaa kohta taimien esikasvatuksista yli äyräittensä :). Oi, mikä hintalappu peikonlehdellä. Nauratti Betweenin huomio ammattihoitajan palkkaamisesta. Olen kyllä hieman himoinnut peikonlehteä saliin, mutta taidan ryhtyä kasvattamaan sitä pienemmästä yksilöstä 😅.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo kaupat ovat vaarallisia paikkoja! Mulla ikkunatila on minimaalinen, joten en kasvata nykyään taimia. Jos mulla olisi tilaa niin hankkisin kyllä peikonlehden, mutta pienen, sillä ne kasvavat nopsaan.

   Poista
 9. Anonyymi2/3/24 23:02

  Minun viimeinenkin viherkasvini on kuollut enkä soisi samaa kohtaloa nyt muille kasveille. En usko, että 900e tekisi kasvista yhtään kestävämpää. T. Sartsa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi harmi, masentavaa. Sanotaanhan aina ettei halvalla saa hyvää, joten ehkä kannattaisi satsata tuo 900€ jospa sitten säilyisi hengissä :)

   Poista
 10. Ihania kuvia ihanista kasveista. Saimme kaikki viherterapiaa. :)
  Kiitos kommentistasi tänään. Minulla on tämän kuukauden kolmen kuvan postaus jo valmiina, mutta innostuin tosiaan postaamaan myös ylimääräisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon ihanuuksia tuolla kyllä oli. Kiva kun innostuu välillä!

   Poista
 11. Oih - tulin ihan vihreäksi 💚💚💚 !!

  VastaaPoista
 12. No, itsehän en ole mikään viherpeukalo, MUTTA rakastan kasveja. Suurin osa kasveista taas ei arvosta minun hoiva viettiäni, vaan joko kuivettuu pystyyn tai juo ahneuksissaan itsensä hajoavaan pisteeseen!
  Olen minä saanut joitakin kasveja pysymään hengissäkin, liekö siinnä syy että olen nimennyt ne ja keskustelun niitten kanssa?
  Tosin Hellevi-kaktus ei arvostanut nimiäisiään, sillä kuivui pystyy ja jätti Hillevi-siskonsa yksin... =D =D =D =D
  Puutarhoissa/ kukkakaupoissa on ihana kierrellä...kalliiksi tulisi minullakin jos kaikki ne ostaisin mitä haluaisin. Pitää vaan yrittää hillitä itseään. Ikea on paha paikka...siellä on edullista, isotkin kasvit saa kohtuu hintaan, mutta, mutta se minun paapominen koituu aina joukolle kasveja vahingolliseksi......
  Aika hunajainen hinta peikonlehdellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvien kastelu on kyllä taitolaji. Keskustelu auttaa :) Ikeassa olen minäkin usein nähnyt tosi kauniita ja hyvinvoivia kasveja, mutta en ole kuitenkaan tainnut ostaa.
   No on tuo hinta ihan käsittämätön. Harmittaa etten ottanut kuvaa jossa hintalappukin olisi näkynyt.

   Poista
 13. Ukkoni on tympeä nykyään. Hän ei laske minua edes lähelle viherkasvien myyntipöytiä ja joskus jos pääsen karkaamaan, niin tulee perässä ja hokee "ei mahdu ei mahdu" Eikö olekin epistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ukkosi pitää kovaa kuria :))) On aika epistä kyllä.

   Poista
 14. Voi, mä niin toivon että täälläkin olisi vihermyymälöitä, mutta lähimmät on vajaan sadan kilometrin päässä, joten varta vasten ei tule lähdettyä.

  Tampereen Ikeasta kiikutin hotelliviikonlopun paluumatkalla toimistolle ison viherkasvin (unohdin jo nimen, joku palmu se on), kun maksoin vaan 29,90. Sopii hyvin tähän tilaan, jossa riittää isoista ikkunoista valoa, mutta mitään takuita ei ole siitä, että saisin pysymään muuten hyvävointisena. Yritän kovasti kuitenkin, vaikkei sen isompi satsaus ollutkaan.

  En ymmärrä minäkään niitä useiden satasten hintoja. Jonkun Oliivipuun joskus näin maksavan liki tonnin ja mietin, että tulee siinä muutamalle oliiville aika kova kilohinta. Suurta satoa tuskin olisin saanut aikaiseksi.

  Ihanaa, kun kaikki luonnon vihreys on vasta edessäpäin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onpa kumma ettei lähempänä teitä löydy vihermyymälöitä. Tuo palu oli edullinen. Toivottavasti onnistut sen kanssa.
   Tämä on niin ihanaa aikaa. Täällä on jo kevättä ilmassa ja lumet sulaneet.

   Poista
 15. Kylläpä oli ylihintava peikonlehti! Mikä ihanuus onkaan ostaa pienempi yksikö ja kasvattaa siitä hiljalleen isolla rakkaudella (ja muullakin ravinteella) isompi tyyppi 👍🌿

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä kumman korkea hinta. Totta että paljon kivampaa on kun onnistuu itse kasvattamaan isommaksi. Ja peikonlehtihän kasvaa vauhdilla.

   Poista
 16. Kevät ja valo nostavat viherinnostusta.

  VastaaPoista
 17. Viherliikkeet ovat vaarallisia paikkoja koska siellä tulee niin euforinen olotila kun kaikki on niin kaunista ja haluaisi ostaa itselleen vihreyttä. Joudun aina hillitsemään itseäni näissä liikkeissä ettei ostoskärry ihan täyty ostoksista.

  Minun on vaikea uskoa, että peikonlehti maksaisi 870 euroa!!! Siinä on ihan varmasti virhe eli pitäisi olla 87 euroa. Katsoin juuri, että K-Raudan nettisivuilla Peikonlehti Monstera deliciosa 85cm 19cm ruukku ja myös kookosrunkoa vasten kasvava mutta hinta 27,95€.

  Jos näkemäsi peikonlehti oli monstera deliciosa ’Variegata’ eli kirjavalehtinen peikonlehti, joka erottaa tavallisesta peikonlehdestä osittain valkokirjavista lehdistä se saattoi olla kalliimpi. Linkkaan tähän Kotilieden artikkelin peikonlehdestä, jos on pyydetty pyydetty 325€ metrin korkuisena mutta on tällainen valkokirjavilla lehdillä varustettu lajike.
  https://kotiliesi.fi/koti/huonekasvit/kasvaako-kotonasi-rahasampo-pistokkaiden-myyminen-on-tuottoisa-bisnes-ja-tasta-kasvista-maksetaan-kaksinumeroisia-summia/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi varmaan mennä uudestaan katsomaan tuo hintalappu. Harmi kun en ottanut kuvaa. Minusta jo 87€ olisi liian suuri hinta.

   Poista