24/03/2024

Kokemuksia termoruukuistaMiten ovat talvehtineet viime vuonna termoruukkuihin istuttamani rungollinen tuija ja sininata-heinä?

Ne ovat olleet koko talven kesähuoneessamme, enkä ole niitä kastellut muuta kuin nyt ihan lähiviikkoina antanut hiukan vettä silloin tällöin.

Tuijassa oli joulun aikaan pienet valot ja se olikin siihen tarkoitukseen oikein sopiva. Nyt nostin sen verhon taakse jottei voimakas kevätaurinko paista siihen liikaa. Se saa kuitenkin valoa valokatteen läpi ja ikkunoista. Kunhan yöpakkaset hellittävät niin siirrän sen ulos terassille.

Tuijaan oli talven aikana tullut "töyhtö", jonka leikkasin pois niin että pyöreä muoto säilyy.
Heinä on saanut samaa hoitoa kuin tuija ja siinäkin on lupaavan paljon vihreää, eli uskoisin että sekin on selvinnyt hengissä talvesta.

Eilen oli aurinkoinen päiväja ruokailimme ensimmäistä kertaa kesähuoneessa. Joka vuosi tuo ensimmäinen kesähuone-ruokailu on tainnut tapahtua juuri maaliskuussa. Maaliskuu on kuitenkin vielä sen verran kylmä kuukausi, ettei kesähuoneessa tarkene muuta kuin silloin kun aurinko sen lämmittää, eli iltapäivällä.
Tänä vuonna aikomuksenani on hankkia ainakin yksi termoruukku lisää ja istuttaa siihen samanlainen pikkusyreeni kuin ulkona pihallakin on. Se on pieni puu joka mahtuu talveksi kesähuoneeseen. Voisi olla että termoruukuissa kaikki nämä kuvaamani kasvit säilyisivät ihan taivasallakin, mutta en taida uskalla ottaa sitä riskiä että paleltuisivat.

Onko sinulla kokemusta siitä miten kasvit pärjäävät termoruukuissa ulkona talven yli?


MUKAVAA PÄIVÄÄ!

💛💛💛


16 kommenttia:

 1. Termoruukuista ei ole kokemusta, valitan. Mutta sen kyllä ymmärrän, että tuo pikkusyreeni on valtavan upea!

  VastaaPoista
 2. Termoruukkuja olen katsellut mutta en kokeillut. Miten kesällä? Kerääkö se lämpöä vai torjuu liian kuumuuden? Kasvattelen isolla parvekkeella ja siellä on isoja ruukkuja. Olen miettinyt että auttaisiko talvehtimiseen siellä jos asuisivat termoruukussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan lukeneeni jostain että torjuu liiallisen kuumuuden ja ehkä tekee sen, sillä termoruukku toimii ikäänkuin eristeenä. Viime kesän minulla nämä oli ja hyvin viihtyivät kasvit. Uskon että auttaisi myös sinun parvekkeellasi.

   Poista
 3. Pikkusyreeni on kyllä oikein viehättävän näköinen. Termoruukuista ei ole kokemusta.

  VastaaPoista
 4. Kevään alkamista odotellaan. Toisaalta vielä ollaan maaliskuussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevättä rinnassa alkaa jo olla. Vaihtelevia ovat säät kuten aina keväisin.

   Poista
 5. KÄÄK. Minulla on tuo sama heinä ja arvaa vain jäikö tuonne lumihangen alle talveksi.
  Ihanaa Palmusunnuntaita sinulle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumi on saattanut suojata sinun heinääsi, joten pidetään peukkuja että on selvinnyt. Sinulle myös hyvää palmusunnuntaita!

   Poista
 6. En ole koskaan kuullutkaan termoruukuista, mutta joka puolelta tuleviin kasviaiheisiin kyllä, kun en saa vaihdettua multia, ääks. Palmusunnuntaita!

  VastaaPoista
 7. Ihanaa, että kasvisi ovat selvinneet talvesta termoruukuissa noin hyvin! Minä en ole kohonnut hoivaajavietissä vielä tuolle tasolle, että jaksaisin panostaa noin paljon. Itse asiassa puutarha-asioissa olen kasvien kanssa enemmänkin ehkä kumppanitasolla, jolloin autan ja tuen vähän ja sitten yritetään kukin alkuvoimillamme pärjätä eteenpäin. Oikeanlaisten kumppanien kanssa tämä toimii oikein mainiosti. Hoivattavia en varmaan jaksaisi pitää kunnossa 😔.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä en ole ihan satavarma miten niiden talvehtiminen on onnistunut, mutta toistaiseksi näyttää hyvältä. Ei minullakaan kärsivällisyyttä kasvien kanssa liiemmälti ole, vaan jos rupeavat näyttämään entisiltä, niin aika pian saavat mennä kompostoriin.

   Poista
 8. Minulla on ollut vuosia sininata ulkona ja menestyy hyvin se myös siementää runsaasti ja tekee uusia sininatoja 😀 .
  Samoin kaikki tuijat on ulkona maassa . Termoruukuista ei ole kokemuksia kun emme ole niitä tarvinnut . Minulla on mökillä myös maakellari missä voin talvettaa monia perennoja .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sininata ja tuijat viihtyvätkin varmaan parhaiten ulkona. Minullakin on pari pallotuijaa ulkona kukkamaassa. Mutta nämä kaksi jotka kuvissa on, ovat meillä terassin kasveina ja siksi on tärkeä valita oikeanlaiset ruukut ja oikea säilytys talvella. Talvetuspaikkaa minulla ei ole muuta kuin tuo kesähuone ja siellä lämpötila laskee pakkasen puolelle jos ulkona on kylmää. Siksi kyselinkin jos jollain olisi kokemuksia kasvien talvettamisesta taivasalla termoruukuissa.

   Poista