Näin se valmistettiin:
Ohjeessa sanottiin että munakkaasta riittää 4-8 hengelle, mutta silloin eivät syöjät saa olla kovin nälkäisiä.
Munakkaaseen tarvittiin:
8 munaa 2dl ruokakermaa 3/4dl perunajauhoja 1tl suolaa 1/2tl mustapippuria 2rkl öljyä
Päälle:
70g pinaattia 2dl kivettömiä oliiveja 1rasia kirsikkatomaatteja 100g pehmeää vuohenjuustoa (tai mozzarellaa) 2rkl oliiviöljyä
- kuumenna uuni 200 asteeseen - vatkaa munat kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lorauta joukkoon kerma ja siivilöi perunajauhot. Mausta suolalla ja pippurilla - pyyhi uunivuoan (40x30cm) pohja ja reunat öljyllä. Kaada munakasmassa vuokaan. - kypsennä munakasta uunin alatasolla 15 min. - kuorruta jäähtynyt munakas pinaatilla, oliiveilla ja kirsikkatomaateilla. Murenna päälle vuohenjuustoa ja lorauta oliiviöljyä.
Seuraavalla kerralla kun teen tätä, niin laitan munakasainekset hiukan pienempään vuokaan, sillä haluan että siitä tulee hiukan paksumpi. En antanut munakkaan jäähtyä kokonaan vaan lisäsin päällisen ainekset puolijäähtyneen munakkaan päälle.
Jälkeenpäin mietin että kun reseptissä sanottiin kuorruta, niin tarkoitetaankohan sillä sitä että munakas päällisineen olisi pitänyt laittaa vielä uuniin? Minä en laittanut vaan söimme sen sellaisenaan.
💛💛💛
|
Hyvältä näyttää. Mietin ihan samaa, että menikö tuo nyt uuniin, vai ei. Tällä kertaa ei. En ole tehnyt, joten en tiedä, miten pitäisi toimia.
VastaaPoistaEn laittanut täytteen lisäämisen jälkeen enää uuniin, mutta voisi ehkä laittaa.
PoistaHerkullisen näköistä!
VastaaPoistaEikä hullumman makuistakaan ollut!
PoistaAi että kuinka herkulliselta näyttää!
VastaaPoistaMinä en yleensä ole suuri munakkaiden ystävä, mutta nyt ihailen postauksesi ensimmäistä kuvaa ihan innoissani. Kiitos reseptistä!
Tämä oli niin helppotöinen laittaa, että minun laisenikin osasi tehdä.
PoistaOnpa herkullinen resepti, kiitos! Ei, en ole koskaan ajattelut että munakasta voi valmista uunissa. Pako kokeilla.
VastaaPoistaOle hyvä. En minäkään ennen tiennyt.
PoistaNyt on herkkua tarjolla, silmänruokaa myös.
VastaaPoistaVärikästä, värikästä.
PoistaOlen joskus tehnyt ja silloin sekoitin "täytteet" munakasmassan sekaan. Ehkä tuota sinun kaunista versiota olisi voinut pitää vielä hetken uunissa, jotta juusto olisi vähän sulanut?
VastaaPoistaTäytteet voi varmasti myös sekoittaa massaan ennen paistamista, mutta tässä ohjeessa kaikki täytteen ainekset lisättiin vasta paistetun ja jäähtyneen munakkaan päälle. Juusto myös lisättiin vasta sitten.
PoistaHyvän näköistä! Kuorruta on tosiaan hämmentävä sana, mutta toisaalta kun siinä pyydetään jäähdyttämään munakas, niin ei kai sitä olisi, jos se kuuluisi laittaa vielä uuniin.
VastaaPoistaItse kyllä tykkäisin, että juusto sulaisi päälle ja tomaatitkin vähän pehmenisivät, joten varmaan muokkaisin ohjetta niin, että laittaisin ne jo alussa ja koko homma uuniin.
No kuorruttaa; se voi tietysti tarkoittaa että munakas peitellään kauttaaltaan, tai sitten, ainakin minun mielestäni, lyhyttä uunissa käyttämistä. Mietinkin ensin että jos laittaisi ainakin tomaatit jo ennen paistamista, mutta sitten päätin tehdä ihan niin kuin ohjeessa sanottiin kun tämä oli kuitenkin eka kokeilu.
PoistaOnpa jännittävä ruoka. Pidän munista kaikilla tavoilla, mutta uunimunakkaasta en ollut ennen kuullut 🐣 ☘️ Mainiota.
VastaaPoistaEi taida olla kovin yleinen käytäntö munakkaan valmistaminen uunissa. Tätä teen kyllä toisenkin kerran.
PoistaHyvältä näyttää. Minä olen joskus tehnyt munakasrullaa vähän samalla idealla, mutta siinä vuokaan laitetaan leivinpaperi. Uunin jälkeen täytetään samaan tapaan kuin sinullakin ja sitten leivinpaperin avulla käännetään koko systeemistä rulla - kuin kääretorttu. Rullan päälle voi laittaa vaikka juustoraastetta ja kuorruttaa hetken uunissa.
VastaaPoistaLeivinpaperi olisi voinut toimia paremmin tässäkin, sillä oli hiukan haasteellista saada tuo munakas ylös tuosta vuoasta. Tuo rulla kuulostaa hyvältä ja jännältä.
PoistaMinä teen usein munakkaan uunissa. 1/2 dl nestettä per muna + mausteet sekaisin ja voideltuun vuokaan. Sitten 175 C uuniin hyytymään. Tulee samettisen pehmeää.
VastaaPoistaOtanpa ohjeen talteen, kiitos kokeilen.
PoistaTällä tulee hiukan samanlaista kuin monasti hotellien aamiaisilla on tarjolla. Maustan munaseoksen yleensä vain suolalla ja valkopippurilla, ja nesteenä käytän milloin kermaa, milloin maitoa, mutta vedelläkin onnistuu, joskaan ei ehkä tule niin hyvää. Tosin sekin on makuasia. Samassa uunissa paistuvat pellillä kirsikkatomaatin puolikkaat ja pekonisiivut - tai mitä munakkaan kanssa haluaakaan tarjota.
PoistaKiitos Amy.
PoistaJoskus talouskoulussa tehtiin munakasrulla uunissa. Se oli kyllä kätevää ja helppoa. Pitäisikin kokeilla taas.
VastaaPoistaTuota munakasrullaa kertoi Puikoillanikin tuolla ylempänä tekevänsä. Pitäisikin joskus kokeilla.
PoistaKiitos ohjeesta😊
VastaaPoistaKokeiluun, meinaan en ole itse uunissa
tehnytkään.
No nyt, uuni lämpenemään :)
PoistaIhanan värikäs munakas... ja yhtä oikein "kuorruttaa" kylmästi tai kuumasti...
VastaaPoistaKumpi vain itselle paremmin maistuu ja vaihtelu virkistää. Tämä sinun munakas vei jotenkin ihanasti Kreikkaan.... melkein kuulin zorbaksen soinnut....
Itte teen usein munakkaita uunissa - tuollainen ohut on kiva tehdä kääretortuksikin... täytteet sisään, rullalle ja päälle hieman juustoa ja se hetken kuorrutus... tai muffinivuokiin
https://repolainenreissaa.blogspot.com/2023/01/melkein-viikon-ruokalista.html
tuolla on nuo munakaskupit - sitä "kääretorttua" en nyt tähän hätään löytänyt... liikaa näemmä postannut kaikkea, kun ei sitten omiaankaan löydä.
Värikäs ruoka on kyllä aina niin ihanaa... silmillään sitä voi syödä täältä toisten blogeistakin (kevyttäkin, ei kerry vyötärölle, hih!!)
Noin tuo "kuorruttaa" luultavasti on käsitettävä. Feta sopisi varmaan myös tähän juustoksi. Tuota kääretortun muotoista munakasta on ehdottomasti kokeiltava. Jos se jäisikin vaan silmillä syömiseksi!!!
PoistaHerkullisen näköistä minusta juurikin näin ja erilaista .
VastaaPoistaEn ole koskaan tehnyt uuni munakasta joten pitäisi kokeilla ja juurikin tämä versio 😀 .
Kiitos ohjeesta .
Eipä kestä kiittää. Itsekin olen tämän jostain lehdestä poiminut, joten ei ole minun kehittämä resepti.
PoistaTällä tavoin en ole uunissa munakasta tehnyt. Kuitenkin niin, että paistan pohjan ja lisään siihen täytteet, yleensä jauhelihaa, munamurustetta, paprikkaa ja mitä nyt sattuu olemaan. Rullaan sitten koko komeuden ja lisään juustoraastetta päälle ja työnnän takaisin uuniin. Salaattia lisänä kulhoo.
VastaaPoistaTätä sinun uunimunakastasi täytyy kokeilla.
Tuo rullaaminen taitaa ollakin yleisin tapa. Ja sitten vielä uuniin. Tässä minun versiossa ei laitettu enää uuniin täytteiden lisäämisen jälkeen.
PoistaNyt vasta tajusin, että Kristiina K on eri ihminen kuin Kristiina S. Ei ole kovin vilkasta tuo aivotoimintani.
VastaaPoistaNo nyt heräsi mielenkiinto siihen että kuka on tuo Kristiina S!
PoistaHyvää pääsiäistä sinullekin!
VastaaPoistaNäyttääpä herkulta.
VastaaPoistaIhanaa Pääsiäisen aikaa sinulle.
Kiitos samoin sinulle!
Poista