12/03/2024

Kohta alkaa mökkikausi


Käytiin mökillä pikaisesti. Pihalta on lumi ja jää jo sulanut. Kunhan sää vähän lämpenee, niin päästään  haravoimaan.

Kummasti rupeaa mökki vetämään puoleensa kun päivät pitenevät. Mökillämme voisi hyvin olla talvellakin, mutta iltojen pimeneminen aikaisin ei yhtään houkuta mökkeilyyn. 

Eilen kun oli hieno aurinkoinen päivä, olisi melkein haluttanut jäädä saman tien yöksikin. Mutta ennen kuin yöpymiseen ryhdytään pitää mökillä siivota perusteellisesti. 

Vaikka suurempia projekteja ei tulevaksi kesäksi olekaan suunnitteilla, niin jotain pientä on jo aloitettu. Meillä on mökillä ollut jo monta vuotta pesuhuoneessa kuivakäymälä, joka on palvellut hyvin. Sitä on tosin pitänyt tyhjentää tosi usein ettei kärpäsiä tule sisätiloihin. Nyt kun laitettiin ulkohuussiin kompostoiva käymälä, katsottiin että tuo sisällä ollut kuivakäymälä on turha ja J aloitti muutostyöt pesuhuoneessa poistamalla pytyn. 

Suunnitelmissa on laittaa kaappi, tai hyllyt poistetun WC-istuimen paikalle. Siitä saisi hyvän tilan siivousvälineille, sillä niitä on nyt ripoteltu eri paikkoihin, kun ei mökkiä rakentaessa osattu varata paikkaa niille. 

Nyt jäi yksi ikävähkö toimenpide pois, nimittäin tuon kuivakäymälän useasti tapahtunut tyhjennys, ja tilalle saadaan tarpeellinen säilytystila, sellaisiahan ei koskaan ole liikaa.Vaikka pihalla näyttää jo hyvinkin keväiseltä, niin meri on vielä jäässä. Talvella mökillä on tosi hiljaista, kun meren aaltojen loiskintaa ja kohinaa ei kuulu. 

Kohta taas poltetaan rannalle kerätyt risut, mikä on joka keväinen toimenpide. Risuja onkin kertynyt melkoisesti ja lisää on pihalta vielä kerättävä. Nuo kuvassa näkyvät oksat olen jo syksyllä erotellut poltettavista risuista ja mietin niiden käyttöä johonkin, mahdollisesti kasvitukina.

Haravoimista riittää, niin kuin aina keväällä, sillä syksyllä ei enää mikään pihatyö innosta ja lehdet jäävät maahan. Mukavasti paistaa jo aurinko tuohon terassin kulmaan. Koskahan ensimmäiset ruokailut tai kahvittelut siellä voidaan nauttia?


OIKEIN IHANAA PÄIVÄÄ KAIKILLE!

💚💚💚


24 kommenttia:

 1. Voi, ihanaa! Niin ihanat kuvat ja kaunis tuo teidän mökkipaikka, avara ja aurinkoinen. On totta, että mökillä oloon liittyy niin vahvasti ulkoilmaelämä, ettei se pimeään vuodenaikaan innosta. Vessassa käyntikin on ikävää, jos se on ulkona, kun valoisaa aikaa on niin vähän, että aina joutuu pimeässä rämpimään. Minun ensimmäisiä toimenpiteitäni olikin laittaa sisä-kuivikekäymälä, kun ostin tämän saaripaikan kodiksi. Se on sillä lailla eteisen kupeessa, ettei tuo kärpäsiä sisälle.
  Liikaa säilytystilaa ei varmaan koskaan ole ja hyvä saada paikka siivousvälineille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pimeässä ulkovessaan meneminen ei tosiaankaan ole herkkua, mutta onneksi on sentään valaistusta pihalla. Ja jos yöllä pitää päästä vessaan, niin ämpäri pesuhuoneessa ajaa asian. Tuo kuivikekäymälä oli meillä varmaan parikymmentä vuotta, mutta nyt haluttiin luopua siitä. Vihdoinkin saadaan järkevä paikka siivousvälineille.

   Poista
 2. Ihania mökkikuvia. Kevät tulee ja sen huomaa kun katsoo ikkunasta auringonpaistetta: on tarve päästä ulos tekemään muutakin kuin pystyssä pysymisen harjoittelua. Kevätharavointi, roskien polttaminen - mikä sen ihanampaa. Antaa kevään tulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi liukkaudet ovat ainakin tällä hetkellä muisto vain. Se ihana savun tuoksu mikä tulee kun noita risuja polttaa on aivan mahtava kevään merkki.

   Poista
 3. Voi ihanuuden ihanuus💚
  Miten keväistä teilläpäin jo on.
  Meillä ei näy kun pieni läntti pihalla maata.
  Muutoin niin älysti lunta että kunpa tuo lumen
  paljous vaan sulaisi täälläkin.
  Kylläpä on kiva pääsette nauttimaan mökin tunnelmasta ja tekemään kevät puuhia🌸

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nautin kyllä siitä että täällä kevät tulee yleensä aika aikaisin. Joskin meri pitää lämpötilat usein kauemmin kylminä kuin mantereella.
   Pidän peukkuja että teiltäkin sulavat lumet kohta vauhdilla.

   Poista
 4. Kaunis paikka! Voisin tulla haravoimaan, koska en tee sitä nykyään ikinä, heh. :D
  Kevätpäiviä toivotellen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidetään mielessä jos ei itse jakseta haravoida kaikkea :)
   Oikein mukavaa kevättä sinulle myös!

   Poista
 5. Hassua katsoa kuvaasi ja sitten omasta ikkunasta takapihalle, mutta kyllä se kesä tännekin tulee. Ihana kesäpaikka teillä on!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä ei varmaan ole yhtä keväisen näköistä?

   Poista
 6. Huikea ero meren ja mantereen kuvissa; umpitalvi vs. kesä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin taitaa olla. Mutta yleensä sitten mantereella kevät etenee ehkä kovemmalla vauhdilla kun alkuun pääsee.

   Poista
 7. Uskomattoman keväisen näköistä mökillänne, ja huima kontrasti tuohon jäiseen mereen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla että seuravalla käynnillämme meri on jo jäistä vapaa. Se tapahtuu yleensä yhtäkkiä.

   Poista
 8. Ihanan keväistä teillä jo meillä se tuntuu vielä kaukaiselta ajatukselta se haravoiminen meinaan . Joutuisi lunta haravoinaan .😀 .
  Me käymme joka viikko melkein mökillä ja nyt ollaan oltu kerran yötä kaksi viikkoa sitten . Perjantaina menemme ja olemme myös koko viikonlopun . Nyt se alkaa se mökkikausi täydellä teholla .
  Meillä on mökillä erotteleva ulkovessa ja sisällä pakastava vessa . Pakastavan laitamme päälle nyt kun yövymme ja otamme pussin ja virran pois kun lähdemme. Kesällä emme sitä käytä ollenkaan .
  Säilytys tilaa ei varmasti ole koskaan liikaa etenkään mökillä .Laita kuvia kun projekti etenee .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Te olette jo aloittaneet mökkikauden, tai ette ehkä ole sitä talveksi lopettaneetkaan. Meillä on myös erotteleva ja kompostoiva vessa ulkohuoneessa. Ja tuo sisällä ollutkin oli erotteleva, mutta se ei pakastanut eikä polttanut, joten se oli kuitenkin tyhjennettävä usein. Polttavan olisin halunnut, mutta ne ovat niin hintavia ettei budjetti antanut periksi sellaisen hankkimista. Meillä oli kyllä virta aina kesällä päällä tuossa sisävessanpytyssä, koska emme sitä joka käyntimme jälkeen tyhjentäneet. Tuollaisen pakastavan tyhjentäminen on astetta helpompi, kun käymäläjätökset ovat pussissa. Pussien maatuminen kompostissa kestänee kuitenkin sitten oman aikansa?
   Ei todellakaan ole liikaa säilytystilaa, vaan joka tavaralle on tarkka paikkansa. Nyt ajattelin että voidaan pyyhkeetkin laittaa tuonne suihkuhuoneen hyllyille siivoustarvikkeiden lisäksi, joten vaatekaappiin tulee tilaa.

   Poista
  2. Mies ei laita kompostiin noita kakka pusseja vaan kopsauttaa ainoastaan jäätyneen osion kompostiin .

   Poista
 9. Ihanan keväiseltä näyttää teillä! Meillä lunta ja jäätä riittää ihan mantereellakin. Valo on onneksi lisääntynyt meilläkin 🥰

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin toistaiseksi keväistä. Mutta viikonlopuksi on ennustettu muuta, mikä toivottavasti ei toteudu! Valoisuus lisääntyy hurjaa vauhtia.

   Poista
 10. Merelle suunnatut kuvat toi mieleen "taas" Myrskyluodon Maijan....
  Onko teillä miten pitkä matka mökille?

  Täällä mantereellakin on lumi kadonnut ihan silmissä (eilinen vesisade nopeutti lisää) - Aurajoki ranta on ihan sula... varjoisammat paikat viestii talvesta ja auraspenkat tietty myös.... linnut laulelee jo kilpaa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meiltä ei kotoa ole kuin 15km mökille, mikä onkin aika ihanteellista. Täälläkin satoi eilen. Aurajokea näköjään ruopataan kesän tulevaa Tall Ships Racen isoja laivoja varten. Ainakin osa niistä poikkeaa Maarianhaminassakin. Lintujen laulu on aina yhtä ihana kevään merkki.

   Poista
 11. Kovin keväistä on jo. Aurinkoisella säällä on jo mukavaa päästä haravan varteen.
  Meillä liki metri lunta ja hiihtokelit parhammillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenna voikin sitten olla lunta täälläkin ja laivat eivät pääse satamaan aiotun mukaisesti kun kova tuuli.

   Poista