01/10/2023

Turhan krääsän keräilyä?



En tiedä olenko höpsähtänyt ihan täysin, vai mitä, sillä kun eilen poikkesin Emmauksessa, niin silmiini osui kaksi kaunista, vanhanaikaista vaakaa. Ja paitsi että ne olivat mielestäni tosi kauniita, niin ne maksoivat vain 3.50 €/kpl. Se ei mielestäni ollut hinta eikä mikään niistä kaunottarista ja niinpä marssinkin niiden kanssa kassalle maksamaan.

Käväisin katsomassa tori.fi:ssä näitä vaakoja ja niiden hintahaitari oli tosi suuri. Halvimmasta pyydettiin 4€ ja sitten oli monen hintaista muutamasta kympistä 60€. Tuo josta pyydettiin 60€, oli myyjän mukaan uusi, mutta itselle ei hintaa kuitenkaan nosta se että tuote olisi uusi.

Joten ainakaan tuo maksamani 3.50€ ei ollut ollenkaan hullumpi hinta.




En ollenkaan tarvitse tällaista vaakaa käyttöä varten, sillä kun joskus leivon jotain, niin punnitsen ainekset digitalivaa`alla, joka on tarkempi ja ehkä helpompikin käyttää. Mutta ei siinä samaa kauneutta ole kuin näissä vanhanaikaisissa.

Kuvassa vasemmalla on vanhin, jo muutaman vuoden minulla ollut vaaka ja oikealla ihana oranssinvärinen, joka näyttää ihan käyttämättömältä.

Tuota vanhaa olemme käyttäneet keittiön ikkunalaudalla hedelmien säilytyksessä. Ensin kokeilinkin laittaa kaikki kolme vaakaa keittiön ikkunalaudalle vierekkäin, mutta se ei kuitenkaan näyttänyt hyvältä.

Toinen vaihtoehto oli että laittaisin ne keittiön yläkaappien päälle, mutta sekään ei oikein napannut, varsinkin kun noita vaakoja on nyt vasta kolme kappaletta. Ehkä sitten jos hankin niitä lisää, ja varmaan hankinkin, ne näyttäisivät kivoilta kaappien päällä.






Tällainen vanha vaaka, niin kuin vanhat esineet yleensäkin, on niin hieno yksityiskohdiltaan ettei sellaista juurikaan enää näe nykypäivän tuotteilla.

Kaikki kolme vaakaani ovat ruotsalaisvalmisteisia, kaksi nyt ostamaani EKS-merkkisiä ja tuo kolmas Gunda-merkkinen.

Kun nuo kolme eivät päätyneetkään keittiöön, niin kuin niiden ehkä olisi pitänyt, niin arvaapa mihin ne lopulta laitoin?





No tänne kesähuoneen hyllylle ne sijoitin. Tästä ne näkyvät hyvin ja niille on sopivasti tilaa. Eivät tietenkään mitenkään liity kesähuoneeseen, mutta kun ovat niin kauniita katsella, niin mielestäni paikka on juuri sopiva niille.




Siellä ylähyllyllä ne nyt ovat rinnakkain. Ja jos, ja kun hankin niitä lisää, niin karsimalla muuta tavaraa hyllyltä saan vielä tilaa useammalle.

Hiukan enemmän nämä tietysti vievät tilaa kuin esim. munakupit tai vaikkapa kukkopillit, joita moni keräilee, mutta näiden kerääminen on kivaa siksikin, että näihin ei ihan joka päivä kirppareilla törmää, joten niitä kerääntyy pikku hiljaa.


Keräätkö sinä jotain, ja jos, niin mitä?


MUKAVAA PÄIVÄN JATKOA!

💛💛💛

19 kommenttia:

  1. Minulla on tuollainen punainen vaaka. Terveisin Pirjo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punainen onkin varmaan upea. Haaveilen myös sinisestä, mutta sellaista en ole koskaan nähnyt. Mahdetaankohan valmistaakaan?

      Poista
  2. Voi ihanuus mitkä retro ostot, ja nämä kalleudet sinulla siellä kauniissa
    kesähuoneessa. Kauniisti kesähuoneen peili avartaa kauneutta.
    Muistan lapsuudessani meillä oli tuollainen keltainen, ja jotenkin muista täällä meilläkin aikoinaan ollut samanlainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielestäni ovat aivan ihanat ja löysivät sopivan paikan tuolta kesähuoneen hyllyltä. Peili on kylpyhuoneen kaapin ovi, joka peili oli mennyt hiukan huonoksi ja vaihdoimme kylppäriin uuden peilin.

      Poista
  3. On mahtavaa keräillä sellaisia asioita, jotka tuottavat itselle mielihyvää. Visuaalinen tyydytys on mielestäni vallan mainio ostoperuste 👍.

    Minä keräilen tällä hetkellä vain sieniä ja lankakeriä. Muuten yritän hillitä keräilyviettiäni, jotta saamme asunnon joskus jopa myynti- ja muuttokuntoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se on. Minullekin on kertynyt noita lankakeriä, tai oikeammin niiden loppuja, ihan kiitettävä määrä :) Meillä ei ole mitään muuttoaikeita, joten ainakin toistaiseksi voin keräillä rauhassa mitä haluan.

      Poista
  4. Onpa kivat tuossa hyllyllä! Minäkin ostin tässä jonakin männä vuonna kauniin oranssin vaa'an, ja ostopäätökseen vaikutti juurikin tuollainen älyttömän halpa hinta verrattuna esineen hienoihin yksityiskohtiin ja siihen, että sitä voi myös käyttää vaakana, aika näppärä ja hieno mekanismi. Minun vaa'assani lukee Marianne ja sekin on ruotsalainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saila! Noissa on tosiaan upeita yksityiskohtia ja ovat tarvittaessa ihan käyttöesineitäkin. Marianne-merkkistä en olekaan vielä nähnyt.

      Poista
  5. Ihanan nostalgiset vaa'at <3 Minä en taida keräillä juuri mitään paitsi ehkä ideoita (jotka harvoin toteutan).

    Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. <3 Sinä minimalistina et voikaan keräillä kauheasti mitään. Minäkin olen hiukan minimalisti, mutta en kovin ankarasti.
      Sinulle myös oikein ihanaa viikkoa!

      Poista
  6. On totta, että vanhoissa arjen esineissä on kauneutta ja yksityiskohtia, mitä ei nykyään enää löydä. Toki valmistetaan uusia jotka ovat vanhan näköisiä, mutta eihän se ole ollenkaan sama asia kuin aidot. Hienosti istuvat kesähuoneen hyllylle!
    Keräyskärpänen ei ole iskenyt, onneksi, siis siinä mielessä että kierrän kirppiksiä ahkeraan ja sehän voisi lähteä ihan lapasesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uudet vanhan näköiset eivät todellakaan ole sama kuin oikeasti vanhat. Hyllyllä saavat nyt olla näytillä. Minäkin toivon etten ihan kovin usein näitä löydä sillä sitten niiden keräily ei enää tuntuisikaan yhtä hienolta.

      Poista
  7. Isoäidilläni oli tuollainen valkoinen vaaka ja muistan sen hyvin kun meitä veljeni kanssa olisi kiinnostanut "kovasti punnita sillä" jotain mutta enemmän olisimme "vain halunneet leikkiä vaa'alla". Minusta sinä teit hyvän löydön.

    Olen itsekin ollut kahden vaiheilla ostaa sellainen vähän isompi "kaupanvaaka", joka on siis korkea ja sen näyttöosa on sellainen monikulmainen kun itse vaakaosa on neliön muotoinen.

    Tästä linkistä näet kuvan vaa'sta http://wirvesdreams.blogspot.com/2013/03/keittion-vaaka.html
    Näiden hinnat ovat usein 50€ ja ylikin joten siksi en ole vielä ostanut.

    Kivaa alkanutta lokakuuta Kristiina ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää vanhanaikaiset "lonksuvaa at" ovat kyllä ihania, kuten tuo sinunkin ihailemasi isompi.
      Ihanaa lokakuuta ja syksyä sinulle myös! ❤️

      Poista
  8. Ooooh - ja niillä on seuraa toisistaan tuolla hyllyllä! Ei ole vaa'ankaan hyvä olla yksin!! Meilläkin OLI tuollainen ja ihan kuin vastaava olisi ollut neuvolassakin esikoisemme punnitsijana... veit kyllä oikein aikamatkalle.
    Toivoisin sinun innostuvan myös aikamatkalle kinofilmien aikaan - nuoruuskuvia kaivelemaan. Viikonloppumme oli tosi hymyileväinen, jopa äänekkäitä pyrskähtelevä, kun innostuimme katselemaan vanhoja valokuvia... hih!!
    Ilon toivoisin leviävän - siksi haastan aikamatkalle!!

    ja mitä keräilyyn tulee - niin juu... en varsinaisesti KERÄÄ mitään, mutta minulle kerääntyy kaikenlaista askartelumateriaalia - ja askartelussahan voi käyttää MITÄ VAIN; joten voi kauhistus... yksi lastenhuone on täynnä mitä ihmeellisimpiä tavaroita polkupyörän heijastimista glittereihin ja rikkoutuneisiin koruihin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole hyvä yksin olla. Näistä tulee kyllä jotenkin mieleen nuo neuvolan punnitusvälineet.
      Valokuvien katselemista usein ajatellaan täälläkin, mutta jostain syystä se tahtoo aina jäädä.
      Jos kerran askartelet niin tuollainen tavaroiden kerääntyminen on mielestäni vain hyvä asia.

      Poista
  9. Hienon paikan niille löysit juurikin niin että ne myös näkyvät. Tarkkoja ovat myöskin vaikka eivät digitaaliselle pärjää .
    Tällä hetkellä en kerää mitään mutta yksittäisiä ostohaluja olisi moneenkin .
    Sanoisin että sinulla on kiva keräys kohde toivottavasti löydät vielä näille kavereita .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt onkin jo hylly täynnä, sillä eilen löysin kaksi vaakaa lisää. Pitää varmaan laittaa lisää hyllyjä :)

      Poista