19/10/2023

Kotimme


Tykkään tehdä "kysymyksiä ja vastauksia-postauksia" ja nyt tein sellaisen pitkästä aikaa. Kysymykset liittyvät kotiini.




1. Sisustustyylini

Jotain tiettyä tyyliä ei meidän kodissa ole, vaan vähän kaikenlaista.   Meillä ei ole tyylihuonekaluja eikä muutakaan arvokasta jonka kulumista tai rikkimenemistä pitäisi pelätä.
Kuvassa näkyy sisustuksemme sekamelska: vanha tuoli isäni jäämistöstä, uudempi jakkara Kakolan myymälästä, eteisen kenkähylly ja olohuoneen lasikaappi Ikeasta, seinällä isovanhempieni kihlakuva, sen alla mieheni voittopokaalit, lattialla kutomani räsymatto, vanhan tuolin yläpuolella ylinnä matkamuisto Lapista, keskellä tyttären antama taulu ja alinna kirpputorilöytö.




2. En luopuisi

En luopuisi ruokapöydästämme joka kuvassakin osittain näkyy. Se on n. 25 vuotta vanha, joten ei mitään antiikkia, mutta tykkään sen kuluneesta pinnasta enkä halua sitä edes hiottavan tai lakattavan uudestaan.
Lapsilta ja muilta läheisiltä saadut lahjaesineet ovat myös sellaisia joista en halua luopua.


En luopuisi myöskään valokuvakansioista joita on aika pino kertynyt vuosien varrelta. Valokuvia on myös laatikoissa ja niistä olisin valmis perkaamaan pois kaikki sellaiset jotka esittävät ihmisiä joita en edes tunne (esim. vanhempieni tuttujen kuvia), mutta J sanoo aina ettei valokuvia saa tuhota, joten siellä ne varaston ylähyllyllä ovat laatikossaan vuodesta toiseen.





3. Parasta kodissamme

Parasta kodissamme on se, että asuntomme on päätyhuoneisto, ja se ettei tänne näe ulkoa.  Toinen "parasta kodissamme-asia"  on se että meillä on itse rakennettu kesähuone, jossa vietämme paljon aikaa.

Hyvää kodissamme on myös se että meillä on talon sisäänkäynnin edustalla mahdollisuus kasvattaa pensaita, pikku puita ja kukkia. Siinä on juuri sopiva määrä puuhaa jonka jaksaa ja haluaa tehdä mökin pihatöiden lisäksi. On ihanaa kun voi suoraan ulko-ovesta astella vaikka juomaan kupposen kahvia ja samalla voi silmäillä missä olisi jotain kohennettavaa tai nypittävää.




4. Lempipaikkani

Tai ainakin yksi niistä on tämä jo hiukan nuhjaantunut nojatuoli. Se ei sovi ollenkaan siihen paikkaan jossa se on, sillä se on osittain terassille avautuvan oven edessä. Se on myös hullussa paikassa sohvaan nähden, mutta sen on vaan kuitenkin oltava siinä missä se on, sillä siitä voin katsoa TV:tä, siinä on hyvä valo tehdä käsitöitä ja se on tosi mukavan mallinen ja antaa hyvän tuen selälle.

Tyynyn kun laittaa vielä selkänojan yläosalle, niin voi lepuuttaa niskaansakin sopivasti.

Mutta tuota tuolin kangasta ja varsinkin  käsinojien väriä inhoan. Veisinkin sen mielelläni uudelleen verhoiltavaksi, mutta mietin onko se kuitenkaan sen arvoinen että verhoilupalkkio kannattaisi maksaa.




5. Sisustuspaheeni

En tiedä onko minulla sisustuspaheita. Olen kyllä impulsiivinen ja saatan ostaa jonkin kauniin esineen tai huonekalun hetken mielijohteesta, mutta harvoin olen joutunut ostoksiani katumaan, joten ei kai ainakaan mitään kovin turhaa ole tullut ostetuksi.





6. Haaveilen

Vaikka tämä asunto on meille sopivan kokoinen ja muutenkin mieleisemme, niin  aina löytyy jotain mistä haaveilla.

Olisi kiva jos olisi kaksi vessaa. Meillä on ollut monessa kodissa kaksi vessaa ja se on tosi mukavaa vaikka kodissa ei asu kuin kaksi aikuista. Mutta nyt on tyydyttävä yhteen. Olen kyllä keksinyt miten tähänkin asuntoon saisi sijoitettua toisen, mutta se olisi niin kallis ja suuritöinen ratkaisu, ettei sellaista tehdä kuin haaveissa, tai sisustusohjelmien remonteissa.

Vaikka tuolla aiemmin sanoin etten haluaisi luopua ruokapöydästämme, niin voisin EHKÄ luopua siitä jos ruokapöydän paikka olisi niin iso, että siihen voisi sijoittaa tosi pitkän pöydän. Meitä on joskus jopa neljätoista ruokailijaaa pöydän ääressä ja silloin tämä nykyinen pöytä ja tila sen ympärillä eivät tahdo riittää.

Yksi silloin tällöin mielessä käyvä haave on myös keittiökaappien uudet ovet. Kotimme on vasta kuusi vuotta vanha, eikä uusille oville ole muuta tarvetta kuin se, etten tykkää näistä nykyisistä. Niissä ei periaatteessa ole mitään vikaa, mutta kun asunto oli juuri valmistunut kun sen ensimmäisen kerran näimme, niin ei pystytty enää vaikuttamaan materiaaleihin. 


Tällaisia ajatuksia minulla on nykyisestä kodistamme. 

Kodeista puheenollen, entinen kotimme näkyy olevan myynnissä täällä (klick) 

Olisi kiva kuulla teidän muidenkin mietteitä omasta kodistanne. Jos innostutte postaamaan, niin linkatkaa tänne niin tiedän tulla katsomaan!


KODIKASTA PÄIVÄÄ KAIKILLE!
💛💛💛







20 kommenttia:

  1. Olipa kiva juttu ja mukavaa päästä kurkkaamaan kotiinne! Teillä on kaunista ja viihtyisää. Kiinnitin heti ekassa kuvassa huomion ihanan kuluneeseen pöytään. Kuulun niihin, jotka ihmettelevät, miksi kuluneisuus pitäisi siivota pois.
    Ihana tuo lempituolisi, toivottavasti löydät joskus yhtä hyvän, mutta mieleisen näköisen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin kuluneet pinnat ovat kauniita ja niistä voi löytää muistoja. Lempituolini olisi muuten oikein hyvä, mutta tuo kangas ja käsinojien värit eivät miellytä.

      Poista
  2. Kiitos onpa kiva postaus!
    Ihana koti teillä, "koti on siellä mihin olet sydämen ripustanut", siellä on
    omat rakkaat esineet/kalusteet, aina voi haaveilla ja unelmoida.
    Todellakin se kodikkuus lähtee juuri siitä mistä itse pitää, on juuri se oma hyggepaikka niin kuin teilläkin ym. tärkeät muistot.
    Ja kesähuone mikä onkaan siellä aikaa viettää ja se että saa omia istuksia laitella etupihalle. Ahvenanmaa on niin kaunista seutua!
    Nauti hetkistä ja ihanaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se on. Joo, tuo tuolin paikka ei ole ihanteellinen, mutta siinä se nyt saa olla. Kyllä nautitaan ihan joka päivä!

      Poista
  3. Teillä on aina ollut hyvällä maulla sisustettu koti, niin nytkin kuvista päätellen. Mielitekoja erilaisiin asioihin ehkä riittää. Mukavia syksyn päiviä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tellervo. Tuossa ensimmäisessä kuvassa näyttää kuin olisi tosi villiä ja kaaosmaista, mutta se ehkä hiukan valehtelee ja vielä kun on vinossakin. Aina jostain haaveilee ja ehkä hyvä niin. Nyt kun ei enää haaveile matkustelusta, niin yhä enemmän haaveet keskittyvät kotiin.

      Poista
  4. Erikoiset Asiantuntijat20/10/23 08:32

    Pidän kovasti tuosta eteisen raitamatosta. Onko sen joku itse tehnyt? Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  5. Kiva postaus. Meilläkin on ajan saatossa kulunut iso tammi pöytä ruokahuoneessa sanon aina että se on ajan ja elämän jälkiä mikä ei minua haittaa...päinvastoin .
    Minusta kannattaa verhoilla uudestaan jos on hyvä tuoli niitä ei ihan joka puussa kasva . Samalla pääset eroon kankaasta kuin käsinojien väristä .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri noin, elämän jälkiä! Pitää harkita tuota verhoilua ennen kuin alkaa viemään kierrätykseen. Jouset ym. ovat ihan hyvät kuitenkin.

      Poista
  6. Kaunis koti ja rakkaudella hoidettu 💖

    VastaaPoista
  7. Kiva kotipostaus ja heti ensimmäisen kuvan kulunut tuoli kiinnitti hyvällä tavalla huomiota. Se on tosi sympaattinen ja koristelu on hyvin samanlainen kuin isäni lapsuudenkodin tuoleissa ja muistaakseni myös sivustavedettävässä sängyssä ja paapan keinutuolissa. On selvästi ollut siihen maailman aikaan "muotia" <3.

    Myös nojatuoli on hyväntuulinen tapaus. On raukka sanojesi mukaan väärässä paikassa ja väärän värinenkin, mutta silti ilmiselvästi rakas. Ja joo, olen samaa mieltä siinä, että verhoiluttaminen ei ehkä kannata. On oikeasti melkoisen kallista (ymmärrettävistä syistä kylläkin, kun huolella tehdään) ja vähän mietityttää, että mahtaisiko sitä sitten kuitenkaan osata valita niin täydellistä kangasta, että ei jälkikäteen yhtään mietityttäisi, oliko se loppupeleissä sittenkään oikea valinta vai olisiko vaan kannattanut pysyä vanhassa.

    Kiva postaus, kotikuvia on aina niin mukava nähdä. Ja teidän kesähuone on kyllä super <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä tuoli, tai meillä on niitä kaksi, ja aikoinaan oli samaan sarjaan kuulunut sohvakin, ei ole kovin vanha. Tai vanha ja vanha, mutta ollaan ostettu ne Maskun Kalustetalosta joskus 2000-luvun alussa muistaakseni. Ovat suomalaista työtä, joten sinänsä hyvälaatuisia, mutta tuo ulkonäkö ei enää tänä päivänä miellytä. Nuo kirsikanväriset puuosat olivat siihen aikaan suosittuja ja itsekin silloin tykkäsin niistä.
      Jos verhoiluun päätyisi niin kankaan valinta olisikin tosi vaikeaa. Toisen voisi verhoilla ihan yksivärisellä kankaalla ja toisen sitten jollain rohkeallakin kuviokankaalla jossa kuitenkin olisi samoja värisävyjä kuin yksivärisessä.
      Kesähuone on <3

      Poista
  8. Teidän koti on kotoisa ja se on kaikista tärkeintä. Meidänkin koti koostuu erinäisistä, meille tärkeistä huonekaluista, tauluista ja muista esineistä. Voisinkin laittaa uudesta kodista videon blogiini. Ihanaa lokakuun jatkoa sinulle Kristiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kodin tunnelma on tärkeintä kyllä. Laitakin uudesta kodistanne juttua blogiisi. Jos minä saan toivoa, niin mieluiten kuvia. Videoita en jaksa koskaan katsoa. Oikein hyvää loppukuuta sinulle myös! <3

      Poista
  9. Kysymys ja vastaus-postaukset on kivoja. Teidän ihana koti näyttää viihtyisältä ja lämmin tunnelma välittyy kuvista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin tykkään lukea toisten kysymys-vastaus-postauksia. Ja on niitä itsekin kiva tehdä.

      Poista
  10. Ihana kierros kuvineen ja mietteineen kodissanne... lämminhenkisyys ja asiat kuin sydänkin oikeilla pakoillaan... se huokuu kuvista, jossa tämä päivän mööbelit elää ssopusoinnussa ja ennenkin eläneiden mööbeleiden kanssa - aivan ihastuttavaa!! Ihan ehdottomasti nappaan tämänkin "haasteen". Aivan ihanasti avaavat uusia puolia blogiystävistä ja vastaillen itsestäänkin (kun tulee miettineeksi monasti asioita, joita normiarjessa pitää itsestäänselvyyksinä antamatta niille mietintä aikaa) Heti näet pomppasi mieleen mistä otan kuvia ja mitä kerron näihin ihaniin Koti-asioihin - kiitos!!
    Nyt on työn alla aiemmin napattu haaste toisesta blogista, mutta heti seuraavaksi... KIITOS!!! Ja kivaa syksyn jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sekalaista seurakuntaa on kotimme sisustuksessa :). Kiva että haluat tehdä aiheesta omankin postauksen. Oikein hyvää syksyn jatkumista sinullekin!

      Poista