20/04/2023

Mökillä



TERVEISET MÖKILTÄ!

Ensimmäiset yöpymiset täällä tänä vuonna ja paljon riittää tekemistä, niin kuin aina kun mökkikausi avataan. Petivaatteet ja matot heitettiin ulos tuulettumaan. Sisällä imuroitiin ja putsattiin suurimpia pölyjä pois.

Syksyisestä lehtien haravoinnista huolimatta oli taas talven aikana jostain kummasta kertynyt riittävästi lehtiä pihalle, joten haravan kanssa niiden kimppuun. J:llä oli kalaverkko vedessä muutaman tunnin ja hiukan saalistakin tuli, mutta hänen mielestään ahvenet ovat tähän aikaan vielä turhan pieniä, joten suuremman saaliin toivossa eletään. Nämä nyt tulleet ovat toistaiseksi pakkasessa, mutta arvatenkin lähipäivinä ne syödään.

Kasvihuonetta ei ole vielä pesty, eikä sinne vielä mitään voisi laittaakaan kasvamaan kun yöt ovat tosi kylmiä vielä. Talven yli rannassa ollut risukasa odottaa vielä polttamista, sillä ensin oli liian tuulista jotta olisi uskaltanut puuhaan ryhtyä ja nyt on ruohikkopalovaara, joten avotulta ei saa sytyttää.

Eilen saunottiin ja kyllä tuntuivat puusaunan löylyt hyviltä pitkästä aikaa! Aika erilaista löylyä kuin kodin sähkösaunassa.

Tänään ehdittiin jo käydä tekemässä ostoksia kun tanskalainen huonekaluketju vietti "avajaisia". No, onhan tuo liike ollut täällä jo viisi vuotta, mutta nyt oli koko sisustus ja huonekalujen sijoitus laitettu ihan uuteen uskoon. Paljon oli väkeä jo aamuvarhaisella yhdeksän aikaan. Me tarvitsimme kaksi uutta aurinkovarjoa, joten pihakalusteosastolle suunnistettiin.
Kotona oli tarve uudelle varjolle, sillä edellinen, ja laadukaskin varjo, vääntyi käyttökelvottomaksi viime kesänä kun tuuli kaatoi sen. Tuulen voimakkuutta voi vain arvailla kun se kaatoi kiinni olleen aurinkovarjon, jossa tosi painava, kivinen jalka. Nyt ei tuohon terassin kulmaukseen arvata enää aurinkovarjoa laittaa, vaan suunnitteilla on siihen jotain kiinteämpää, tai sitten annetaan sen olla ihan ilman varjostusta, saa nähdä mitä päätetään.

Ostettiin kuitenkin "puolikas" aurinkovarjo, jonka laitamme kesähuoneen seinustalle. Se on siitä hyvän mallinen, että sen saa ihan seinään kiinni, se kun on toiselta sivulta suoran mallinen. Vielä ei olla sitä paikoilleen sovitettu. Se on ihan yksivärinen, musta, ja sopii varmasti terassille.

Toinen aurinkovarjo tuotiin mökille pergolan istuinryhmälle suojaa antamaan. Se on tyyliltään ihan erilainen kuin tuo kotiin hankittu, sillä se on hapsureunainen ja kukikas. Ensin ajattelin sen olevan liian romanttinen ja liian 70-lukulainen, mutta nyt kun se on paikoillaan, niin hyvähän se onkin. Sen läpimitta on 2m, joten kokokin on ihan sopiva tuohon paikkaan.

Alennukset olivat tosi hyvät ja noiden kahden aurinkovarjon yhteishinnaksi tuli 55€ !
Kallista ei kannata kumpaakaan kohteeseemme hankkia, sillä rivakat tuulet voivat tehdä niistä pian entiset.

Tänään jatkuvat haravointihommat. Eilen kaivoin pois kaikki vuorenkilvet yhdestä kukkapenkistä, sillä niiden lehdet olivat reikäisiä ja osittain ruskeita, enkä halunnut niitä enää katsella. Ne olivat kauniita ainoastaan silloin kun kukkivat, mutta silloinkin kauriit yleensä napsivat kukat suihinsa. Nyt mietin laventelin istuttamista tuohon paikkaan, sillä se on aurinkoinen paikka, eivätkä kauriit tykkää laventeleista.

Vesilintupariskunta tuntuu etsivän pesäpaikkaa, sillä ne uiskentelevat rannassamme ja välillä nousevat rantahiekalle kävelemään. Aamulla naaras tuli jopa keskelle nurmikkoamme ja asettautui siihen. Näytti siltä että meinaa pullauttaa munansa siihen minä hetkenä hyvänsä. Koska kyseessä oleva paikka on niin keskeisellä paikalla pihassamme, niin siihen ei todellakaan haluta linnun pesää tekevän. Heti lintu lähtikin lentoon kun ulko-ovemme kävi. Toivottavasti keksivät paremman ja rauhallisemman paikan pesimiseen.

Vielä jatkuvat lämpimät ja aurinkoiset säät ennustuksien mukaan pari kolme päivää, joten nautitaan nyt näistä kun ei tiedä mitä sitten taivaalta tulee.

💛💛💛

22 kommenttia:

  1. Vai on mökkikausi korkattu . Mekin olemme olleet muutamia kertoja jo mökillä yötä . Nyt olisi tarkoitus viettää siellä viikko kun miehellä alkaa talviloma .Hyvällä hinnalla saitte kaksi varjoa . Me ollaan harkittu vähän kangas markiisia kun meillä on niin aurinkoinen terassi .Tänä vuonna ei siihen ole varaa kun se keittiö remontti alkaa kohta mökillä . Vuorenkilvestä minä taas pidän erikoisesti ja lisään sitä joka vuosi rinteisiin . Haravointia riittää myös meillä vielä paljon mutta katsotaan mitä saadaan aikaiseksi .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On korkattu. Edulliset olivat nuo varjot ja hyviltä vaikuttavat molemmat. Tuollaiset markiisit ovat kyllä hintavia, joten jos keittiöremontti samaan aikaan, niin parasta tehdä se ensin. Minäkin pidän vuorenkilvistä, mutta omani olivat niin huonjoa; reikäiset lehdet ja osin mustuneetkin. Varmaan jokin tauti tai tuholainen päässyt käsiksi niihin. Jos olisivatkin olleet terveitä, niin en tietenkään olisi niitä hävittänyt.
      Mujkavaa mökkilomaa teille!

      Poista
  2. Kevään merkkejä, kun olette menneet mökille puuhailemaan ja yöpyneet ja saunoneet. Siellä sitä riittää erilaisten asioiden hoitamista. Kivaa ja innokkaasti alkaa taas valmisteleminen kesäkauteen. Siellä voiseura seurata, kun linnut laulaa ja visertelee, erilaisia kukkia ym. Mukavaa kesäkauden alkuateille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika myöhäiseen meni ensimmäinen yöpyminen mökillä. Siis tarkoitan että entisaikaan kävimme siellä melkein ympäri vuoden, mutta tänä vuonna vasta nyt. Paljon on puuhaa sekä ulkona että sisällä. Linnut laulelevat siellä vielä enemmän kuin kotona, vaikka melkein maalla asummekin.
      Kiitos, oikein hienoa kevättä ja kesää sinulle myös!

      Poista
  3. Siellä on puuhasteltu oikein kunnolla. Puulämmitteinen sauna on ihana, löylyt ovat paljon pehmeämmät kuin sähkösaunassa.
    Ihanaa ja aurinkoista loppuviikkoa sinulle Kristiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika paljon tuli tehtyä. Tuo sauna<3
      Kivaa viikonloppua sinulle myös<3

      Poista
  4. Ihanaa alkanutta mökkikautta teille! Puuhaa riittää, kuten meilläkin veneen kevätkunnostuksen parissa, mutta tosi mukavaahan se on näin keväisin, kun on koko kausi vielä edessäpäin :)
    Meillä kippari virittää kesäisin kolmionmallisen purjekankaan terassin ylle suojaamaan pahimmalta paahteelta. Toinen pitkä reuna on kiinnitetty talon harjaan ja lyhyt terassin korkeaan aitaan. On toiminut myös kovemmissa tuulenpuuskissa, vaikka aika suojainenhan tämä meidän terassialue etelän puoleisia tuulia lukuun ottamatta on.
    Nautitaan kevään kirkkaista päivistä, lintujen laulusta ja luonnon heräämisestä uuteen kukoistukseen. Aurinkoa teille sinne saariston sydämeen ❤︎

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ansku. Veneen kanssa on myös monenlaista keväthommaa, mutta sitten pääsettekin nauttimaan taas koko kesän.
      Tuollaista purjetta mietimme myös, mutta sen kiinnittäminen olisi vaatinut terassin kaiteeseen jonkinlaiset lisäkaiteet että purje olisi ollut tarpeeksi korkealla. Nyt tuo "puolikas" aurinkovarjo on jo paikallaan ja hyvin taitaakin täyttää tehtävänsä. Suojainen terassi olisikin kivampi kuin tuulinen.
      Nyt todella nautitaan keväästä, niin maalla kuin merelläkin<3

      Poista
  5. Mukavalle kuulostaa mökkikauden aloituksenne. Teillä onkin siellä niin ihana mökki, että siellä varmasti aika kuluu hyvin ja mieli lepää. Mukavaa alkanutta mökkikautta teille sinne <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä nautimme täysin rinnoin. Kiitos ja samoin sinne, ihanaa kesän odotusta<3

      Poista
  6. Ihania kuvia ja kevään tunnelmaa! Mukavalta kuulostaa mökkikautenne aloitus ja pelargonit kasvavat hienosti. :)
    Meillä on vielä aika talvista, mutta tänä keväänä on tosiaan saatu nauttia aurinkoisesta säästä ja virkistävästä valosta.
    Rentouttavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sara. Kevät on sitä ihaninta aikaa vuodesta. Facebookin puutarharyhmissä olen lukenut että jossain paikoin on kaikki vielä lumen peitossa. Tykkään kyllä kunnon lumitalvista, mutta tähän aikaan vuodesta en enää lunta haluaisi katsella. Meillä päin sitten taas talvet ovat välillä niin vähälumisia ettei oikein tiedä onko syksy vai talvi.
      Oikein hyvää viikonloppua sinullekin!

      Poista
  7. Olette kyllä tehneet hommia oikein hartia voimin. Me lähdemme huomenna ensimmäiselle yön yli reissulle mökille keskimmäinen lapsenlapsi vahvistuksena. Olen jo etukäteen miettinyt, mikä hirmuinen härdelli siellä alkaa, kun tekemistä on ihan joka suunnalla eteenkin näin keväällä ja meillä on kyllä aina. Oksia ei nyt pysty polttamaan ruohikkopalovaroituksen takia. Se on harmi, kun talvella risuja tulee myrskyillä niin paljon ja puita pitäisi kaataa ja ne risut polttaa. Siivota pitää tietysti sisälläkin ja vaikka mitä. Mutta sitten illalla, kun saunan piipusta nousee savu ja sen tuoksu täyttää tienoot ja paljun vesi lämpiää ja meri odottaa uimaria. Silloin kaikki työt unohtuvat ja vain nauttii kevätillasta täysin rinnoin. Siikaverkkoja on tarkoitus laskea myös. Katsotaan, mitä kaikkea ehtii.
    Ihania päiviä teille sinne mökille 🏡☀️💛

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika väsyneitä oltiinkin iltaisin, mutta tuntui kuitenkin hyvältä kun oli oikein rehkinyt ja tunsi kropassaan väsymyksen. Tuo ruohikkopalovaroitus esti meilläkin risujen polttamisen. Saa nähdä kuinka kauan sitä risukasaa joutuu nyt rannalla katselemaan.
      Oikein hienoa mökkiviikonloppua teille<3

      Poista
  8. Onnittelut mökkiyöpymisten aloittamiselle!
    Kelit ovat vielä hetken mitä mainioimmat, kunnes palataan normaaliin kevätkeliin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on kyllä ilmat olleet kohdillaan, paitsi yöt kylmiä. Saa nähdä millaista on tulossa.

      Poista
  9. Onpa kivaa, että mökkeily pääsee alkuun näin hyvissä ajoin. Puusaunan löyly on todellakin ihanaa, jotenkin kosteampaa kuin sähkösaunan löyly. Ihanaa mökkeilyä teille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa oli aloittaa mökkeily. Mökkisaunassamme on tosiaan ihan erilainen löyly, kostea ja lempeä ja hiki tulee helposti vaikka sauna ei tulikuuma olekaan. Sähkösaunassa on paljon kuivempi ilma eikä minulle tule hiki vaikka saunan lämpömittari näyttäisikin jo korkeita lukemia.
      Kiitos ja oikein mukavaa viikonlopun jatkumista sinulle!

      Poista
  10. Kevättä on ilmassa joka puolella! Ihmeesti talvi tuottaa kaiken maailman roskaa, vaikka kuinka hyvin syksyllä olisi haravoinut ja siivonnut penkit. Mutta otetaan tämä hyötyliikunnan kannalta! Tosin totesin eilen, että pari tuntia näin aluksi, huh, sitten huilitauko.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevät, tai melkeinpä kesä! Aina on samat siivoukset keväällä, mutta hyvältä tuntuu kun väsyy ruumiillisestä työstä. Mutta kyllä se niin on, että näin vanhana ei kyllä samalla tavalla jaksa kuin nuorempana. Onneksi voi aina pitää taukoja.

      Poista
  11. Ihan parhaita kevään merkkejä se, kun mökkiläiset korkkaavat kauden, joten kiitos siitä, että pääsen mukaan tunnelmaan tätä kautta :).

    Aika lohduttomalta näytti vapun sääennuste. Kylmää, tuulista ja sadetta kaiket pyhät. Tuntuu vähän tyhmältä, kun tässä ehti jo tottua toisenlaiseen, mutta minkäs teet.

    Lempeitä tuulia ja mukavaa mökkikauden alkua sinne <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevään merkkejäpä hyvinkin, mutta nyt ovat kevään lämpimät tauolla, ainakin täällä meillä. Sataa, sataa ja ilma on hyvinkin kolea. Mutta toisaalta, pihalla on ruvennut vihertämään ihan vauhdilla kun tuli vettä.
      Kiitos Annukka, ja oikein mukavia päiviä sinnekin, säästä huolimatta <3

      Poista