01/10/2022

Vuosi vuodelta ihanampiSYYSKUUssa nautin hämärtyvistä illoista ja sytytin ensimmäiset tuikut. Päästiin hotelliin yöpymään, käytiin pikkuisessa museossa. Hankin uusia silmälaseja kaksin kappalein ja ostos oli oikein onnistunut. 

SYYSKUUssa mökin kehäkukat ja muut siemenestä kasvatetut kukat olivat kauneimmillaan kuivan kesän jälkeen, kun viimein ollaan saatu sateita, välillä oikein roimastikin. J kunnosti ikivanhan soutuveneemme niin hienoksi että se on kuin ihan uusi nyt. Ensi kesänä hän aikoo ostaa siihen sähkömoottorin ja minäkin olen luvannut mennä kyytiin, kunhan pysyttelemme rantojen tuntumassa.

SYYSKUUssa tein löydön kirppisryhmästä. Olin jo pidemmän aikaa miettinyt ostavani jonkinlaisen lehtienkerääjän mökille. Siis ei mitään lehtipuhallinta, vaan toisenlaisen, työnnettävän. Olen nähnyt mainoksia Gardena-lehtienkerääjästä joka maksaa n. 150€. Jos se on hyvä, niin mielestäni hinta ei ole korkea. Nyt paikallisessa nettikirppiksessä oli myynnissä tuo laite ja siinä oli lähtöhintana 45€. Joku oli sen hinnan tarjonnut ja minä tarjosin 50€ ja sain sen. Sitä oli käytetty vain muutaman kerran ja ihan uudenveroinen se onkin. Eilen kokeilin sitä hiukan mökillä. Ihan täydellisesti se ei lehtiä kerännyt, mutta se saattoi johtua siitä, että nurmikko oli hiukan pitkä ja lehdet olivat märkiä. Pitää kokeilla lyhyemmällä nurmikolla ja kuivemmalla säällä.

SYYSKUU meni taas ihan liian nopeasti ja nyt jo kaupoissa on ensimmäiset joulun merkit nähtävissä. Ihan liian aikaista mielestäni. Huomasin että tässä menneessä kuussa taisin tehdä ennätysvähän postauksia, vain neljä. Aloitin taas kesätauon jälkeen uimassa käymisen kylämme uimahallissa ja myös ensimmäinen joogatunti kahden vuoden tauon jälkeen on takana.Huomaan tykkääväni syksystä vuosi vuodelta yhä enemmän, miten sinä?


HIENOJA SYKSYISIÄ PÄIVIÄ SINULLE!

☂🍃🍂🍁☂

20 kommenttia:

 1. Syyskuu oli kaunis ja ihana. Hyvän kirppariostoksen olet tehnyt. Meillä ei ole tontilla lehtipuita, mutta naapurin vaahteran lehtiä on piha täynnä. Tuollainen lehtien kerääjä olisi kätevä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli. Ostos oli kannattava. Oli onni että odotin hiukan enkä heti mennyt ostamaan uutta kun tämä on ihan uuden veroinen. Luin tämän arvosteluissa netistä, että vaahteranlehtiä se ei jaksa kerätä kun ovat niin paksuja. Onneksi meillä ei niitä ole, vain koivuja ja saarnia.

   Poista
 2. Kiva kooste jälleen. Arvuuttelin mielessäni pelkän otsikon luettuani, että mikä mahtaa olla Kristiinan mielestä vuosi vuodelta ihanampi, mutten olisi keksinyt syksyä. Siitä olen kyllä kanssasi samaa mieltä. Etenkin tänä vuonna syksy tuntuu jotenkin erityisen mukavalta, koska koko kesä tehtiin yön-yli-viikonloppureissuja ja koko kolmen viikon lomakin oltiin poissa kotoa. Nyt kotona oleminen ja kaikenlaiseen puuhaan siellä keskittyminen tuntuu mukavalta ja siltä, että on ihana rauhoittua.

  Onneksi et hankkinut lehtipuhallinta. Se on kapistus, joka saa aina herkkäkorvaisen niskavillat pystyyn. Useampikin naapuri (joilla on myös äänekäs lumilinko) sellaisella painaa tuntitolkulla menemään ja yleensä vielä niin, että kun yksi lopettaa, toinen aloittaa.
  Ja kaupungillakin puistojen lehtiä puhallellaan ensin päivätolkulla kasoihin ja ennenkuin niitä ehditään siirtää mihinkään, tuuli on yleensä ehtinyt levitellä ne takaisin. Itse luotan perinteiseen haravaan ja haravoin yhden pysähdyksen taktiikalla nykyään. Ei näin 30 tässä asutun vuoden jälkeen enää jaksa kovin montaa kertaa syksyssä tarttua haravaan :). Lehtienkerääjä tosin vaikuttaa siitä kätevältä (jos vaan toimii), kun tosiaan keräilee lehdet samalla. Joskin täytyy nekin johonkin tyhjentää, mutta ei ainakaan tuuli vie enenn aikojaan.

  Mutta nyt lähden ulos nauttimaan happirikkaasta kelistä ja virkistävästä syyssateesta :).
  Iloista mieltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta tosiaan havahduin siihen että tykkään syksystä aika paljon nykyään. Ennen toivoin aina kesän jatkuvan mahdollisimman pitkään, mutta en enää. Syksyillat ovatkin tunnelmallisia ja on mukava olla kotosalla. Lehtipuhaltimet ovat kyllä tosi äänekkäitä, mutta joskus olemme sellaistakin harkinneet, mutta niillä kaikkein halvimmilla ei taida tehdä mitään, eikä kallista tuntuisi kannattavan hankkia pelkästään mökin pihaa varten. Tämä oli nyt sopivan hintainen, eikä pettymys olisi niin suuri jos ei toimisikaan meidän pihalla. Meillä tahtoo aina jäädä syksyn lehdet maahan ja arvelin tästä laitteesta olevan apua siihen että edes osa tulisi kerättyä. Tässä on irroitettava pussi, joka helposti vaan nostetaan ja kannetaan tyhjennettäväksi.
   Mukavia syksyn ulkoilusäitä sinulle<3

   Poista
 3. Syksy on ollut se paras vuodenaika minulle jo monia vuosia - ihanaa lokakuuta sinulle !

  VastaaPoista
 4. Kaunis kuvakollaasi ja kooste syyskuusta. Minulle on käynyt samoin, että tykkään syksystä vuosi vuodelta enemmän. Syyskuu meni tosiaan ihan liian nopeasti. Onneksi ihana ruska jatkuu edelleen. Mukavaa alkanutta lokakuuta sinulle<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä huomata että useampi meistä rupeaa tykkäämään syksystä entistä enemmän. Nyt on ruska tosi kaunista, joten nautitaan siitä.
   Oikein hienoa lokakuun alkua sinulle myös3

   Poista
 5. Ihana kuvakollaasi! Postaustasi lukiessani tajusin, että se on minullakin sama juttu - tykkään syksystä vuosi vuodelta enemmän. Syksyiset pihatyöt, marjastus ja sienestys, ruska... ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksy on ihana ja kaunis ja niin ovat kaikki vuodenaikamme. Yhtäkään en antaisi pois.

   Poista
 6. Juu, samaa mieltä, vielä kun nykyään syksyt ovat pitkään lämpimiä.

  VastaaPoista
 7. Kaunis kuvakollaasi syyskuustasi ♥ Olen samaa mieltä, että syyskuu meni jotenkin ihan hujahduksessa ohi. Juurihan oli elokuun ja nyt jo lokakuu. Varmasti upeat ilmat, aurinko ja kesäinen fiilis sai ajan jotenkin kulumaan nopeammin. Meillä ei edes satanut kuin parin päivänä. Ruskakin on jo niin kaunista.

  Onnittelut hyvästä kirppislöydöstä! Joskus kun osuu oikeaan aikaan paikalle voi saada juuri sellaista mitä on etsinyt ja halvalla.

  Hyvää uutta viikkoa Kristiina ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjo. Niinpä, juuri tuskailtiin elokuun helteitä ja nyt on jo syyskuukin ohi. Oikein kunnolla en ole vielä ehtinyt tuota löytöä kokeilla.
   Sinulle myös, oikein ihanaa syksyistä viikkoa<3

   Poista
 8. Syyskuu ei tuntunut niin pahalta tänä vuonna, vaikka sairastinkin koronan juurikin syyskuussa. Jotenkin ikä on tuonut mukanaan sen, että sitä on alkanut löytää hyvää jokaisesta vuodenajasta.
  Ihanaa lokakuuta sinulle Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi olet jo kait toipunut koronasta. Minä ja mieheni ollaan siltä säästytty, vaikka melkein koko muu lähisuku sen saikin. Voi olla että kun nuoruusvuodet on ohitettu, niin rupeaa arvostamaan muitakin vuodenaikoja kuin ainaista kesää ja helteitä.
   Samoin sinulle<3

   Poista
 9. En ole kuullutkaan tuollaisesta lehtikerääjästä joten kerro sitten, jos se toimii kuivien lehtien kanssa paremmin vai mikä kokemuksesi sitten onkaan. Oi ei, ei kai vielä noita joulujuttuja!! Kyllä minulla vielä perussyksy jatkuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen nähnyt sitä mainostettavan ja halusin ostaa sen. Onneksi ei tarvinnut täyttä hintaa maksaa kun kirppismyynnistä sain sen kolmasosalla uuden hinnasta.
   Ei todellakaan jouluta vielä yhtään ja hyvä niin. Pitää vaan sulkea silmät ja korvat kun menee kauppaan.

   Poista
 10. Syyskuu on ollut tänä vuonna kaunis. Marraskuu taitaa olla pahin, vaikka nopeasti sekin aina menee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syyskuu oli kaunis ja sateitakin saatiin sopivasti auringonpaisteen välillä.

   Poista