18/10/2022

Kesähuoneen syksy



Syksy on tullut kesähuoneeseenkin eli terassimme lasitettuun osaan. Tosin vielä viikonloppuna aterioimme siellä kun aurinko lämmitti mukavasti. Bambukaihtimet on jo riisuttu pois ikkunoista ja tuotu sisälle kaappiin, samoin katon verhot, jotka otimme pois jo muutama viikko sitten.

Lyhdyt valaisevat pimeneviä iltoja mukavasti. Aurinkokennoilla toimivat kattovalot on laitettu pois toiminnasta talven ajaksi, sillä sen verran on jo auringonpaiste vähentynyt, etteivät ne enää jaksa valaista edes alkuillasta.

Mutta pelargonit kukoistavat vielä niin hienosti, etten syksyksi tänne suunnittelemiani callunoita ole vielä ostanut. Saavat pelakuut nyt olla niin kauan kuin ovat hyviä. Muistan, että kerran aikaisemmin kun asuimme kodissa jossa oli lasitettu parveke, säilyivät pelargonit parvekkeella jouluun saakka, mutta sitten kyllästyin niihin ja vaihdoin talvikukkaset niiden tilalle. Saa nähdä kuinka käy täällä.




Toimme tänne ulkoa terassilta  kaksi isoa ruukkua, joissa kasvaa laventelia. Aioin ensin istuttaa laventelit talveksi kukkamaahan, mutta sitten päätin antaa niiden olla ruukuissaan ja katsoa kuinka pärjäävät. Ehkä hankin vielä kuplamuovia ruukkujen ympärille antamaan hiukan suojaa kylmyyttä vastaan. Ja jos eivät selviä pakkasista, niin minulla on onneksi laventelia maassa, sekä mökillä, että kotona, joten uusia alkuja saan joka tapauksessa.

Vanhat omenalaatikot ovat kesällä olleet terassilla ja nekin tuotiin suojaan talvelta kun kerran tilaa oli.

Ulkona olleet kalusteet saimme suojaan ulkovarastoomme, jossa ne viime talvenakin olivat. Ja sadevesitynnyrit mahtuivat talon alla olevaan tilaan.




Sohvan tyynyt ja peitot voivat olla koko talven paikoillaan.




Grillikin mahtuu hyvin kesähuoneeseen talveksi. Sitä emme talviaikaan käytä. Kaasupullo jätettiin ulos.






Viime syksynä tekemässäni pihlajanmarjakruunussa on vielä hiukan väriä jäljellä, joten se saa koristaa seinää toistaiseksi. Tänä vuonna en ole pihlajanmarjoja juurikaan nähnyt, joten uuden tekeminen ei taitaisi edes onnistua.




Kiitos ihana kesähuone tästä kesästä. Olemme taas viettäneet lukemattomia hienoja hetkiä täällä ja se on kyllä ollut taaskin punaisen maton paikka meillä!

Tämä oli kolmas kesä kun nautimme kesähuoneesta. Klikkaamalla tästä voit katsella tunnelmia siltä ajalta kun kesähuone valmistui. 


💚💚💚




18 kommenttia:

  1. Ihana lause tuossa viimeisen kuvan alla. On ihan varmasti tosiaan punaisen maton paikka.

    Veikkaan, että pakkasella laventelit säilyy ihan saman näköisinä kuin ovat nytkin, mutta eivät silti ehkä selviä hengissä. Vaikka siis en oikeasti niiden talvehtimisesta mitään tiedä, mutta niin kävi omalle oliivipuulleni, joka näytti ihan elävältä lasiterassin paukkupakkasissakin, mutta varisti lehtensä samantien, kun siihen koski. Multa kun oli ihan umpijäässä.

    Syyspuuhista tulee jotenkin haikea, mutta samalla hyvä fiilis. On niin paljon kivempi aloittaa terassikausi keväällä, kun on syksyllä jaksanut siivota ja siirrellä tarpeelliset talvisäilöön. (Itse inhoan esim. kukkaruukkujen pesua, mutta vielä vähemmän tykkään siitä, jos niissä on keväällä puolijäiset juuria täynnä olevat mullat jäljellä, kun tekee jo mieli istutella niihin kesäkukkia).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja niin totta on tuo lause.

      Voi hyvinkin olla etteivät laventelit pärjää, mutta katsotaan. Nimittäin heinä, joka kasvaa betoniruukussa kesähuoneen ulkopuolella, on selvinnyt jo useammasta talvesta ilman mitään se kummempia suojauksia. Harmi kun oliivipuusi kuoli.
      Syksy on aina hiukan haikea, mutta tuntuu kuitenkin hyvältä ottaa kaikki suojaan ja niin voi talvella rauhassa nauttia kun ei mikään arka juttu ole ainakaan taivasalla.
      Osa kukkaruukuista on minullakin pesemättä, mutta kuitenkin tyhjennettyinä.

      Poista
  2. Upeat ovat pelargonisi vielä! Ja kesähuonekin näyttää olevan valmiina ottamaan vastaan vaikka talven, jos se jo olisikin tulossa. Ja parasta tietenkin, että huoneenne on niin siistissä kunnossa, että aurinkoisella säällä siellä voi viettää yhä aikaa. Ei näytä yhtään varastolta!
    Minä kärräsin omat pelakuuni jo autotalliin ja mietin, jättäisinkö ne pimeään ja oman onnensa varaan niin kuin viime syksynä. Ne talvehtivat hienosti, mutta nyt olen ajatellut laittaa joitakin muitakin kasveja sinne ja hankin pari kasvilamppua varmuuden varalle. Kaksi laventelia siirsin vapaana olevaan termoruukkuun ja ajattelin jättää ne talveksi terassille. Maassa on meilläkin muut laventelit talvehtineet, mutta on kiva tehdä myös uusia kokeiluja.
    Rentoa ja kivaa syksyä sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pelargonit ovat voineet tosi hienosti koko kesän. Välillä ne olivat ulkona, mutta nyt syksyn tuulisemmilla ja sateisimmilla säillä otin ne sisälle. Voimme tosiaan vielä halutessamme viettää aikaa kesähuoneessa.
      Minäkin olen kerran talvettanut pelakuita mökillä, mutta nyt en enää jaksa sitä tehdä ja annan näiden olla niin kauan kuin kukkivat ja sitten ensi keväänä hankin uudet. Jos olisi autotalli, niin siellä voisi talvettaa, mutta meillä on vain autokatos. Termoruukussa pärjäävät varmasti, niin uskoisin, vaikka kokemusta ei ole.
      Oikein hienoa syysaikaa sinulle myös!<3

      Poista
  3. Teillä on kyllä tosi kiva kesähuone, siinä on sopivasti tilaa kaikelle tarpeelliselle. Minullakin on vielä pelargoniat parvekkeella. Ehkä jätän ne olemaan ja katson kuinka pitkään kestävät kukassa. Tuskinpa kuitenkaan noin pitkään kuin sinulla :)

    Täälläkin on ollut yllättävän huonosti pihlajanmarjoja. Ehkä ensi vuonna on sitten paremmin.

    Oikein ihanaa lokakuun jatkoa sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sopivan kokoinen tuli kesähuoneesta ja on kiva kun talveksi voi tuoda kesäkalusteita tänne suojaan.
      Hyvää ja kaunista syksyn aikaa sinulle myös<3

      Poista
  4. Onpa upeat pelargoniat sinulla vielä siellä. Tuo kesähuone on kyllä aivan ihana. Muistan niin sen rakentamisenkin, seurasin innolla koko touhua täällä blogissasi.
    Kaunista viikon jatkoa sinulle Kristiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä pelargoniat olivat alun alkaenkin tosi mahtavat. Samasta paikasta pitää ensi vuonnakin hankkia samanlaiset. Rakennusaika oli ihanaa ja ihan parasta on se, että ollaan tosiaan käytetty kesähuonetta ihan täysillä.
      Oikein ihanaa viikkoa sinulle myös!<3

      Poista
  5. Pelargoniat pärjäävät hienosti suojassa lasitetulla terassilla tai kesähuoneessa. Mutta totta on, että kyllähän niihinkin kyllästyy :) Minäkin haluaisin kesähuoneen :)
    Leppoisia syyspäiviä !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuntuukin että piristyivät kun otin ne kesähuoneeseen. Ulkona oli kukkiminen jo hiukan laantunut, mutta sitten ikäänkuin heräsivät eloon. Kesähuone on kyllä <3<3.
      Samoin sinulle!

      Poista
  6. Teidän Ihana kesähuone on nyt kauniisti syyskunnossa. Siellähän voi vaikka nauttia kuumaa glögiä huopaan kääriytyneenä pimeinä iltoina kynttilänvalossa.
    Minun pelargoniani ovat vielä ulkona. Nyt oli yöllä pakkasta. Täytyy varmaan kohta siirtää alakerran ikkunalaudalle talvehtimaan.
    Aurinkoista lokakuun keskiviikkoa Sinulle ❤️🍂🍁

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuntuu hyvältä kun ollaan saatu kaikki tarvittava suojaan. Tunnelmallista olisikin huovan sisällä siemailla glögiä iltaisin. Varmaan viisainta ottaa kohta pelargoniat sisälle etteivät palellu.
      Ihanaa päivää sinullekin<3

      Poista
  7. On kyllä todella ihana tuo teidän kesähuone ❤︎ Siellähän voi tunnelmoida vielä pitkään syksyllä ja miksei leutoina talvinakin. Kynttilät, kuumaa juomaa ja lämpöistä yllä, ai että.
    Vanhemmillani on alakerran osittain katetun terassin lisäksi lasitettu parveke, mistä tuli heti kättelyssä suosituin kahvittelu- ja seurustelupaikka. Siellä kukkivat myös punaiset pelargoniat edelleen :)
    Oikein mukavaa viikon jatkoa sinulle ❤︎

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ansku, viihdytään kyllä siellä. Ymmärrän hyvin että vanhemmillesikin tuli lasitetusta parvekkeesta suosikkipaikka. Ja hyvällä maulla on kukatkin valittu :)
      Sinulle myös mukavaa viikkoa<3

      Poista
  8. Aivan ihana kesähuone teillä ja upeasti kukkivat pelakuut vielä. Tuolla olisi ihanaa seurata illalla tähtitaivasta ja poltella kynttilöitä ja juoda glögiä. Rakastan Marlin glögiä ja ostin heti kun ilmestyi kauppaan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pelakuut ovat vielä niin kauniita. Meillä on yksi Marlin glögi kaapissa viime vuodelta!

      Poista
  9. Ihana kesähuone teille! Minulla on osittain omassa kesähuoneessa vielä kesäkukkia. Tosin pelargoniat siirsin jo talvehtimaan isäni luokse. Kesähuoneen "purkaminen" on joka vuosi minusta vähän ikävä juttu kun siinä samalla hyvästellään kesä viimeistään. Toisaalta ajattelen aina ettei tässä mene kovin montaa kuukautta niin voi taas jo laittaa narsisseja kesähuoneeseen ja alkaa miettiä kesäkukkiakin.

    Kivaa torstaina Kristiina ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin olet saanut kesäkukat sitten säilymään. Mulla on enää nuo pelargoniat, mutta tänään kun niitä tarkastelin, niin leikkasin paljon keltaisia lehtiä pois ja kohta taitavat loputkin lähteä kompostiin. Äkkiä se talvi kuitenkin aina menee, joten ei kun ensin tämä loppuvuosi eletään, niin sitten jo kohta alkaakin kevät.
      Samoin sinulle, ihanaa illan jatkoa<3

      Poista