22/10/2022

Rästiin jäänyt asia ja paljon muutakin



Tykkään vastata blogihaasteisiin ja tällä kertaa sain idean postaukseen Birgitan
Skool ja kulaus-blogista. Haasteessa bloggaaja vastaa erilaisiin kysymyksiin. 


Kysymykset kuuluivat näin:


Asioita, joista et koskaan kirjoittaisi blogissa:
En kirjoittaisi liian henkilökohtaisista asioista, ovat ne sitten omiani tai läheisten ihmisten asioita. Jonkun mielestä voi tuntua siltä, että kirjoitan nytkin liian henkilökohtaisista jutuista, olenhan blogissani näyttänyt paljon kuvia kodistamme ja mökistämme. Itse en niitä kuitenkaan pidä salattavina asioina, joten mielelläni jaan edelleenkin koti-ja mökkikuvia blogissani.

Missä pihistelet/säästät?
En ole kauhean säästäväinen, enkä varsinkaan pihi, mutta tällä hetkellä yritän säästää ainakin sähkön käytössä sammuttamalla valot sieltä missä ei oleskella. Pyykkikoneessa pyrin pesemään täysiä koneellisia. Niin tosin olen tähänkin asti tehnyt. Mutta kun vaatteita on rajallinen määrä, ja kahden hengen taloudessa koneen täyttyminen voi kestää, niin joskus on pistettävä kone pyörimään hiukan vajaanakin, jotta seuraavaksi päiväksi olisi päällepantavaa. Ruoassa säästän käyttämällä tähteet seuraavan päivän ruoassa tavalla tai toisella.
Matkustelut ovat myös jääneet ihan minimiin.

Missä et pihistele/säästä?
Koska minulla on tosi lyhyet hiukset, niin kerran kuukaudessa on parturiin päästävä, jotta tukka pysyy mallissaan. Tosin minun hiusteni leikkuu ja hoito on melko edullista kun en värjää hiuksiani.

Lempikotityösi?
Lempikotityöni on eittämättä pyykkihuolto. Eli nautin siitä kun saan napsaista koneen käyntiin ja sitten ottaa sieltä puhdasta ja ripustaa sen kuivumaan.  Mukavaa on myös viikata puhtaat pyykit pinoon ja laittaa ne takaisin kaappiin.
Yhtä mukavaa pyykinpesu ei ollut kuitenkaan silloin kun oltiin nuoria, eikä ensimmäisessä kodissamme meillä ollut pesukonetta, vaan kaikki pestiin käsin. No lakanat ja pyyheliinat sentään pesin talon pyykkituvassa.

Inhokkikotityösi?
Se on varmaan imurointi. Se tuleekin tehtyä aivan liian harvoin. Imurointi voisi olla kivaakin, jos ei olisi mattoja eikä huonekaluja ja saisi imuroida vaan paljaita lattioita ilman kaikenlaisia häiritseviä pöydän-ja tuolinjalkoja.
Silittämisestä en myöskään tykkää.





Vanhin omistamasi esine:
Uskoisin että vanhin omistamani esine on kaappi jonka ostimme aikoinaan kirpputorilta. Se on kulkenut mukanamme jo useammassa osoitteessa ja parhaillaan se on mökillä.

Eniten käyttämäni puhelinapplikaatiot:
- Instagram
- Book Beat
- Facebook

Kaikkia näitä käytän päivittäin useaankin kertaan. Book Beatin äänikirjoihin olen jäänyt niin koukkuun, etten paperikirjoja ole lukenut ainakaan vuoteen tai kahteen.

Käytätkö vitamiineja?
Päivittäin käytän D-vitamiinia ja monivitamiini-poretablettia

Työ jota et voisi koskaan tehdä?
Kokkina en voisi koskaan toimia. Taidot, eivätkä hermot riittäisi siihen että hetkessä pitäisi loihtia suussa sulavia ruoka-annoksia kriittisille asiakkaille. Ja kaikki tämä pitäisi tehdä olosuhteissa jotka ainakin kesällä ovat uskoakseni kuumat. 





Mitä piirteitä arvostat toisessa ihmisessä?
Rehellisyyttä ja myötäelämisen taitoa. Rehellisyydellä en kuitenkaan tarkoita sitä, että ihan kaikki pitää sanoa päin naamaa, vaan pitää ehkä välillä jättää joku kommentti sanomattakin, jos arvelee toisen siitä pahastuvan.

Mitä sinulla on aina jääkaapissa?
Voileipätarpeet ja maitoa kahviin, kivennäisvettä.

Kaunein näkemäsi paikka?
Olisko Lappi lumisine maisemineen. Kaamos on tosi kaunis. Mitään yksittäistä paikkaa en pysty nimeämään.

Mistä pidät itsessäsi?
Välillä tuntuu etten mistään. Mutta ehkä uskalluksesta kokeilla uusia asioita. En tarkoita mitään extreme-lajeja tai vastaavaa, vaan esim. vaikka rohkeutta aloittaa aikoinaan bloggaaminen ja julkaista omia tekstejä kaikkien nähtäviksi.
Pidän myös siitä että uskallan toteuttaa jotain ilman pidempiä miettimisiä, kuten ostaa uusi asunto ensi näkemältä. Tämä on tapahtunut kohdallamme useammin kuin kerran.

Mistä et pidä itsessäsi?
Tämän olen sanonut jo monta kertaa täällä blogissakin; turhan murehtimisesta.
Enkä ole myöskään tyytyväinen itsessäni siihen, että en saa kuntoiltua tarpeeksi ja syötyä vähemmän.

Harrastus jonka haluaisit aloittaa?
Tällä hetkellä käyn uimassa kerran viikossa ja joogassa kerran viikossa, ja ne tuntuvat riittäviltä. Pyrin myös tekemään kävelylenkkejä muutaman kerran viikossa, enkä kaipaa mitään uutta harrastusta näiden lisäksi.




Kuvaile kotiasi kolmella sanalla:
Kodikas, toimiva, sopivan kokoinen.

Mitä tekisit jos voittaisit lotossa 10 miljoonaa?
Niin suuri summa että varmaan menisin pyörälle päästäni. Tuosta riittäisi jo muhevat summat lapsille ja lastenlapsille. Osan sijoittaisin järkevästi ja ilman muuta ostaisi manner-Suomesta, mahdollisesti Turusta hulppean asunnon johon voisi aina välillä matkustaa lomailemaan.

Mutta lottovoitto on Ahvenanmaalla asuvalle mahdotonta, sillä täällä ei edes voi osallistua lottoon.

Lempiherkkusi?
Jäätelö, mieluiten vanilja. Sitä menisi vaikka litra yhdellä istumalla.

Mieleesi jäänyt You Tube-video?
Tähän on helppo vastata. En koskaan katso You Tubea, joten myöskään mitään ei ole mieleen jäänyt.

Lempihedelmäsi?
Yhteen aikaan se oli persimon, mutta sitten kävi niin että kerran sitä syötyäni aloin voimaan tosi pahoin, enkä sen jälkeen ole voinut sitä syödä. Nyt ehkä voisin sanoa banaania lempihedelmäkseni.

Mitä kaipaisit enemmän elämääsi tällä hetkellä?
Hiukan enemmän vaihtelua, esim. matkustelua kotimaassa.





Horoskooppimerkkisi ja nouseva merkkisi?
Horoskooppimerkiltäni olen oinas, mutta en usko horoskooppeihin pätkääkään. Näin ollen kiinnostusta niihin ei ole, eikä mitään hajua siitä mikä on nouseva merkkini.

Mikä rästiin jäänyt asia sinun pitäisi tehdä, mutta et millään viitsisi?
En sanoisi että se on jäänyt rästiin, mutta olen jo jonkin aikaa miettinyt edunvalvontavaltuutuksen tekemistä, mutta toistaiseksi se on jäänyt. Edunvalvontavaltuutushan on paperi jossa voin itse määrätä jonkun henkilön hoitamaan etujani jos itse esim. sairauden tai onnettomuuden seurauksena joudun sellaiseen tilaan etten pysty itse asioistani huolehtimaan.

Tärkein asia, jonka olet oppinut elämäsi aikana?
Että mikään ei ole mustavalkoista. Nuoruuden ehdottomuus on karissut tähän ikään ja olen huomannut että asioita voi käsittää ja tehdä useammallakin tavalla oikein.



Jos haluat voit vastata tähän haasteeseen. Tulen varmasti lukemaan.


💙💙💙













12 kommenttia:

  1. Kiva blogihaaste ja vastauksiasi oli tosi kiva lukea. Olisin itse vastannut moniin kysymyksiin samalla tavalla:) Sielunsiskoja tunnutaan olevan. Mukavaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haasteisiin on mukava osallistua, joskaan ne eivät kovin suosittuja lukijoiden mielestä ole, ainakaan kommenttien määrästä päätellen. Mukavaa uutta viikkoa sinulle<3

      Poista
  2. Näiden haasteiden vastauksia on aina niin mielenkiintoista lukea 🤍

    VastaaPoista
  3. Kivat ja mielenkiintoiset haastevastaukset.
    Mukavaa sunnuntain jatkoa. 🍁🍃🍂😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja oikein hyvää kohta alkavaa uutta viikkoa!

      Poista
  4. Olipa kiva postaus. Minäkin olen oinas, kaksi pässinpäätä sitten ollaan :)
    Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle Kristiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pässi mikä pässi :) Kommenttisi oli laitettu roskapostiin, mutta onneksi huomasin ja palautin sen tänne.

      Poista
  5. Oi miten mielenkiintoinen postaus! Tällaiset haasteet ovat aina kiinnostavia ja tässä oli erityisen hyvät kysymykset... ja vastaukset. :) Taidanpa tehdä tämän itsekin.
    Kiitos myös ihanan tunnelmallisista kuvista!
    Minun kokemukseni mukaan haastepostauksia kyllä luetaan, mutta haastamani ihmiset eivät yleensä jatka haastetta. :)
    Mukavaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teepä itsekin tämä. Kiva että tykkäsit kuvista. Joo, tuon saman olen huomannut etteivät monetkaan halua vastata haasteisiin, enkä siksi nykyään enää haastakaan ketään henkilökohtaisesti.
      Samoin sinulle, oikein ihanaa viikkoa ja syksyn jatkoa!

      Poista
  6. Olipa mukava lukea vastauksiasi! Turusta ostaisin minäkin kauniin kodin joen varrelta jostakin vanhasta kivitalosta, jos lottovoitto (ISO) osuisi kohdalle. Rästihommia olisi vaikka muille jakaa. ;) Nämä haasteet voat sellaisia, että aina alkaa itsekin miettiä, mitä mihinkin vastaisi. Jätän hautumaan... Lokakuisin terveisin Tuija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisikin kiva voida ostaa toinen asunto vaikka juuri Turusta. Toivotaan että hautuminen johtaa toteutukseen :)

      Poista