26/06/2022

Joko riittää? - Räcker det redan?Kyllä sadettakin on saatu, ainakin yhtenä päivänä tänä kesänä, taisi olla reilu viikko sitten. Se olikin tervetullut sade, olisi saanut kestää vaan hiukan kauemmin. Pikkusyreenit kukkivat silloin vielä kauneimmillaan. Nyt ne jo lopettelevat kukintaansa.

- ooo -

Vi har fått regn en dag i sommar. Det var ungefär för en vecka sedan. Regnet var väldigt välkommet, det kunde ha regnat bara lite längre.  Palibin syrenerna blommade som finast då. Nu börjar blomningen vara över.


Kuunliljat ovat tänä vuonna innostuneet kasvamaan ja olen jo jakanutkin niitä. Kurjenpolvi on myös kasvanut aika suurelle alalle ja taidan jakaa sitäkin syksyllä, sillä kukkapenkki uhkaa käydä liian pieneksi, eikä suurentamisen varaa oikein ole.

- ooo -

Funkiorna har vuxit ordentligt i år och jag har redan delat dem. Nävan har också blivit stor och på hösten måste jag dela den också, för rabatten blir för liten för den.


Miten voikin ihminen nauttia siitä kun kuulee sadeveden liruvan vesisaaviin. Saavi tuli täyteen vettä, mutta äkkiä ne vedet tuli käytettyä kun tuota sadepäivää seurasi jo monia päiviä jatkunut kuiva ja helteinen sää.

- ooo -

Att man kan njuta av ljudet som hörs då regnvattnet rinner till tunnan. Tunnan blev full, men det tog inte länge innan det var tomt igen då efter regnet blev det soligt och torrt.
Kukkapenkin reunaan mökiltä tuomani likusteripistokkaat ovat kasvaneet hyvin ja olen sitä jo hiukan leikannutkin, sillä sen on tarkoitus pysyä melko matalana.

- ooo -

På rabattkanten har jag planterat likustersticklingar och också de har vuxit bra. Jag har redan klippt dem lite, för jag vill hålla dem korta.

Tänä vuonna mökkeily on jäänyt tosi vähiin, mutta muutaman yön sentään vietimme juuri siellä. Kuumaa ja kuivaa oli sielläkin. 

Lavakauluksissa muutama herneen taimi kasvaa hyvin, mutta varmaan puolet jäi kokonaan itämättä. Kasvihuoneeseen en ole laittanut mitään tänä vuonna, kun ei ole ollut intoa, sillä kotiterassin laitto on tuntunut nyt mielekkäämmältä.

Muutaman kesäkukkasen sentään olen laatikkoon istuttanut ja ne tuntuvatkin viihtyvän oikein hyvin.

- ooo -

I år har vi varit väldigt lite på stugan. Men några nätter har vi just varit  där. Hett och torrt var det också där.

I lådorna växer ärterna bra, men alla frön grodde dock inte alls. I växthuset odlar jag ingenting i år, då jag mest har haft intresse att göra hemmaterrassen i ordning.

Några sommarblommor har jag i balkonglådorna.


Kotiterassilla kasvavat salaatit ym. hyvin.

- ooo -

På terrassen hemma har jag sallat och lite annat.
Se mitä jo uumoilinkin aiemmin, on nyt toteutettu. Nimittäin tuulensuojaseinämän kangasta on lyhennetty yläosastaan jonkin verran ja saatiin seinämään enemmän keveyttä tällä tavalla. Aiemminhan tuo kangas ulottui ihan tuohon ylärimaan saakka. Täältä voit katsoa miten rakensimme tuulensuojan.

Helteitä on nyt riittänyt ja varjoon on mieluusti hakeuduttu viime päivinä. Onko jo liikaa lämpöä, mitä tykkäät?

- ooo -

Vi har gjort en liten förändring med vindskyddet. Vi tog bort en bit av tyget och nu ser det bättre ut, tycker vi.  Här kan du läsa hur vi först byggde vindskyddet.

De senaste dagarna har varit väldigt heta och man vill helst sitta i skuggan. Är det redan för varmt, vad tycker du?


💛💛💛

12 kommenttia:

 1. Vielä pärjäillään helteiden kanssa, mutta kuuma tuppaa kerääntymään vanhaan taloon nopeasti. Huomenna alkaa taas työviikko. Onneksi ei ole palavereja ja voi pukeutua kevyesti 👍

  VastaaPoista
 2. Vapaalla ollessa helteet eivät haittaa, mutta mietin, että miten sitä ensi viikon pärjää lasten kanssa töissä kun on luvattu päälle 30 asteen lämpöjä.
  Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun ikäistäni haittaa jo vapaallakin, mutta nuorena oli toisin. Toivottavasti teillä on mahdollisuus vaikka jonkinlaisiin vesileikkeihin joilla lievittää kuumuutta. Mukavaa viikkoa sinulle, niin töihin kuin vapaa-aikaankin!<3

   Poista
 3. Kivan kevyen näköinen tuosta tuulensuojasta nyt tosiaan tulikin.
  Lämmintä on nyt - kai. Olemme sairastaneet miehen kanssa - ja onneksi yhtä aikaa - koronaa koko juhannuksen. Kuumuus ei ole haitannut, kun on pitänyt etsiä fleecetakkia ja peittoa päälle. Meillä on kotona aika viileää aina.
  Kasvatan häihin yrttejä ja ne tuntuvat tykkäävän saviruukuissaan lämpimällä aurinkoisella seinustalla näistä lämmöistä. Joten ainakin jotain positiivista näistäkin helteistä voi löytää, vaikka muuten ovat huolestuttavia.
  Nyt istun parvekkeella pienessä tuulenvireessä ja tähyän taivaalle, josko se lupailisi edes hiukan sadetta.
  Hyvää helleviikkoa teille ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kivampi nyt. Onni onnettomuudessa että sairastitte yhtä aikaa ja parannuitte häiksi. Itse haluan makuuhuoneen lämpötilan olevan n. 21-22 astetta ja nyt kun se on 27-28 astetta, niin tuntuu että läkähtyy. Hyvä että yrtit tykkää kuumasta niin saat häiksi satoa. Sadetta tarvittaisiin ehdottomasti.
   Kivaa viikkoa teille myös, satoi tai paistoi<3

   Poista
 4. Kieltämättä sadetta vähän jo kaipaa.....
  Leikkasin äskettäin nurmikon ja mietin jo tehdessä, että mahtaako olla hitti vai huti. Eli kuoleeko kokonaan kuivuttaan vai mahtaisiko joku niistä luvatuista kuuroista osua kohdalle.....

  Hei, kiinnitin heti huomiota hirveän mielenkiintoiseen ideaan eli tuohon tuulensuojaseinäkkeeseen. Oletteko itse tehneet sen? Onko se ihan rimoista kasattu? Minkälaisilla jaloilla seisoo ja pysyykö hyvin pystyssä?
  Tuollainen voisi toimia meilläkin hurjan hyvin ja sohvan takana pysyisi varmasti tukevasti paikallaankin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla että nurmikko pysyy vihreämpänä jos ei leikkaa ihan lyhyeksi.
   Tuulensuojaseinämä gehtiin itse ja kiinnitettiin parilla ruuvilla kaigeisiin kiinni. Pari postausta aiemmin näytin hiukan miten teimme.

   Poista
 5. Kaunis tuo pikkusyreeni ja hienot kesäfiilikset muutenkin. Lämpö hellii, eikä se loputtomiin kestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkusyreeni on tosi kaunis kun se kukkii. Nyt kukinta on jo ohi. Tultiin mökille hellettä pakoon sillä täällä on ihanan vilpoista kun on tuo ilmalämpöpumppu.

   Poista
 6. Sadetta täällä länsirannikollakin odotellaan. Ennustukset lupavaat, mutta meneekö taas ohi?
  Kaunista teillä on, ja näppärä idea tuo tuulensuojusseinämä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin meiltä menivät ohi niin viime yöksi kuin täksi iltapäiväksi luvatut sateet. Tuulensuojaseinämä on kyllä osoittautunut hyväksi.

   Poista