19/09/2021

Lauantai, viikon tylsin päiväLauantai, minulle se viikon ehdottomasti tylsin päivä. Lähdettiin käymään mökillä ja poimin loput tomaatit kasvihuoneesta.

Ihan samantien ei haluttu ajaa takaisin kotiin ja niinpä poikettiin Bomarsundissa jossa ei vähään aikaan oltukaan käyty. 

Tällä kertaa ei ajettukaan Bomarsundin "keskustaan" eli siihen osaan mikä ensimmäisenä tästä linnoituksen rauniosta näkyy, vaan ajettiin kapeaa tietä ylös mäen päälle paikkaan joka on nimeltään Djävulsberget.


Täällä ei ole mitään rakennelmia, mutta maisemat ovat kyllä katsomisen ja käynnin arvoiset. Tie tänne on kapea ja tien alussa onkin kieltomerkki busseille. Varmaan joskus ennen tuota merkkiä on käynyt niin että bussi on ajanut tänne ylös ja ollut sitten vaikeuksissa kääntymisen kanssa. Tiellä ei myös taida mahtua sivuuttamaan bussia joten vastaan tullessa vaikeuksia olisi.  

 Nyt oli tyyni päivä, mutta tuulisella säällä tämä paikka voi hyvinkin olla nimensä mukainen eli Pirunkallio tai -vuori.Ylhäällä kalliolla seistessä näkyy merta, saaria, kallioita ja pääasiassa havupuita. Näky oli kuin hienossa maisemataulussa. 


En tiedä mitä tässä on joskus ollut. Nuo puut ja rautatangot on kiinnitetty kiviin jotka muodostavat ympyrän. Ehkä tähän on pitänyt jokin rakennelma tulla, mutta on jäänyt keskeneräiseksi, tai sitten siinä ollut rakennelma on aikojen kuluessa hajonnut.

Bomarsundiin rakennetaan parhaillaan Bomarsund-keskusta, joten tulevaisuudessa vierailu täällä on varmaan vieläkin mielenkiintoisempi.

Kotimatkalla autojonoja näkyi kaikkialla, sillä tänä viikonloppuna järjestettiin yksi vuoden suosituimmista tapahtumista Ahvenanmaalla, nimittäin Skördefest eli Sadonkorjuujuhla. Me emme tänä vuonna innostuneet menemään vierailukohteisiin, mutta taas näytti olevan väkeä liikkeellä tosi paljon niinkuin yleensäkin.

💙💙💙

 

20 kommenttia:

 1. Olen käynyt myös tuolla Bomarsundissa ja siellä missä oli se keltainen iso rakennus, oliko se postimuseo?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bomarsund kuuluu niihin ykkösnähtävyyksiin täällä. Ja jos vaivautuu lukemaan hieman Bomarsundin hir´storiaa, niin hämmästyy miten suurta tuosta kaikesta aikoinaan kaavailtiin. Iso keltainen rakennus toisella puölella Ahvenanmaata on tosiaan Eckerön Posti-ja tullitalo, joka nykyään on erilaisten näyttelyiden paikka.

   Poista
 2. Huikeat maisemat tuolta mäen päältä. Siellä kyllä mahtaa lentää hattu päästä tuulisilla säillä.
  Kaunista sunnuntaita sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No varmaan lentää, hyvä jos ei koko ihminenkin :). Näkymät ovat kyllä huikeat!
   Sinulle myös ihana Outi<3

   Poista
 3. I think these views would make any day less boring. Beautiful view without a doubt. :)
  Happy Sunday!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yes, I feel better after seen these views. I hope You also have a nice sunday❤️

   Poista
 4. Oi, minä tykkään lauantaista!
  Aika kummallinen tuo ympyrärakennelma. Selvästi ajan hammas vähän päässyt nakertelemaan.
  Lauantaista on taas selvitty ;), siispä mukavaa sunnuntai-iltaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisin minäkin tykätä lauantaista kun olin nuori, mutta nyt se ei vaan innosta. Lauantain tv-ohjelmat ovat mitä ovat, paitsi yksi, nimittäin Elämäni Biisi, joka on mielestäni tosi hyvä. Enpä tiedä mikä tuo rakennelma on ollut.
   Sunnuntai onkin jo paljon parempi päivä :) Sinulle myös oikein mukavaa illan jatkoa!

   Poista
 5. Onpa omituinen rakennelma! Voisiko olla jokin juhannussalon rapistunut teline...

  En ole taatusti koskaan kuullut kenenkään sanovan noin lauantaista :). Tämä vastanäkemys piristytti ja pisti miettimään, että nii-in, noinkin voi ajatella. Itse inhosin joskus aiemmin yli kaiken sunnuntaipäiviä, kunnes päätin työstää asiaa oikein kunnolla ja alkaa tehdä sunnuntaisin kivoja juttuja. Pikkuhiljaa vanha angsti sitten katosikin ja jo pitkään sunnuntai onkin tuntunut tosi kivalta päivältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä voisi ollakin, vaikka tämä on kyllä niin yksinäisellä paikalla, että en oikein jaksa uskoa että tänne olisi juhannussalko pystytetty.
   Teille työssäkäyville viikonloppu on tietysti aina mieleinen, mutta itse kun tein vuorotyötä, niin viikonloppu ei ollut mitenkään erityinen kun se meni melkein aina töissä. Sunnuntaista tykkään enemmän ja onhan se yhden päivän lähempänä arkipäivää kuin lauantai :)))

   Poista
 6. Hienoa luontoa ja niin erilaisia maisemia, kuin meidän kulmilla :)
  Olis mielenkiintoista olla paikalla, kun tuulee kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan nuo hienoja maisemia, silmä lepää. Joskus ehkä voisi mennä tuonne tuuleen seisomaan.

   Poista
 7. Upean näköistä. Täällä sunnuntai se tylsimys päivä, lauantaina yleensä touhutaan paljon.

  Kivaa uutta viikkoa Kristiina. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan maisemat tuolla aikamoisen hienot. Sinullekaan ei viikonloppu taida sitten olla ihan unelma-aikaa.
   Hyvää viikon alkua sinullekin <3

   Poista