11/09/2021

Puutaloasumista parhaimmillaanMitähän tällä hetkellä on tarjolla Ahvenanmaan kiinteistövälittäjillä? Vaikka mitä, aina uuden uutukaisista kerrostaloasunnoista rantatontteihin, rivitaloihin, omakotitaloihin ja sitten hiukan vanhempiin puutaloasuntoihin.
Niinkuin tämä ihana talo, jota ihailin monen monta kertaa työmatkallani ohi kulkiessani. Kadulta päin on vaikea hahmottaa onko talossa vain yksi valtava asunto, vaiko useita pienempiä.
Pihalta päin näkee että kyseessä on useamman asunnon talo jossa ihana piha ja ihan Maarianhaminan ydinkeskustassa.


Talon sijainti on mitä parhain. Päiväkoti vieressä, sekä ala- että ylä-aste samassa korttelissa. Jalkapallokenttä jossa Maarianhaminan joukkueiden kotiottelut järjestetään on parinsadan metrin päässä. Katu on kuitenkin rauhallinen katu. Tämän uskon olevan puutaloasumista parhaimmillaan.

Minkälainen asumismuoto on sinun unelmasi?Asuntoa myy LYYSKI FASTIGHETER.


IHANAA SYYSPÄIVÄÄ!
💛💛💛 

18 kommenttia:

 1. No onpa kyllä aivan ihana talo, oikea lapsiperheen unelma.
  Oma haaveeni olisi pieni omakotitalo. Sellainen jossa olisi 2 makuuhuonetta, iso olohuone ja tupakeittiö. Pihaa ei tarvitsisi olla paljon, mutta olisi ihanaa, että seinän takana ei olisi naapureita.
  Kaunista viikonloppua sinulle Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ihana. Itsekin voisi haluta asua tuolla. Haaveesi kuulostaa aivan ihanalta ja juuri sopivan kokoiselta.
   Kiitos samoin sinulle<3

   Poista
 2. Ihana talo! Jos ihan itse voisi valita eikä olisi mitään sidoksia minnekään, niin voisin harkita. Voiko sinne Ahvenanmaalle noin vaan muuttaa? Eikö sille ole jotain rajoituksia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva. Tänne voi muuttaa ihan noin vaan. Mekin muutimme miehen töiden perässä ja asuimme ensin vuokralla. Parin vuoden päästä saimme ostaa omakotitalon erityisluvalla. Tarkoittaa sitä että molemmilla oli työpaikat ja vakaa aikomus jäädä tänne pidemmäksi aikaa. Nykyisin säännöt ovat kai hiukan muuttuneet, mutta luulisin että rantatontin ostamiseen tarvitaan edelleenkin ns. kotipaikkaoikeus, mikä tarkoittaa sitä että on asunut täällä vähintään viisi vuotta ja osaa ainakin jonkin verran ruotsia. Jos olen oikein ymmärtänyt, niin kotipaikkaoikeutta ei vaadita jos ostaa kiinteistön kaavoitetulta alueelta. Mutta kuten sanottu muuttaa saa kuka vaan ja kerrostalo-tai rivitalo-osakkeen ostoon ei tarvita tuota kotipaikkaoikeutta. Tervetuloa!

   Poista
 3. Kyllä ovat ihania teidän maisemanne ja asuinalueenne!
  Kymmenen vuoden sisällä muutetaan jonnekin.
  Ehkä sinne?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei voi kieltää, onhan täällä kaunista. Kyllä tänne vielä lisää ihmisiä mahtuu, joten tervetuloa!

   Poista
 4. Ihana, ihana, ihana! Lempiasumismuoto on omakotitalossa asuminen taajaman ulkopuolella. Asumme omakotitalossa, mutta kaupungissa. Puolet asumisunelmasta on siis toteutunut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tuo aikas kiva. Eikö suomalaisen unelma ole juuri asua omakotitalossa ja keskellä kaupunkia (ja mieluusti vielä järven rannassa)? Omakotitalossa on kyllä puolensa.

   Poista
 5. Upean näköinen talo 💛 - ja tuossa ensimmäisessä kuvassa näyttää niin kauniilta asuinalueelta 💛 - ihania syyspäiviä Sinulle 💛

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talo on tosi viehättävä ja ympäristö pikkukaupunkimaisen söpö.
   Samoin sinulle, oikein hyviä syyspäiviä!

   Poista
 6. Onpa idyllisen näköinen talo! Minä viihtyisin kyllä tuossa talossa oikein mainiosti. Oma haave olisi vanha, kakluuniuuneilla varustettu talo ja näkyisi myös seinissä jossain kohtaa aito hirttäkin. Taloa voisi ympäröidä pieni puutarha ja mieluiten asuisin paikassa, josta pääsisi myös käteväsi metsään koiran kanssa.
  Mukavia syyspäiviä sinne Ahvenanmaalle Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Idylliä todella. Tuossa talossa minua (meitä) vaivaisi se, ettei ihan omaa terassia tai pihaplänttiä taida olla ja tuntuisi hullulta mennä vaikka ruokailemaan tuohon pihapöytään kun joka puolelta olisi näkyvyys siihen. Nuo parvekkeet taitavat kuulua vain yläkerran asuntoihin.
   Vanha talo kakluuneilla olisikin aivan ihana. Metsän vieressä, kaupungin keskustaa lähellä kuulostaa tosi hyvältä.
   Samoin sinulle<3

   Poista
 7. Olispa ihastuttavaa päästä asustelemaan ja sisustelemaan tuollaista vanhaa, idyllistä taloa.

  VastaaPoista
 8. Nyt on ihana talo sijainniltaan, ulkomuodoltaan ja sisätiloiltaan! Mikäs tuolla olisi asuessa.
  Mukavaa uutta viikkoa ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sijainti on niin hyvä. Ja talon ikäkin ihan passeli.
   Hyvää uutta viikkoa sinullekin♥️

   Poista
 9. Ihastuttava idylli. Ainakin kesäisin ja talvella sitten villasukkien kera. Tykkään asua puutalossa, sellainen ikään kuin hengittää hyvin. Nykyisin asumme kivitalossa ja etunsa on tälläkin. Molempi parempi ja koti on aina koti, jos sen voi mieleisekseen laittaa. Tuosta puutarhan ruokapöydästä olen kanssasi samaa mieltä. Minäkin kaipaisin hiukan enemmän yksityisyyttä.
  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhoissa puutaloissa tarvitaan villasukkia ja niitähän mulla on. Totta tuokin että koti on aina koti ja itse ainakin olen viihtynyt kaikissa asumismuodoissa missä olemme asuneet. Oma, suojaisa ulkotila, vaikka pienikin olisi kyllä kivampi.

   Poista