12/10/2020

ONKO TÄMÄ NYT SITÄ?


Perjantain ja lauantain välisenä yönä iski flunssa joka sai olon tukkoiseksi ja päänsärkyiseksi. Finrexiniä join koko lauantain ja jouduin perumaan menon lauantaisiin synttärikutsuihinkin kun en halunnut ottaa riskiä tartuttaa muita. Harmitti, sillä tapaamiset ovat tämän vuoden aikana jääneet tosi vähiin. Tavallista varovaisemmaksi näinä aikoina on varmaan aika moni tullut ja ihan kauhealta tuntuu jos sattuu aivastamaan vaikka kaupassa. Aina kun on jotain hiukankin flunssaan viittaavaa oiretta, käy mielessä että onko tämä nyt sitä koronaa. Tuntuu että heti on joku tuijottamassa pahalla silmällä kun "sairas" on uskaltautunut asioimaan. Itselläni on allergiaa ja aivastelua ja kröhää on aika usein.

Tuo flunssa kesti tasan yhden päivän ja sunnuntaina olo oli jo ihan normaali. Mulla on näitä yhden päivän flunssia aina silloin tällöin.

Monena päivänä on ollut huono ja välillä sateinenkin ilma, mutta sunnuntaina paistoi aurinko täydeltä terältä houkuttaen ulos.

Pakkasimme reppuun kahvitermoksen ja voileipiä ja suunnistimme Herröön jossa tiesimme patikointireitin varrella olevan useita pöytiä joissa voisi juoda kahvit.




Aika moni muukin oli lähtenyt liikkeelle ihanaan syysluontoon. Kuljimme tuttuja polkuja ja näimme ohi lipuvan Ruotsinlaivankin. Kävi mielessä pari viikkoa sitten tapahtunut Amorellan pohjakosketus, mutta hyvin näytti purjehdus sujuvan, vaikka paikka on erittäin kapea. Kuvassa tuo kapeus ei vielä näy, sillä laiva on vasta saapumassa tuohon kapeaan kohtaan.

Löysimme pöydän ja penkit aurinkoisesta kohtaa ja istahdimme nauttimaan kahvista. Miten paljon paremmalta kaikki maistuu ja tuoksuukin luonnon keskellä.

Kahvihetken jälkeen kävelimme vielä rantaan ja jatkoimme sitten kulkuamme toista polkua pitkin takaisin autolle.




Mukava oli kulkea syksyisessä luonnossa auringosta nauttien. Mielessä kävi kuitenkin keväiset käynnit samassa paikassa. Vaikka syksyinen luonto on raikas ja ilma hyvä hengittää, niin kyllä tämäkin paikka on kauneimmillaan keväällä.




Toivon mukaan loputkin flunssan rippeet jäivät tuonne polulle. Ei ainakaan tarvitse pelätä ketään tartuttaneensa sillä vaikka muitakin oli yllättävän paljon liikkeellä niin alue on kuitenkin sen verran suuri ettei tungosta päässyt syntymään. Ja vastaantullessa, kuten ainakin täällä tapoihin kuuluu, tervehdittiin kaikkia vähintään hymyllä ja jatkettiin samantien matkaa.

Tämän päivän ohjelmasta ei suurempia suunnitelmia ole, mutta jos en muuta keksi, niin ainakin kaksi suurta mattoa odottaa hapsujen solmimista. Pyörälenkille en ehkä vielä uskaltaudu ja sääkin näyttää tänään vähän oikulliselta.




MUKAVAA PÄIVÄÄ JA SYYSLOMAA NIILLE JOILLA SELLAINEN MENOSSA ON!

💛💛💛

 

27 kommenttia:

  1. Hyvä, että flunssan kurjemmat oireet jäivät yhteen päivään. Tuo mainintasi kaupassa aivastamisesta tai yskäisystä on niiin totta. Joskus kun yskäisee esim. kurkkua selvittääkseen hihaan ihan sääntöjen mukaan, niin tuntee paheksuvat katseet niskassa, vaikka tietää olevansa aivan terve.
    No, toisaalta on ymmärrettävää, että jotkut vähemmän vastuulliset henkilöt saattavat vaikuttaa näihin reaktioihin. Eihän kukaan halua tietenkään sairastua.
    Upeat maisemat teidän retkellänne ja ulkona tosiaan kaikki maistuu herkulliselta, eritoten retkieväät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin nyt tuntuu olo terveeltä. Mielellään ei kyllä yskäise missään yleisissä tiloissa nykyään.
      Maisemat olivat kyllä hienot.

      Poista
  2. Hyvä jos selvisit flunssasta noin nopeasti. Nyt korona-aikana olen huomannut, että jos joku yskäisee jossain niin jotenkin vastomaisesti alkaa pälyillä ympärilleen. Ehkä se on pelko tartunnasta tai siitä ettei toinen suojaa itseään hihalla/maskilla kun yskii.
    Teidän retkimaisemat näyttävät todella upeilta. Nyt viikonloppuna olikin meilläkin pääkaupunkiseudulla ihan huikean kaunista kuten myös tänään. Täytyy heti työpäivän jälkeen lähteä taas ulkoilemaan.
    Kivaa viikkoa Kristiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskon että oli tosiaan sellainen yhden päivän tauti niinkuin mulla usein. Hyvähän se on varoa yskivää kanssaihmistä, kun ei koskaan tiedä mistä on kysymys, mutta ei ihan hysteriaan tarvitse mennä.
      Noissa maisemissa on aina mukava kulkea ja nauttia eväitä.
      Mukavaa viikkoa sinullekin ja toivottavasti pääset/pääsit tänään sinäkin ulkoilemaan <3

      Poista
  3. Toivottavasti oli vain yhden päivän ohimenevä flunssa.

    Mua alkoi eilen kaupassa yskittää. Kasvoilla oli tietysti maski ja jokin alkoi vain kurkussa kutittaa. Mahdollisimman äkkiä yritin luikkia johonkin nurkkaan yskimään, etten hermostuta muita. Tuntui ihan kamalalta! Tällaista tämä nyt on, yskiminen ja aivastelu on kuin sairastaisi lepraa.

    Kauniit maisemat ja hyvä sää! Meillä on viimeiset pari päivää sataa tihrustanut. Taitavat olla hurrikaani Deltan vaikutuksia.

    Mukavaa ja tervettä viikkoa Kristiina!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos oikein pahan yskänkohtauksen saa niin mieli tekee kyllä rynnätä kaupasta suorinta tietä ulos :)
      Eilen oli meillä kaunis aurinkoinen sää, mutta tänään on toisenlaista.
      Samoin sinulle, oikein hienoa viikkoa <3

      Poista
  4. Kyllä itsekin on heti vähän hermostuneena, jos yhtään tuntuu kurkussa karheutta tai vähän on nenä tukossa. Onneksi sinun nuhasi meni ohi ja tosiaan tuonne ulkoilualueelle varmasti jäi ne loput rippeet taudista.
    Ihanaa viikkoa sinulle Kristiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se on, että kun ennen tuntui kurkku kipeältä, niin ajatteli että tuleeko flunssa, mutta nyt kuvittelee melkein heti että korona siellä kipuilee.
      Hienoa viikkoa sinullekin<3

      Poista
  5. Hyvä, että jäi päivän flunssaksi. Näinä aikoina yksikin aivastus aiheuttaa enemmän huolta kuin viikon flunssa aiemmin. Ihmissuhteista on tullut etäsuhteita, mutta onneksi tämän päivän tekniikka mahdollistaa yhteydenpidon ilman konkreettista kontaktia. Kyllä tästä selvitään. Pidähän itsestäsi huolta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi hyvä juttu. Ihmetyttää vaan miten noita yhden päivän sairasteluja voi tulla aika useinkin. Ilman nettiä ja näitä blogiystäviä ei tätä jaksaisikaan yhtä hyvin.
      Samoin sinulle, terveitä päiviä!

      Poista
  6. Toipumisia ja hyvää fiilistä!

    VastaaPoista
  7. Tämä on muuten erikoisin syksy sairastaa ihan normia flunssaa. Olen kaupassa huomannut erikoisen ilmiön, kun joku aivastaa. Kaikki sinkoaa kauemmas ja katsoo tuimasti. Aika paljon on suhde aivasteluunkin muuttunut 1/2 vuoden aikana. Pysyhän terveenä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on kyllä vaikea tietää mitä tautia mikäkin kröhä on. Yritetään itse kukin suojautua parhaamme mukaan tartunnoilta.

      Poista
  8. Toivottavasti olet jo toipunut.
    Minä olen kova aivastelemaan ja yskähtelemään...allergiaa, mutta nyt ei kyllä missään uskalla köhiä, kun pelkää, että muut luulevat kornan levittäjäksi..:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan hyvin täällä voidaan, kai. Välillä tuntuu että kolottaa sieltä sun täältä, mutta se on kai tätä ikää.

      Poista
  9. Se on kyllä niin totta, että ulkona kaikki maistuu niin paljon paremmalta. Ei edes tarvi olla kummoiset eväät, kun on vähän niinkuin luksusateria.

    Ja sekin on totta, että nykyään joutuu jo varomaan aivastuksiakin, ettei joudu silmätikuksi vaikkapa kaupassa. Mua alkaa helposti kaikki vähänkin voimakkaat hajut aivastuttaa ja pitää piiloutua johonkin hyllyjen väliin äkkiä, kun tulee sellainen olo, että aivastuksia ei voi välttää. Voi kunpa päästäisiin jo tästä epämääräisestä tilasta takaisin edes vähän normaaliin. Sellaiseen, jossa ei tarvisi joka päivä ottaa vastaan aina vaan uusia ohjeistuksia siitä, mitä saa tehdä ja mitä ei. Plaah.

    Toivotaan hyviä ulkoilukelejä jatkoonkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ulkoruokailu on ihan parasta! Mua aivastuttaa etenkin pöly ja tuolla kutomispaikassakin on aina kaikenlaista pölyä niin että aivastuttaa.
      Normaalia tilannetta odotetaan varmaan joka puolella.
      Samoin sinulle myös, ihania ja raikkaita ulkoiluja!

      Poista
  10. Ihanan tunnelmallisia kuvia syksyisestä luonnosta. Tuosta kuvasta, missä on metsäpolku, ei edes erota, onko kesä vai syksy. Kiitos. Mukavaa loppuviikkoa ja hyvää toipumista flunssasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä ihana paikka. Aurinko paistoi tuossa niin ettei tosiaan tiedä varmuudella onko kesä vai syksy.
      Kiitos samoin ja yritetään toipua. Olo on aika hyvä nyt mutta jonkinlista pientä särkyä vielä tuntuu, johtuu ehkä liiasta paikallaanolosta.

      Poista
  11. Vastaukset
    1. Siis uusi leikkaus tms. Näyttipä hassulta, kun tuon taas itse luin ;-)

      Poista
    2. No on mulla "uusi tukka", tai paremminkin palasin vanhaan tyyliini. Mulla on suurimman osan elämästäni ollut ihan lyhyt tukka, mutta välillä kasvatin sen hiukan pidemmäksi. Mutta kyllä tämä lyhyt on enemmän mua :) Kampaaja väitti että näytän kymmenen vuotta nuoremmalta.

      Poista
  12. Teillä on siellä niin ihanat retkimaastot! Kyllä eväät ulkona maistuvat niin taivaallisille ja ovat ehkä se ulkoilun kohokohta 🤭.
    Tuo on niin ikävää, kun joutuu pelkäämään, että onko nyt korona, kun kerran aivastaa tai on hiukan flunssainen olo. Ja mihin kaikkeen se sitten johtaakaan. Kaupassa tai muilla julkisilla paikoilla yksiminen on synneistä suurin tällä hetkellä. Siltä ainakin tuntuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noita kivoja reitistöjä täältä kyllä löytyy. No minä voin ainakin hetken olla rauhasss kun viikonloppuna kaksi kertaa testattiin. Tai ehkä sain tartunnan sitten jo kotimatkalla apteekissa käydessäni🤪

      Poista
  13. Olipa onni, että flunssasi hellitti pikaisesti. Meillä on tiukka ohjeistus, jos vähänkään oireita niin heti testiin ja edellisen kerran tulosta sainkin sitten odottaa monta päivää. Ikävä räkätauti kesti pitkään ja yskän rippeet meinaa vieläkin yllättää, vaikka taudista on jo kauan. Maskin kanssa varsinkin on yskitysvaara. Hus korona! Tervehtymisterveisin Tuija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo flunssa meni tuosta noin vaan. Toista oli viikonlopun aikana tulleet oireet sairaalareissuineen. Paranemista sinullekin!

      Poista
  14. Upeita kuvia! Täytyy myöntää, että olen itsekin herkkä noille yskijöille. Pelkään niin paljon koronaa!! Harmittaa sekin, että kun yrittää itse välttää lähikontakteja, niin toiset ei varo, vaan esim. tunkevat kaupassa selän takaa ohi, eikä moni pidä turvavälejä kassajonossakaan.

    VastaaPoista