24/10/2020

MITÄ NYT KUULUU?

Hei!

Pieni kaupunkikierros tehty tänään. Ihailin kirjaston ja Alandica-konserttitalon välissä olevia istutuksia ja ruskan värjäämiä puita. Oltiin liikkeella "jo" puoli yhdentoista aikaan aamupäivällä ja kaupunki oli melkein aavemaisen tyhjä.

Joitakin kauppoja vasta availtiin. Oli kiva kierrellä keskustassa ilman varsinaista asiaa. Tein kirjaostoksia, kun kirjakaupassa sai kolme suomenkielistä pokkaria kympillä. Valikoima ei ollut suuren suuri, mutta onnistuin kuitenkin löytämään kolme sellaista kirjaa joita arvelin lukemisen arvoisiksi. Lisäksi lainasin kirjastosta muutaman kirjan, joten lukemisesta ei nyt ainakaan tule puutetta.

Ja usko tai älä, löysin itselleni takin. En tosin kirpparilta, vaan ihan tavallisesta vaateliikkeestä. Näin tummansinisen kevyttoppatakin ja tykästyin siihen, eikä hintakaan ollut mahdoton, varsinkaan kun takeissa oli 25% alennus. Epäillen ettei se sovi kuitenkaan, menin sovituskoppiin ja ihme ja kumma se sopi päälleni!



Eilen viritettiin ekat valot terassille. Terassilla, vaikka katettu onkin, ei enää pahemmin tarkene istuskella, mutta valot näkyvät mukavasti sisälle. 
Näiden lisäksi meillä palaa pari lyhtyä joissa on  led-kynttilät joita ei aidosta kynttilänvalosta erota. Ne jäävät palamaan kun menemme nukkumaan ja sammuvat sitten itsestään. Huoletonta ja helppoa. Nämä lyhdyissä palavat led-kynttilät ovat olleet jo viime vuonna käytössä ja toimivat hyvin patterit vaihdettuamme.

Sen sijaan pienessä lyhdyssä joka meillä myös on terassilla, oli pieni tuikkukynttilän kokoinen led-kynttilä, joka ei kestänyt kylmässä. Aluksi se paloi hienosti, mutta parin päivän jälkeen se ei enää syttynyt ja silloin muistimmekin, että samalla tavalla kävi viime vuotiselle pikkuiselle led-kynttilälle.


Minä voin jo hyvin, mutta antibiootit väsyttävät aika lailla. Kerran, pari päivässä pitää mennä ainakin hetkeksi lepäämään. Ruoka on alkanut maistua, eivätkä tuoksutkaan enää pahemmin tee pahaa. Kahvi ei kuitenkaan maistu entiseen tapaan. Olenkin ollut jo yli viikon  ilman kahvia.

Kutsu ultraäänitutkimukseen tuli eilen ja myöskin aika lopputarkastukseen, jolloin tapaan kirurgin. Kaikenlaisiin kysymyksiin pitää vastata kaavakkeella ennen lopputarkastukseen menoa ja arvelenkin että tulossa voi olla sappileikkaus. Toivottavasti on.

Kiitos teille kaikille jotka olette kommentein jakaneet kannustuksia sekä täällä blogissa että Facebookin puolella. Olette kullan arvoisia! 💗



KIVAA VIIKONLOPUN JATKOA JA MUISTAKAA SIIRTÄÄ KELLOA TUNNILLA TAAKSEPÄIN YÖLLÄ!

💗💗💗

17 kommenttia:

  1. Voi miten kiva kuulla, että voit jo paremmin. Nyt vaan rauhassa parantelet siellä. Hei, ihan mahtavaa, että takki löytyi, jee!
    Mukavaa viikonloppua sinulle Kristiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Takki löytyi vihdoinkin.
      Mukavaa sunnuntaita sinullekin<3

      Poista
  2. Tuollaiset kevyttoppatakit ihan kivoja. Itsekin hankin sellaisen viime vuonna.Hyvä, että olet paremmassa kunnossa. Suututtaa tämä kellojen siirto, niin turhaa touhua! Tokikaan ei maailman ongelmista se suurin ole!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kivoja ja riittävät useimmiten yli koko talven, kun taas jotkut untuvatakit tai vastaavat ovat minulle aivan liian kuumia. Ja lisäksi kun olen lyhyt ihminen, niin en osaa nähdä sellaista paksua takkia päälläni.
      Kellojen siirtely saataisiin kyllä lopettaa. En ymmärrä miksi sellainen alunperinkään aloitettiin!

      Poista
  3. Mukava kuulla, että voit jo paremmin vaikka antibiootit väsyttävät. Onnittelut myös uuden takin löytymisestä. Olen itse katsellut myös netistä mutta mikään ei oikein kolahda. Jos löydän kivan mallin ei väri nappaa tai koko on ihan väärä. Jatkan etsimistä. Minäkin ole pitänyt nyt kausivaloja parvekkeella koska vielä ei ole jouluvalojen aika. Auttavat tähän pimeyteen kyllä hyvin.
    Mukavaa sunnuntaita Kristiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, muiten hyvä, mutta väsynyt. Takin löysin ihan etsimättä ja enpä meinannut uskoa silmiäni kun näin että se sopi. Teillä mantereella asuvilla on se etu puolellanne että voitte netistäkin vaivattomasti tilata. Sama ei onnistu tänne muuta kuin harvoilta myyjiltä.
      Ihanaa sunnuntai-iltaa sinullekin! 💖

      Poista
  4. Onpa hienoa kuulla, että olet tervehtymässä hyvää kyytiä ja voit jo paremmin. Parveke näyttää tosi tunnelmalliselta.
    Mukavaa sunnuntai-illan jatkoa Sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä voidaan aika hyvin ja tieto lisätutkimuksiin pääsemisestä ja mahdollisesta leikkauksesta tuntuu hyvältä.

      Poista
  5. Onpa kiva kuulla vointisi jo noin kohentuneen! Teillä on siellä vielä kaunista ja tosi kirkasta ruskaa. Uusi takki päällä kelpaa ulkoilla ja nauttia syksyn viimoista ja tuulista. Minä olen haaveillut vähän pidemmästä toppatakista talveksi. En kyllä ole missään vielä käynyt katsomassa.
    Kaunis on terassinnekin. Valot luovat niin mukavaa tunnelmaa. Pattereilla toimivista kynttilöistä on tullut suosikkejani juuri niiden helppouden ja turvallisuuden vuoksi. Haudallekin vein todella aidon näköisesti palavan ledkynttilän, mutta eihän se siellä kauaa saanut olla. Peurat syövät ruusut ja kanervat, mutta kyllä ei taida peuroille tuollainen kynttilä maistua.
    Nyt tulee jo aikaisin pimeä. Tunnelmallista sunnuntain iltaa teille ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luonto on kyllä nyt kaunis kun aika paljon näkyy ruskan värjäämiä lehtiä, niin puissa kuin maassakin.
      Ostamani takki on myös pidempää mallia. Lyhyttä en tarvitse kun mulla sellainen on.
      Nuo led-kynttilät ovat kyllä vertaansa vailla kun ei tarvitse huolehtia sammuttamisesta ja paloturvallisuudesta. Ja jos joku sanoo että eivät kuitenkaan näytä luonnollisilta, niin väitän vastaan, varsinkin kun ne ovat tuolla terassilla, niin pimeydessä loistavat "liekit" lepattaen näyttäen ihan aidoilta.
      Tuo on kyllä törkeää kun haudoilta viedään milloin kukkia milloin lyhtyjä tai kynttilöitä. Kuka haluaa kotonaan tai omaisensa haudalla katsella varastettua kynttilää??!!

      Poista
  6. Mahtavaa kuulla, että voit paremmin! Terveyttä arvostaa heti paljon enemmän, kun sen kanssa tulee ongelmia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se on, että pidämme terveyttä usein itsestäänselvyytenä, kunnes sairastuttuamme huomaamme sen arvon<3

      Poista
  7. Voi kun kiva, että helpottaa. Ja kyllä sinusta pidetään siellä hyvää huolta :)

    Kauniit valot. Mä ostin toissavuonna Lidliltä lepakkovalot, siis sellainen renksu, jossa oli lepakoita ja pieniä valoja. Pari päivää toimi, vaikka laitoin ne vasta iltaisin päälle. Vähän harmitti, vaikka eivät kalliit olleetkaan. En vaan tykkää laittaa rahoja ihan krääsään.

    Mukavaa viikkoa sinulle ja ota iisisti! Nyt ei tarvitse kamalasti rehkiä ja touhuta, ihan vaan parantua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä hienoa että olo on parantunut näin hyvin.
      Harmittavaista tuollainen että myydään sellaista mikä sitten ei toimikaan kuin hetken. Halpa hintakaan ei lohduta siinä kohtaa.
      Kyllä otan rauhallisesti. Ulos olisi kiva päästä ihan pienelle kävelylle, mutta päivä toisensa jälkeen on sateista.

      Poista
  8. Ihanalta näyttää teidän terassilla, niin tunnelmalliselta. Toivottavasti paranet pian täysillä ja huonoa oloa ei tule enää, ennen mahdollista operaatioita.

    Tsemppihalaus Kristiina. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pienet tunnelmavalot valaisevat koko terassin. Olo on hyvä jo.
      Kiitos Tiia<3

      Poista