Sivut

torstai 1. lokakuuta 2020

AURINKOINEN, AJATUKSIA HERÄTTÄVÄ SYYSKUUSYYSKUU


Syyskuun kuvakooste kertoo aurinkoisista loppukesän päivistä:  sadonkorjuujuhlia,
harrastusten aloittamista kevät-ja kesätauon jälkeen, luontoa, punaisia mökkejä, pyöräilyä, kotoilua.

Sadonkorjuujuhlissa kävimme, vaikka ensin aioimme jättää koko tapahtuman väliin. Kävimme muutamassa pienemmässä paikassa, joissa vielä oli onnistuttu säilyttämään kodikas tunnelma. Viime vuonna erehdyimme menemään isoon tapahtumaan, jossa musiikki raikui taustalla kovaäänisesti ja väkeä oli kuin isommassakin kaupungissa. Toki siellä oli lapsille vaikka mitä vempelettä ja viihdykettä ja aikuisille löytyi ostettavaa laidasta laitaan, mutta väkisinkin tuli mieleen kaupunkien messut joissa jokainen yrittää kaupata omaa tuotettaan. Sellaisia tapahtumia on mielestäni jo ihan tarpeeksi ja näiltä Ahvenanmaan sadonkorjuujuhlilta odotankin jotain muuta, eli maaseudun elämän näkemistä pienesti. 

Harrastukset on aloitettu, vaikka korona-aika mietityttikin ja mietityttää yhä  niihin osallistumista. Ryhmät eivät ole suuria ja turvavälitkin tuntuvat olevan kunnossa. Tosin kudontapaikalla juomme kahvit keittiössä ja siellä istumme saman pöydän ääressä, joten siellä ei tarpeeksi etäisyyttä osallistujien välillä siinä tilanteessa ole. Olen itse koko korona-ajan pitänyt tiukkaa linjaa tuttujen ja ystävien tapaamisissa eli olemme tavanneet vain omia perheenjäseniämme. Nyt tämä harrastusten alkaminen toi minut taas lähemmäksi muita ihmisiä enkä tiedä miten siihen suhtautuisin. Pitäisikö jättää väliin harrastaminen kunnes tästä pandemiasta joskus toivottavasti selvitään, vai onko kuitenkin parasta elää mahdollisimman normaalisti, mutta kuitenkin varovasti tartuntariskit mielessä pitäen?

Miten te lukijat olette ottaneet syksyn ja sen tuomat haasteet vastaan? Menettekö harrastuksiinne ihan niin kuin ennenkin, käytättekö maskeja, teettekö töitä etänä, tapaatteko ystäviä?


NÄITÄ KYSYMYKSIÄ POHTIEN KAUNISTA SYKSYÄ IHAN JOKAISELLE!

💚💚💚
 
 

24 kommenttia:

 1. Tuo on kyllä pulmallinen tilanne. Mä olen suosiolla jättänyt kaiken muun pois paitsi, että käyn tarvittaessa töissä. Mutta silloinkin tiedän, että perhe ei ole käynyt ylimääräisissä riennoissa. Tavallaan siis yhdestä kuplasta toiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On aika hankala tilanne. Harrastuksiin olen nyt mennyt, mutta muuhun kanssakäymiseen en ole ruvennut vielä. Olet kyllä toiminut viisaasti.

   Poista
 2. Kauniita kuvia sinulla on syyskuulta. Vaikka pitääkin olla varovainen, niin ei ihan neljän seinän sisällekkään huvita piiloutua. Itse jatkoin nyt syksyllä Martoissa, olen käynyt ohjatuilla yhteisillä sieniretkillä ja syksyllä pitäisi olla muutama kirjailijakäynti pääkirjastossa ja LittFest. Tosin täytyy osaa tapahtumista tarkastella myöhemmin josko ne striimataan nettiin.

  T. Täysin arkista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina. Sehän se on ettei ihan koko aikaa jaksa omia nurkkiakaan katsella.

   Poista
 3. Käyn töissä ja meillä ei ole maskeja varhaiskasvatuksessa. Julkisilla liikkuessa pidän maskia. Olen tavannut omia sukulaisia ja Karkkilan porukkaa, mutta vain niin, että kaikki ollaan terveitä. Minusta sellainen normaali suhtautuminen (pidetään välejä, käytetään maskeja tarvittaessa ja pidetään extra hyvää huolta käsihygieniasta) riittää.
  Ihanaa lokakuun alkua sinulle Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Järkevää on toimia juuri noin. En kulje julkisissa täällä Ahvenanmaalla, joten en tiedä käyttääkö niissä ihmiset maskia. Tosi, tosi harvoin täällä yleensäkään maskeja näkyy, enkä itsekään ole niitä vielä käyttänyt tai edes hankkinut. Käsigygienia on meillä tärkeää ja oikeat yskäisy-ja aivastustavat.
   Oikein ihanaa ja tervettä lokakuuts sinullekin, ♥️🍂

   Poista
 4. Hoidan iäkkäiden vanhempieni asioita, joten on pakkokin olla erityisen huolellinen hygienian ja tapaamisten suhteen. Käytän maskia kaupassa ja muissa julkisissa tiloissa. Tapaamiset on supistettu vanhusten lisäksi omiin lapsiin, jotka kumpikin työskentelevät etänä kodeissaan. Naapurien kanssa jutellaan sopivat väli huomioiden. Onneksi ystäviin voi pitää yhteyttä puhelimella ja osaan lisäksi somessa. Tämä lämmin kausi on sujunut hyvin, eikä rajoitukset ole kovin paljon stressanneet. Talvi hiukan jännittää, kun yhä enemmän tulee oltua sisällä ja erilaiset flunssat alkavat kiertää.
  Pidetään huolta itsestämme ja toisistamme. Valoisaa lokakuuta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet kyllä tehnyt kaiken mahdollisen suojautuaksesi koronalta ja suojataksesi läheisesikin. Jos korona kuitenkin tulee niin tiedät että ainakin olet tehnyt parhaasi. Koronaa onkin vaikea erottaa tavallisesta flunssasta.
   Hyvää vointia sinulle ja läheisillesi kuin myös meille muille!

   Poista
 5. Varovaisesti elellään, muttei mitään hysteriaa kuitenkaan. En hysterisoi asioita muutenkaan. Järkevästi yritän käyttäytyä käsiä pesten, käsidesiä käyttäen ym. Jonkun verran tulee vältettyä eri paikkoihin menemistä, pakolliset vaan käydään. Eihän tämä kaiketi tästä helpommaksi muutu, mutta otetaan vastaan mitä tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän paljoa muuta voida varovaisuuden lisäksi kuin toivoa että toimiva rokote pian keksitään. Siihen asti pitää elää tervettä järkeä käyttäen.

   Poista
 6. Mulla sekä työ että opiskeluharrastuskin jatkuu edelleen etänä, eli olen ollut hyvin rajatusti keneenkään yhteydessä. Maskeja täällä näkyy käytettävän ja itsekin käytän nyt kaupassa. En tiedä miten suhtautuisin nyt tavallisiin harrastuksiin, ehkä jäisin vielä täksi kaudeksi pois, mutta onneksi mun ei tarvitse sellaista miettiä.
  Rentouttavaa syksyn jatkoa sinulle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyaikana on hyvä kun monet pystyvät hoitamaan työn ja opiskelun etänä kuten sinäkin olet tehnyt. Täällä meillä päin noita tartuntoja on ollut tosi vähän vielä joten maskeja ei oikeastaan näe, mutta tilanne voi muuttua aivan toiseksi jos tartuntoja rupeaa tulemaan tiheämpään tahtiin.
   Kiitos samoin sinulle ja toivottavasti pysytään terveinä.

   Poista
 7. Minun harrastukseni ovat aika itsenäisiä ja yksin tehtäviä juttuja. Tartuntavaara on olematon. Kaupoissa käyn harvoin, tänään poikkeuksellisesti kävin kahdessa kaupassa. Toisessa vain muutamalla oli kasvomaskit ja silti maskittomat tulivat todella lähelle touhuamaan. Tuntui epämiellyttävältä ja turvattomalta. Oma kasvomaski antoi kuitenkin jonkinlaista suojaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinä aikoina onkin parasta pysytellä itsekseen niin paljon kuin mahdollista, vaikka aina se ei olisikaan niin kivaa. Välillä kaupoissa joku tulee tosiaan tosi lähelle ihan kuin mitään koronaa ei olisikaan.

   Poista
 8. Ryhmäliikuntaan en ole vielä palannut,vaikka siellä ryhmiä onkin pienennetty. Töitä teen vanhusten parissa,joten huolehtia pitää terveydestä.
  Mukavaa lokakuun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidänkin joogaryhmä ehkä jaetaan kahteen ryhmään jos vielä tulee lisää osanottajia. Niin pystytään paremmin pitämään turvavälit riittävinä.
   Kiitos samoin!

   Poista
 9. Mukavan näköiset syyskuun kuvat! Meillä on riskiryhmäläinen taloudessa, joten tilanne on toinen. Eristäytymistä, etätöitä ja -opiskeluja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Riskiryhmäläisten on tosiaankin syytä pitää vakava tilanne mielessä.

   Poista
 10. Aika harmi, jos noista tunnelmallisista sadonkorjuujuhlista muodostuukin joku markkinahärdelli. Toivottavasti ei!
  Kyllä sitä maskia nyt varmaan täytyy ruveta pitämään, kun V-S:n sairaanhoitopiiri on antanut uusia ohjeita. Saas nähdä, mitä kaikkea lokakuu tuokaan tullessaan.
  Pirteää lokakuuta kaikesta huolimatta 🍂🍁🕯️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kyllä ole kivaa jos tämä mukava tapahtuma muuttuu toisenlaiseksi. Viisainta on tietysti käyttää maskia tilanteissa joissa on vaarana joutua liian lähelle muita.
   Mukavaa lokakuuta sinullekin ♥️ 🍂💛

   Poista