Sivut

keskiviikko 14. lokakuuta 2020

EI TULLUT TAKKIA, MUTTA TULI ....Hei!


Tänään näytän sinulle viimeisimmän kirpputorilöytöni. Se löytyi kun käväisin pikaisesti kotikyläni Emmauksessa. Takkia olin itselleni metsästämässä, mutta eipä löytynyt takkia vaan tällainen kummajainen.

Kauniit värit kiinnittivät huomioni heti ja pitelin sitä kädessäni, kääntelin ja katselin ja laitoin takaisin myyntipöydälle. Katselin muita tavaroita, mutta mitään mielenkiintoista ei näkynyt. Palasin takaisin tämän esineen luo ja päätin kuitenkin ostaa sen. Hinta oli 4€. 

En tiennyt mihin sen laittaisin, eikä siinä ollut minkäänlaista ripustussysteemiäkään, mutta ajattelin että kaipa se johonkin hyllylle sopii.En oikein tiedä mitä tuo kaiverrettu kuva esittää. Näyttää niinkuin siinä olisi kaksi rekeä tai kelkkaa, mutta mitä esittää tuo kädet pystyyn nostanut ihmishahmo? Olisi kiva tietää miksi taiteilija on ihmisen näin piirtänyt.

Taulun/levyn kääntöpuolella on tekijän signeeraus. Uppsala ja Sweden oli helppo lukea, mutta nimi on joku Paula tai Paulan ja sukunimi ehkä alkaa F-kirjaimella. Keksin että tuo kirjain etunimen perässä onkin ehkä v eli voisi olla von jotain.

Googletin nimellä Paula v F ja sain tulokseksi Paula von Freymann. Netistä löysin tietoa hänestä. Hän on v. 1939 syntynyt suomenruotsalainen keraamikko joka asuu Ruotsissa. Hän on työskennellyt mm. Rörstrandin porsliinitehtaassa ja v:sta 1972 hänellä on ollut oma keramiikkaverstas Uppsalassa. Hän valmistaa mm. ruukkuja, vateja, lautasia ja koristekeramiikkaa. Paula von Freymann signeeraa tekemänsä teokset joko "PvF" tai "Paula v F".

Yritin löytää netistä tämän ostamani esineen kuvan ja jotain samansuuntaista löysinkin, mutta en juuri tätä. No se ei minua haitannut. Oli kuitenkin mielenkiintoista että sain tietää tämän esineen tekijän ja suunnittelijan.

J kiinnitti tähän pikku tauluun ripustuslangan ja niin se voitiin laittaa seinälle, tai hyllylle jos niin haluttaisiin.

Meillä oli jo ennestään olohuoneen lasikaapin vieressä pikku taulu ja Lappi-aiheinen seinäkoriste. Sovittelimme tätä uutta hankintaa samalle seinälle ja siihen se tuntuikin sopivan mitä parhaimmin.
 

Ehkä oli hyväkin etten sitä takkia kirpparilta löytänyt, sillä silloin olisi tämä ehkä jäänyt  ostamatta. On se kaunis vaikka en kuvan sanomasta tiedäkään.


💜💜💜

 

24 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen löytö sinulla. Nuo kädet- ja pitkät sormet tarkoittavat varmaan jotain,- mystistä. Tuo tekijän etsintä on seikkailu sinänsä ja minäkin pyrin aina saamaan sen selville. Hyvää syksyn jatkoa sinulle ja J.lle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin jännä. Hiukan mystiseltä tämä vaikuttaakin ihan väritystä myöten. Kivaa oli löytää tekijästä tietoa. Tuntuu kuin tämäkin pikku teos olisi heti paljon merkityksellisempi kun tietää taiteilijan nimen.
   Oikein hyvää syksyn aikaa teille myös!

   Poista
 2. Minusta tuo ihmishahmo juoksee karkuun ja minusta nuo eivät ole rekiä vaan jotain eläimiä, joilla on käärmeen päät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noinkin sen voi nähdä. Itse olin näkevinäni kalan päät noissa joita ajattelin rekien jalaksiksi.

   Poista
 3. Upeat värit jotka mielestäni sopivat täydellisesti tuollaiseen mystiseen kuvaan.Pilke silmäkulmassa sanoisin,että mies on rakentanut valmiiksi kelkat ja nyt iloisena tuulettaa saavutustaan kädet pystyssä😉😁. Kivaa loppuviikkoa sinulle❣️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värit ovat kyllä kauniit. Pikkuisen sinistä tummalla taustalla. Hyvä arvelu taulun sanomasta! :))))
   Sinulle myös, oikein ihanaa loppuviikkoa<3

   Poista
 4. Hieno löytö. Veikkaan, että rahallistakin arvoa on enemmän kuin mitä kirpparilla käytit. Mutta tärkeintähän on, että työ on sellainen mistä pitää. Mulle tuli kirpparilla vastaan Ruotsissa tehty kynttilänjalka, puinen. Se oli väritettykin kauniisti mielestäni vähän Taalainmaan tyyliin. Olin jo viemässä kassalle, kun huomasin yhden kohdan murtuneen pahasti. Sinne jäi. Mutta kyllä vähän harmitti. Meillä harvoin tulee pohjoismaisia tuotteita vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä tyytyväinen kun tämä löytyi ja että sen kuitenkin, epäröinnistä huolimatta ostin.
   Olipa harmi että löytämässäsi kynttilänjalassa oli tuo murtuma. Uskoisin että pohjoismaisuus, kaikissa muodoissaan, tulee entistä tärkeämmäksi kun asuu jossain muualla. Näin ainakin itselleni kävisi.

   Poista
 5. Minunkin mielestäni löydössäsi on mukavat värit! Laitoin sinulle haasteen, joka löytyy blogistani.

  VastaaPoista
 6. Keramiikkahommia harrastavana ja työvaiheiden määrän ja haastavuuden oppineena sanoisin, että sun löytö on ihan timanttia! Oikeampi hinta sille olis ollut vähintään yhdellä ellei peräti kahdella nollalla lisätty, koska on uniikki.

  Itse kuvittelen, että rekien rinnalla ei ole ihmishahmo, vaan poro sarvineen :). Aina ei ne mielessä olleet kuviot toteudu ihan sellaisina kuin oli ajatellut, joten siinä voi olla syy siihen, että taulu on päätynyt myyntiin (vaikka tuskin se taiteilija itse sitä myi).

  Hieno jokatapauksessa ja kauniisti lasitettu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja siis tuo "oppineena" ei tarkoittanut, että kuvittelisin oppineeni vielä juurikaan mitään, mutta se työvaiheiden määrä ja haasteet on tullut tutuksi :).

   Hyvää viikonloppua Kristiina.

   Poista
  2. Mielenkiintoinen näkökanta tuo että jospa tuo hahmo olisikin poro. Nuo käsiksi luulemani kyllä muistuttavat poron sarvia.
   Älä ole turhan vaatimaton. Olen kuvissasi nähnyt että hienoja keramiikka-astioita olet jo tehnyt.
   Oikein hyvää viikonloppua sinullekin<3

   Poista
 7. Hieno löytö ja erityisen edullinen ottaen huomioon, että työ on varmasti ainoa lajissaan. Kiva, että löysit teokselle tekijän. Se lisää teoksen syvyyttä. Tuo yllä oleva Annukan kommentti sarvipäisestä porosta voi hyvinkin osua oikeaan.
  Kannatti käydä kirpparilla, vaikka takki jäikin tällä kertaa ostamatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, tämähän myytiin ihan pilkkahintaan. Tekijän nimen selville saaminen oli tosiaan kiva yllätys.
   Oli antoisa kirpparikäynti. Kai se takkikin jostain vielä löytyy, jos ei kirpparilta, niin muualta.

   Poista
 8. Hieno löytö ja sopii tuohon kohtaan kuin nenu nassuun. <3 Kivaa viikonloppua Kristiina. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On hieno ja paikka sille omasta kodistamme oli helppo löytää.
   Samoin sinulle♥️

   Poista
 9. Minä olisin myös tämän kotiin kantanut ehdottomasti. Värit on aivan ihanat ja aihe mystisen. Eikö arvostettuja taulujakin on joskus maallikon vaikea tulkita. Aihe on niinsanotusti katsojan silmässä. Mukavaa että olet onnistunut löytämään tekijän. Hinta oli minustakin edullinen. Onnittelen ❤

  VastaaPoista
 10. Ihana löytö ja hienoa,että löysit sille tekijänkin! Todella kaunis ja jotenkin arvoituksellinen!
  Pirteitä päiviä sinulle!

  VastaaPoista
 11. Hauskan esineen olet löytänyt! Kuvitukseen on otettu esimerkkiä esihistoriallisista kalliomaalauksista. Esimerkiksi Ruotsin Bohuslänissä on aivan vastaavanlaisia kuvia. Venettä muistuttavat kuvat on tulkittu todellakin veneiksi, jotka kuljettavat ihmisiä tuonpuoleiseen. Ihmistä kuvaavissa maalauksissa korostettiin usein jotakin tiettyä ruumiinosa, kuten tässä kädet, joka sitten on tulkittu merkitsevän erinäisiä asioita.
  Mukavaa lokakuista viikkoa esihistorian parissa ❤️🎃🍂🍁

  VastaaPoista