27/10/2020

KEVÄÄN JA KESÄN MUISTOSain jo jokin aika sitten Kivisen Vilmalta haasteen jossa näytetään kuvia kevään ja kesän varrelta. (Toivottavasti ette ole ihan jo kyllästymiseen asti nähneet samanlaisia kuvia blogipostauksissani.)

Kevään ensimmäisiä kukkijoita ovat orvokit jotka eivät kevään oikullisista säistä ole moksiskaan ja kukkivat kiitollisina pitkälle kesään. Jotkut saavat ne kukkimaan kauniina koko kesänkin, mutta siihen minä en pysty, vaan viimeistään juhannuksen maissa laitan ne kompostiin.Tämän kevään ja kesän suurin ja ainoakin projekti oli lasiterassin, kesähuoneen valmistuminen. Siitä on haaveiltu ja vihdoin se saatiin toteutetuksi. Ja miten monet hetket siellä onkaan vietetty! Ei ole haitannut sade eikä tuuli ja jos aurinko on liikaa lämmittänyt niin avataan ovi ja seinällä oleva luukku.

Nyt syksyn tullen kun siellä ei enää tarkene, niin tuotiin grilli ulkoa tänne talvisäilöön. Pari tuoliakin ja pikku pöytä ulkoa saatiin tänne mahdutettua ja nyt ovat hyvässä suojassa. Se lämmitin on vieläkin hankkimatta ensimmäisen epäonnistuneen oston jälkeen ja voi olla ettei sellaista hankitakaan.Keväällä ja alkukesällä tehtiin useita luontoretkiä kevään kukkaloistoa ihaillen ja kuvaillen. Kevät taitaakin olla sitä kauneinta aikaa täällä Ahvenanmaalla. Ihanaa että korona-aikaan pystyy sentään nauttimaan täysillä luonnosta ja ulkoilma-elämästä.

Tänä keväänä tai oikeammin alkukesänä pääsimme myös juhlimaan yo-juhlia, tosin supistetusti. Aurinko paistoi ja voimme istua sekä sisällä että ulkona. 

Paljon tuli vietettyä aikaa mökilläkin. Tänä vuonna ei viljelty tomaattia ja kurkkua ollenkaan vaan pidimme välivuoden siltä osin. Kasvatuslaatikoissa kasvihuoneen ulkopuolella kasvatettiin kuitenkin hernettä, tilliä ja salaatteja.

Loppukesällä innostuin pyöräilyyn hankittuani sähköavusteisen polkupyörän. Satoja kilometrejä ehdin sillä ajella ennen syyssateita. Nyt on ollut taukoa juurikin sen vuoksi että sateella ja myrskytuulella en sentään polkemaan lähde. Ja sairastelu vei viimeisenkin innon ja jaksamisen pyöräilyyn.

Mutta mielessä siintää jo ajatus keväisistä pyöräretkistä. 
 

Tällaisia tunnelmia oli minun kesässäni. Entä sinun? Haastan mukaan kaikki jotka haluavat osallistua. Kiva olisi kuulla  ainakin kommenteissa miten kesäsi meni.


MUKAVAA PÄIVÄÄ!

💛💛💛

14 kommenttia:

 1. Kesä meni mukavasti ja jotenkin oli ihanaa olla niin paljon oman perheen kanssa, tavallista enemmän siis. Säät olivat vähän sitä sun tätä, mutta uimaankin pääsin muutamia kertoja.
  Minusta kesä oli hyvä vaikkakin poikkeuksellinen ja töihin palasin uudesti syntyneenä.
  Ihanaa iltaa sinulle Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että sulla oli enemmän aikaa viettää oman perheen kanssa. Meillä oli kyllä hienot säät koko kesän, tosin liian kuivaa niinkuin viime vuosina on ollut.
   Uskon että kun kesä varmasti useimmilla meni rauhallisemmissa merkeissä kuin normaalisti, niin töihin palatessa tuntuu että on ehtinyt levätä tarpeeksi.
   Samoin sinulle Outi<3

   Poista
 2. Kiitos, kun vastasit! Ainakin tuo kesähuone ja sähköpolkupyörä olivat hyviä hankintoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi vaan pitänyt keksiä vetävämpi otsikko, sillä tämä ei nyt tunnu saavan lukijoita.
   Kesähuoneen rakentamista emme kadu koskaan kuin emme myöskään sähköpolkupyörien ostoa. Miehenikin sitten osti tuollaisen pyörän ja on ihan yhtä ihastunut siihen kuin minäkin omaani.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Niin, varsinkin kevät. Onneksi se on edessä päin,, 😊💛

   Poista
 4. Ihania kevään ja kesänmuistoja <3 Tuota teidän ihanaa lasiterassia ihastelen aina ja loputtomiin. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita on mukava muistells, vaikka kiva tämä syksykin on🍁🍂.

   Poista
 5. Ihania kesämuistoja, leppoisaa viikonloppua ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maikku! Ihanaa viikonloppua sinullekin.

   Poista
 6. Ihanaa muistella kesää näin syyspimeällä! Kesä meni mukavasti vaikkakin ilman perinteistä asuntoautoreissua Keski-Eurooppaan.
  Hyvää pyhäinpäivöiltaa🎃

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä on kiva muistella kevättä ja kesääkin, mutta nyt nautin syksystä. Harmi ettette päässeet perinteiselle reissulle, ja varmaan monille muillekin tuli koronan johdosta muutoksia suunnitelmiin. Voiskohan varovasti toivoa että ensi kesänä olisi jo hiukan toisenlaista?!

   Poista
 7. Kivoja kesäisiä kuia ja muistoja! Näitä on mukava katsoa näin marraskuun pimeydessä. Mukavaa viikonloppua !

  VastaaPoista