Sivut

lauantai 23. marraskuuta 2019

KYSYMYKSIÄ KODISTA JA YKSI KIRPPARILÖYTÖSuomalaisessa sisustuslehdessä (Deko 8/19) oli juttu josta sain idean postaukseen. Siinä kysytään omaan kotiin liittyviä asioita.

Postaukseni  kuvissa esittelen uusimman kirpparilöytöni, joka on eräänlainen kynttilänjalka/tuikkukippo/kukkamaljakko. Sitä voi käyttää ylläolevan kuvan tavalla, tai sitten sen voi kääntää ylösalaisin jolloin se toimii maljakkona tai  tuikkukippona. Eli monikäyttöinen esine on ja mielestäni tosi kaunis. Vaikka se näyttää mielestäni arvokkaaltakin, niin maksoin siitä vain 3€.
Mutta nyt niihin kysymyksiin:Mikä on kotisi tarina? Kotimme on vasta kaksi vuotta vanha. Sen tarina voisi kuulua näin: Asuimme kaupungissa kerrostalossa ja olimme asuntoomme tosi tyytyväisiä, joten mitään tarkoitusta saati tarvetta muuttamiseen ei ollut.

Kuitenkin kerran ajellessamme entisen kotikylämme teillä huomasimme että erään mäen päälle oltiin rakentamassa rivitaloa. Paikka oli kaunis ja palvelut lähellä, joten kiinnostuimme tuosta rakenteilla olevasta talosta. Ajelimme silloin tällöin paikan ohi ja etsimme tietoa rakentajasta tai siitä ovatko talon huoneistot  myytävänä, mutta minkäänlaista kylttiä tms. ei näkynyt. Ajattelimme että ehkä kyseessä on vuokrarivitalo ja jätimme talon melkein pois mielestämme.

Kunnes eräänä päivänä netistä sattui silmiin myynti-ilmoitus tuon talon asunnoista! Talossa oli myynnissä kaksi kolmiota ja kolme suurempaa asuntoa. Innostuimme kolmiosta ja soitin heti välittäjälle. Sovimme yksityisnäytöstä.

Olimme heti myytyjä. Asunnossa kaikki asiat olivat kohdillaan ja supisimme keskenämme että tämä se on! Hiukan mietitytti pelko kahden asunnon loukkoon joutumisesta, mutta ilmoitimme kuitenkin välittäjälle että olimme tosi kiinnostuneita.

Pankkikäynnin jälkeen asiat alkoivat rullata eteenpäin ja kohta oli kaupat tehty sekä tästä uudesta että entisestä asunnostamme.


Mistä kotisi sisustus on peräisin? Vaikka mistä. Osa ihan tavallisista huonekalukaupoista ja osa on vanhaa, tai tosi vanhaa. Ikeaa on jonkin verran,  tuunattuja huonekaluja ja itse tehtyjä mattoja löytyy myös. Antiikkia ei ole, paitsi yksi vanha puutuoli. Tykkäämme molemmat yksinkertaisesta, selkeästä ja rennosta sisustuksesta. 
Mikä on parasta asuinpaikallasi? Asuinpaikkakunnallamme Godbyssä (hassu nimi, eikö) on oikeastaan kaikki mitä tarvitsee. On kaksi kauppaa, pankki, apteekki, koulut, päiväkoti, terveyskeskus, kirjasto, hammaslääkäripalvelut, kampaamoita peräti kolme, posti, uima-ja liikuntahalli eivätkä Maarianhaminankaan palvelut ole kaukana, n. 15 km:n päässä.

Eli jos parasta ominaisuutta pitäisi valita, niin sanoisin että maaseutumainen elinympäristö jossa palvelut ja harrastusmahdollisuudet kävelymatkan päässä.

Mikä on parasta kodissasi? Kotimme on meille sopivan kokoinen ja toimiva. Sijainti on hyvä. Koska kyseessä on rivitalo niin meillä on mahdollisuus laittaa oma alueemme talon edessä ihan sellaiseksi kuin haluamme. Talon yhteiset alueet hoidetaan huoltoyhtiön toimesta joten liikaa pihatöitä ei asukkaille tule. Hyvä asia kodissamme on myös esteettömyys: ei rappuja sisääntulon yhteydessä ja tässä voi asua vanhempanakin ja vaikka liikuntaesteisenä. Millainen sisustaja olet? Olen rohkea kokeilemaan erilaista. Uskallan käyttää värejä. Voisin haluta kalustaa kotini suurelta osalta design-huonekaluilla, mutta budjetti ei siihen anna mahdollisuuksia. Toisaalta voin hankkia huonekalun myös kirpparilta. Haluaisin kotiini isoja viherkasveja, mutta niille ei oikein ole tilaa. Haluaisin useammin vaihtaa huonekalujen paikkaa, mutta siihenkään ei koskaan tunnu olevan mahdollisuutta. Milloin on vaikka sohva mitoitettu niin että se sopii vain ja ainoastaan tiettyyn paikkaan, milloin on terassin ovi sijoitettu niin että lempinojatuolini tulee juuri oven eteen, kun haluan sen olevan juuri tuossa paikassa joka on paras tv:n katselua silmälläpitäen (näkyy kuvan vasemmassa reunassa).Eli jotakin voisin muuttaakin vaikka edellisessä kysymyksessä sanoin asuntoamme toimivaksi :)


Mikä on kotisi tärkein esine? Kaikki keittiölaitteet ovat tietysti tärkeitä. Jos ihan tarkkaan ajattelen, niin tärkein on ehkä sittenkin pesukone. Paljoa ei tuosta jää jälkeen tv tai puhelinkaan, saatikka tietokone. Imurikin on hyvä olla olemassa. 

Mutta jos kysymyksellä tarkoitetaan huonekalua, niin oliskohan se sänky. Jos ei kunnon sänkyä ole, niin nukkuminen on mahdotonta.Oletko tiptop vai boheemi? En taida oikein olla kumpaakaan, tai sitten hiukan molempia. Tavarat eivät meillä loju missään tuolien selkämyksillä, vaan kaikki yleensä viedään käytön jälkeen omille paikoilleen, joten siinä mielessä aika siistiä on. 

En kuitenkaan ole mikään himosiivooja, joten villakoiria saattaa nurkista löytyä. Onneksi on olemassa kätevä rikkaimuri jolla saa nopeasti hiukan siistittyä jos äkkiä pitää koti saada siistiksi. Varsinaisen imurin voisin kyllä ottaa siivouskaapista hiukan tiheämpään tahtiin. Ja pölyjen pyyhkiminen on ihan sitä kaikkein tylsintä hommaa.

Mutta melkeinpä rakastan pyykkien pesemistä (koneella), niiden kuivumaan laittamista ja viikkaamista, astianpesukoneen täyttämistä ja tyhjentämistä. Mistä kodikkuus syntyy? Minulle kodikkuus syntyy sopivasta valaistuksesta; useampia pikku valaisimia, ei kattolamppuja muuta kuin esim. siivotessa, kynttilöiden tuikkeesta, pehmeistä materiaaleista, muhkeista sohvatyynyistä, takkatulesta.

Läheisten kanssa nautitusta hyvästä ateriasta ,maanläheisistä väreistä,  ei liian hienosta sisustuksesta, eikä liian täyteen kalustetuista huoneista. 
Mitä värit merkitsevät sinulle? Värit ja niiden yhteensopivuus ovat minulle tärkeitä. Kotimme kaikki seinät oli alunperin maalattu valkoisiksi, mutta nyt olemme maalanneet makuuhuoneemme seinät tummahkolla sinisellä, olohuoneen yksi seinä  myös maalattu ja hiukan tapettiakin on seiniin laitettu. Koti tuntuu enemmän omalta kun on tehnyt oman maun mukaisia muutoksia.

Mistä sinut löytää kun et ole kotona? Mökiltä. Mutta onhan sekin koti, joten silloinkin olen tavallaan kotona. Voin myös olla kävelyllä, tai kirjastossa. 

Mistä haaveilet? En ihan kauheasti mistään kotiin liittyvästä. Tai kyllä sentään haaveilen että voisimme rakentaa terassille lasitetun osan jossa olisimme tuulilta suojassa.

Ja ehkä olisi mahtavaa saada joskus ammattisiivoojaa kuuraamaan huusholli lattiasta kattoon, vaikka jouluksi.
Mitä mieltä muuten olet kolmen euron kirpputoriostoksestani?


OIKEIN IHANAA PÄIVÄÄ KAIKILLE!

💓💓💓

42 kommenttia:

 1. Tämä oli kiva! Saanko lainata omaan blogiini? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tykkäsit. Saat lainata ja olisi kiva jos linkität blogiini.

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  3. Heippa! Tässä suora linkki vastauksiini: https://elamanierikana.blogspot.com/2019/12/kysymyksia-kodista.html.

   Ihanaa itsenäisyyspäivää! :)

   Poista
 2. Kuten totesit:kirpparilöytösi on varsin tyylikäs. Onnistunut ostos siis! Mukava postaus kaikenkaikkiaan. Jos samankaltaisuutta haen:minullakin on tavarat aina paikoillaan. Juu, ja pölykoiriakin näkyy varsinkin kun on oikeakin koira huushollissa.Katosta tuleva kelmeä valo on kauhistus. Pidän kohdevaloista. Värien suhteen hieman eroavaisuutta. En pidä kovin värikkäästä. Värikkäistä yksityiskohdista (esim. eriväriset Kivi-lyhdyt) pidän.En tiedä, olenko kovin rohkea. Kokeilisin varmaan enemmänkin, jos yksin asuisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on mielestäni tyylikäs. Paljon samoja mieleisiä juttuja taas. Kiviä löytyy meiltäkin aika monta.

   Poista
 3. Olipa kiva kurkistaa kotiisi ja ajatuksiisi kodista.
  Huippu löytö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän tapaiset postaukset ovat yleensä pidettyjä. Kolmella eurolla voi joskus tehdä löytöjä!

   Poista
 4. Mukava blogipäivityksesi kautta käydä luonasi kylässä, lukea kodistanne ja siitä, kuinka kotinne löysitte <3 Huippu kirppislöytö eli peukkua! Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kävit meillä kylässä. Mukavaa viikonloppua sinullekin!

   Poista
 5. Olipa kiva päivitys❤Jos vaikka nappaisin mukaan ja tekisin joskus itsekin. Mukavaa viikonloppua🌹

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tee vaan, tulen lukemaan sitten😊. Samoin sinulle.

   Poista
 6. Kiva tulla käymään kodissasi. Olen kyllä arvannutkin, että siellä on tunnelmallista ja kaunista. Värejä ja leikkiä asioilla. Minä olen samanlainen tiptop-boheemi. Asioilla on omat paikat ja sen vuoksi näyttää siltä, että olen tiptop-ihminen. Lattiaharja peittoaa mulla useimmiten imurin, en ole oikein koskaan ollut imurin ystävä ;-)

  Kirppislöydössäsi on kaunis muoto ja upea väri. Hieno löytö :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kävit, vaikkakin näin virtuaalisesti. Ehkä tämä tiptop-boheemius on ihan hyväkin olotila; paikat ovat suht koht järjestyksessä, muttei liian pedantisti :)

   Poista
 7. Ihana postaus! Kiva oli lukea vastauksesi ja nähdä kuvia kauniista kodistanne.
  Tämän voisin tehdä vielä itsekkin ja tietty linkitän sitten blogisi mistä sain aiheen postaukseen.
  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 8. Ihan on sinun (teidän) näköinen koti tälläkin kertaa. Yhtäkkiä saatte muutoksia aikaan ja nekin on juuri kotisi ja makusi mukaisia. Käytännöllistä ja kaunista. Kirppari löytösi on ihana. Mukavaa sunnuntain jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan molemmat innokkaita tekemään muutoksia ja onneksi on sama makukin molemmilla. Tykkään kyllä tuosta vihreästä lasiastiasta eikä ollut hinnalla pilattu.
   Sinne myös oikein viihtyisää sunnuntai-iltaa!

   Poista
 9. Ihana postaus! Teillä on kaunis ja viihtyisä koti. Parasta on sellainen koti, jossa viihtyy ja joka on asujiensa näköinen. Tärkeitä minusta on, että omassa kodissaan viihtyy ja tuntee olonsa turvalliseksi. Koti on sellainen akkujen latauspaikka.

  Mukavaa sunnuntaita Kristiina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Marjo. Koti on kyllä niin <3<3<3
   Sinulle myös oikein kivaa viikon viimeistä päivää!

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Kiitos Maikku. Sulle myös mukavaa loppuiltaa ja uutta viikkoa!

   Poista
 11. Olipas tämä aivan ihana postaus, piti lukea kahteen kertaan. On mukava, kun löytyy tuollainen ihana kirpparilöytö. Se sopii mitä parhaiten kauniiseen kotiinne. Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla että joku tykkää niin paljon että lukee kahteen kertaan! Yleensä en löydä mitään kirpparilta, mutta nyt onnisti.
   Kivaa uutta viikkoa sinulle myös!

   Poista
 12. Ihana postaus, kauniit tunnelmakuvat ja kiva oli lukea kotisi tarinaa! Upea tuo kirppis löytö! Mukavaa alkavaa viikkoa ja marraskuun loppua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päden paja. Joskus onnistaa kirppiksellä, mutta harvemmin.
   Oikein hienoa uutta viikkoa sinulle myös <3

   Poista
 13. Oli kiva kyläreissu! Kiitos siitä! Kotinne tuntuu olevan teille täydellinen sijanteineen kaikkineen ja teillä on niin seesteisen kaunista.
  Monikäyttöinen kirppislöytö on tyylikäs.
  Hyvää uutta viikkoa ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä :) Ei valittamista kodin suhteen, tyytyväisiä ollaan. Kirppislöytö on tosiaan monikäyttöinen.

   Poista
 14. Sulla on nyt niin ahkera postaustahti, ettei meinaa perässä pysyä, mutta taas oli niin mielenkiintoinen tarina, että pitihän sekin ehtiä lukemaan :).

  Päättelin ensimmäisestä kuvasta, että kyseessä on Iittalan Ballo-tuikkukuppi, mutta onkin selvästi isompi ja monipuolisempi. Todellakin hieno kolmen euron löytö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä aiheita pukkaa ja silloin "kynä" sauhuaa. Tuo muistuttaa kyllä paljon tuota Iittalan tuikkukuppia, mutta on moninkertainen kooltaan. Tykkään!

   Poista
 15. Kiva postaus ja kirpparilöytö oli tosiaan nappivalinta.

  VastaaPoista
 16. Kirppariostos on ihana ja meiltäkin löytyy pari näitä tuikkuja. Oli tosi kiva lukea kotinne tarinaa ja oikea kohtalo tämän uuden kodin löytäminen ja miten kaikki loksahti paikoilleen. Rakastan värejä ja on mahtavaa, jos ihmiset käyttävät rohkeasti värejä sisustuksessaan.

  Mukavaa uutta viikkoa Kristiina. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sattuma puuttui peliin ja onneakin oli sekä vanhan myynnissä että uuden ostossa.
   Oikein hyvää viikkoa sinne Porvooseenkin <3

   Poista
 17. Tämä oli kiva postaus. Hieno kirpparilöytö.

  VastaaPoista
 18. Mukava postaus ♥ ja upea kirppislöytö ♥

  https://hetkianielamassa.blogspot.com

  Ihanaa joulun odotusta Sinulle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Joulua kohti mennään. Ihanaa joulun aikaa sinulle myös. 🌲

   Poista
 19. Kiva juttu ja hieno kirpparilöytö. Teillä on kyllä kaunis ja viihtyisä koti.

  VastaaPoista