03/03/2019

Maltetaan vielä hiukan



Ajatukset liikkuvat jo tällaisella tasolla: Kukkapenkkiin on istutettu puutarhamyymälästä ostetut ensimmäiset orvokit ja maasta pilkistää jo hiukan vihreitä varsiakin.

Kasvihuoneen siivoukseenkin tekee jo mieli ryhtyä, tyhjentää se kaikista talvisäilössä siellä olleista puutarhahuonekaluista ym. sinne kuulumattomasta ja pestä koko tila hyvin.

Hiukan voisi jo suunnitella mitä sinne tänä kesänä laittaa. Ja voisiko tuolit joilla istumme aamukahvia (sitä toista mukillista) juomassa, sijoittaa tänä kesänä hiukan eri tavalla kuin aikaisempina vuosina.



Oman pihan lisäksi mieli kiiruhtaa jo keväisille kävelylenkeille ja valkovuokkojen keskelle kahlaamaan.

Vaan vielä pitää hiukan malttaa ja jättää kukkivat kedot haaveiluihin.



Melkeinpä ihmetellen olen lukenut toisten kirjoituksia siitä kuinka ei haluta lähteä liukkaille teille kaatuilemaan. Onko jossain vielä ihan talvikelit?! Meillä on jo niin keväistä eikä liukkaudesta ole jäljellä kuin muisto ja kengän pohjien uriin tarttuvat pikku kivet jotka liukkailla keleillä yrittivät estää kaatumisen. 

Pajunkissoja on jo ihailtu ja harmiteltu katupölyä joka saa yskimään.

Tänään herätessä maisemassa oli kuitenkin outoa valoisuutta jonka hienoinen lumipeite sai aikaan.

Takatalvesta ei suinkaan vielä maaliskuun ensi päivinä tohdi puhua, vaikka keväisestä tunnelmasta tulikin hiukan takapakkia.




LIUKASTA LASKIAISTA SINULLEKIN!
(joko hillolla tai mantelimassalla)


💙💙💙

22 kommenttia:

  1. Keväisissä fiiliksissä täälläkin, mutta vielä on paljon lunta ja ihan huikea hankikanto. Upeaa upeampi laskiaissunnuntai-ilma!
    Aurinkoa päivääsi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lumi on kyllä melkein häipynyt täältä. Eikä sääkään tänään ole parhaimmillaan, vaan on pilvistä.

      Poista
  2. Meillä on vielä lunta ihan hirmuisesti ja tiet on niin liukkaat, ettei mitään rajaa. Ehkäpä tämä tästä vielä iloksi muuttuu :) Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se kevät sieltä vielä tulee. Vaikka täälläkin pieni kerros lunta yön aikana tuli, niin tiet ovat kyllä ihan paljaat, niinkuin kesällä.

      Poista
  3. Kyllä ajatukset jo ovat keväässä ja suunnitelmat mitä tehdä sitten,kun nuo lumet sulavat ja jäät myös..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan että lämpenee pian ja päästään kevään hommiin.

      Poista
  4. Ihania haaveita ♥ Ei mene enää kauaa, kun niistä tulee totta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ihania. Onneksi ollaan jo maaliskuussa!

      Poista
  5. Kadehdittavan keväistä siellä teillä jo on! Kyllä täälläkin on jo itse kullakin kevättä rinnassa, vaikka lunta on maassa vielä puolisen metriä, paikoitellen enemmänkin.
    Upea hankikantolenkki tuli taas tänä aamuna tehtyä. Nyt pari tuntia huilia ja sitten lumikenkäretkelle auringon pehmentämille hangille :)
    Ihanaa laskiaissunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on äällä keväisempää kuin teillä, mutta kukkien istutusta saadaan vielä odotella.
      Mukavaa retkeilyä teille!

      Poista
  6. Meillä Espoossa on toki kadut ihan ilman jäätä. Kun menee kävelyteille tai metsään koiran kanssa on hyvä olla vielä IceBugit jalassa ettei pyllähdä. Teillä Ahvenanmaalla ollaan aina edellä keväässä :) Pajunkissoja näin eilen mutta kotiin en niitä tuonut. Pääsiäinen on niin myöhään tänä keväänä, että pajunkissat ovat varmaan jo silloin ylimenneet.
    Kivaa sunnuntaita Kristiina :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä pyryttää parasta aikaa, mutta kai tuo lumi sulaa aika pian. Oikein mukavaa päivän jatkoa sinullekin🙂

      Poista
  7. Täälläkin haaveillaan jo keväästä ja pihahommista. Toivottavasti pian tulee pihankuopsutuskelit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keväthaaveiluja taitaa olla yhdellä jos toisellakin. Toiveissa on aikainen kevät!

      Poista
  8. Kyllä meillä täällä Kymenlaaksossa on vielä reilusti lunta ja jäätä. Oma pihakin on ihan tosi liukas. Varovasti pitää kävellä, ettei vaan liukastu. Kevääseen on siis vielä matkaa, vaikka mieli sinne jo halajaakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin oli tänä talvena paljon enemmän lunta kuin yleensä, mutta nopeasti se on myös sulanut. Nyt tosin kuten kuvasta näkyy, on maa valkoinen ja alkuviikoksi luvattiin säätiedotuksessa lisää lunta.

      Poista
  9. Teillä siellä on keväisempää kuin meillä. Liukkailla teillä saa todellakin varoa ja nastakengät ovat siellä oivat! Kiven ja kukkien yhdistelmä on niin kaunis, kuten orvokkikuvassasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt kun postauksen teosta on kulunut jo yli vuorokausi ei näytä täälläkään kovin keväiseltä. Lunta on nimittäin tullut jo kahdesti.
      Karut kivet ja herkät kukat sopivat minunkin mielestäni hienosti yhteen.

      Poista
  10. Kyllä se ihana kevät vielä koittaa.

    VastaaPoista
  11. Onpa teillä keväistä! Vaasassa tuli vielä viikonloppuna ihan kunnolla lunta ja pakkastakin on edelleen, mutta mun mielestä on ihanaa, kun on kunnon talvi eikä loskaa. Liukasta toki täälläkin on. Eilenkin kävelyllä sai oikein keskittyä kieli keskellä suuta :) No, pianpa se kevät varmaan tännekin ehtii. Ihanaa, kun aurinko paistaa ja on valoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän meillä vielä noin keväistä ole, vaan kuten kuvan allakin todettiin, niin AJATUKSISSA ollaan jo tuolla tasolla. Toki meillä pari päivää sitten oli kuitenkin aikakin keväistä, mutta nyt on taas täysi talvi! Lumi pöllyää kovassa tuulessa. Että se siitä keväisestä :) Minä en kyllä enää kaipaa yhtään lisää talvea.

      Poista