27/03/2019

LUE ENSIN KÄYTTÖOHJE!Kevät saa aina odottamaan lämpimiä päiviä ja unelmoimaan siitä kun saa istua ulkoa leppeässä tuulenvireessä linnunlaulua kuunnellen.

Meidän terassilla tuulee aika usein ja viime vuonna hankittiinkin kaiteeseen kiinnitettävä markiisi, joka pitääkin jonkin verran tuulta. Talveksi se on heppo ottaa pois ja kohta sen saakin jo laittaa paikoilleen.

Ihan tarpeeksi korkeutta tuolla markiisilla ei ole jotta ikävä pohjoistuuli saataisiin pidettyä loitolla.

Niinpä mietittiin vaikka minkälaisia ratkaisuja tuohon pulmaan. Lasitettu terassi olisi tietysti kaikkein paras vaihtoehto, mutta koska käytössä olevat rahavarat asettavat rajoituksia, eikä mikään firmakaan ilmoittautunut sponsoriksi juttuun (en kyllä pyytänytkään), niin oli turvauduttava halvempiin keinoihin. Kävipä mielessä samanlainen kasvihuonekin TÄÄLLÄ kuin meillä on mökillä.

Kun silmiin osui mukava tarjous paviljongista, niin tuumattiin että sehän voisi ratkaista  niin tuulen kuin sateenkin aiheuttamat pulmat.

Lähdettiin paviljonkiostoksille. Myymälässä esillä ollut paviljonki miellytti silmää ja vaikutti hyvältä muutenkin. Kyselin vielä myyjältä paviljongin tuulenkestävyydestä ja hän sanoi se olevan vankan ja kestävän tuntuinen, niin meidänkin mielestä. Omaan autoomme paviljonki ei mahtunut, joten peräkärryä tarvittiin sen kotiin saamiseksi. Eikä muuta kuin peräkärryä mökiltä noutamaan ja sen jälkeen mies lähti paviljonkia liikkeestä hakemaan. Malttamattomia kun kumpikin olemme, niin pitihän se heti pystyttää. Koska pystytysvaiheessa ohjeen mukaan piti olla neljä ihmistä, yksi joka kulmaan, niin piti toki malttaa sen verran että saatiin kokoon tarvittava neljän ryhmä.

Kohta paviljongin runko olikin pystytetty ja nyt sai oikean kuvan siitä miten se terassillemme sopii. Paviljongin koko on 300x300 ja hyvin se sopi tuohon kulmaan.  

Paviljongin jalat ruuvattiin terassin lattiaan kiinni ja katto-osa laitettiin paikoilleen. Sen jälkeen laitettiin kattokangas ja melkein valmiilta jo näytti.

Paviljonkiin kuuluu sivuseinät ja vielä hyttysverkotkin. Seinäverhoja sovitettiin paikoilleen, mutta niitä emme vielä jättäneet ulos vaan laskostimme ne ja laitoimme talteen lämpimämpiä kelejä odottamaan.Seuraavan aamun paviljonkisää näytti tältä! Miten masentavaa. Juuri kun kevät oli tullut, niin se hävisikin jonnekin. No hyvin näyttää tuo katto räntääkin pitävän. Onneksi kevätsää on vaihteleva ja tänään oli loistava aurinkoinen päivä, mutta kovin kylmä. Verhot saavat vielä tovin odottaa paikoilleen asettamista. Perjantaiksi on kuitenkin luvattu lämpimämpää, joten kuka tietää vaikka silloin tässä jo istuskeltaisiin.


Ai niin. Tällainen pikku seikka paljastui kun avattiin pystysohjepaperi
"Jos tuulee yli 6m/s, niin paviljonki on purettava"

Onkohan meillä koskaan niin tuuletonta että tuota paviljonkia voi pitää pystyssä???? 💙💙💙

17 kommenttia:

 1. Musta tuntuu, että nykyään tuulee aina, ja siellä teillä merenrannan läheisyydessä taatusti vielä paljon kovempaa.

  Ei kai se paviljonkin tuosta karkuun pääse, kun on ruuveilla kiinni terassissa. Ja katossa tuollainen tuulenmentävä rako. Samanlainen on isoissa golfsateenvarjoissa, jotka ilman tuota kaksikerrosrakennetta veisi tuulella pelaajan mennessään.

  Tavallaan hauska räntäkuva, mutta sitten taas toisaalta ei, koska kyllähän ne lumet jo sais jäädä satamatta.

  Mukavaa loppuviikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaankin tuntuu että aina tuulee. Vaikka muistan kyllä että viime kesänä kun piinaava kuumuus oli vaivannut jo ties kuinka kauan toivoin edes pientä tuulenvirettä :)
   Ei toi varmaan karkuun pääsee, mutta jos oikein myrskyisäksi ilma menee, niin voihan se vääntyillä taikka tuo katto revetä, mutta se riski nyt oli otettava.
   Harvemmin paviljongin katolla taitaa räntää olla!
   Ihanaa loppuviikkoa sinullekin <3

   Poista
 2. Onpas hauskan näköinen paviljonki! Tiedänkö, että minä en juuri koskaan lue käyttö-/kokoamisohjeita vaan ryhdyn vain heti toimeen puuhakkaana.
  Harmi, että räntäkuuro yllätti mutta kyllä kevät tulee nyt ja kohisten.
  Pekka Pouta lupasi näin teeveessä :D
  Kivaa keskiviikkoa Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ihan kivan näköinen eikä ollenkaan huteran oloinen. Tämän käyttöohjeita ei olisi voinut etukäteen lukeakaan kun olivat pakkauksen sisällä. Tuo varoitus oli tietysti ehkä EU:n tai vastaavan sanelema, eli jos sattuisi myrskyssä hajoamaan niin valmistaja voi sanoa että olihan varoitettu!
   Kevään tuloa odotetaan hartaasti. Toivottavasti meteorologit ovat oikeassa!
   Sinulle myös ihanaa päivän jatkoa <3

   Poista
 3. 6 m/s! Eihän se kovin paljoa ole ja tuulee noin useinkin. Valmistaja vain haluaa välttyä korvauksilta, siksi ohje. Kaikki käyttöohjeen ovat nykyisin täynnä varoituksia. Varsinaisia ohjeita onkin sitten vähemmän. Yksi huvittaja ohje tuli mieleen: uunia ei saa pestä painepesurilla! En kyllä ajatellutkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei ole tuo tuulenvoima ollenkaan epätavallinen lukema. Ymmärsimme että valmistaja on laittanut tuon varoituksen jotta ei joudu korvausvelvolliseksi jos tuuli rikkoo paviljongin. Huvitti vaan tuo lukema!
   Ai, eikö uunia saakaan pestä painepesurilla ?!!!!

   Poista
 4. Kuusi metriä on aika vähän. Mutta kovat tuulet ovat kyllä lisääntyneet, joten tarkkana varmaan joudutte olemaan, ettei paviljonki löydy naapurin pihalta. Nautinnollisia hetkiä terassilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tosi vähän ja täällähän puhaltaa melkein aina jonkinlainen tuuli. Tuon voimakkuuden perusteella tuollaisia paviljonkeja ei pitäisi edes myydä täällä, jos tuo varoitus vakavasti otettaisiin.
   Kiitos. Nautitaan kunhan sää hiukan lämpenee.

   Poista
 5. Paviljonkia olen alkanut itsekin harkitsemaan tuohon meidän etelän puoleiselle terassille, joka on kuin pätsi kesäaikaan, sillä siihen ei juurikaan tuuli pääse osumaan. Toki myös vesi- ja räntäsateeltakin olisi kiva saada suojaa ;)
  Valokatetun terassin haluaisin, mutta yhtenäisen julkisivun takia sellainen pitäisi rakentaa/rakennuttaa kaikille, ja kun yksi ei halua, niin sitten me muutkaan emme sellaista saa.
  On kyllä aika yliampuva varoitus, mutta kuten Kivisen Vilma edellä jo totesikin, niin kyse on varmasti valmistajan vastuun välttämisestä mahdollisten vahinkojen osalta. Sen sijaan tuo kielto painepesurin käytöstä uunin pesussa hipoo jo naurettavuuden huippua :D

  Tosi kivalta näyttää tuo paviljonki jo nyt, ja kunhan saatte verhot paikoilleen niin avot, kyllä tuossa kelpaa nautiskella ulkoilmasta aina keväästä pitkälle syksyyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan paviljonki olisikin ihan omiaan teidän terassille. Liika auringonpaistekaan ei ole mukavaa, sateesta puhumattakaan.
   Valokatetta ja jonkinlaista tuulensuojaseinämää mekin myös tuon kasvihuoneen lisäksi mietittiin, mutta helppouden ja hinnan takia päädyttiin tähän. Eikä tarvinnut keneltäkään lupia kysellä.
   Vahinkojen korvauksilta valmistaja tietysti haluaa välttyä ja siksi tuo varoitus.

   Poista
 6. Kivan näköinen paviljonki. Eikös loppuviikoksi luvattu hyvää säätä, joten pääset testaamaan miltä kevät tuntuu uuden suojan alla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Birgitta. On luvattu lämmintä vielä huomiseksi, mutta sitten taas kylmenee. Saa nähdä koska päästään testiin.

   Poista
 7. Paviljonki sopii tuohon oikein hyvin.
  Mikä tai kenen valmistama se on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se istuu kyllä tuohon kulmaan mukavasti. Se on JYSK:stä ja nimeltään Sankt Hans L300xP300 eli kaikki sivut ovat 3m. Siitä on myös isompi versio joka on 3mx4x.

   Poista
  2. Siitä oli tarjous joka muistaakseni päättyi eilen.

   Poista
 8. Ooh la la! Joko on kaffet paviljongissa nautittu? :)

  VastaaPoista