Sivut

lauantai 23. maaliskuuta 2019

24 KYSYMYSTÄ ELÄMÄSTÄ

Annukka, joka kirjoittaa  KOTONASI.-blogia lähetti minulle haasteen jossa vastataan 24 kysymykseen elämästä. Kuulostaa aika dramaattiselta ja vaikealtakin, varsinkin kun on ensin lukenut Annukan hienot vastaukset samoihin kysymyksiin. Mutta yritän tehdä parhaani. Kuvat ovat ihan mielivaltaisesti valitut eivätkä liity kysymyksiin.
Tässä tulevat kysymykset ja minun vastaukseni niihin:

MITÄ RAKASTAT? Rakastan monia asioita, kuten kaunista luontoa, linnunlaulua, rumia ränsistyneitä rakennuksia.... Rakastaa on ehkä hiukan liian voimakas sana tässä yhteydessä, mutta tykkään niistä kuitenkin ihan täysillä.

MISSÄ OLET TOSI HYVÄ? Voi mahdoton mikä kysymys! Tosi hyvä en taida olla oikein missään. Tai tosi hyvä olen kyllä pitämään kiinni ajoituksista. Olen aina ajoissa joka paikassa, mieluimmin muutamaa minuuttia ennen kuin vähänkään myöhässä. Tosi hyvä olen myös pitämään tavarat järjestyksessä. Meille ei kerry "kasoja" mihinkään vaan kaikelle on oma paikkansa. Toinen juttu on sitten se että inhoan imuroimista joten pölypalloja kyllä kertyy tiettyihin paikkoihin.

MIKÄ TAI KUKA SAA SYDÄMEN LYÖMÄÄN NOPEAMMIN? Se saa sykkeen nousemaan kun liikenne ei suju jouheasti sen ansiosta että jonon ensimmäisenä köröttelee joku täti tai setä reilusti alinopeutta ja hänen perässään ajava ei uskalla lähteä ohi, vaikka paikkoja olisi. Toinen sydämen lyöntiä nopeuttava seikka voisi olla se kun edessä on meno johonkin sellaiseen tilaisuuteen, josta ei ollenkaan tiedä millainen siitä muodostuu.
  MIKÄ TAI KUKA SAA SINUSTA PARHAAT PUOLET ESIIN? Parhaat puoleni tulevat varmimmin esiin kun ympärilläni on ihmisiä joiden seurassa tunnen oloni kotoisaksi. Ja jos vielä jutellaan asioista joista minullakin on jokin mielipide, niin silloin en ärsyynny helposti ja jaksan kuunnella muidenkin mielipiteitä. Eli vastaukseni voisi kiteyttää: mukava seura.

MITÄ HALUAISIT OPPIA? Ainakin haluaisin oppia lisää tietokoneen käyttöä. Olen niin osaamaton, että joudun tekemään aina kaiken vaikeimman ja pidemmän kaavan mukaan ennenkuin pääsen edes jonkinlaiseen lopputulokseen. Koska keskikoulun jälkeen menin suoraan töihin, niin minua ajoittain houkuttelee ajatus vaikka ylioppilastutkinnon suorittamisesta. Periaatteessa siitä ei tässä iässä olisi muuta hyötyä kuin yleissivistyksen lisääminen, mutta kiinnostavalta ajatus tuntuisi. Harmi ettei täällä ole mitään iltalukiota jossa voisi opiskella.

MISTÄ HALUAISIT TIETÄÄ LISÄÄ? En osaa sanoa. No ainakaan ei olisi haittaa jos historiasta tietäisi enemmän. Kouluaikoina se ei kiinnostanut pätkääkään.

ONKO SILLÄ VÄLIÄ VIIDEN VUODEN PÄÄSTÄ? Voi olla ettei ole kun tähänkin asti olen jollain tavalla näillä tiedoilla pärjännyt.
MITKÄ UNELMASI OLET SAAVUTTANUT? Unelmani ovat olleet aika maltillisia ja sellaisia joita useimmilla meistä on. Olen saanut olla mukana työelämässä ilman työttömyysjaksoja, olen saanut perheen ja oman kodin. Olen saanut avarrettua ajatuksiani sillä, että olemme muuttaneet synnyinpaikaltamme ihan toisenlaiseen paikkaan ja huomanneet että muuallakin on elämää. Se ei tosin ollut unelmani, mutta näin jälkeenpäin ajatellen aika terveellinen kokemus. Olen myös päässyt matkustamaan aika paljon.

MISSÄ TILANTEESSA/MILLAINEN OLIT VUOSI SITTEN? ENTÄ VIISI VUOTTA SITTEN? Vuosi sitten olin muuten aika samanlaisessa tilanteessa kuin nyt, mutta silloin emme vielä molempien tyttärien perheiden kanssa asuneet näin lähekkäin. Viisi vuotta sitten olin vielä mukana työelämässä ja asuimmekin eri paikassa kuin nyt.

MIKÄ ON SINULLE TOSI TÄRKEÄÄ?  Itsekkäästi ajatellen tietysti se että minä ja läheiseni saamme olla terveitä, eikä mahdottomia vastoinkäymisiä kohdallemme sattuisi, vaan jokainen meistä löytäisi paikkansa elämässä. Tärkeää minulle on myös rehellisyys, oikeudenmukaisuus ja se että ihmiset oppisivat sietämään erilaisuutta.

MITÄ TEKISIT JOS ET VOISI EPÄONNISTUA? Nyt ei tule mieleen mitään.
KENEN MIELESTÄ OLET KAUNIS? Tämän kysymyksen olisi voinut jättää pois. Tuli mieleen ihan teinien instagram-kuvat joihin aina kommentoidaan että kaunis <3!  Onkohan minua koskaan kauniiksi sanottu, korkeintaan söpöksi. Ehkä parhaiten muistissani on se kun jompi kumpi tyttäristäni sanoi lapsena minusta että "äiti on niin raikas ja viihtyisä".

KUKA RAKASTAA SINUA?  Toivottavasti he joita minäkin rakastan.

MITEN MUUTTAISIT MAAILMAA JOS KAIKKI OLISI MAHDOLLISTA? Lopettaisin totta kai kaikki sodat. Ilmastonmuutosta ei olisi ja kaikilla ihmisillä olisi hyvät elinolot.

MIKSI SINUT KANNATTAA TUNTEA? Ainakin siksi että jos joku uskoutuu minulle, niin en petä tuon ihmisen luottamusta. 

MILLOIN VIIMEKSI TEIT JOTAIN UUTTA? Viime syksynä aloitin uuden harrastuksen, joogan. Minulla oli epäilyjä sen suhteen tykkäisinkö siitä, mutta onneksi ne olivat turhia. Kertaakaan ei ole vielä tuntunut ettei haluttaisi lähteä joogatunnille.KOHTELETKO MUITA KUTEN TOIVOISIT ITSEÄSI KOHDELTAVAN? Kyllä.


ONKO JOTAIN MISTÄ SINUN KANNATTAISI PÄÄSTÄÄ IRTI? Kyllä on. Kannattaisi lopettaa turha murehtiminen, sillä siihen syyllistyn koko ajan. Jos en murehdi tulevia, niin sitten ainakin menneitä!

MIKÄ YKSI ASIA SINUN KANNATTAISI MUUTTAA HETI JOTTA VOISIT PAREMMIN? Kyllä se on tuo edellisessä kysymyksessä mainittu murehtiminen.

KETÄ VARTEN PUKEUDUT? En kai ketään. Vaatteet ja muoti eivät kiinnosta juurikaan. Voisi ehkä kiinnostaa enemmän jos vartalo ei olisi kuin kahdesta eri vartalosta yhteen koottu ja sopivien vaatteiden löytäminen on tosi vaikeaa. Shoppaileminen ei todellakaan kuulu mielipuuhiini eikä niin ollen "pukeutuminenkaan". Kun poistun kotoa niin vedän päälleni jommat kummat kaksista omistamistani farkuista, yläosaan yksi niistä iänikuisista raidallisista tunikoista. Yhtään leninkiä tai hametta en omista ja korkkareilla en ole tainnut koskaan edes yrittää kävellä.

MILLAISEKSI VAATTEESI SAAVAT SINUT TUNTEMAAN ITSESI? Yleensä lyhyeksi pullukaksi, joskus harvoin ihan siedettäväksi.

VIEKÖ TÄMÄ UNELMIASI KOHTI? Ai mikä? Mitä unelmia?

MILLAISEKSI SAAT MUUT IHMISET TUNTEMAAN ITSENSÄ? Toivon että he tuntevat pitävänsä seurastani ja huomaamme jakavamme samanlaista ajatusmaailmaa.

OLETKO OMAN ELÄMÄSI OHJAKSISSA VAI TAPAHTUVATKO ASIAT SINULLE? Sekä että. Uskon että ihmisellä on suuri valta siihen millainen hänen elämästään tulee, mutta myös sattuma ja muut ihmiset vaikuttavat siihen suuresti. Kun näinkin vanhaksi on elänyt, niin on tullut huomaamaan että aina ei pysty vaikuttamaan siihen miten elämä menee. Onneksi ei tiedä etukäteen mitä tulevaisuus tuo tullessaan.Tällaisia totuuksia sisältyy minuun. Jos haluat niin ota kiinni haasteesta. Tulen varmasti lukemaan.

Nyt haaveilen kevään kukkaloistosta ja siitä että pääsen istuttamaan kaikenlaista kivaa ja kaunista kasvihuoneeseen.


VIIKON PÄÄSTÄ SIIRRYTÄÄNKIN JO KESÄAIKAAN.

MUKAVAA PÄIVÄÄ SINULLE!

💚💛💙

14 kommenttia:

 1. Vaikeita kysymyksiä, mutta hyvin suoriuduit. Kiitos kauniista kuvista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotkut oli tosi vaikeita vastattavia, mutta kaiken kaikkiaan ihan kiva tätä oli tehdä.

   Poista
 2. Kiva oli lukea! Aika työläs haaste. Mukavaa viikonloppua☀️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tykkäsit. Hiukan sai miettiä että keksi mitä vastata.
   Sinulle myös oikein kivaa viikonloppua<3

   Poista
 3. No arvasin, että ihan turhaan podit rimakauhua. Ihan hitsin kivat ja pohditut vastaukset! Ja ajoissa oleminen on kyllä varsin hyvä piirre ihmiselle. Inhoan myöhästelyä.

  Ja miten ihanasti lapsilta sanottu tuo "äiti on niin raikas ja viihtyisä" <3. Siinä on selvästi puettu sanoiksi se, miltä lasten silmissä olet tuntunut. Ei onnistu aikuisilta tuntemusten pukeminen sanoiksi läheskään yhtä hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivuudesta en tiedä, mutta pohtimista kyllä vaati.
   En varmaan koskaan unohda tuota lasten lausahdusta!

   Poista
 4. Hienosti selviydyit tästä haasteesta! Oli mielenkiintoista lukea vastauksia ja oppia tuntemaan sinua enemmän. Itselläni on tämä haaste myös odottamassa kun Rva Kepponen heitti sen minulle jo pari viikkoa sitten. Kunhan toivon tästä inhottavasta vatsataudista tartun tähän. Hyvää viikonloppua Kristiina ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Pikaista paranemista sinulle ja mukavaa viikonloppua❤

   Poista
 5. Mukava postaus! Saattaa olla, että itsekin teen tästä postauksen. Puutarhakautta odotellessa voi vaikka pohtia tällaisia! Samaistuin jossain asioissa sinuun: olen itsekin vähintäänkin aina ajoissa ja olen muuttanut unelman perässä tuntemattomalle paikkakunnalle. Nämä pari asiaa muun muassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Postauksiasi lukiessani olen osannut aavistellakin sellaista että meillä on samansuuntaisia luonteenpiirteitä ja ajatuksia :)

   Poista
  2. Kun jo luonnostelin vastauksia noihin tein saman havainnon. Eli päätin julkaista sen lähitulevaisuudessa, kunhan saan postauksen valmiiksi. Kiitos ideasta!

   Poista
  3. Jännä päästä lukemaan mitä sinä olet vastannut!

   Poista
 6. Tosi kiinnostavat vastaukset ja oikeastaan juuri sellaiset, jotka tämän virtuaalituntemisen välityksellä sinusta välittyy muutenkin :). Minäkin sain haasteen, työn alla on! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika paljon pystyy ihmisestä päättelemään tällaisen kaveruuden perusteella. Huomasin että sullekin oli haaste tai oikeastaan huomasin kaikkikin muut, mutta sitä että minutkin oli haastettu en huomannut. Annukka sitten vihjaisi blogiini haasteesta. Kiva oli vastauksia miettiä, joskin päänvaivaa muutama kysymys tuotti aika lailla.

   Poista