25/03/2019

Kinder-kakku




OLETKO KUULLUT KINDER-KAKUSTA?
En ainakaan minä ollut kuullut aikaisemmin, mutta netissä törmäsin sellaisen reseptiin kun etsin ohjetta täytekakkuun. Meille oli tulossa syntymäpäivävieraita ja kakkua oli tarkoitus tarjota jälkiruoaksi.

En ole mikään kakuntekijä ja täytekakkua olen valmistanut vain muutaman kerran. 



En tiedä miksi innostuin juuri tuosta Kinder-kakusta.  Mielikuva siitä miten hyvältä kahvin kanssa maistuisi tuo suussasulava suklaaherkku ja kun vielä makeanhimo oli vaivannut jo pidemmän aikaa, niin päätin tätä kakkua kokeilla.  Alkuperäisessä reseptissä kakkupohja oli tehty Domino-kekseistä ja voista, mutta ajattelin että saisin kakun pysymään paremmin koossa jos ostan valmiita kakkupohjalevyjä. 

Kakun kuorrutuksen tein ihan yksinkertaisesti kermavaahdosta. Lisäksi jätin sokerin pois molemmista täytteistä, koska suklaa antoi niille jo ihan tarpeeksi makeutta.



Kakusta tuli aika suuri. Ohjeessa sanottiin kakusta saatavan 20 palaa. Koska minä laitoin siihen nuo kakkutaikinalevyt, niin minun kakustani tuli vielä muhkeampi. Meitä oli yhdeksän henkeä kahvipöydässä ja kakusta jäi vielä vajaa puolet. Se oli niin täyttävää ettei yhtä palaa enempää jaksanut kukaan syödä.

Itse kakun valmistaminen ei kovin paljon aikaa vie, mutta täytteiden tekeytyminen vie monta tuntia. Minä tein ensimmäisen täytteen jo edellisenä päivänä ja se sai olla jääkaapissa yön yli. 



Näin minä tein:


KINDER-KAKKU

POHJA: valmis kakkupohja (kolme levyä)

VALKOSUKLAATÄYTE:                 MAITOSUKLAATÄYTE:
3 liivatelehteä                            3 liivatelehteä
200g valkosuklaata                    200g maitosuklaata
3dl vispikermaa                         3dl vispikermaa
1rkl sitruunamehua                    1rkl kahvia

KORISTELU: kermavaahtoa, 2 kpl Kinder-munia, pieniä suklaapatukoita, pieniä suklaamunia tai -palloja

VALMISTUS: -Kostuta yksi kakkupohjalevy sitruunamehu/vesi-seoksella ja laita levy tarjoilulautaselle.
- Upota valkosuklaatäytteen liivatteet kylmään veteen likoamaan
- Sulata valkosuklaa vesihauteessa
- Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi
- Lisää huoneenlämpöinen suklaasula kermavaahtoon samalla vatkaten
- Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi
- Puristele liivatteista vesi ja liuota liivatteet mehuun ja kaada seos ohuena     
  nauhana täytteeseen
- Sekoita tasaiseksi
- Levitä täyte kakkupohjalevyn päälle ja hyydytä vähintään 2 tuntia, mieluiten 
  6 tuntia

Kun valkosuklaatäyte on valmiiksi hyytynyt, tee maitosuklaatäyte.

- Upota liivatteet likoamaan kylmään veteen.
- Sulata suklaa vesihauteessa
- Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi
- Lisää huoneenlämpöinen suklaasula kermavaahtoon samalla vatkaten.
- Kuumenna kahvi kiehuvaksi
- Purista liivatteista vesi ja liuota ne kahviin ja kaada seos ohuena nauhana 
  täytteeseen. Sekoita tasaiseksi.
-Laita nyt uusi kostutettu kakkupohjalevy valmiiksi hyytyneen valkosuklaa-
 täytteen päälle ja levitä maitosuklaatäyte sen päälle
- Hyydytä vähintään 4 tuntia.

Kun maitosuklaatäyte on hyytynyt, laita sen päälle viimeinen kostutettu 
kakkupohjalevy ja koristele kakku kermavaahdolla ja suklaamakeisilla.

                                                                 



Jos olet makean ystävä ja rakastat suklaata niin tämä voi olla sinulle mieleinen kakku. Ohje vaikuttaa pitkältä, mutta kakku on erittäin helppotekoinen, joskin vaatii aikaa kun hyydyttämisiin menee tunteja.



OIKEIN IHANAA MAALISKUUN VIIMEISTÄ VIIKKOA! 


💚💚💚

14 kommenttia:

  1. Herkulliselta näyttää ♥ Olen tehnyt kerran aiemmin Kinuskikissan hyydytetyn kinder-kakun ja se oli taivaallisen hyvää. Aion tehdä sitä ensi sunnuntaiksi, kun vietämme meillä tyttären synttäreitä. Kivaa päästä taas leipomaan pitkästä aikaa. Kivaa maaliskuun viimeistä viikkoa Sinulle, Kristiina ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kumma juttu että multa on nämä Kinder-kakut jäänyt ihan huomaamatta, vaikka nyt kun rupesin netissä etsimään niin huomasin että jo muutamakin vuosi sitten joku on näistä postannut!
      Sinulle myös kivaa viikkoa. Kohta ollaan huhtikuussa!

      Poista
  2. Uuu vitsi että näyttää hyvältä! ♥

    https://jasukuvaa.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suklaan ystävän unelma, mutta ei sellaisille jotka eivät pidä kovin makeasta.

      Poista
  3. Näyttää todella herkulliselle ja maistuu varmasti myös, nam <3

    VastaaPoista
  4. Tein kerran ja mokasin tän kanssa, unohdin liivatteen valkosuklaaosiota, tuli vähintääkin mielenkiintoinen kakku. Tulin tänne vaikka ei olisi juuri kevennyksen aloittaneen pitänyt. Tulin vain huokailemaan ihastuksesta, nam.

    Upea kakkunen Kristiina. <3 Ihanaa uutta viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voin kuvitella jos liivatteen unohtaa mitä siitä tulee :) Helppotekoinen, joskin aikaa ja astioita tuli käytettyä aikas paljon.
      Hienoa maaliskuun viimeistä viikkoa sinulle myös<3 Minä lähden mattoa kutomaan.

      Poista
  5. Oi, mikä herkkunen kakku!

    VastaaPoista
  6. Näyttää kyllä tosi herkulliselta nuo kinder lastut kakun päällä. Hyydyttäminen kestää kyllä aina mutta minä käytän jonkinverran kyllä liivatteita. Kiitos sinulle tästä ohjeesta .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän se haitannut vaikka hyydyttäminen kesti, kunhan vaan tarpeeksi ajoissa aloitti.

      Poista