05/02/2019

NIIN MUOVISTA

Tiistaihaasteen aihe on tällä viikolla MUOVI, tuo kiistelty ja ympäristöä saastuttava materiaali. Jokaisesta kodista löytyy uskomaton määrä muovia valitettavasti. Onneksi parempaan päin yritetään mennä eli muovin vähentämiseen. 




Muovia, muovia, muovia..... Markkinatavarat ovat melkeinpä aina kaikki muovista. Kestävä ja moneen taipuva materiaali, mutta .......




Monet kodin laitteet ovat suureksi osaksi muovista. Vaikeaa, jollei mahdotonta on nykyään löytää laitetta jossa ei ollenkaan muovia olisi. 



Asuntovaunu, joka ainakin ulkokuoreltaan on muovia. En tahdo edes kuvitella miten äkkiä tuo palaisi, mutta miten kauan kestää ennenkuin se maastoon hylättynä maatuisi.



Muovikukat, kestävät, eivät kaipaa hoitoa.  



Entäs kasvihuone sitten. Muovisena se on kestävä eikä hajotessaan hajoa sirpaleiksi. Mutta kumpi on sitten kauniimpi, tällainen muovinen tai lasista ja puusta tehty? Paljon muovia löytyy myös kasvihuoneen sisältä, ruukkuja, kastelukannuja, kenties matto lattialla.... 



Pyöräilykypärä, niin tarpeellinen ja hyvä kapistus, kevyt päänsuoja. Muovia, tietysti. 



Kesäapulaisemme  "Roope". Muovia on sekin melkein kokonaan. Mutta ei piittaa sateista vaan tekee uskollisesti työnsä silloin kun niin halutaan.



Ja taitavatpa molemmat kuvan veneetkin olla jonkinlaista muovia. Pitkä on vielä matka muovittomuuteen. Vai päästäänköhän siihen koskaan?

Olen muuten itse aikoinani myynyt Tupperware-astioita. Silloin ei vielä kukaan puhunut muovin haitoista. Mitenkähän Tupperilla nykyään menee?


Jos kiinnostaa nähdä millaisia muovisia asioita muut bloggaajat ovat löytäneet, niin sen näet TÄÄLTÄ.




💙💙💙

14 kommenttia:

  1. Juu, ei me muovista eroon päästä!

    VastaaPoista
  2. A lot of useful plastic, after all.

    VastaaPoista
  3. Ihana kesäapulainen!!

    Jep, elämä ilman muovia olisi mahdotonta nykyään. Onneksi myös muitakin vaihtoehtoja kehitellään kaiken aikaa.
    Ja osa muovista on tarpeellista, muovin hävittäminen on se avainasia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiltti kesäpoika! Vaikea on kuvitella elämää kokonaan ilman muovia. Toivotaan että saavat valmistettua materiaalia jossa on muovin hyvät ominaisuudet, mutta joka on myös luontoystävällinen. Ja tärkeintä tällä hetkellä ietysti olisi etä kaikkialla opittaisi/ymmärrettäisi ja haluttaisi hoitaa muovin talteenotto parhaalla tavalla.

      Poista
  4. Niin tosiaan toi linky mitä ennen käytin niin yhtäkkiä eilen illalla kun postausta rustasin niin pakotti alkaa käyttää päivitettyä versiota. :/ En oo ehtinyt katsoa miten siihen lisätään oma linkki..täytyy ilmeisesti oma sähköposti jotenkin hyväksyä että voi linkittää!??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki onnistui kyllä lopulta. Oli vaan vähän outoa ensin :(

      Poista
  5. Olet paneutunut aiheeseen huolellisesti. Tosiaan muovi on vallannut maailman. Kunpa oppisimme sitäkin kierrättämään ja uusiokäyttämään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kun aiheeseen sopivia kuvia löytyi. Vanhojakin kun saa käyttää. Kierrätys meillä on jo aika hyvin hallussa mutta joissain muissa maissa ei vielä edes aloitettu!

      Poista
  6. Muovia on kaikkialla.
    Hauskat valinnat haasteeseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä on, ihan kaikkialla. Ei kai tultaisi toimeen ilman sitä :(

      Poista
  7. Kun oikein rupeaa ajattelemaan, niin muovia on todella monessa paikassa ja asiassa. Itse en ole ennen mupvihypetystä asiaa edes ajatellut, mutta viime aikojen uutisointi on pysäyttänyt minutkin miettimään asiaa. Faktahan on, että jokainen voi omilla valinnoillaan kuitenkin vaikuttaa minkä verran muovia käyttää ja minkä verran muovijätettä tuottaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä on etä tuota muovin haitallista vaikutusta luontoon on ruvettu yhä enemmän näyttämään. Uskon että se saa ihmiset hiukan enemmän ajattelemaan jätteiden lajittelemista ja tuotteiden valitsemista jo kaupassa sen perusteella miten paljon muovijätettä kyseisestä ostoksesta kertyy. Aina ei kuitenkaan pysty muovituotteen valitsemista välttämään.

      Poista