sunnuntai 10. helmikuuta 2019

AAMUPÄIVÄN PIKKU REMONTTITaas on rulla pyörinyt täällä ja yksi olohuoneen seinä on maalattu. Meille oli jäänyt purkin pohjalle maalia vierasmakuuhuoneen maalauksen jäljiltä ja se riitti sopivasti tämän yhden seinän maalaamiseen. Meillähän oli alunperin kodin kaikki seinät maalattu valkoiseksi ja mielessä on ollut että jotain pitäisi ainakin osalle seiniä tehdä. Ollaan aiemmin tapetoitu jonkin verran, kuten TUULIKAAPPI  ja olohuoneessa OSA SEINÄSTÄ TAPETOITU. Tuo tapetoitu seinän osa on samassa tilassa kuin nyt maalattu seinä ja mietinnässä olikin ensin hankkia tuota samaa harmaata tapettia tähän seinään, mutta päädyttiin sitten kuitenkin maaliin. Ja hyvä oli että maalattiin samalla maalilla kuin olohuoneen vieressä olevan vierashuoneen seinät, koska olohuoneesta on esteetön näkymä vierashuoneeseen. Näin sulautuvat paremmin yhteen.
Tässä seinä alkuperäisenä. Ei hullumpi, mutta vaikka se nyt onkin toisen värinen, niin valkoista seinää on vielä ihan tarpeeksi olohuoneessa. Niin ikkunaseinä kuin maalatun seinän vastakkainen seinäkin ovat valkoisia. Huonekalujen paikkaa ei voi vaihdella mitenkään, sillä kulmasohva ei sovi mihinkään muuhun kuin nykyiseen paikkaansa ja silloin luonnollinen paikka tv:lle on sohvaa vastapäätä, joten sitäkään ei voi siirtää.

Vaihdettiin kuitenkiin kellon ja taulujen paikkaa ja tuotiin tasolle lamppu vierashuoneesta, joten hiukan uuden tuntua tuli huoneeseen.Eri suunnista otetuissa kuvissa seinän väri vaihtelee sinisestä harmaaseen ja tummasta vaaleampaan. 

Samaa maalia siis käytimme olohuoneen vieressä olevan VIERASHUONEEN maalaukseen.

Oma makuuhuoneemme ei vielä ole ollut meidän toimesta minkäänlaisen muutoksen kourissa, mutta en vanno etteikö sielläkin vielä jokin väri muuttuisi. Ajattelen vaan jo nyt kauhulla ison sängyn siirtämistä!
Itse maalaaminenhan käy kätevältä (mieheltäni) hetkessä ja yhtä pian kuivuu maalattu pinta.

Tämänkin seinän maalaus ja tavaroiden paikoilleen laittaminen tehtiin tänään aamupäivän aikana. Nopsasti hyvää tulee!💙💙💙

28 kommenttia:

 1. Mukavalta näyttää. Kasvit ovat myös komeat ja sopivat ruukkuineen hyvin seinän väriin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Yritän saada viherkasvit viihtymään; ne harvat jotka minulla on.

   Poista
 2. On kaunis väri nyt!Onneksi maalaamalla saa kätevästi vaihdettua värityksiä kotiin.Meillä on sama ongelma sohvan kanssa,että ei oikein sovi vaihtaa järjestystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maalaaminen on helppo ja halpakin keino muuttaa asunnon ilmetta nopeasti.
   Harmittaa kun ei voi huonekalujen paikkoja vaihdella. TV ja sohva ovat useimmiten ne elementit jotka rajoittavat huonekalujen uudelleen sijoittamista.

   Poista
 3. Oikein kaunis tuli. Sininen on mielestäni vaarallinen väri, jotenkin helposti liian hallitseva, seinässä, mutta se riippuu juurikin sävystä. Tämä sinun sävysi on sopivasti vähän utuinen, eli ei liian räikeä. Kannatti maalata! Tuo sävy sopii loistavasti yhteen myös puunvärisen pikku senkkisi kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pilvi. Mielestäni juuri tuo kaappi ja viherkasvit pääsevät oikeuksiinsa tuota sinistä seinää vasten. Ja jos sattuisi kylästymään siniseen väriin, niin helppo on maalata uusi väri päälle.

   Poista
 4. Näyttää sopivan tosi hyvin myös olkkariin. Sävy on kiva. Ei liian silmille käyvä, vaan rauhallinen, mutta silti rohkea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonkun mielestä voi olla liiankin uskallettu, mutta me tykätään hiukan rohkeammasta sisustustyylistä ja väreistä. Vaikka muutenhan olohuoneemme, ja muidenkin huoneiden tekstiilit ja kalusteet ovat hyvinkin "säyseän" värisiä.

   Poista
 5. Tykkään! Mun mielestä värit tuovat kodikkuutta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, että pelkästään valkoinen koti on jollain tavalla "ei oman tuntuinen". Ja kun ostaessamme asunnon emme päässeet itse ollenkaan vaikuttamaan värivalintoihin emmekä pintamateriaaleihin, niin nyt tuntuu hyvältä saada hiukan omaa käden jälkeä kotiin.

   Poista
 6. Todella kaunis väri, se antaa hyvin ilmettä huoneeseen. Minäkin maalasin parisen viikkoa sitten yhden seinän täällä. Muutenhan maalaaminen on kivaa, mutta suojaaminen ja rajaaminen on aika työlästä hommaa. Sinä sait huoneen heti kauniisti sisustettua loppuun asti, minä taas olen vieläkin vaiheessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Birgitta. Meillä ei suojattu mitenkään kun kyseessä on vesiohenteinen maali joka oli helppo pyyhkäistä pois jos sitä johonkin ylimääräiseen paikkaan oli tipahtanut.
   Maalaamisen jälkeen sai melkein heti laittaa huonekalut ja taulut paikoilleen kun maali kuivuu niin nopeasti. Kaikki laitettiin samoille paikoille, paitsi pari taulua ja tuo kello.

   Poista
 7. Olet kova tyttö remontoimaan! Kysyisin edellisen postauksen Photoscape-ohjelmasta, että onko se joku maksullinen valokuvien käsittelyohjelma vai mikä? Ihan uteliaisuudestani vaan. Minulla on kyllä Photoshop käytössäni. Mutta sillä ei kaiketi voi tuollaisia 'temppuja'tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen kova tyttö suunnittelemaan ja mies pääosin toteuttaa!
   Photoscape on ilmainen.

   Poista
 8. Ihanan värin valitsitte. Meilläkin on seinien maalaus suunnitelmia. Tuon värin voisin valita omaankin kotiin, kaunis on <3

  VastaaPoista
 9. Rakastan ja ihan täydellinen. Tästä tuli mieleen, että meillä oli ihan saman sävyinen seinä meidän verannalla. Ihana sävy onkin.

  Sydämellistä uutta viikkoa Kristiina. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu että väri on onnistunut, ei liian tumma, mutta ei liian kirkaskaan. Kuvassa vaikea saada sävyä oikein esiin.
   Hienoa viikkoa sinullekin <3

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Kiitos Nina. Ollaan tyytyväisiä kyllä.
   Sinulle myös oikein kivaa viikkoa <3

   Poista
 11. Niin hieno! Tykkään kovasti. Muuttui kyllä ilme heti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla hiukan samantapaista väriä kuin teidän kirjastossa jos en väärin muista.

   Poista
 12. Mikä muutos! Aivan ihana tuo sinisen sävy. Sinulla on hyvä värisilmä, kun osasit valita ihan täydellisen värisen maalin olkkarin seinälle. Me ollaan huomenna lähdossä Kanarialle lomailemaan, mutta lomafiilis ei ole korkealla. Koko perhe on flunssan kourissa ja nyt jännitetään ennätämmekö toipua ennen matkaa. Noh, ei auta muu kuin levätä tauti pois. Sydämelliset ystävänpäiväterkkuset❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Teija! Toivotaan että pystytte nauttimaan lomasta ja flunssat ovat ohi kun sinne pääsette. Ehkä lämpö ja rento ympäristö vie loput pöpöt.
   Hyvää ystävänpäivän iltaa <3

   Poista