Sivut

tiistai 12. helmikuuta 2019

A:sta Ö:hön

Tein sitten minäkin aakkospostauksen joka on näkynyt monessa blogissa ja joissakin lehdissäkin. Päätin tehdä sen kuitenkin hiukan eri teemalla kuin muut ovat tehneet. Keräsin kuvat sellaisista kaupungeista tai paikoista joissa olen käynyt. Kaikista käymistäni paikoista ei ole kuvia ja niihin olen tyytynyt vain kirjoittamaan paikan nimen. "Mahdottomien" kirjainten kohdalla on vain viiva, vaikka ehkä niihinkin googlaamalla olisi jonkin paikan saanut.Alkupään kuvat ja paikat ovat kovasti Ahvenanmaa-voittoisia, mutta muitakin paikkoja tulee kunhan hiukan etenet lukemisessa.A - AHVENANMAA, sehän minulla ensimmäisenä A:sta mieleen tulee kun paikannimiä haetaan.

B- BROBACKA, ihana kesäkahvila ja B&B-paikka Jomalassa, Ahvenanmaalla. Itse leivotua kahvileipää, pientä suolaista, pikku puodin tuotteita ja kaunis ympäristö. Suosittelen!

C -
D -

E - ECKERÖ, Ahvenanmaan (ehkä koko Suomenkin) läntisin mantereella oleva paikka. Siellä jäjestetään vuosittain Postisoutu-Postrodden-tapahtuma.

F - FRÄKENVIK, oma mökkipaikkamme, jolle annoimme nimen kääntämällä nimemme ruotsiksi.

G - GODBY, paikka jossa asumme. Ensimmäistä kertaa asuimme Godbyssä v. 1983-1998 ja Turku-jakson jälkeen tulimme takaisin v. 2010, ensin Maarianhaminaan ja v:sta 2017 taas Godbyssä.

H- HELSINKI kaunis pääkaupunkimme, johon haluan tutustua enemmänkin. Kesällä taidetaankin tehdä sinne pikku matka. Sitä odotellessa ihaillaan kauniita vanhoja taloja parin vuoden takaisessa kesäisessä kuvassa.

I - IISALMI

J - JANKARLSGÅRDEN - ulkoilmamuseo K - KASTELHOLMassa. Mukava vierailupaikka Sundissa, Kastelholman linnan vieressä. Avoinna touko-elokuussa.

L - LAPPEENRANTA, kaunis kaupunki maamme itäosassa. Kaksi kertaa olen siellä käynyt ja pari vuotta sitten ihastelimme siellä hienoja hiekkarakennelmia rannassa.

M - MARIEHAMN, MAARIANHAMINA, tietysti itseoikeutettuna M-kirjaimen kohdalla. Kaunis pikkukaupunki, josta usein kirjoitan blogissani.

N - NAANTALI
O - OULU
P - PORVOO
Q -

R - RAMSHOLMEN, kaunista luontoa, pienen matkan päässä Maarianhaminasta. Keväällä kukkivat valko- sini-ja keltavuokot runsaina mattoina.

S- STOCKHOLM, Ruotsin kaunis pääkaupunki. Kuvassa Kungsträdgårdenin kukkivat kirsikkapuut ihan kaupungin keskustassa. Aivan ihana näky!

T - TURKU. Jos Maarianhamina oli itsestään selvyys M-kirjaimeen, niin yhtä selvää on että T-kirjaimeen tulee Turku. Turku on kaupunki jossa olen neljäkymmentäkaksi vuotta elämästäni asunut.

U - UUSIKAARLEPYY, ei muuten mitenkään tuttu kaupunki minulle, mutta siellä olemme kaksi kertaa käyneet Lappiin mennessä, tämän rakennuksen pihapiirissä yöpyen. Hyvä yöpymispaikka! 

V -VIIPURI. Saimaankanava-risteilyllä poikkesimme Viipurissa lyhyen aikaa. Hiukan surullista katseltavaa. Monet rakennukset olivat pahoin ränsistyneet.

W-WIEN. Itävallan pääkaupunki. En valitettavasti ole koskaan käynyt.

X -


Y- YLLÄS. Yllästä olemme ihailleet monesti ja ollaan siellä hiihdettykin. Ei tosin lasketeltu vaan murtomaasuksilla.
Z -

Å - ÅLAND

Ä - ÄÄNEKOSKIÖ - ÖRNSKÖLDSVIK. Olisihan Ö-kohtaan sopinut vaikka Öölantikin, mutta siellä en ole koskaan käynyt, joten laitoin kuvan tästä erikoisesta talosta joka löytyy Ruotsin Örnsköldsvikistä. Onpa vaikea nimi, toivottavasti tuli oikein. Tykkään tästä talosta, vaikka voi olla että tuossa ulokkeella oleskellessa saattaisi iskeä putoamisen pelko.


TÄLLAISIA AAKKOSIA MINULLA!
18 kommenttia:

 1. Kattava kokoelma kauniita kuvia, joista suosikkini ovat Fräkenvikin ja Maarianhaminan otokset. Hienoja <3

  VastaaPoista
 2. Kiva postaus ja kauniit kuvat!
  Ihastuttavaa helmikuuta Sinulle 💕 T Maija myrskyluodolle@gmail.com

  VastaaPoista
 3. Kauniita ovat nämä sinun aakkoset :)

  VastaaPoista
 4. Kivat aakkoset ja niin kauniita kuvia♥
  Hyvää Ystävänpäivää♥

  VastaaPoista
 5. Ihana postaus ja olen jo napannut itselleni tämän sinun heittämän haasteen.
  En koskaan ole osannut vastata siihen alkuperäiseen A:sta Ö:hön mutta
  tähän löysin heti paikkoja, kuvia ja tarinoita. Tulossa siis myös minun
  blogiini ehkä viikonloppuna.

  Hyvää ystävänpäivää ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen aloittanut useamman kerran tämän haasteen, mutta aina luovuttanut jo alkuunsa. Mutta nyt keksin laittaa paikannimiä ja heti sujui paremmin.Kiva että tulet mukaan! Sinulle myös hyvää ❤päivää!

   Poista
 6. Kivan näköinen talo tuo alin. <3 Ihanat kuvat muutenkin. <3 Kivaa viikkistä Kristiina ja katsotaan saanko tälläistä blogijuttua itsekin aikaiseksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään. Tarpeeksi erikoinen ollakseen viehättävä. Oli voittanut joitakin palkintojakin. Käytiin talon rappukäytävässä ja siellä oli esitelty talon syntyhistoriaa.
   Kivaa viikonloppua sinullekin<3 Teepä tällainen postaus!

   Poista
 7. Jopas on kiva idea tehdä postaus tällä tavalla. Ehkäpä lainaan ideaa... Mukavaa viikonlopun alkua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli, Vapaasti voi lainata.
   Sinulle myös oikein ihanaa viikonloppua <3

   Poista
 8. Olipa kiva postaus ja tuttuja paikkojakin löytyi. Kiitos sinulle.

  VastaaPoista