10/04/2024

Kesän suurin tapahtuma Ahvenanmaalla

Tulevana kesänä saapuvat suuret purjelaivat taas pitkän tauon jälkeen Maarianhaminaan kun järjestetään The Tall Chips Races. Viimeksi Maarianhamina oli mukana yhtenä etappisatamana v. 1988.

Laivat saapuvat Maarianhaminan länsisatamaan ja ovat siellä nähtävinä 24.7-27.7.

Paljon muutakin ohjelmaa tapahtumaan liittyy ja kaikki tapahtumat ovat Maarianhaminan keskustassa n. 1 kilometrin säteellä.

Maarianhaminaan saapuu aluksia isoista pienempiin. Kilpailun sääntöjen mukaan laivojen miehistöstä on vähintään puolet oltava 15-25-vuotiaita.

Klikkaamalla TÄSTÄ pääset katsomaan minkälaisia laivoja Maarianhaminaan on tulossa. Postauksen kuva on myös sieltä.


Tämän vuotisen isojen purjelaivojen etappisatamat ovat:

Klaipeda, Liettua 27.6-30.6
Helsinki 4.7-7.7
Tallinna 11.7-14.7
Turku 18.7-21.7
Maarianhamina 24.7-27.7
Szczecin, Puola 2.8-5.8

Kiinnostuitko? TÄÄLTÄ voit varata matkan, hotelliyöpymisen ym. ja näet mitä kaikkea muuta Ahvenanmaalla tapahtuu kesällä 2024. Googlaamalla The Tall Ship Races 2024 löydät paljon mielenkiintoista luettavaa tapahtumasta.


Tervetuloa Maarianhaminaan, ehkä tapaamme!

💙💙💙


Tämän päivän kortit nähtävänä toisessa blogissani!
23 kommenttia:

 1. Olen monesti viettänyt aikaa Turun vastaavassa tapahtumassa, mutta luulenpa, että Maarianhamina on tällaiselle tapahtumalle vielä hienompi ympäristö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turun tapahtumassa taitaa olla ehkä jo liikaakin ihmisiä joka puolella. Näin olen kuullut, itse en ole siellä ollut. Uskon että Maarianhaminan tapahtumasta tulee hieno. Mietin vaan mihin sellainen määrä laivoja saadaan mahdutettua.

   Poista
 2. Hieno tapahtuma ja ihanaa, että saatte sen Maarianhaminaan tänä vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkästä aikaa tulevat tänne. Sinne pitää kyllä mennä katsomaan.

   Poista
 3. Voi ihanuus tuonne tahtoisin. Niin elävästi vielä ihanat muistot kauniista
  Ahvenanmaasta viime reissuilta.
  Tulemme vielä kyllä siellä käymään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon että tapahtumasta tulee kyllä käynnin arvoinen, joten ei muuta kuin laivalippuja ostamaan. Ja majoituksen kanssa ehkä onkin jo kiire.

   Poista
 4. Tall Ship Race on upea tapahtuma. Olen itse merkinnyt omaan kalenteriini tuon Helsingin vierailun eli 4.7-7.7. Turussa olin katsomassa isoja purjelaivoja 2017 kesällä. Tein siitä blogiin postauksenkin https://www.marjonmatkassa.fi/2017/07/the-tall-ships-races-turku-suuret.html

  Edellinen Helsingin vierailu, jossa olen katsomassa upeita laivoja oli 2013 ja silloin kävin useampana päivänä kurkkimassa laivoja. Minulla on ensimmäinen blogivuosi menossa ja siitäkin syntyi blogiin postaus aikoinaan https://www.marjonmatkassa.fi/2013/07/hoo-ray-and-up-she-rises.html

  Kivaa loppuviikkoa ja aurinkoa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä mennä katsomaan postauksiasi. Täällä meillä oli tuo tapahtuma viimeksi kolmekymmentäkuusi vuotta sitten.
   Oikein lämmintä ja kaunista viikonloppua sinulle<3

   Poista
 5. Olisikyllä ihanaa päästä Ahvenanmaalle joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä. Tämä on aika ihana paikka, erityisesti kesällä.

   Poista
 6. Turku isännöi jo kuudetta kertaa tapahtumaa ja meidän aitiopaikaksi on muodostunut ystävien mökki Airistolla - kaikki 60 "paattia" lipuvat siitä ohi - käsittämätön näky. Satamalaiturilla vaatiikin melkoisen tilan ja kun kerää hurjan määrän väkeä - niin pari "lähikertaa" on meille riittänyt... Ahvenanmaan uskon antavan vielä uskottavamman ympäristön näille menneen maailman jättiläisille.
  Merimiehet ovat upeita ajanhengen asuissaan.... ja hih... olikohan se 2017, kun minäkin yritin puhua jo puolaa!
  Eli me tähyillään niitä, kun ovat matkalla teille!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu aika uskomattomalta että kaikki laivat mahtuvat Aurajokeen, kun tuntuu että se jo normaalistikin on aika täynnä. No, Esposito upposi, eli siitä tuli yksi paikka lisää :) Anteeksi vitsikkyyteni. Taitaa olla jo uusi paatti sen paikalla. Oho, opit ilmeisesti äkkiä uusia kieliä! Komea näkyhän tuo on ja kun välillä seisovat vierekkäin ylhäällä mastoissa niin on hieno näky.
   Mukavia tähyilyjä teille, me jo odotetaan kaula pitkänä täällä ja mietitään mahtuvatko kaikki länsisatamaan kun siellä jo on nuo isot matkustajalaivat.

   Poista
 7. Laitan kalenteriin ylös Helsingin päivät, kiitos! En ole koskaan käynyt Maarianhaminassa, vielä. Aurinkoista pian alkavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä ehtii matkustaa Maarianhaminaan. Täällä on paitsi tuo Tall Ships Race, niin vaikka kuinka paljon tapahtumia kesän aikana.
   Sinulle myös oikein kaunista viikonloppua!

   Poista
 8. Oi, onpa ihana uutinen! Tämähän piti olla jokunen vuosi sitten, mutta koronan takia taisi silloin peruuntua.
  Me ollaan sitten ihan oikeaan aikaan paikalla, ja varmasti osallistutaan. Muistan vielä vuoden 1988 TSR:n, olin silloin paikalla :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylläpä sattui kivasti. Minäkin olin tuossa 1988 tapahtumassa :)
   Tervetuloa Ahvenanmaalle!

   Poista
 9. Maarianhamina on varmasti hyvä etappisatama, josta sitten Puolaan. Tälle kesälle minilla ei ole suunnitelmissa etelässä käyntiä, eikä laivamatkoja.
  Aurajoessa olen joskus isoja paatteja ihaillut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon että tulee mahtava tapahtuma. Aurajoki ja Turku ovat myös erikoisen hienoja paikkoja tälle tapahtumalle, eikä Helsinkikään jää niistä jälkeen.

   Poista
 10. Kuulostaa hienolta 🤗 Ihana kun pääset nauttimaan!

  VastaaPoista
 11. Eikö olekin! Sinähän asut rannikkokaupungissa, kumma ettei siellä tätä vielä ole järjestetty.

  VastaaPoista
 12. Oijoi! Nähtiin laivat silloin kun olivat viimeksi Turussa. Mutta voisin kuvitella, että näky on Maarianhaminassa vielä mielettömämpi..... pitääpä laittaa harkintaa pikainen reissu yhdelle lempisaaristani. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jää nähtäväksi miten komeita ja kauniita ovat. Tervetuloa tänne ihailemaan laivoja ja maisemia!

   Poista