21/04/2024

Näin meillä, entäs teillä?Kevättä ilmassa!

Siemeniä olen hankkinut jo muutaman pussillisen ja olen jo kylvänytkin sekä kääpiösamettikukkia että krasseja. Nyt ne saavat itää minikasvihuoneessa saunan lattialla ja odotan niiden itämistä.

Kuvan basilika pitää esikasvattaa lämpimässä ja aionkin kylvää sen ruukkuun. Pussissa sanotaan kylvöajaksi helmi-toukokuu, joten nyt voisi olla ihan sopiva aika. Lopullinen sijoituspaikka tulee olemaan kasvihuone, mutta sen lämpenemistä sopivaksi saa vielä odottaa tovin.
Viikko sitten aurinko lämmitti ihanasti kasvihuonetta ja siellä jo viimevuotinen viininlehtisalaatti kasvoi hienosti. Se on kova leviämään, joten pitääpä olla tarkkana ettei rehota liikaa myöhemmin kesällä. Lehtipersiljassakin näkyi muutama lehti. Sen istutin viime vuonna. Saa nähdä kasvaako se vielä, vai oliko kuitenkin yksivuotinen.
Kasvarin siivous ja pesu on vielä tekemättä, sillä viime päivien kylmä sää ei siihen houkuttanut, koska kaikki tavarat pitää ensin viedä ulos kasvihuoneesta, jotta pääsen painepesurilla pesemään koko tilan. Yllättävän paljon kaikenlaista roskaa on talven aikana kasvihuoneeseen kulkeutunut, vaikka ovet ja tuuletusluukut ovat suljettuina. Tosin nuo luukut ovat saattaneet auringonpaisteessa aueta jonkin verran, joten sitä kautta pääsee puista lentämään lehtiä ja neulasia. 

Ulkopöytä ja tuolitkin ovat vielä täällä suojassa. Sormia syyhyttää kuitenkin jo viedä ne ulos omille paikoilleen jotta pääsee järjestämään tätä tilaa.
Kotona onkin sitten jo kaikki ulkohuonekalut kannettu paikoilleen terassille ja grillikin on jo ulkona. Enää puuttuu lämmin sää niin että tuo valkoinen kuorrutus sulaa!

Minkälaista keliä teillä päin on?


MUKAVAA PÄIVÄN JATKUMISTA!
💙💙💙

26 kommenttia:

 1. Kanta-Hämeessä myöskin samankaltainen lumitilanne ^_^

  Mukavaa sunnuntaita sinulle!

  VastaaPoista
 2. Kauniisti ilmaistu "valkoinen kuorrutus"! Tuota samaa samanväristä on meilläkin, ei tarttis olla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole valkoinen ollenkaan lempiväri nyt!

   Poista
 3. No joo. Tässä olen jotenkin kohmeessa, ei oikein mikään puuha innosta edes sisällä! Teillä näyttää olevan noin 1 cm enemmän lunta kuin mitä meillä on ollut, tämän aamuinen on taas päivän mittaan plusasteissa vähitellen sulanut.
  Aivan ihana tuo kasvihuone merinäkymällä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano. Muutama päivä sitten oli jo niin lupaavaa, mutta nyt sitten tämmöistä :( Aika tarkkaan mittasit lumen paksuuden :) Pääsispä vaan pian touhuilemaan kasvihuoneeseen!

   Poista
 4. Kärvistelemme kolmatta päivää takatalvessa. Lunta ja muutaman asteen pakkasta riittää aamusta seuraavaan.
  Kylvin kaksi viikkoa sitten retiisiä laatikkoon, jonka laitoin kasvihuoneeseen. Nyt on kylmempää kuin vuosi sitten, jolloin sain tällä tavoin retiisistä tosi aikaisin satoa. Basilikan kylvin runsas kuukausi sitten. Se on kymmensenttistä, mutta se kasvaavin kellarin kasvilampun valossa. Siirrän sen kasvariin ja myöhemmin ulos, kunhan kevät ihan oikeasti joskus saapuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei ole mitään asiaa vielä kasvihuoneeseen kun mitään lämmitintä siellä ei ole. Kylvin juuri hetki sitten basilikan, mutta kasvilamppua ei ole. Minä myös vien sen kasvariin kunhan lämpenee kunnolla.

   Poista
  2. Ei minunkaan kennokasvarissani ole lämmitystä. Retiisi sietää hyvin kylmää. Sen voi kylvää lämmittämättömään kasvihuoneeseen jo tässä vaiheessa.

   Poista
  3. Oho, en tiennytkään että retiisi viihtyy kylmässä. Meillä on kyllä toi kasvihuoneen siivous ensin edessä ennen kuin voidaan mitä kylvää tai istuttaa sinne. Mutta hyvä tietää vastaisuuden varalle.

   Poista
 5. Meille tuli jo eilen yli 10 cm ja tämä päivä on ollut lumisateinen. Saisi jo pikkuhiljaa riittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä saisi loppua lumentulo, niin kovasti kevättä ja lämmintä odotellaan.

   Poista
 6. Onpa keväisiä kuvia. Meillä on ollut pakkasasteita yöllä ja päivälläkin -1 tai 0 astetta. Lunta on tullut parina päivänä ja osa siitä on jäänyt maahan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keväistä oli aiemmin, mutta viimeisessä kuvassa näkee mikä on tilanne nyt.

   Poista
 7. Pitikö mun nähdä nuo hämppisseitit? Kesän ainoita miinuspuolia on pelkäämäni hämähäkit! Aika ankean näköistä täällä on. Nurmikoiden päällä vähän lunta ja asfaltit märän mustia. Onneksi ei (kai) mennä pakkasen puolelle, jotta tulisi liukasta. Komppaan, että kasvihuonekuva maisemalla on ihana!
  Hyvää kohta alkavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hämähäkit eivät ole minunkaan suosikkejani! Mutta kyllä enemmän pelkään punkkeja. Täällä on lämpötila juuri nyt nollassa, niin ehkä yöllä laskee pakkasen puolelle. Kasvihuone onkin mökin paraatipaikalla.
   Oikein hienoa viikkoa sinulle myös!

   Poista
 8. Meillä kun ei ole kasvihuonetta niin ei ole siivottavaakaan mutta ymmärrän hyvin sormiesi syyhyn 😀 .
  Meillä on mökillä keinukin vielä terassin sisällä . Kunhan lämpenisi niin voisi nostaa ulos ja saisi ulkoterassi pestyä juurikin painepesurilla .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kova on syyhy, ja kasvihuoneen siivoaminen on keväällä ihan mielipuuhaa! Muu mökin siivoaminen ei olekaan yhtä kivaa. Paljon on puuhaa aina keväisin kun mökillä ruvetaan olemaan.

   Poista
 9. Koillismaalla kestääviikkoja, ennen kuin näyttää tuollaiselta, mitä sinun terassillasi. Lunta varmaan puoli metriä maastossa, pakkasöitä ja -päiviä ollut jo useamman, eli hankikanto parhaimmillaan. Täällä tämä ei ole takatalvea, kun kevättä ei vielä ollutkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon että melkein joka puolella Suomea on enemmän lunta kuin meillä. Kuinkahan kauan kestää ennen kuin edes hiukan lämpimämpää on luvassa?

   Poista
 10. Pohjois-Karjalassa on satanut lunta yli 10 cm, ja lauantaina oli aivan talvikeli ajella. Tämä aamupäivä toi mukanaan pääkallokelit, ja kaikkia mäkisiä bussilinjoja ei pystytä ajamaan.
  Välillä oli pieniä sulia paikkoja pihalla, mutta nyt voisi vaikka hiihtää. Eli ei siis mitään pihatöitä voi tehdä. Lievästi sanottuna pikkuisen harmittaa.

  Mukavia piha- ja kylvötöitä sinne ja lumen sulamista odotellen! Terttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole kivaa tämä säiden vaihtelu. Toivotaan pikaista lumien sulamista ja lämpimiä kevätsäitä niin sinne kuin tännekin!

   Poista
 11. Hih - meillä on juuri tuollainen valkoinen kuorrutus jälleen ja taitaapa koko aamupäivän sadella lisää... alan olla jo varsin kokenut kesärenkailla ajelia...
  Aina pitää löytää siis jotain positiivista!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille ei nyt enää ole lisää tullut, mutta kylmää on. Ajelepa varovasti.

   Poista
 12. Olin miettinyt, että olisin ottanut kanervat ja muut talviset jutut pois parvekkeelta jo pääsiäisenä mutta sitten kuulin jonkun pitkäaikaisen sääennustuksen enkä ottanutkaan. Viime keskiviikkona minun autoni katolla on lähes 30 cm lunta ja parvekkeella myös joten takatalvi iski oikein kunnolla.

  Onneksi lumet ovat jo sulaneet mutta meidän parvekkeelle on mustarastas nyt 6.kerran rakentanut pesän. Katsotaan montako munaa tulee ja säästyvätkö hengissä kuoriutumiseen saakka. Toiveena oli toisen kerran nähdä luonnon syntymisen ja kasvun ihme. Sitten vasta kesäkukat kun tämä pesintä on hoidettu kunnialla maaliin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teille tuli mahdottomat määrät lunta, kuten varsinkin viime vuosina on taitanut tulla. Meillekin tuli vähän, muttei sentään tuollaisia määriä.
   Jokakeväinen pesintäkausi on siellä käynnissä.
   Ihanaa kevättä sinulle!

   Poista