02/11/2023

Kuinka nauttia syksystä?LOKAKUU

Lokakuussa syksy toden teolla alkoi. Lehdet kellastuivat ja sää vaihteli paljon. Monen mielestä syksy on hiukan ikävää, mutta itse löysin lokakuusta monia kivoja asioita:


- meri saattoi välillä olla kesäisen tyyni
- aurinkoisesta illasta voin vielä nauttia, mutta iltojen aikaisemman hämärtymisen
   huomasin jo
- aamuisin kesähuoneen ikkunat olivat kauniissa huurteessa ja monivuotiset, kesän 
  ulkona olleet kasvit otin suojaan kesähuoneeseen
- sain kävellä kahisevissa lehdissä
- kävin ihailemassa uusinta perheenjäsentä tyttären luona
Lokakuuhuni kuului myös muuta mukavaa:

- kävelyitä syksyisessä luonnossa
- sumuisia aamuja ja hämähäkin verkkojen ihmettelemistä
- kaupungin vanhoja huviloita ja pikkuisia autoja 
- ystävien kanssa villasukka-tapaaminen 
- sienimetsä ostoskeskuksessa

Lokakuussa vietimme myös lapsenlapsen synttäreitä, laitoimme mökkiä talviteloille, ja nautimme kauniista syksystä. Ihan hieno kuukausi oli!

Olisi kiva kuulla mitä kivaa, tai vähemmän kivaa, sinun syksyysi kuuluu.

Haastan mukaan erityisesti nämä blogit: Päivien ilotSaaripalstaLappalainen etelässäVia Per Aspera Ad Astra
ja Sopusointuja. Olisi kiva kuulla mietteitänne syksystä. Kaikki muutkin jotka innostuvat asiasta ovat tietysti tervetulleita haasteeseen.

💛💦💛💦💛

17 kommenttia:

 1. Aivan ihania kuvia (jälleen) Kristiina. Samoin kuin kauniita syksyn sanallisia kuvauksia.

  Itselleni syksy on ihan yhtä mieluisa vuodenaika kuin muutkin. Omia tekemisiään kun voi säätää kelin ja mielialan mukaan. Enkä oikeastaan sen parempaa ulkoilusäätä tiedä kuin kirpeän kuulas syyspäivä. Ja vaikka nyt on tullut taivaalta milloin mitäkin ja loska loiskuu jaloissa, siinäkin on oma hohtonsa. Virkistää kun aikansa kävelee sateessa vaatteet ja pipon märiksi, mutta koko ajan tietää, että kotona voi vaihtaa kuivat vaatteet päälle. Ehkä jotenkin kieroutuneella tavalla nautinkin tollasesta "kurjuuden maksimoinnista" ja siitä, että ketään muuta ei yleensä noilla keleillä ulkona näy :).

  Syksyyn kuuluu myös monet mukavat harrastukset, jotka ei keväällä enää jaksa niin kiinnostaa, kun elämä muuttaa enemmän ja enemmän ulos. Siksikin syksy on mun mielestä kivaa aikaa. Ja siksi, että pimeässä ja viileässä nukuttaakin paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annukka. Kirpeän kuulaat syyspäivät ovat minunkin suosikkejani. Varsin ihana tunne tuo kun tulee kotiin lämpimään ja voi vaihtaa kuivat vaatteet ylleen. Syksy tuo mukanaan harrastukset ja minä tykkään kun saa pukea enemmän päälleen.
   Minä olen viikon verran nukkunut hiukan liiankin viileässä kun makuuhuoneen lämmönsäätelyssä oli jotain häikkää. Olen yöksi laittanut lämpökerrastonkin päälleni :) Onneksi tänään kävi korjaaja ja nyt lämpö palautunee normaaliksi. 17 astetta huonelämpönä on jopa minulle hiukan liian alhainen. Onneksi kyseessä oli vain yksi huone, muissa lämmintä.

   Poista
 2. Aivan ihanat kuvat.
  Minä olen kevät-kesäihminen, mutta rakastan syksyn värejä ja kauneutta.
  Tietää olevansa olemassa kun kävelee märässä ja tuulisessa syyssäässä, kun sade piiskaa kasvoja. Pikku edesmennyt koirani rakasti varsinkin syysmyrskyjä.
  Minulla hiipii kellojen siirron jälkeen kaamosväsy, ja joka päivä tämän eläkeläisen on painuttava päiviksille ainakin tunniksi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Minäkin olen aina ollut enemmän kevät-kesäihminen, mutta juuri nyt tuntuukin syksy tosi ihanalta. Koirasi taisi olla saman luonteinen kuin meidän koira oli. Ei haitannut sateet eikä tuulet, vaan ulos mentiin.
   En ole minäkään vielä päässyt kiinni talviaikaan, vaan aina vaan herään ihan liian aikaisin. Minä en uskalla päivällä ottaa nokosia, sillä pelkään että sitten herään yöllä vieläkin aikaisemmin.

   Poista
 3. Kiitos haasteesta! Sinulla onkin ollut paljon mukavia asioita syksyssä, tai ainakin näet ne mukavat asiat, osaat poimia ne :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ehdit/haluat vastata haasteeseen. Olen ruvennut oikeaksi "syksyn lapseksi".

   Poista
 4. Kiitos❤️ ihana haaste, nappaan tämän..kirjoittelen kun selviän tästä sitkeästä flunssasta🤦‍♀️
  Ihanat kuvat sinulla ja niin mukavia asioita syksystä🍁meri sinulla on upeaa ihastella sitä ääretöntä kauneutta eri ilmoilla..täällä tyydyn järveen.
  Mukavaa loppuviikkoa😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos innostuin sen jo kirjoittamaankin!

   Poista
  2. Meri oli tosiaan kaunis ja tyyni, mikä onkin harvinaista näin syksyllä. Kyllä järveäkin kelpaa ihastella.
   Pitääpä tulla katsomaan postaustasi.
   Oikein ihanaa viikonloppua sinulle!

   Poista
 5. Ei voisi syksy kauniimpi olla kuin näissä kuvissasi on!
  Ylipäätäänkin syksyä voi helposti pitää kauneimpana ja tunnelmallisimpana vuodenaikana.
  Täällä lokakuu oli aika kylmä ja marraskuun myötä tuli lumi tännekin. Nyt taidetaan olla jo talvessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunista on juuri nyt. Kohta kaikki lehdet ovat pudonneet ja silloin kaipaa lunta, sillä sitä ei meillä vielä ole.
   Mukavia talvipäiviä sinne!

   Poista
 6. I love autumn when it's not too rainy. Not for days on end. I find the changing colors of the leaves beautiful to capture. I always approach autumn with a positive attitude, but I do notice that the reduced daylight isn't funny. I've brought out my daylight lamp again. Today, there's a storm in the Netherlands. It makes it feel even more like autumn than usual.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sunny days are best. Nature is so beautiful now. We don`t have snow yet. I hope you survive the storm.Thank for your comment.

   Poista
 7. Kauniin syksyisiä kuvia Kristiina ♥ Itse pidän siitä värikkäästä syksystä kun lehdet ovat vielä puussa ja ruska on kauneimmillaan. Ensimmäisen syysmyrskyn jälkeen lehtiä on puissa vähemmän ja vähitellen kaikki ovat pudonneet. Maisema muuttuu minusta silloin syksyisen harmaaksi eli värit katoavat pitkäksi aikaan luonnosta. Mutta syksy kuuluu meidän vuodenaikoihin samoin kuin luonnon kiertokulku.

  Kivaa uutta marraskuista viikkoa Kristiina ♥

  VastaaPoista
 8. Mukavan positiivinen postaus. Kaikilla asioilla on hyvät puolensa, kunhan vain pysähtyy katsomaan.

  VastaaPoista
 9. Syksystäkin löytyy paljon kaunista, kun pysähtyy katsomaan:)

  VastaaPoista