17/09/2023

Kyllä mä täällä vielä olenBloggaaminen tuntuu takkuilevan, sillä tämä on vasta toinen postaus syyskuulle. Annukka jo viestitteli ja kyseli onko jotain ikävää sattunut kun minusta ei ole kuulunut. No ei onneksi mitään dramaattista ole tapahtunut, mutta ei vaan ole tuntunut siltä että olisi mitään kirjoitettavaa. Sellaista se välillä on.

Eikä ole nytkään kummempaa kerrottavaa, ihan tavallisia syyshommia vaan kasvihuoneen tienoilta.

Viikko sitten laitoin kasvarin talvilepoon. Viimeiset tomaatit kypsyvät nyt lautasella.
Aika hyvin tuli satoa tänä vuonna, vaikka kastelujärjestelmä asennettiinkin vasta melko myöhäisessä vaiheessa.
Ihan tyhjä kasveista ei kasvihuone vielä ole, sillä jätin sinne vielä lehtipersiljan ja viininlehtisalaatin kun niin hyvin voivat. Niistä ainakin viininlehtisalaatti on tietääkseni monivuotinen, joten toivottavasti se säilyy talven yli ja saadaan ensi vuonnakin laittaa noita punavihreitä lehtiä salaattien joukkoon väriä antamaan.
Tänä vuonna tehtiin toinen kokeilu kasvatussäkkien käytöstä. Vaikka tomaatit aika hyvin kasvoivatkin ja antoivat satoa, niin ensi vuonna täytetään kasvihuoneen laatikot mullalla jossa on mukana ostomullan lisäksi hyvää, itsetehtyä bokashi-multaa. Ja kun ei säkkejä käytetä, vaan laitetaan multa suoraan muurattuihin laatikkoihin, niin multatila suurenee huomattavasti, joten uskoisin että satoa tulee vielä enemmän.

Tyhjensin kasvatussäkkien mullan ulos lavakauluksiin ja oli se aika pöllähtävää höhhöä. Taitaa olla enimmäkseen turvetta noissa säkeissä. Se saa nyt "tekeytyä" talven yli ja keväällä sekoitan siihen kompostimultaa.
 Siirsimme kaiken kasvihuoneen irtotavaran kasvihuoneen toiseen päätyyn ja nyt jäi vielä tilaa pöydälle ja tuoleille, jotka vielä ovat ulkona, mutta tuomme ne talveksi suojaan tänne.Olispa jo kevät ja saisi aloittaa kaiken taas alusta!

💜💜💜

19 kommenttia:

 1. Mukava kuulla sinusta!
  Hyvin näyttävät syyspuuhat siellä sujuvan. Maukkaan näköiset tomaatit!
  Voi, miten ihana viimeinen lause – ihan juuri tuota samaa olen itsekin tässä viime päivinä ajatellut, kun syksy pimenee ja haikeus valtaa mielen. Olisipa kevät! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiukan on tullut pitkiä taukoja postaamiseen. Tomaatit olivat tosi maukkaita tänä vuonna. Muuten en keväästä vielä unelmoi, mutta on aina niin jännää suunnitella kasvihuoneeseen kasvatettavia.

   Poista
 2. Eihän bloggaamisen tarvitse olla mikään pakkopulla. Kirjoitetaan silloin kun se tuntuu hyvältä. Elämässä on ihan tarpeeksi asioita, joita on pakko tehdä. Ei ole mitään järkeä lisätä vielä yksi.
  Itselläkin blogi hiljeni, mutta enemmän ajan puutteen takia. Olisin halunnut kirjoittaa enemmänkin.
  Syksy on pitkälti talveksi valmistumista, ehkä sen takia se ei olekaan mun lempivuodenaikoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei toki tarvitse, mutta tuntuu hullulta kun aikaa olisi ja kirjoitushaluja, mutta mitään omasta mielestä tarpeeksi hyvää aihetta ei tunnu löytyvän. Kyllä minä tykkään syksystä vaikka kevään tuloa postauksessa toivoin. Talvi myös on ihana jos vaan lunta ja pakkasta tulee.

   Poista
 3. Jotenkin en ole yhtään valmis syvää syksyä, saati sitten talvea varten. Olisipa tosiaan taas kevät ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi kommentti siis minulta 🤣

   Poista
  2. Mä olen kyllä valmis syksyynkin, sillä tykkään kaikista vuodenajoista.

   Poista
 4. Olispa jo kevät, oli kyllä tosi ihana lause. En meinaa millään ymmärtää, että täällä koivuista alkaa tipahdella lehdet. Mutta kuten poikani mulle yksi päivä sanoi: kohta päivä alkaa taas pidentyä. Yritän pitää sen koko aika mielessä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisi olla hullua että kirjoitin tuon lauseen, sillä en mitenkään haluaisi että jo tulisi kevät, paitsi siksi että on niin kiva suunnitella istutuksia.

   Poista
 5. Olet kyllä ollut ahkerana. Jotenkin haikeaa kun tämä kesä loppuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuukaudet ja vuodenajatkin menevät niin kovaa vauhtia ettei ehdi edes haikeutta tuntea vaikka kesä loppui. Kohta on talvi ja sitten heti tuleekin jo kevät :)

   Poista
 6. Ora è il.momento dei lavori nell'orto. Il caldo, finalmente , è passato !! L'autunno arriva, è bello lavorare il giardino. Saluti.

  VastaaPoista
 7. Hienoa että olet saanut kunnolla satoa . Viininlehtisalaattia minäkin kylvin ja kaksi taimea iti . Nyt on komeita puskia mutta en ole käyttänyt niitä missään? Miksiköhän en tiedä mutta jos talvesta selviävät niin ehdottomasti kokeilen käyttää .
  Syksy on tullut mutta minä kyllä kaipaan hieman lepoa välissä ennen uuden kevään tuloa .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hyvin onnistuivat tomaatit. Viininlehtisalaatti antaa mukavasti väriä salaattiin. Totta, että ei ympärivuotista viljelyä haluaisi eikä jaksaisi.

   Poista
 8. Kiva kuulla sinusta🥰
  Ihania syyspuuhia ja maittavaa satoa olet kerännyt. Hyvin kasvihuoneenne tuotti satoa.
  Kasvihuone sadon jälkeen on loistava säilytyspaikka kalusteille ym.
  Niin se kesä syksyksi muuttui. Syys maalaa maisemaa🍁
  Mukavia syyspuuhia viikkoosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin tuli tomaatteja. Talveksi viemme aina ulkokalusteita kasvariin jossa eivät ole säille alttiina.
   Ihan kivalta tuntuu syksykin.

   Poista
 9. Ihan tavalliset kuulumiset on just parhaita, vaikka ne itsestä tuntuiskin siltä, että ketä muka kiinnostaa. (Tuo tunne tulee ainakin mulle erityisesti silloin, jos kuulumiset liittyy sellaisiin puuhiin, joita ei niin olis huvittanut tehdäkään, vaan ovat enemminkin vähän pakkopullaa).

  Mulla jäi tänä vuonna kaikki kasvattelut väliin. Ei ole terassin yrttilaatikossakaan kuin viimevuotiset ruukkusorat ja kädestä mullantyhjennyksen jälkeen tippuneet puutarhahanskat pohjalla :D.

  Kiva, että ensinnäkin tavoitin viestillä ja toisekseen, että kävit siltä pohjalta muidenkin iloksi täällä näytillä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiukan sentään olet puutarhahommia tehnyt kun hanskat otit esiin! :)))
   Viestejä saa lähettää vastaisuudessakin <3

   Poista