03/09/2023

Joko jätit hyvästit kesälle?Kaunista päivää!

Tai niin no, ainakin aamulla paistoi aurinko  hienosti keittiön ikkunasta ja valaisi olohuoneen nurkkauksen. Istuin juomassa aamukahvia ja mieliala kohosi hetkessä kun aurinko paistoi sisälle. Tästä suunnasta se paistaakin vain aamuisin.

Kun katson ikkunan läpi kesähuoneeseen, niin siellä ei vielä paista ja ikkunat ovat yön jäljiltä vesihuurussa, kuten aina näin alkavan syksyn aamuina.

Osa kesäkukista on jo heitetty kompostiin, mutta tilalle en ole vielä syyskukkia ostanut. Illat pimenevät yhä aikaisemmin ja vaikka voisi luulla, että se tuntuu haikealta ja masentavaltakin, niin ei se tunnu. On vaan kiva kun illan ja päivän valoisuudessa alkaa olla suurempi ero.
Eilen tein mökillä hommia ja jaoin perennoja ja istutin niitä uusiin paikkoihin. Uusiin istutuksiin laitoin selvät merkit siitä mitä missäkin on, sillä ei ole yksi tai kaksi kertaa kun keväällä olen nyppinyt pois syksyllä istuttamiani luullen niitä rikkaruohoiksi.

Pitäisi ehkä ottaa valokuvat nyt syksyllä, että keväällä muistaisi mitä missäkin kasvaa. Mm. kuunliljat aloittavat kasvunsa keväällä niin hitaasti, että voi luulla ettei niistä mitään tulekaan ja sitten kaivan kevään istutusinnoissani niitä ylös kuvitelle niiden olevan rikkaruohoja. Niin kävi minulle keväällä, kun ihmettelin mihin olivat häipyneet viime vuonna istuttamani kuunliljat.

Toisinaan olen piirtänyt paperille kukkamaani istutukset ja olettanut että sitten on helppo katsoa mitä missäkin on, mutta se ei oikein minulla toimi. Aina kun katselen piirroksiani, huomaan että ne ovat jo vanhentuneita, eivätkä kaikki kasvit ole ollenkaan siinä paikassa missä piirroksen mukaan pitäisi.

Minulla taitaakin olla ns. siirtolapuutarha, niin usein siirtelen kasveja paikasta toiseen.

Vielä kukkii pihalla ja terassin ruukuissa jonkin verran, enkä ihan vielä ole lakannut odottamasta kesäisen lämpöisiä päiviä. Uskon että vielä löytyy käyttöä terassin ruokapöydällekin, sillä muutama päivä sitten syötiin vielä ulkona.

Ja luulin että pääskyset ovat jo lähteneet muuttomatkalleen kun en niitä pariin päivään nähnyt, mutta eilen ne taas kaartelivat viserrellen talomme ympärillä.

Nyt nautitaan alkaneesta syyskuusta ja sen raikkaista päivistä. Vai mitä mieltä olet, olisiko kesä vielä saanut jatkua?


💛💛💛💛💛💛

19 kommenttia:

 1. Kauniisti paistaa aurinko tuohon teidän sohvanurkkaukseen. Meillä on ollut Espoossa niin monta sadepäivää, että tänään paistava aurinkoa jotain aivan ihanaa extraa päivään. Sinä ole siellä jo ahkeroinut puutarhassa kasvien kimpussa. Minun pitäisi ottaa korvata parvekkeen lobeliat vaikkapa pienillä krysanteemeilla. Lobeliat kukkivat kauniisti monta kuukautta mutta nyt on aika luopua niistä. Sade on piiskannut amppelipelargoniasta kukkia pitkin parveketta ja hetki sitten taas siivosin terälehtiä pois. Olen miettinyt, että kohta voisi piipahtaa Koiramäen Pajutalliin katselemaan olisi siellä jo pikku kurpitsoita. Ei taida ehkä vielä olla myynnissä.

  Minähän olen ikuinen kesän venyttäjä joten kesästä pidetään vielä kiinni. Syksystä ehdin nauttia sitten myöhemmin.

  Mukavaa sunnuntaita Kristiina ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ihana paiste aamulla. Meilläkin on satanut lähes joka päivä. Mulla lobeliat innostuivat sateiden myötä kukkimaan hienosti. Olin jo aikeissa heittää ne pois aiemmin kesällä kun näyttivät huonoilta; onneksi säästin. Amppelipelargonit otin minäkin pois kun sotkivat kaikki paikat pudonneilla kukinnoillaan. Kurpitsat ovatkin somia syyskoristeita.
   Sinulle myös oikein hienoa iltaa<3

   Poista
 2. Tellervo3/9/23 18:19

  Täällä on ollut sellaisia ilmoja, että kuvailisin olevan kesän ja syksyn taitekohta. On ollut sateisia ja aurinkoisia päiviä. Aamuisin viileämpää ja iltaisin tulee pimeä aikaisemmin. Tykkään elokuun hämäristä illoista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaihtelevaa on täälläkin. Välillä kesäisen lämmintä ja sitten taas viileämpää.

   Poista
 3. Muistelinkin sinun joskus aiempinakin vuosina sanoneen että tykkäät syksystä. Kuivempia ja aurinkoisempia ilmoja sinne!

  VastaaPoista
 4. Tämä kesä oli säiden puolesta niin vaihtelevaa, että olisin suonut sen jatkuvan vielä hetken.
  Ihanaa syyskuuta sinulle Kristiina ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaihtelua tosiaan on ollut. Kuka tietää, ehkä kesä vielä jatkuukin.

   Poista
 5. Ei kesälle ihan vielä ole hyvästejä heitetty. Kivaa syyskuuta sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniita päiviä, olivat ne sitten syksyisiä tai kesäisiä, on toiveissa.

   Poista
 6. Auringon säteet ilahduttavat aina. Niin se syys maalaa maisemaa ja illat hämärtyvät. Pidän hämäristä illoista tuoden oman syys tunnelman.
  Nautin nukkua, kun on pimeää. Ja mikä on parasta sateessa, on ihana nukahtaa sateen ropinaa, meillä makkari ylhäällä sopivasti mahdollistaen sateen tanssin katolta.
  Täällä viimeaikoina on vettä tullut kiitettävästi, nyt luvattu poutaisampaa ilmaa.
  Mukavaa viikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanat säteet
   Syksykin on ihana vuodenaika ja tuo sateen ropina kattoon unettaa kyllä taatusti. Tänään meillä on ollut kesäisen lämmintä.

   Poista
 7. Minusta syksykin on mahtavaa aikaa, ihan vain liukuefektiä kesästä eteenpäin. Vasta kun siirrytään talviaikaan tilanne muuttuu. Siihen asti on valoisaa - enemmän tai vähemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on. Talviaikaan siirtyminenkään ei haittaa minua ollenkaan. Se pikemminkin tuntuu "oikealta ajalta".

   Poista
 8. Kyllä se vaan syksy tulee. Tykkään kesästä ja tykkään syksystä. Syksyllä on ihanat taivaan pilvet ja rakastan ruskavärejä. Huomenna mennään puolukkametsään. Lämpöä on luvassa 20 astetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulossa se on, vaikka tänään on ollut kesäisen lämmintä ja aurinkoista. Nyt illalla tosin pilvistynyt. Toivottavasti löydät paljon puolukoita!

   Poista
 9. Sinulla tosiaankin on siirtolapuutarha, ihanaa!!
  Vaikka rakastan syksyä, niin pidän kynsin-hampain kiinni kesästä...
  vielä on fillarisäitä, pakuöitä paksummassa makuupussissa pipo päässä, jne.
  "Hippikausi" hylätään vasta kun yöpakkaset punertaa ja värjää luonnon ihailtavaksi taiteeksi. Olemme rikkaita, kun meillä on niin erilaiset vuodenajat - nautin vaihtelusta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siirrettävää riittää! Tosi hienoa että on useita vuodenaikoja, sitä en pois vaihtaisi. Mukavia pakuöitä sinulle!

   Poista