20/09/2023

Ennen myrskyäNyt kun syysmyrskyt ovat saapuneet, niin laitan vielä tänne blogiin jokin viikko sitten ottamiani kuvia kun vielä oli hiukan kesäistä.

Paikka on tuttu Maarianhaminan Merikortteli, jossa aina silloin tällöin kiertelen katselemassa ja kuvaamassa. Ja voin sanoa etten ole ainoa joka siellä kuvia ottaa. Tosi usein tapaa toisiakin jotka ottavat kuvia samoista kohteista.

En tiedä mikä tuossa paikassa eniten viehättää. Onko se siellä usein tuoksuva terva, vaiko vanhat rakennukset ja veneet? Vai onko se sittenkin se kun saa nähdä että tänä päivänäkin siellä rakennetaan vanhan mallin mukaan veneitä ja rakentamista pääsee avoimista ovista seuraamaan? Vai onko se rauhallinen, melkeinpä pysähtynyt tunnelma joka siellä kiehtoo?

Oli miten oli, niin sinne palaan aina uudestaan ja uudestaan, oli sitten kesä taikka talvi.

Veneet voivat näyttää vanhanaikaisilta ja ehkä ovatkin vanhoja, mutta löytyy niistä nykyajan tekniikkaakin, kuten tästä veneestä aurinkopaneeli.

Taustalla näkyvä pikku kappeli on suosittu kohde, jossa silloin tällöin suoritetaan vihkimisiäkin. Sen ovet ovat aina auki, joten jos Merikorttelissa käyt niin pistäydy ehdottomasti sielläkin.
Oikein tarkkaan kun katsoin, niin voin lukea puuveneen kyljestä nimen "Lempi".


Tänään meri ei näin rauhallinen ole ja maallakin mitataan hirmulukemia. Toivottavasti suurilta vahingoilta vältytään.

Miten teillä päin; onko myrsky aiheuttanut tuhoja tai onnettomuuksia?


☔☔☔

24 kommenttia:

 1. Kauniita ja tunnelmallisia kuvia . Nuo veneet on kyllä upeita. Meillä täällä kainuussa ei ole minkäänlaista myrskyä, normaali syksyinen sade ja tuuli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhat veneet kiehtovat aina vaikka en todellakaan ole veneilijä. Täällä oli muutama voimakkaampi tuulenpuuska ja otinkin terassin kasveja suojaan kesähuoneeseen, mutta vähällä päästiin.

   Poista
 2. Ihanuus nuo maisemat ovat silmiä hivelevän kauniita. Kun vietimme muutama vuosi sitten Ahvenanmaalla viikon Bomans stugor mökki paikassa. Niin taisimme kierrellä tuolla myös. Ihana meri ja kauniit paatit/rakennukset lumosivat minut jo silloin. Ahvenmaa on kaunis paikka. Eka kerran olimme Maarianhaminassa hotelilla 3 päivää, silloin kierreltiin sitä seutua.
  Täällä sisämaassa myrskysi yöllä jonkin aikaa, tuuli oli kovaa ja todella nopeaa. Vettä satoi älyttömästi aikaiseen aamulla.
  Mukavaa viikkoa sinne ja toivotaan, että myrsky siellä helpottanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniita maisemia täällä riittää. Vaikka olen täällä jo lähes kolmekymmentä votta asunut, niin aina vaan niitä ihailen. Meillä nuo puuskat tulivat jo edellisenä iltana ja yö oli jo ihan rauhallinen. Onneksi teilläkään ei suurempia vahinkoja taitanut olla.

   Poista
 3. Onpa kaunis paikka! Täydellinen kävelykohde.
  Täälläkin (Korppoon pohjoinen saaristo) oli viime yönä aika hurjaa, onneksi on jo laantunut ja ihana aurinkoinen iltapäiväkin saatiin. Yksi kukkaruukku oli lentänyt ja mennyt rikki, ja vajan oven haan lenkki, sinkilä, oli irronnut ja ovi lentänyt auki. Hyvin pienet tuhot siis. Toivottavasti ei teilläkään mitään pahempaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kuvitella että sellaisessa paikassa kuin Korppoo voi myrskytä todella voimalla kun rajuilma sattuu kohdalle. Onneksi pahempaa ei sattunut. Meillä oli jo eilen ihan rauhallista, tai no niin rauhallista kuin tuulisella saarella yleensäkin on.

   Poista
 4. Hienoja kulkuneuvoja vedessä kelluu. Syksyltä kuitenkin näyttää. Eipä tässä lähiympäristössä myrsky tehnyt tuhoja. Rannikolla on sähköjä ollut poikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kauniita ovat.Täälläkään ei ole raportoitu mistään vahingoista, enkä ole edes sähkökatkoista kuullut.

   Poista
 5. Oih - siitä on jo pari kesää kun kurvailtiin noissa maisemissa ja kuvailemaan oli pakko pysähtyä!! "Tuulet nuo viestin jo toivat..."
  ja herätti viikolla aamuyöstä oikeasti pelkoon... että mistä kolina kuului... terassin lamput ihme ja kyllä pysyi paikoillaan, vaikka kirsikkapuukin ihan pyöri. Rajua oli... ja sen seurauksena meiltä olikin liki 2h sähköt pois!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merikorttelin maisemat kyllä houkuttelevat kuvaamaan.
   Teillä onkin ollut hurjat myrskyt. Onneksi sentään ei kai mitään tosi pahaa tapahtunut. Meillä ei juurikaan sähkökatkoja tule, vaikka myrskyäisi miten kovin.

   Poista
  2. Sähkökatkoomme oli syynä iso karahka sähköjohdoilla. Puita oli pienemmillä teillä kaatunut ja pari työkaveria myöhästyi töistä, kun ei ollut "metsurointi" varustusta mukana, mutta ei muutoin pahempaa lähitienoolla.

   Poista
  3. "Metsurointivarustukset" :)))

   Poista
 6. Veikkaisin, että aitous. Se voisi olla asia, joka kiehtoo Merikorttelin kohteissa. Se hyvin välittyy myös kuvista.
  Meillepäin syysmyrskyt eivät vielä saapuneet. Toivottavasti lempeitä ilmoja riittää vielä hetkeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No varmaankin juuri tuo aitous kiehtoo. Lempeitä syyskelejä toivotaan ja niitä on jo saatukin.

   Poista
 7. Kauniita ja rauhaisia näkymiä.
  Säistä on tullut aika stressaavia. Täällä oli punainen tuulivaroitus. Tälläkin kertaa kovimmat tuulet kiersivät meidät, mutta kyllähän vahinkoja tapahtui muualla. Muutaman tunnin sähkökatko oli pieni vaiva.
  Katsotaanpa onnistuuko kommentin jättäminen nyt...
  Ihanaa syksyistä lauantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä päin päästiin tosi vähällä tuon myrskyn suhteen. Ja nyt on ollut kivan lämmintä. Kommentti tuli perille :)
   Samoin sinne!

   Poista
 8. Todella kaunis paikka. Tuolla silmä ja sielu lepää :)

  Täällä myrsky ei onneksi ollut kovin paha. Juuri nyt sää on taas lämmin ja kesäinen.

  Iloista viikonlopun jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä sama että nyt on taas ollut lämmintä ja tyynempää yhden myrskyisän päivän jälkeen.
   Sinne myös mukavaa sunnuntaita!

   Poista
 9. Saimaan rannalla yövyttiin myrskyn aikaan. Tuuli kovasti ja vettäkin tuli. Mitään ei kuitenkaan ympäriltä kaatunut eikä särkynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saitte varmaan hienon myrskykokemuksen. Onneksi kaikki meni hyvin.

   Poista
 10. Upeita kuvia! Oletko kuvannut kännykällä vai kameralla? Ymmärrän hyvin miksi viihdyt Merikorttelissa koska minustakin siellä oli todella ihanan kuvauksellisia maisemia sekä myös kivoja kauppoja. Tuonne kappeliin oli tarkoitus silloin piipahtaa mutta aika loppui kesken kun itse olin Maarianhaminassa vain parin päivän pr-reissulla. Puuveneet ovat todella kauniita ja niistä otin itsekin kuvia juuri tuossa samassa paikassa.

  Meillä myrsky ei onneksi tehnyt tuhoja ja säästyimme Espoossa aika pienillä vahingoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjo. Kännykällä kuvaan nykyisin. Kamerani olen myynyt jo aikoja sitten. Sitä ei tullut kannettua mukana, enkä osannut sen hienouksia käyttää, joten luovuin siitä, kuten aiemmastakin järkkäristäni. Seuraavalla käynnilläsi käyt ehdottomasti tuolla paremmalla ajalla!

   Poista