02/06/2023

Tohinaa



TOUKOKUU

Toukokuu meni melkeinpä kokonaan pihalla. Oltiin sekä mökillä että kotona. Mökillä ei tosin yhtään yötä vietetty, sillä jostain syystä ei vaan itseä haluta olla mökillä muuten kuin päiväsaikaan. En tiedä mikä siihen on syynä. Ennen niin houkuttava mökkeily on vaan menettänyt hiukan houkuttavuuttaan  sen jälkeen kun kotonakin pääsee kukkamaata tonkimaan.

Hommia on kuitenkin mökilläkin paiskittu hikipäässä. Suurin muutos tapahtui kasvihuoneessa, jossa uusittiin lattia ja hiukan muutakin. Siitä kirjoitinkin jo täällä.

Kun J teki tuota kasvarin muutostyötä, kaivelin minä puolestani kukkamaita uuteen uskoon. Jaoin perennoja ja kitkin rikkaruohoja, istutin jakamiani perennoja uusiin paikkoihin, lisäsin säkkikaupalla uutta multaa ja kanttasin kukkamaiden reunustoja. Miten tuo ruoho kasvaakin niin runsaana sinne minne sitä ei haluta.

Keväisin yleensä kiertelemämme luontopolut ovat tänä vuonna jääneet kiertelemättä, juurikin muiden kiireiden takia. Ehdittiin sentään ajella hiukan Vårdössä ja katsella ympärillemme. Löysimme kirjailija Sally Salmisen punaisen kotimökin. Sally Salminenhan kirjoitti Katrina-kirjan, jota ylistin täällä. Jätskitkin nautittiin Hummelvikin satamassa.

No, vielä ehtii luontopolkuja kuljeskella, kesähän on vasta alussa.


OIKEIN IHANAA ALKANUTTA KESÄKUUTA KAIKILLE!

🌺🌺🌺




19 kommenttia:

  1. Tellervo2/6/23 15:31

    Kevät kiireitä riittää, mutta onhan se hienoa, että osaatte työn lomassa rentoutua. Vaikka lähtemään ajelulle ja jätskille, sitten taas jaksaa jatkaa ulkotöitä unohtamatta sisätöitä. Hyvää rentouttavaa viikonloppua teille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevät ja kesäkin ovat aina aika kiireisiä aikoja. Toista on sitten talvella.

      Poista
  2. Toukokuussa kyllä riittääkiin puuhaa pihamaalla. Ja toki vielä näin kesäkuussakin;) Mutta kun kesäloma nyt alkoi, voisikin käydä jossain luontopolkuja kulkemassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesäloma onkin aina hienoa aikaa. Joskus tietysti siltä odottaa liikaakin ja sitten voi pettyä. Oikein hienoa lomailua sinulle!

      Poista
  3. Ehkä kahdessa eri pihassa kökkiminen veisi ainakin minusta mehut.
    Meidän mökillä ei onneksi sitä ympäröivän kuntan vuoksi varsinaisia puutarhatöitä tarvitse tehdä. Olen silti huomannut, että nyt kun meillä on kotona oma piha, ensimmäinen mökkikäynti keväällä venyy aina vain myöhemmäksi. Vaikka mökillä toki tehdään paljon kaikenlaista, suurin mökki-ilo aiemmin oli kevään seuraaminen ja ulkona puuhaileminen. Nyt ulkopuuhaa saa kotonakin halutessaan vaikka joka päivä.
    Peukkuja luontopoluille ja jätskille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä tuntuu että olisi kiva jos voisi täysillä keskittyä yhteen pihaan, mutta hyvä kuitenkin näin. Niinhän se on, että kun kotona on kaikki samat kuin mökillä, paitsi ei merta, niin ihan yhtä usein ei tee mieli mökille lähteä.
      Haluan tehdä puutarhatöitä molemmissa paikoissa, sillä se on suurin huvini molemmissa. Mutta mahdollisuutta kaiken sen toteuttamiseen, mitä haluaisin, ei ole ja se harmittaa. Kyse on lähinnä siitä että kaikki rakentaminen ym. puutarhan laittaminen nielee niin paljon rahaa kuin vain siihen haluaa ja pystyy uhraamaan.

      Poista
  4. Täällä on kesän tulo ottanut reippaasti takapakkia ja on ihan hitsin kylmä. Minä olen päättänyt, että enää en sukkia laita takaisin jalkoihin kun vasta syksyllä ja ehkä vähän olen tätä päätöstä joutunut pyörtämään :)
    Ihanaa viikonloppua sinulle Kristiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kylmä on täälläkin ja se ei oikein kivalta tunnu, vaikka jo ehdinkin pari viikkoa sitten manaamaan sitä kuumuutta joka silloin vallitsi.
      Samoin sinulle; hyvää viikonloppua!<3

      Poista
  5. Ihanalta näyttää ja kuulostaa 🥰.

    Asia ja päivä kerrallaan. Onneksi kaikkea ei tarvitse tehdä kerralla. Tärkeintä on, ettei unohda elää 💖

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päivä kerrallaan. Puutarhatyöt ja suunnittelut ovat nimenomaan meidän elämäämme. Ilman niitä ei jaksaisikaan, eikä aika kuluisi.

      Poista
  6. Kaunista! Hyvää kesäkuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja oikein hienoa kesäkuuta sinulle myös!

      Poista
  7. Kiitos samoin sinulle! 🌻

    VastaaPoista
  8. Me usein huokaistaan illalla, että ollaanko oltu koko päivä ulkona. Mökillä tärkeintä on puuhailu ja oleilu ulkosalla. Kaupunkiasunnossa sitä jää helposti neljän seinän sisään ja vielä siistit sisätyöt päälle😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin on hieno tunne kun on saanut puuhailla mieleistään mökillä, vaikka väsyttävääkin homma on ollut. On ihana tuntea että on saanut jotain aikaiseksi.

      Poista
  9. Tohina on tuottanut tulostakin - niin kaunista ja kesäistä jo teillä!!
    Suloiset nuo valkoiset aidan"huiput"!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alkaa olemaan kesäistä. Kaunis on tuo kirjailijan talon pihapiiri.

      Poista
  10. Ihana kuvat, joissa huokuu ne suven suloisuus vihreydellään ja kukkasin.
    Kesä on niin parasta aikaa. Olen myös aivan ollut kirjaimellisesti ihan pihalla.
    Meille viime kesä oli myös jo sitä, että kävimme mökillä vain ja olin varmaa muutaman yön siellä.
    Mutta tosiaan, kun kotona on juuri ne kaikki mitä mökillä voisi tehdä. Niin me päädyttiin, että luovutimme mökin pois ja paras päätös ikinä. Perehdyn nyt täysin kotona kesän viettoon.
    Aurinkoista alkavaa viikkoa mukavien kesä puuhien parissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varsinkin alkukesä on niin kaunista. Paremmin pystyisi toteuttamaan haaveitaan jos olisi vain yksi paikka johon niitä käyttäisi. Mutta mökkimme on mieheni kokonaan itse rakentama ja siihen sisältyy niin paljon tunteita, että myyminenkään ei tuntuisi helpolta. Joten näillä mennään, ainakin niin kauan kuin jaksaa kahta paikkaa hoitaa.
      Ihanaa kesää sinulle!

      Poista