30/06/2023

Kesän kuumuudessa



Nyt ovat kaikki pistokkaista kasvattamani pelargonit ruvenneet kukkimaan. Aika vaatimattomilta ne vielä näyttävät, mutta ehkä vielä kasvavat ja komistuvat. Tämä Snow Cascade-riippapelargoni on kaikessa vaatimattomuudessaan kuitenkin aika suloinen.




Tässä valkoisessa taas on kukka runsaampi, eikä tämä ole riippa-vaan tavallinen pelargoni. Taitaa olla ensimmäinen valkoinen pelargoni minulla ja valkoinen tuntuukin tosi kauniilta väriltä tähän kukkaan.








Yhden mehitähden istutin terassille ruukkuun, loput ovat kukkamaassa etupihalla.




Tai onhan niitä muutama kesähuoneessakin. Tämä innostui kasvattamaan tooosi pitkän kukkavarren. Näillä helteillä kesähuoneen saunamaisissa olosuhteissa ei pärjääkään mikään muu kuin mehikukat ja muovikukat!





Jos eivät harakat ehdi ennen meitä, niin viimevuotisesta amppelimansikasta tulee kymmenen kappaletta mansikoita.




Ja jos ei yöllä nukuta, niin kuin minulle kävi tässä jokunen yö sitten, niin voi kahdelta yöllä käydä kuvaamassa terassilla kasvavia salaatteja!







Heinät viihtyvät kuumuudessakin, mutta kyllä niitäkin aika paljon saa kastella.



Paitsi mökillä kukkamaassa, tuntuu mirrinminttu viihtyvän ruukussakin. Ihanasti heiluu tuulessa.




Kerroin aikaisemmin (täällä), että laventelit selvisivät hienosti talven yli ruukuissa. Keväällä vielä näytti hyvältä, mutta lopulta ei niistä sitten kuitenkaan selvinnyt kuin toinen. Mutta se on sitäkin kauniimpi kun nyt on aloittanut kukintansa. Ehkä en enää tulevana talvena uskalla ottaa riskiä sen ruukussa selviytymisestä, vaan istutan sen hyvissä ajoin maahan syksymmällä.




Lobeliat ovat suosikkikasvejani, mutta niitä en tahdo millään saada säilymään kauniina paria viikkoa kauempaa. Tässäkin on jo kuivia oksia, vaikka olen mielestäni kastellut sitä ohjeiden mukaan ja siirsin sen pois ihan helteisimmästä paikasta.


Sadetta täällä odotellaan kovasti sillä luonto on ihan rutikuivaa kun ei aikoihin ole satanut.

Mites teillä päin, onko kuivaa, vai onko satanut ihan roppakaupalla?


IHANAA VIIKONLOPPUA!

20 kommenttia:

  1. Hei. Pihanurmi on osittain kuivuuden polttama, toisaalla taas normaali vihreys. On siinä nyt "renkipojalla" (robottileikkuri) miettimistä, missä mennään. Naapuri kunnassa Kangasniemellä satoi eilen kaatamalla, niin, että koko torialue oli veden vallassa. Sääilmiöt on lisääntyneet,- tosin onhan niitä aina jonkin verran ollut. Hyvää kesän jatkoa Teille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei. Täällä ei ole kai missään nurmikko vihreä. Renkipoika taitaa saada pidemmän kesäloman :) Jossain sataa kaatamalla ja toisaalla taas kaikki kuolee kuivuuteen. Mitähän tästä kaikesta vielä tulee? Oikein ihanaa kesää teillekin, sääolosuhteista huolimatta.

      Poista
  2. Ritavuoren juurella30/6/23 18:56

    Juu, saa miettiä, mitä istuttaa ja minne. Nykyään on pakko ottaa huomioon että kevät ja alkukesä ovat kuivia ja kuumia. Huh. Hyvin olet onnistunut.
    Lobelia on aika kronkeli. Jos kastat liikaa, kuolee pois. Jos liian vähän, sama juttu, eikä anna anteeksi, kuten monet muut kesäkukat.
    Illalla ja yöllä parhaimmat kuvat saakin! On valoa, muttei järjetöntä auringon räkötystä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi terassilla on kasvit ruukuissa niin on helppo siirrellä. Lobelian olen todellakin todennut vaikeaksi kasvatettavaksi. Niin kaunis kuin se viihtyessään onkin, niin kaksi kertaa aina miettii kannattaako se ostaa.
      Nämä valoisat kesäyöt ovat kyllä parhaita aikoja kuvien ottoon, tai sitten pilviset tai sateiset päivät.

      Poista
  3. Kyllä kesä on kaunista aikaa erilaisine kasveineen ja kukkivien kukin. Erilaisia töitä niistä riittää, että pysyvät kauniina. Sinulla on erilaisia hyvin voivia kukkia. Hyvää kesän jatkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan kesä aika ihanaa aikaa, kunhan ei olisi niin kuuma kuin nyt on ollut jo jonkin aikaa. Kukissa ja muissa viljelyissä on oma hommansa, mutta puuhailu kasvien parissa myös antaa paljon. Kiitos samoin!

      Poista
  4. Helteistä on ollut ja muutama rankka sadekuuro, joka on pistänyt kukat mataliksi. Luonto kyllä nauttii, mutta itse en ukkosmyräkästä välitä.
    Laventelini eivät lähteneet kasvuun vaan kuukahtivat alkumetreillä, mikä harmitti vietävästi, koska näin jo iseluni silmin tuollaiset pensaikot.
    Hellivää heinäkuuta! Tuija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei ole tullut edes sadekuuroja. Mutta ilo oli suuri kun tänä aamuna herätessä voin todeta ett yöllä on satanut!
      Harmi että laventeleillesi kävi kurjasti. Oikein ihanaa heinäkuuta sinulle myös!

      Poista
  5. Kiitos kukkaloistosta🌸
    Ihanat värit kesän iloksi.
    Kyllä on saanut kukkia ym kastella helteiden aikana. Nam mansikoitakin sinulla, eilen taas kaupasta ostettii rasiallinen ja popsittiin ne kerralla.
    Kiva tuo veranta teillä, mukava oleskella.
    Mukavaa viikonloppua🌸

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä. Aika vähän on tullut ostettua mansikoita, vaikka ne herkkua ovatkin. Oikein ihanaa viikonloppua teillekin!

      Poista
  6. Anonyymi1/7/23 17:16

    Kauniita kukkia <3 Meidän etupihan nurmikko on osittain auringonpolttamaa kuivaa ruohoa. Nyt on satanut kahtena päivänä niin, että eilen keskustassa oli vettä mennyt mm. joidenkin kerrostalojen kellareihin. Ostin eilen laatikon mansikoita ja tein täytekakun - tytär sai opiskelupaikan Itä-Suomen yliopistossa <3 Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anonyymi1/7/23 17:17

      Tässä kirjoitteli Tarja K/Ruusu-unelmia ja villasukkia @ruusu_unelmia

      Poista
    2. Täällä kanssa nurmikolla ei ole muuta vihreää kuin voikukan lehdet, mutta niitä onkin sitten sitäkin enemmän. Mansikkakakku, nam! 🍓Onnittelut tyttärelle opiskelupaikasta!

      Poista
  7. Kiitos ja oikein hyvää heinäkuun alkua sinulle myös!

    VastaaPoista
  8. Mehikasvit on kauniita ja näköjään joskus nekin innostuvat kasvattamaan korkeat kukinnot :) Illalla ja kesäöisin valo on kaunis ja se saa värit loistamaan.

    Olen ollut nyt viikon verran kotona ja sinä aikana on ollut todella kuumaa ja nyt parina viime päivinä on tullut kuurosateita. Ei mitään jatkuvia sateita, mutta pari sellaista mahtikuuroa on osunut kohdalle, että sadepisarat kimposivat asfaltista melkein polveen asti :D Onneksi oli sateenvarjo mukana, jotten ollut aivan uitettu sen kävelyn jälkeen.

    Iloista heinäkuun alkua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mehikasvit ovat kauniita ja tosi helppohoitoisia. Hiukan liiankin kuumaa ollut, mutta nyt onneksi viilentynyt ja sadetta ollaan saatu nyt oikein kunnolla.
      Sinulle myös oikein mukavaa heinäkuuta!

      Poista
  9. Ihanasti siellä kukkii pelargoniat ja muutkin kukat. Onpa upea tuo laventeli <3
    Täällä on nyt kolmena päivänä peräkkäin sadellut vettä. Nauroinkin miehelle, että ihan on kesäloman aloitus säät kohdillaan.
    Ihanaa viikkoa sinulle Kristiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhdestä eivät nuput ole vielä auenneet. Laventeli voi tosi hyvin. Sää on ollut täälläkin nyt kuurosateinen ja viileähkö. Toivotaan että lämpenee että lomalaiset saa nauttia kesäisemmästä säästä.
      Kuin myös sinulle ja oikein mukavaa lomaa<3

      Poista
  10. Ihanan lempeää ja runsasta kukkaloistoa! Nuo ruukkumehikasvit ovat mainio idea.

    Kaunista keskikesää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo pelargonit ovat mielestäni vaatimattomuudessaan ihania. Mehikasvit ovat aina yhtä kivoja, maassa tai ruukussa. Kaikki minulla olevat ovat alkuisin parista taimesta jotka sain silloiselta naapuriltani joskus 80-luvulla. Kiitos Ann-Mari!
      Oikein hyvää heinäkuuta sinulle myös!

      Poista