06/06/2023

Tämän päivän puuhailut mökilläVietin päivän mökillä pihatöitä tehden. Oli aika lämmintä ja kohta tulikin hiki hommia tehdessä. Siitepölyä on joka paikassa, niin että monta kertaa päivässä saisi pintoja pyyhkiä jos puhtaana haluaisi pitää.

Avasin kasvarin ovet selälleen niin että sisäilma siellä viilenee, siellä oli nimittäin aika lämmin vaikka kattoluukut olivatkin avautuneet ääriasentoon.
Paljon ei kukkivia kasveja vielä pihalla ole. Laventeli on tuuheutunut ja vihertää, mutta kukkia ei vielä ole näkyvissä. Poimulehti taaempana aloittaa kohta kukintansa ja hopeahärkissä muutama kukka on jo avautunut. Sisiliskoa, joka aikaisempina vuosina on pitänyt pesäänsä laventelin alla, ei ole ainakaan vielä näkynyt.

Lavakauluksiin kylvin vasta viikko sitten salaattia ja porkkanoita ja punajuuria ja siellä pilkistääkin jo hiukan vihreitä alkuja. Raparperistä olen jo korjannut satoa piirakallisen verran.
Hengissä ovat tomaatit ja kurkut, mutta hiukan keltaisia lehtiä on näkyvissä. Johtuneeko kuivuudesta vai märkyydestä, ravinnon putteesta, tai liiallisesta lannoituksesta, mikä näistä tietää kun syitä on monia ja kaikki kumoavat toisensa.
Yrtit ainakin näyttävän viihtyvän.
Kukkalaatikkoihin istutin muutama päivä sitten laventelia ja petunioita.
 Terassin kattona on läpinäkyvä valokate. Se on mukava sillä sateen sattuessa ei ole kiire korjata pois tuolien tyynyjä.

Ongelmana on vain sen puhtaana pitäminen, sillä tontillamme on tosi paljon puita ja keväisin tuo valokate näyttää aina kaikkea muuta kuin kauniilta. Siitepöly ja talven aikana kertynyt muu roska on joka kevät pestävä painepesurilla pois jos haluaa pitää katteen kauniina.

Minä en tosin sitä ole joutunut pesemään, mutta aina sydän syrjällään seuraan kun J kiipeää tuonne ylös ja pesee katetta. Olenkin ehdottanut että otettaisiin koko valokate pois, niin tuosta puhtaana pitämisen vaivasta päästäisiin. Olen tätä haluani puolustanut silläkin, että villiviini joka katon alla yrittää kasvaa voisi varmaan paremmin jos kattoa ei olisi. Sitä paitsi, istummeko koskaan tuolla sateella? Vielä en ole saanut tahtoani läpi, mutta ehkä se joskus toteutuu, toivottavasti ennen kuin J tipahtaa tuolta katolta!
Töiden lomassa ehdin sentään hiukan seurata tapahtumia merellä. Muutama purjevenekin jo näkyi. Yksi iso, kahdella purjeella oli matkalla Kastelholmaan.

Muutama raakile näkyy jo tomaateissa, kurkuissa ei vielä mitään.

Mirrinminttu on kasvanut vauhdilla saunan edustalla ja kukkiakin jo näkyy. Vettä saivat nekin. Myöhemmin kesällä leikkaan ne alas jotta tuuheutuvat.
Etualan kukkapenkki on vielä hiukan vaiheessa. Kaksikolmasosaa siitä olen jo kunnostanut, mutta tämä mökkiä lähellä oleva osa on vielä keskeneräinen.

Lähes päivittäin ollaan mökillä käyty ja yötäkin olimme viime viikonloppuna. Onneksi mökille on kotoamme vain viisitoista kilometriä, joten helposti tänne pääsee poikkeamaan. 

Kohta alkavat keväthommat olla tehtynä, joten sitten voidaan keskittyä vain "ylläpitoon". Ellei sitten keksitä taas jotain kunnostettavaa :) Niin, no onhan terassilaudoitukset öljyttävä, ikkunat pestävä, matot pestävä....


IHANAA PÄIVÄÄ!

💛💛💛


18 kommenttia:

 1. Kyllä nyt jo huomaa miten paljon olette hommailleet mökkimaisemissa. Tuolla on kyllä ihan hurjan kaunista, nuo maisemat ja erityisesti meri <3
  Ihania ja toivottavasti aurinkoisia mökkipäiviä sinne teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina riittää tekemistä. Maisemissa ei ole valittamista ja niistä nautimme joka kerta tuonne mennessämme, nyt jo kolmenkymmenenviiden vuoden ajan!

   Poista
 2. Puuhat eivät mökillä lopu. Ihana merimaisema!

  VastaaPoista
 3. Tosi kivalta näyttää siellä mökillänne ja tuo merimaisema on kerrassaan upea. Siitepölyä on meilläkin niin paljon, että en ole vielä siivonnut verantaa, huvimajaa tai muita vastaavia tiloja. Puuhaa on muutenkin niin paljon, ettei viitsi joka päivä tehdä uudelleen noita siivouksia.
  Toivottavasti J ei putoa, puuha kuulostaa aika riskialttiilta.
  Minä pääsin 4.5. syömään ensimmäisen kypsän tomaatin, se maistui niin maukkaalta. Sinullakin on hieno raakile kypsymistä odottamassa.
  Teillä on oikein sopiva mökkimatka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turhaltahan tuo siitepölyn pois pyyhkiminen tuntuu kun kohta jo näyttää samanlaiselta. Mekin öljyämme terassin vasta sitten kun siitepölyt ovat vähentyneet.
   En tykkää yhtään tuosta kiipeilystä, mutta minkäs teet.
   Sinulla olivatkin aikaiset tomaatit, onnea!

   Poista
 4. Henkeäsalpaavan upea näköala teillä 🥰

  VastaaPoista
 5. Oi ihanuus miten kaunista!
  Mökin pihapiiri niin viihtyisä ja tuo meri aina niin uskomattoman ihastuttavan ihana.
  Kyllä teidän kelpaa noissa maisemissa oleskella.
  Kasvihuoneessakin satoa pukkaa.
  On kesä vaan kaunista aikaa!
  Auringon iloa viikkoosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis on merimaisema katsella, mutta toisaalta lähes aina tuulinen. Mutta eipähän ole hyttysiä. Kasvihuoneen sadosta toivon runsasta, saa nähdä miten käy.

   Poista
 6. On ne pihatyöt hiostavia, mutta jälki on niin kaunista, että sitä jaksaa joka vuosi uusiksi. Täälläkin on terassin kesäkunnostaminen käynnissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvältähän se tuntuu kun jonkin kohdan saa hiukan kuntoon. Teillä onkin ihan erilaiset edellytykset terassielämään kun lämpöä ja poutaa taitaa riittää.

   Poista
 7. Taas kerran: Mykistyttävän kaunista !

  VastaaPoista
 8. Tellervo7/6/23 20:00

  Kyllä näkyy jo monta asiaa, joita olette tehneet "mökin" pihalla ja kasvihuoneessa. Tekijä on palkkansa ansainnut. Toivotaan, että tomaateista ja kurkuista tulee hyvä sato sekä muista syötävistä myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tehty jonkin verran, eikähän se tekeminen koskaan lopu. Aina on jotain..

   Poista
 9. Kaunista ja ihanat kesäiset kuvat.

  VastaaPoista