23/03/2023

Missä säilyttää ns. puolipitoiset vaatteet?Missä, tai miten säilyttää ns. puolipitoiset vaatteet?

Tämä kysymys esitetään usein ja tuntuu että nykyään siitä on tehty jopa vaikeasti ratkaistava ongelma.
Jotkut ovat hankkineet erillisen vaaterekin niitä varten ja jotkut taas ripustavat ne tuolin selkämyksille tai vastaaville. Jotkut holtittomat jopa saattavat pudottaa ne lattialle otettuaan ne päältään.

Varsinkin tuo viimeksi mainittu vaihtoehto on huono, sillä silloin "puolipitoiset" muuttuvatkin äkkiä "kokopitoisiksi".

Mielessäni on usein pyörinyt se ajatus, että miksei niitä puolipitoisia, eli sellaisia vaatteita jotka ovat olleet päällä ehkä vain yhden kerran, voi laittaa vaatekaappiin niin kuin muutkin vaattet.

Jos ne eivät kaipaa vielä pesua, niin silloin oletan että niissä ei ole tahroja tai ne eivät tuoksahda pahalta, joten mikseivät kelpaa ihan yksinkertaisesti takaisin kaappiin?
Minä ainakin laitan aina tuollaiset vaatteet muitta mutkitta käytön jälkeen kaappiin.

Tekeekö joku muukin niin, vai olenko maailman epähygienisin ihminen?


OIKEIN HIENOA VIIKONLOPPUA KAIKILLE!


💛💛💛

26 kommenttia:

 1. Kyllä minäkin laitan puolipitoiset vaatteet kaappiin ,en tiputtele lattialle. Pesen kun ovat hikiset tai likaiset . Enkä tunne olevani epähygieninen. Hyvää viikonloppua !

  VastaaPoista
 2. Kaappiin menee minullakin, joten ollaan sitten yhdessä yhtä epähygienisia :)
  Ihanaa iltaa sinulle Kristiina <3

  VastaaPoista
 3. Minulla on eteisessä rekki jossa sulassa sovussa puolipitoiset, puhtaat ja jopa takki. Ei ne puolipitoiset onneksi saastuta niitä puhtaita. Tosin jos jaksaisi hifistellä niin voisi kehittää jonkun hienon puolipitoiset jne. systeemin :D

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika järkyttävää että takkikin on samassa! :))))
   Oikein kivaa viikonloppua sinullekin!

   Poista
 4. Minulla on tiukassa se ajatus, että puolipitopiset vaatteet eivät kuulu kaappiin. Mutta miksipä eivät kuuluisi. En edes tiedä mistä ajatukseni juontaa. Ehkä on aika tuulettaa ajatuksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja minä taas en koskaan tullut edes ajatelleeksi ettei niitä voisi laittaa kaappiin. Tiedä sitten kumpi tapa on parempi!

   Poista
 5. Puolipitoiset olleet kautta koko elämäni tuolin päällä,kylppärin naulassa ja joskus jopa lattialla.Joskus tuolin päällä niin paljon vaatetta,että täytyy oikein ruveta katsomaan,mitkä menee pesuun ja mitkä takaisin kaappiin!
  Edellisessä postauksessasi oli vaateostoksistasi Ruotsissa.En itsekään löydä juuri koskaan mitään sopivaa varta vasten vaatteita lähtiessäni ostamaan,mutta ihan vain huvikseen kun on seisahtanut jonkun alekorin tai rekin eteen,niin johan löytyy vaikka mitä sopivaa ja edullisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikilla meillä on omat tapamme selvitä tästä ongelmasta, jos se nyt ongelma edes on. Tosiaankaan ei tahdo löytyä sopivaa jos jotain tiettyä etsii. Tänään kävin täällä Ahvenanmaalla kaupoissa etsimässä villatakkia joka Ruotsista jäi löytämättä, mutta en täältäkään löytänyt. Sitä vastoin löysin aika kivan puseron ja ostin sitten sen, tarvetta kun sillekin oli.

   Poista
  2. Villatakista puheenollen,siellä Maaarianhaminassa on sellainen vaatekauppa kuin Dress like Marie.Olen tehnyt vaateostoksia Marien verkkokaupassa,jossa on myös oikein ihania neuletakkeja.Itse pidän hänen tunikoistaan ja korkeavyötäröisistä farkuista.Oletko käynyt siellä ostoksilla joskus?

   Poista
  3. Tuovi, olen käynyt Dress Like Mariessa ja tehnyt ostoksiakin siellä. Nyt en ole vähään aikaan käynyt, mutta ajattelin juuri poiketa vielä siellä katsomassa josko löytyisi jotain villatakki sieltä. Tunikoista tykkään, mutta heillä melkein kaikki tunikat ovat aika kirjavia ja haluaisin mieluimmin hillittyjä väriyhdistelmiä. Myös kaula-aukot heillä ovat usein liian avaria minun makuuni. Taidankin käydä katsoa nettikaupassa mitä heillä on tarjolla ja jos sopivaa löytyy niin ajan 15km Maarianhaminaan ostoksille.

   Poista
 6. Kyllä minun puoli- tai vähäpitoiset vaatteeni menevät sinne muiden vaatteiden joukkoon. Vaikka meillä on hyvin tilaa, niin ei niin paljon, että puolipitoisille vaatteille löytyisi ihan erikseen oma paikkansa. Pesuun sitten ajallaan 👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli samaa tapaa noudatat kuin minäkin. Tarpeen vaatiessa pestään, ei suinkaan joka käytön jälkeen niin kuin nykyään monesti kuulee ihmisten tekevän.

   Poista
 7. Ööh, minä pesen vaatteet, kun ne eivät ole raikkaan hajuisia. Yleensä tämä on sääntö tämmöisissä "pyhävaatteissa". Eri asia on työvaatteiden kanssa.
  Tuuletan villaa, jakkuja ja hameita. Sen jälkeen ne voi hyvillä mielin laittaa rekkiin.
  Enemmän pesen puseroita, jotka ovat kontaktissa ihoon, iik!
  Alusvaatteet ovat tietty eri juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo "hajutesti" onkin aika hyvä pesun tarpeen ilmaisija. Alusvaatteet tietysi vaihtoon päivittäin, ainakin alaosat.

   Poista
 8. Kyllä minäkin laitan puolipitoiset vaatteet takaisin kaappiin vaateripustimeen roikkumaan käytön jälkeen jos ne eivät ole hikisiä tai muuten tahriintuneita. Kylpyhuoneen yhteydessä säilytän sellaisia koiran ulkoilutusvaatteita, jotka voivat olla vähän rapaisia ja hikisiäkin koska niitä ei kannata ihan jokaisen ulkoilukerran jälkeen pestä varsinkaan rospuutto aikaan. Joitain puolipitoisia vaatteita saatan myös pitää eteisen vaatenaulakossa jos ovat sen verran pidettyjä, että seuraavan kerran jälkeen menevät pyykkikoriin. Totta kai alusvaatteita vaihdetaan ihan päivittäin ja joskus kesällä kun on kuumaa voi joutua joskus vaihtamaan kahdesti. En ole koskaan harrastanut vaatteiden heittämistä lattialle. Joskus saatan hetkellisesti laittaa vaikka villatakin tuolin selustalle mutta korjaan sen sitten vaateripustimelle.

  Hyvää viikonloppua Kristiina ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika tavallista taitaa olla että takaisin kaappiin laitetaan sellaiset vaatteet jotka tuntuvat vielä ihan raikkailta. Lattialle ei todellakaan tulisi mieleen vaatteita heittää ja joskus jos vahingossa tipahtaa vaate lattialle, niin ainakin minulle tulee kiire ravistella se ettei mitään pölyä jäisi siihen.
   Oikein hyvää viikonloppua sinulle myös <3

   Poista
 9. Puolipitoiset voivat olla likimain yhtä raikkaita ja puhtaita kuin suoraan pyykistä kaappiin laitetut. Aina vaatteita ei ole tarvis yhden käytön jälkeen laittaa pesukoneeseen. Tuulettaminenkin riittää.
  Minulla on vaatekaapissa pinot ja henkarit järjestyksessä. Tapaan laittaa puolipitoiset henkarikaapin oikeaan laitaan. Jossain vinkissä kehotettiin laittamaan henkari "väärinpäin" merkiksi vaatteen puolipitoisuudesta. Muistan kyllä ilman henkarin kääntämistäkin, mikä on kunkin vaatteen vaihe. En tykkää ollenkaan kasoista tuoleilla ja pesuhuoneen naulakoissa. Lattialle heitän tekstiilejä ainoastaan silloin, kun vaihdan lakanoita. Likaiset lakanat ovat lattialla tasan sen ajan, kun olen saanut kaikki pois sängystä, jonka jälkeen kiikutan likapyykin koneeseen.
  Yhtä ainoaa toimintatapaa ei liene olemassakaan. Tekstiilienkin suhteen on järkevää ajatella itsensä lisäksi ympäristöä. Jokainen saa minusta omassa kodissaan toimia halunsa ja tapojensa mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän nuo ovat, joten hyvin voi minunkin mielestäni kaappiin laittaa. Minulla on tuo sama tapa, että puolipitoiset laitan aina vaaterivin oikeaan reunaan. Koska mulla on pariakin puseroa kaksi samanlaista, niin tämä on helppo tapa valita päälleen se jota jo kerran on käyttänyt. Samanlaisia on siksi, että kun joskus harvoin löydän jotain itselle sopivaa, niin saatan heti ostaa kaksi samanlaista kun ei koskaan tiedä milloin taas onnistaa :) Lakanoiden vaihtamisessa sama tyyli kuin sinulla: sängystä lattialle ja sitten koko kasa pyykkikoriin tai suoraan koneeseen.
   Turhaan ei kannata vaatteita pestä. Säilyvät kauemmin hyvänä kun ei joka kerran jälkeen pestä ja luontokin kiittää.

   Poista
 10. Minulla on vaatekaapissani 2 hyllyä ihan pelkästään puolipitoisia vaatteita varten :)
  Lunta tulee koko ajan lisää..... Meillä odoteltiin sitkeästi lumen sulamista saman tien pois ja kaikki lumityöt on vielä tekemättä ;) Kohta on mentävä. Mies tekee aina parin naapurinkin lumityöt. Kukaan ei ole tullut ihmettelemään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho. Mulla ei olisi noin suurelle tilalle tarvetta puolipitoisille. Yleensä pidän yhtä ja samaa vaatetta niin kauan että se täytyy pestä, joten kaappiin niitä ei paljoa kerry. Minun mieheni on myös tosi innokas lumitöiden tekijä. Outoa ettei siellä teillä kukaan ihmettele miehesi lumen luontia heidänkin pihoiltaan.

   Poista
 11. Kaappiin menevät puolipitoisetkin. Tuulettelen myös ennen kaappiin tai rekkiin laittoa ja neuleetkin ovat kuin pestyt sen jälkeen. Turhaa pesemistä pitää välttää ympäristön ja vaatteiden itsensäkin vuoksi👌

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin täällä. Tuulettamisessa tosin olen laiska.

   Poista
 12. Anonyymi1/4/23 21:48

  Täällä kertyy ihan vaan omaa laiskuuttani ensin makkarin tuolin päälle, mutta siinä vaiheessa kun keko alkaa häiritä silmää, siirrän kaappiin. Siellä mulla on yksi Elfan syvistä vetokoreista varattu puolipitoisille. Mutta jos on jotain henkarivaatteita, ripustelen ihan vaan puhtaiden sekaan.
  Paljon ekologisempaa kuin jatkuva pesu 👍.

  T. Annukka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En pysty uskomaan että sinulla kertyisi mitään pinoja tuolille. Olen ymmärtänyt että olet aika pedantti, niin kuin minäkin joissain asioissa. Mutta sitten toisissa taas en :)

   Poista