07/03/2023

Kaunis asunto keskustassa


Olen ahkera kiinteistövälittäjien sivujen selaaja ja melkeinpä päivittäin niitä tulee katsottua.
Jo jonkin aikaa on tämä kaunis asunto ollut myynnissä Maarianhaminassa. Muistan kun tuo talo näytti aika lohduttomalta ennen perusteellista remonttia.
Talo on rakennettu v. 1928 ja se on käynyt läpi mittavan peruskorjauksen vuosina 2016-2018 ja nyt se on todella upea.
Talo sijaitsee omakotialueella, puistoa vastapäätä ja keskustaan on muutaman minuutin kävelymatka. Lähellä ovat myös mm. uimaranta ja sekä länsi-että itäsatama.
Talossa on useampi huoneisto ja nyt myynnissä oleva on toisessa kerroksessa.
Ikkunat ovat kolmeen ilmansuuntaan ja eteläpäädyssä on iso kattoterassi.

Keittiö ja olohuone ovat yhtenäistä avointa tilaa. Kuvassa näkyy vanha puuhella, jota ei enää voi lämmittää, mutta koska se sopii hienosti talon henkeen on se haluttu jättää paikoilleen.Olohuoneesta on käynti omalle, tilavalle terassille.
Sisäänkäynnin yhteydessä on pieni vieras-/työhuone.

Huoneistoihin kuuluu autopaikka yhteisellä piha-alueella.Tätä kaunista kaksiota Maarianhaminan keskustassa myy MÄKLARHUSET ja kaikki kuvat ovat heidän sivuiltaan.


AURINKOISTA TALVIPÄIVÄÄ!
💛💛💛16 kommenttia:

 1. Ihastuttava residenssi!! Tuo voisi olla sellainen päiväunien kohde. Haaveissa olisi ihanaa asustella Maarianhaminassa vanhassa, kauniisti kunnostetussa, valoisassa ja sopivan kokoisessa kodissa. Ja niissä haaveissa olisi tietysti aina ihana kesä.

  Todellisuudessa on sitten niitä tylsiä rajoitteita, joiden vuoksi haave pysyykin vain pelkkänä haaveena, mutta silti -tai juuri siksi- on hauskaa hetki huvitella ja unohtaa arjen tylsät tosiasiat.
  Kiitos tiistain "karkista" Kristiina ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin! Kesällä tämäkin asunto varmaan on parhaimmillaan. Huvin vuoksi minäkin näitä katselen, mihinkään kun ei ole aikeita muuttaa.
   Toivottavasti maistui makealta :)

   Poista
  2. P.S. Sulle olis haaste blogissani ;)

   Poista
  3. Ok. Tulen katsomaan.

   Poista
 2. Onpa tosiaan kaunis koti, kelpaisi meillekin :) Ihanan valoisan näköinen myös. Mukavaa viikkoa sinulle Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on kaunis. Kivaa viikkoa myös sinulle<3

   Poista
 3. Anonyymi7/3/23 20:54

  Ihanan idyllinen asunto! Mutta oliko se nyt niin, että kantasuomalaiset eivät voi ostaa Ahvenanmaalta asuntoa ja muuttaa siihen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kaunis. Kyllä voi ostaa vaikka ei kotiseutuoikeutta olisikaan. Nimittäin osakehuoneiston voi ostaa ja omakotitalonkin tietyin rajoituksin, mutta maata ei voi ostaa ilman että on kotiseutuoikeus. Kotiseutuoikeuden saamiseen vaaditaan että on asunut täällä vähintään viisi vuotta ja ruotsin kielen taidosta pitää myös tehdä selvitys.
   Mutta siis esim. kerrostalo-tai rivitalohuoneiston voi vapaasti ostaa.

   Poista
 4. Kaunis ja mielenkiintoinen talo! Eikä sijannissakaan ole valittamista.
  Hyvää naistenpäivää ❤️🌹

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kaunis ja hyvällä paikallakin, vaikkakin katu on ihan vieressä.
   Samoin sinulle, hyvää naistenpäivää<3

   Poista
 5. Itse en uskalla selailla ilmoituksia, ettei vaan iske muuttomieliala :).
  Jossain vaiheessa (varmaan liki 20 vuotta sitten) kävin itseni kanssa kovaa kamppailua siitä, aloitetaanko iso remontti vai olisiko parempi etsiä uusi koti. Silloin selailin lehti-ilmoituksia ahkerasti (muuta vaihtoehtoa ei tainnut silloin vielä ollakaan) ja löysinkin muutamia kiinnostavia kohteita, mutta selailu loppui siihen, kun pojat ilmoitti, että "Jos ei se ilmoitusten lukeminen lopu, niin me poltetaan kaikki sun lehdet. Tää on meidän koti ja me aiota täältä mihinkään muuttaa". Se oli sitten sitä myöten selvä :). 30 vuotta tuleekin tänä vuonna tässä kodissa täyteen ja hyvin on viihdytty, mutta kyllä mulla vielä sellainen "seniorikoti"haave on. Sen toteuttamiseen vaan ei tämän vaatimattoman talon myyntitulot riittäisi, kun pitäisi olla rantatontti :). Eikä tätä varmaan kukaan edes osta, kun on rakennettu -55 ja haku tuntuu olevan päällä korkeintaan 10 vuotta vanhoille taloille. Mutta en sitä sen kummemmin mieti.

  Ja voishan noista asuntokuvista poimia inspiraatiota omaan kotiinsa, siltä kannalta en ole koskaan ajatellut.
  Kaunis on tämäkin, josta laittelit kuvia.

  Hyvää Naistenpäivää Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pojilla oli vahva tahto ja pelottava uhkaus :)
   Ehkä vielä saat joskus muuttaa "seniorikotiin", mutta siihen menee vielä aikaa.
   Uskon kyllä että 50-luvun taloillekin on oma ostajakuntansa. Kaikki eivät tykkää uusista.
   Inspiraatiota sisustukseen ja muuhunkin näistä kyllä usein saa.
   Hyvää naistenpäivää sinulle myös<3

   Poista
 6. Onpa kaunis talo! Tutkin itse myös myynti-ilmoituksia ja olen tehnyt unelmiani talosta yhden postauksen blogiini. Kun sitten kurkkaan pyydettyä euromäärää mietin aina lottovoittoa :D Se postauskin oli tehty siitä näkökulmasta, että jos voittaisin. Vanhoissa taloissa on sielua ja sellaiseen haluan vielä joskus.
  Kivaa uutta viikkoa Kristiina ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myynti-ilmoituksia on vaan pakko katsoa. Vanhat talot ovat ihania, mutta meillä alkaa jo ikä jarruttaa niihin innostumista, muuten kyllä voisin kuvitella meidän vielä sellaiseen muuttavan. Mies rakastaisi remontoimista, vielä.

   Poista