28/03/2023

Hyllylle tuli luntaViikko sitten oltiin jo valmiita viemään ulos grilli ja vähän muutakin, mutta nyt ei terassille edes pääse ennen kuin sinne satanut lumi saadaan poistettua. Koko eilisen päivän pyrytti ja lumitöissä oltiin kolme kertaa.

Nyt on kello puoli kahdeksan aamulla ja ollaan oltu jo kerran lunta kolaamassa. Onneksi taloyhtiön parkkipaikka on aurattu traktorilla, joten siitä ei tarvitse käsipelillä lunta poistaa.Kesähuoneessa ovat laventelit vielä talvipeitoissaan. Onneksi en vienyt niitä vielä ulos. Kerran on jo päästy tänne tänä keväänä/talvena ruokailemaan. Silloin auringonpaisteen lämmittämässä tilassa oli kaksikymmentä astetta lämmintä.

Kesähuoneen ikkunoista ei paljoa ulos näy.


Pyörteinen tuuli ja lumisade voivat joskus saada aikaan tällaistakin. Kesähuoneessa on pienen pieni rako valokatteen ja talon ulkoseinän seinän välissä ja toisinaan siitä tupruttaa lunta. Vesisateella ei hätää ole, sillä vesi ei sisälle tule, mutta lumi saattaa toisinaan löytää tiensä sisälle kesähuoneeseen.

Nyt voisi lumen tulo jo hellittää. Vai mitä mieltä sinä olet?

OIKEIN HIENOA PÄIVÄÄ KUITENKIN!
💛💛💛18 kommenttia:

 1. Kyllä olen kanssasi samaa mieltä, että nyt voisi lumen tulo hellittää. Just nyt ei sada, mutta sääennusteen mukaan lunta tulee vielä paljon. Eilen paisto aurinko ja siitä tuli super iloinen ja pirteä olo. No, otetaan ilo irti talvesta - olen lumikenkäillyt ja se on lystiä se :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä enää lisää tarvitsisi tulla. Lumikenkäilyä en olekaan koskaan kokeillut. Uskon että on hauskaa.

   Poista
 2. No jep ! Hyllyille asti ei meillä lunta ole tupruttanut -paitsi ulkona patiolla-, mutta muuten vetää kyllä ilmeet vähän vakaviksi. Lumitöitä on riittänyt ja K on joutunut tekemään ne yksin, koska minä olen ollut vähän olkapäävaivainen.
  Alkutalvesta nuo kuvasi näyttäisivät pelkästään ihanan pehmoisilta lumikuvilta, mutta nyt kyllä hieman harmittaa noin mahdoton lumen määrä. Mistä sitä oikein riittää!!?
  Aurinkoa odottavat lisäkseni jo pihan lumikellotkin, jotka ovat hetken paistateltuaan varmasti ihan hämmentyneinä jossain tuolla uppeluksissa.
  Mukavaa tiistaita kuitenkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumityöt, kun lunta tulee jatkuvasti, ovat raskaita. K on varmaan joutunut koville kun sinä et ole pystynyt auttamaan. Paranemista olkapäällesi!
   Kaunishan luminen luonto on, mutta näin maaliskuun lopulla on jo niin kevät mielessä ettei lumesta enää innostu.
   Lumikelloja ja krookuksia oli jo täälläkin näkyvissä, mutta nyt näkyy vaan valkoisia hankia.

   Poista
 3. Lunta on näköjään teilläkin tullut oikein kunnolla! Niin on meilläkin. Nytkin sataa sakeasti. Lumitöitä kyllä riittää ja nyt lumi on raskastakin. Mutta kohta 100-vuotias äitini muistutti, että nyt on vielä talviaika ja hyvä, että lumi tulee nyt alas, eikä tule sitten kylmää kevättä ja kesää.
  Hyvää tiistai-iltaa 💛

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan tarpeeksi on tullut. Parempi tosiaan että tulee nyt maaliskuussa kuin toukokuussa.

   Poista
 4. Minäkin olin jo vaihtanut talvikengät lenkkareihin ja nyt saan taas kaivaa maiharit takaisin kaapista, huoh! Kyllä jo riittää tämä lumi ja talviset olot.
  Ihanaa tiistaita sinulle Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se näissä keväisissä ilmoissa onkin raivostuttavinta kun ne vaihtelevat ääripäistä toiseen.

   Poista
 5. Voin kyllä ihan rennoin rantein olla kanssasi samaa mieltä tässä(kin) asiassa. Kyllä se sopiva lumimäärä on nyt jo ihan kunnolla ylitetty ja kevään aikataulukin siinä samassa. Nyt olisi parahultainen aika luonnon sulkea nuo lumihanat 👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika yksimielisiä useimmatkin meistä ovat näiden säävaihtelujen suhteen. Peukut pystyyn että pyryt olivat tässä 😊👍

   Poista
 6. Olihan se aika yllätys, kun vuorokauden aikana taas oli kymmenen senttiä lunta jokapaikassa. Olin jo edellisviikolla sitä mieltä, että nyt lämpimät kevätsäät alkavat, mutta toisin kävi ;-)
  Minäkin hain parvekkeelle jo pöydän ja tuolit. Kun oikein aurinko paistaa, niin siellä pärjää kahvitella.

  Ihanaa viikonjatkoa sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevättä täälläkin on odotettu, mutta tulikin talvi. Toivotaan aurinkoista että pääsette parvekkeelle kahvittelemaan.
   Samoin sinulle, hyvää loppuviikkoa!

   Poista
 7. No meillä kun lasituksen sisällä on myös keinu meinattiin nostaa se lasikaiteiden sisällä olevalle terassille nyt viikonloppuna mutta ajatukset on muuttuneet .Lunta on satanut sen verran sinne terassille että ei tule nyt nostosta mitään . Pitää antaa sen taas sulaa rauhassa . Josko sitten pääsiäisenä ? Meillä kotona ylhäällä makuhuoneessa on myös lasitettu terassi ja sieltä raosta oli myös tupruttanut lunta sisälle . Pitää jatkaa vaan tätä kevään odottelua .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääsiäiseen on vielä runsas viikko, joten paljon ehtii ennen sitä tapahtua. Tarvitaan vain pienen pieni rako ja lumi pääsee siitä sisään.

   Poista
 8. Lunta tuli kyllä ihan liikaa, kun niin kovasti toivoo, että sulaisi jo pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liikaa tosiaan. Nyt ei tarvita yhtään lisää!

   Poista
 9. Melkoinen myräkkä oli! Vai että vielä on lisää tiedossa, huh huh. Ennen aurausta meidän pihalla oli niin paljon lunta, että sai kahlata; minulla puolisääreen ja olen pitkä ihminen. Aurinko lämmittää päivällä, mutta yöt ovat hirmu kylmiä, eikä ensi viikolla ainakaan muutosta ole tiedossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan tuli lunta ihan valtavasti. Öisin on pakkasta, mutta sitten taas päivällä aurinko sulattaa mukavasti.

   Poista