09/02/2023

Vieläkö teillä?



Vaikka päivät ovat jo pidentyneet huomattavasti, niin vielä on pimeää kun aamulla herää. Onneksi tältä erää on ohitse täydenkuun aika. Kolme yötä meni taas tosi lyhyillä ja pätkittäisillä yöunilla. Kun kelloa katsoo tunnin välein, niin selvää on ettei uni ole sellaista mitä pitäisi.



Univaikeudet ovat taas kiusanneet. Välillä tuntui että niistä harmeista on jo päästy, mutta nyt ei taas meinaa hyvät yöunet onnistua. Nykyisin ovat yöuneni jääneet parhaimmillaan kuuteen tuntiin, jonka tiedän olevan liian vähän.
Kaikki tietämäni keinot olen jo ottanut käyttöön parempien yöunien saavuttamiseksi, eli ei kahvia muuta kuin aamulla, ulkoilua, melatoniinia ennen nukkumaan menoa jne.



Aamulla yritän kuitenkin pysytellä sängyssä mahdollisimman pitkään ja nousta ylös "vasta" kuuden jälkeen. Siihen mennessä olen usein jo ehtinyt kuunnella äänikirjaa pari tuntia ja selata Instagramia kuvia ihaillen, estänyt muutamat epäilyttävien amerikkalaisten seuraajiksi pyrkimiset, joita aikaeron vuoksi aina öisin ilmestyy. Epäilyttäviksi lasken kaikki, jotka eivät ole yhdestäkään kuvastani tykänneet, mutta silti tulevat seuraajiksi. Ja usein heidän omat tilinsä ovat yksityisiä, niin ettei pääse edes katsomaan millaisista tyypeistä on kyse.




Onneksi kello lähestyy puolta seitsemää ja voi nousta ylös. Pari voileipää kahvin kanssa ja aamu-uutiset tv:stä. Eiköhän se päivä taas tästäkin valkene.



Vielä sytytetään tuikku aamupalapöytään, mutta kohta se saa jäädä. Jättämällä sen pois, ikään kuin edistetään kevään tuloa.

Mites siellä, vieläkö poltetaan tuikkuja ja kynttilöitä?
💛💛💛

19 kommenttia:

  1. Kyllä on tuikut ja kynttilät päätyneet kaappiin jo aika kauan sitten. Niin kivalta kuin niiden tunnelma marras-joulukuussa tuntuukin, niin vuodenvaihteen jälkeen tulee aika äkkiä sellainen tunne, että kaikki pois silmistä ja sassiin :).

    Univaikeudet on kyllä kurjia :(. Kokemusta on ja olen todennut, että näköjään ei koskaan kannata sanoa ääneen, kun on alkanut nukkua tavallista paremmin, koska se kostautuu heti seuraavana yönä, joka menee levottomasti pyöriessä. Mulla tekee tällä hetkellä jalat kiusaa. Estävät nukahtamista ja asentoa pitää käännellä tämän tästä. Magnesiumin sively iholle rauhoittaa jonkun verran, mutta vissiin tämä on nyt ahkeran kuntokauden kääntöpuoli, kun lihakset jumittaa. Päivällä ei haittaa, mutta yöllä ei ole kiva.

    Illalla kun havahdun siihen, että äänikirjan uniajastin sammuttaa sen, vaihdan puhelimen lentokonetilaan enkä koske siihen aamullakaan sängyssä. Paitsi jos kännykän herätys ehtii ennen kuin itse herään, sen lyön toki kiinni, mutta muuten saa olla. Ja vielä aamukahvinkin ajan annan puhelimen olla rauhassa. Sen jälkeen saatan vilkaista tutuimpien stoorit ja kuvat ja poistella ne amerikkalaiset God loving feikkikirurgit- lentäjät ja upseerit. Hohhoijaa sitäkin turhaa touhua.

    Olet tosiaan ihan varmasti jo kaikki konstit kokeillut ja siinä kohden lisävinkit vaan ärsyttää, mutta uskallan silti sanoa, että itse olen joskus saanut apua kuuntelemalla Spotifysta veden kohinaa. Ocean sounds- haulla esim. löytyy useampia, jos sinulla on Spotify käytössä. Sitten vaan mielikuvittelen itseni rannalle yksin istumaan ja tuijottamaan merta ja jotenkin se aaltojen ääni muuttuu pikkuhiljaa unettavaksi. Sekä illalla että aamulla.

    Katselen tässä samalla kotitoimistoni ikkunasta ulos ja kotikatu näyttää ihan luistinradalta. Nastakenkäpäivä tulossa siis. Taas kerran :).

    Toivon sinulle parempia unia ja virkeitä päiviä <3. Onni, ettei tarvi lähteä aamulla mihinkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heti kun tammikuu alkaa niin rupeaa tuntumaan että on kevät. Näin kauan pidettiin kun mies halusi.
      Kun jalat oireilevat niin ei kyllä saa nukuttua. Mullakin oli yhteen aikaan levottomat jalat, mutta nyt ei niin häiritsevänä.
      Minäkin odotan yleensä tunnin verran ennen kuin otan kännykän, kun olen todennut ettei nukahtamisesta tule mitään. Aamuyöstä äänikirjaa kuunnellessa välillä käykin niin että nukahtaa uudestaan. Mulla ei ole Spotifytä (miten se taipuukaan suomeksi?), kun en musiikkia kuuntele.
      Liukkaus on sitä vihonviimeistä talven hankaluutta. Eläköön nastat!
      Todellakin olen onnellisessa asemassa kun ei tarvitse lähteä töihin. Viimeisinä työvuosina teinkin useimmiten iltavuoroa, niin ei ollut väliä miten nukkui tai koska heräsi.

      Poista
  2. Onpa se kurjaa, kun sinua kiusaa unettomuus, vai miksi sitä kutsuisi. Täällä ei saa polttaa eläviä kynttilöitä eikä tuikkuja. Mulla on noita patterituikkuja ja niitä olen polttanut, mutta aika vähän. Tänään tänään menen Vesan kanssa hakemaan uuden henkilökortin ja pankkiin setvimään loput asiat asuntokaupoista. Mulla on oikea lonkka kiukuttelemaan oikein kunnollaPitäähän sitä aina olla valittamistakin. Voikaa hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on se kumma kun nukkua saisi vaikka miten paljon, eikä kuitenkaan onnistu. Pattereilla toimivat tuikut ovat mitä parhaimpia, niitä meilläkin poltetaan kesähuoneessa. Ne ovat niin huolettomia käyttää. Mietinkin mitä mahdoit asuntosi kanssa tehdä, nyt sekin selvisi.
      Hyviä vointeja sinulle myös ja mukavaa asumista uudessa kodissa.

      Poista
  3. Minä polttaisin kynttilöitä vieläkin, mutta arki on niin kiireistä, ettei kynttilänvalosta ehtisi oikein nauttia kuitenkaan.
    Toivottavasti huonouninen aika on vain ohimenevä vaihe. Ethän ole muuttanut ruokavaliotasi raskaammaksi? Oletko kokeillut olla katsomatta kelloa? Tämä on helppo sanoa, mutta itse yritän vain miettiä, että onpas ihanaa loikoilla mukavassa sängyssä ja mietin jotain mukavaa ja sitten nukahdan uudelleen. Minä olen muuten niitä ihmisiä, joita melatoniini ei auta vaan herättelee jatkuvasti. :)
    Oma Insta-tilini on pieni ja hiljainen, mistä on tosiaan se etu, ettei ole kovin paljon noita feikkiseuraajia tulossa. Olin tosi imarreltu, kun Bradley Pitt halusi seurata tiliäni. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin toivon että uni tulisi taas paremmaksi, eikä jäisi joka yö liian lyhyeksi. En voi olla katsomatta kelloa kun herään aamuyöllä. En taida minäkään ostaa uutta melatoniinipurkkia kun nämä loppuvat. Muutama tabletti on vielä jäljellä. Syön ne, vaikka ei niistä tunnu hyötyä olevan.
      Brad Pitt pyysi kaveriksi, etkä huolinut! :)))

      Poista
  4. Nuo huonot yöunet ovat niin tuttuja. Täysikuu usein häiritsee, joskus sillä ei ole vaikutusta. Levottomat jalat olivat ennen useinkin kiusana. Kylmägeelin huomasin auttavan. Nyt ne kiusaavat harvemmin ja olen keksinyt, että jalkaterien voimakas ojentelu ja voimakas koukistaminen sekä jalkaterien pyörittely auttaa aika hyvin. Mutta muita häiriötekijöitä sitten on monenlaisia, enkä oikein edes tiedä mitän.
    Kynttilöitä polttelen mielelläni ympäri vuoden, kun sopiva tilaisuus on.
    Sateista torstai-iltaa myrskytuulineen ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täysikuu häiritsee aina, mutta sen vielä jollain tavalla hyväksyisi, mutta nämä muut huonouniset yöt!!
      Aika myrskyisää tuulta täälläkin on ja saa nähdä pääseekö Turusta tuleva iltalaiva yöllä Långnäsin satamaan.

      Poista
  5. Joka aamu sytytän kolme pastellinsävyistä kynttilää tuomaan tunnelmaa aamiaispöytään. Helmikuu on vielä ihan täyttä talviaikaa, niin henkisesti, kuin täällä myös kelien puolesta.
    Maaliskuussa ei meillä enää kotona kynttilöitä poltella, mutta pesuhuoneessa minulla on tuikkuteline, sekä pari lyhtyä, joiden valossa peseydyn aina saunomisen yhteydessä. Löylyttelenkin vain kiukaan lasiluukusta näkyvän tulen loimussa palavien puiden rätinää kuunnellen.
    Täälläkin taas vaihteeksi liukasta lähes joka paikassa, joten tarkkana saa olla joka askeleella, eikä kävelylenkkiä ilman nastakenkiä kannata ajatellakaan.
    Huonosti nukutut yöt ovat tulleet valitettavan tutuiksi täälläkin, mutta oletan että tilanne paranee, kunhan pahin heräilyn aiheuttaja eli kipu saadaan leikkauksella poistettua.
    Toivon sinulle parempia yöunia ja virkeämpää viikonloppua ❤︎

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aamutunnelmaa<3 Minäkään en koskaan sytytä kotona saunassa valoja, vaan löylyttelen saunan tummennetun lasioven läpi tulevasta pesuhuoneen puolen valossa. Ihan sopivan hämyinen valaistus.
      Toivotaan että leikkaus poistaa kivut ja sitä myötä unesi parantuvat.
      Ihanaa viikonloppua sinullekin<3

      Poista
  6. Kyllä vielä polttelen kynttilöitä. Minusta on erityisen ihanaa, kun aamuisin laitan tuikun palamaan olohuoneeseen ja samalla siinä hörpin teetä ja meikkailen. On kiva saada sellainen rauhallinen aloitus päivälle. Toivottavasti sen nukku-ukko nyt löytää takaisin sinne sinun luoksesi ja yöunista pääsisit taas kunnolla nauttimaan. Ihanaa torstaita sinulle Kristiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rauhalliset aamut ovat niin tärkeitä ja ihania.
      Haaveilen siitä että vielä joskus pystyisi nukkumaan kahdeksan tunnin yöunet.
      Kiitos samoin sinulle<3

      Poista
  7. Minulla on vielä tuoksukynttilöitä jäljellä ja niitä välillä polttelen tunnelmallisen tuoksun vuoksi.

    Olen nukkunut nyt kolme yötä ilman yövalvomisia. Herään hieman ennen aikojani, mutta sekin on mukavampaa kuin kello neljän heräämiset. Kipeään polveen saatu kortisonipiikki näyttää vähentävän kipuja dramaattisesti - jospa siinä olisi helpotusta nukkumiseen 🥰.

    Tsemppiä sinulle! 💖

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin paloi tuikku tänään vielä päivällistä syödessä. Saa nähdä jos nyt viikonloppuna luovutaan niiden polttelusta. Johan niitä onkin kaksi ja puoli kuukautta päivittäin polteltu.
      Aamuyön heräämiset ja valvomiset ovat kyllä aika kurjia, siltikin vaikkei aamulla tarvitse töihin lähteä.
      Hyvä että kortisoni auttoi. Kipujen väheneminen auttaa varmasti nukkumiseen. Kiitokset tsempistä, eiköhän tässä pärjäillä.<3

      Poista
  8. Mulle ilmaantuu kans näitä jenkkejä, ensin tekeytyvät niin kavereiksi ja sitten lätkäistään Only fans -osoitteita kehiin, ei kiitos. Jos kaipaan katsella kauniita naisia netissä niin löytyy ilmaisiakin kuvia miljoonittain. En ymmärrä alkuunkaan miksi ihmiset niin intoilee näistä, maksavat ja paljon nähdäkseen jonkun alasti, aivan hassua ja järjetöntä. Pyh!
    Uniongelmat on kyllä syvältä sieltä, heijastaa kaikkeen mahdolliseen tekemiseen jos ei saa kunnolla levättyä. Voimaa ja jaksamisia, toivottavasti löytyy unenlahjat, Aouuuuuuuuuuu!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja kun ainakin Instassa tuo seuraajaksi ilmestyminen on niin läpinäkyvää. Itse ainakin teen niin, että ennen kuin edes rupean jonkun seuraajaksi, olen tykännyt hänen kuvistaan. Mutta nämä ällötykset rupeavat suoraan seuraajiksi, ilman että ovat edes yhdestä kuvastani tykänneet.
      Unettomuus on niin paskamaista!

      Poista
  9. Täällä oikea kuuhullu. Minä en osaa nukkua, vaikka on pimennysverho ikkunassa. Neljä yötä olen nyt pyörinyt.
    Olen jo unohtanut kynttilät. Upeaa, että valo ulkona lisääntyy koko ajan. Nyt täällä paistaa jopa aurinko.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuuhulluus ei ole kiva ominaisuus. Itsekin siitä kärsin. Sitä ei ymmärrä sellainen jolla tuota vaivaa ole. Meilläkin on nyt tosi aurinkoista.

      Poista