08/02/2023

Finströmin kirkkoNyt eletään vielä talvea, mutta eipä aikaakaan kun tulee kevät ja kesä ja niiden myötä matkailijat saapuvat taas Ahvenanmaalle. Kesäaikaan kirkotkin avautuvat kävijöille muutenkin kuin jumalanpalveluksien aikaan.

Viime kesältä jäi vielä vierailemiani kirkkoja esittelemättä täällä blogissa. Ajattelin että nyt olisi hyvä aika ruveta niitä taas näyttämään, niin että ne joiden suunnitelmissa on kierrellä kirkoissa täällä Ahvenanmaalla, saavat vinkkejä mihin kannattaa suunnistaa.

Nyt näytän kuvia Finströmin Pyhän Mikaelin kirkosta (St Mikaels kyrka), joka on rakennettu muinaisen vesireitin varrelle, luultavasti 1100-luvulla rakennetun puukirkon paikalle. Kirkko on valmistunut viimeisine muutoksineen 1400-luvun puolivälissä. Katto-ja seinämaalaukset ovat neljän eri mestarin töitä kahden puolen 1450-lukua. Hyvin säilyneet maalaukset antavat kirkolle erityisen tunnelman.


Saarnastuoli  puuveistoksineen on vuodelta 1703.Urut ovat vuodelta 1974. Vanhat, kirkon ensimmäisen urkurin 1768 rakentamat urut asehuoneessa, ovat käyttökunnossa.
Kirkon suojeluspyhimys, arkkienkeli Mikael, on sakastin oven vieressä veistoksena 1400-luvun puolivälistä.Krusifiksi 1300-luvun alkupuolelta on alkuperäisessä paikassaan. 
Kuori-ikkunan lasimaalaus "Maailman sovitus" ("Världsförsoningen") on Lennart Segerstrålen työ vuodelta 1947.Finströmin kirkko löytyy osoitteesta Pålsbölevägen 258 Ahvenanmaalta ja se on auki kesäaikaan.

💜💜💜

4 kommenttia:

 1. Onkohan kaikissa Ahvenanmaan kirkoissa vene/laiva jossakin?
  Kaunis kirkko tämäkin.
  Mukavaa loppuviikkoa sinulle Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin kaikissa joissa olen käynyt on ollut.
   Oikein ihanaa viikon jatkumista sinullekin! 🧡

   Poista
  2. Noita ns. votiivilaivoja näkee myös täällä muualla Euroopassa merenkulkupaikkakuntien vanhoissa kirkoissa: https://fi.wikipedia.org/wiki/Kirkkolaiva

   Mukavaa "melkein -viikonloppua" teille molemmille!

   Poista
  3. Merenkulkupaikkakuntien yleinen esine tuo taitaa ollakin.
   Kiitos ja sinne myös oikein hyvää kohta alkavaa viikonloppua!

   Poista