11/01/2023

Helpotusta yskään ja kurkun karheuteen vesipiippu-inhalaattorilla



Taas on flunssa-aika pahimmillaan. Itsekin sain tartunnan ja jokin aika sitten rupesi kurkkukipu vaivaamaan. Jo sitä ennen oli kurkku tuntunut karhealta ja kurkkua sai selvittää tuon tuostakin. Näin jossain mainostettavan vesipiippua,
jonka käyttöä moni kokeillut kehui tehokkaaksi. Jo silloin mietin auttaisiko se minunkin kurkkuni karheuteen. 

Kun sitten kurkkukipu muuttui yskäksi joka kutitti kurkkua niin ettei yöllä nukkumisestakaan tahtonut tulla mitään, niin marssin apteekkiin ostamaan kyseisen laitteen. Se maksoi parikymppiä, joten kovin kalliina sitä en pitänyt, jos siitä apua saisi.




Vesipiippu on muovia ja siihen laitetaan keittosuolaliuosta kun sitä ruvetaan käyttämään. Minä ostin valmista keittosuolaliuosta apteekista kun halusin olla varma että kaikki menee oikein kun opettelen piipun käyttöä. Nyt kun olen muutaman päivän tuota piippua käyttänyt, niin nuo yksittäispakatut pipetit alkavat olla lopussa ja seuraavaksi teenkin itse tuota suolaliuosta.

Pakkauksen mukana tuli ohje liuoksen tekoon: 1 rkl merisuolaa sekoitetaan litraan vettä. Tämä itse tehty tulee tietysti huomattavasti halvemmaksi kuin nuo valmiit pipetit.




Tuota suolaliuosta laitetaan piippuun n. 5ml, eli vain pieni määrä. Käyttöohjeessa sanotaan että laite toimii myös kylmällä liuoksella, mutta itse olen kokenut lämpimän paljon tehokkaammaksi.

Kun rupean piippua käyttämään, niin kuumennan ensin mukillisen vettä, joko kattilassa tai mikrossa. Sitten upotan upotan piipun, jossa on liuosta, tuohon kuumentamaani veteen, niin että piipun suu jää reilusti veden yläpuolelle.

Pidän piippua koko ajan tuossa mukissa kun hengittelen tuota liuosta. Mukissa pitäminen on sen vuoksi hyvä, että silloin piipun sisällä oleva liuos ei jäähdy niin kuin tapahtuu, jos sitä ei pidä lämpimässä vedessä.

Sisäänhengitys tehdään vesipiipun kautta (imu) ja uloshengitys tapahtuu nenän kautta. Piipusta ei  tule mitään nestettä suuhun, vaan ainoastaan lämmintä höyryä. Laitteen käyttö on hyvin yksinkertaista.

Laitetta käytetään 2-3 min. kerrallaan. Olen käyttänyt sitä useamman kerran päivässä.




Kun olen lopettanut  höyryhengityksen, huuhtelen piipun juoksevalla vedellä ja laitan sen lasiin kuivumaan. Jos haluaa tehokkaamman puhdistuksen, niin piipun voi laittaa kiehuvaan veteen muutamaksi minuutiksi.

Kurkkuni ei tunnu enää karhealta ja kutisevalta ja yskäkin on lieventynyt. Mielestäni tämä vesipiippu-inhalaattori oli hyvä hankinta.

Jos näistä ohjeistani ei oikein selvinnyt miten laitetta käytetään, niin YouTubesta löytyy ohjevideo kun kirjoittaa hakusanaksi: vesipiippu inhalaattori.


Oletko sinä säästynyt flunssalta?


MUKAVAA PÄIVÄN JATKOA!
💧💧💧






23 kommenttia:

  1. Minusta tuntuu, että en ole muuta tehnyt kuin yskinyt viimeiset pari kuukautta. Olen kyllä höyryhengitellyt ja kyllähän se aina hetkeksi helpottaa. Tuollaista laitetta en ole kyllä testannut, minulla on sellainen kippo, jonka päällä on ikään kuin suppilo, johon asetat nenän ja suun alueen.
    Tuota voisi kyllä harkita itsellenikin.
    Mukavaa loppuviikkoa sinulle Kristiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä yskät tuntuvat nyt kestävän todella kauan. Suosittelen kyllä tämän kokeilua.
      Oikein mukavaa loppuviikkoa sinulle myös, yskästä huolimatta<3

      Poista
  2. Kiitos paljon vinkistä, aion kokeilla! Jospa loputtoman tuntuiseen kröhimiseen tulisi viimein piste🤞. Mukavaa iltaa Belgiasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuollainen kuiva kröhiminen on todella tuskastuttavaa ja ainakin itse sain tästä avun siihen.
      Terveisiä Belgiaan!

      Poista
  3. Koronan jälkioireet tuntuvat kestävän joskus todella pitkäänkin.

    VastaaPoista
  4. Vesipiippu on pieni mutta tehokas väline. Nyt on kyllä kauheasti kaikkia tauteja liikkeellä, toivottavasti oireesi helpottavat pian 💕

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuntuu kyllä auttavan. Eiköhän tämä tästä pian helpota.

      Poista
  5. Tulin kommentoimaan että seuraan edelleen blogiasi (vaihdoin julkisesta seuraajasta nimettömäksi kaikkien seuraamieni blogien kohdalla) 💕 älä siis ihmettele kun on yksi tippunut lukijapaneelista pois.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ok. Otinkin seuraajapaneelin pois käytöstä pari päivää sitten.

      Poista
  6. Kyllä nyt on ollut liikkeellä niin paljon kaikenlaista flunssaa. Parikin potilasta voi samana päivänä perua vastaanottoaikansa. Me sairastimme mieheni kanssa kovan flunssan jo syksyllä. Yskä jatkui viikkoja, viikkoja... Tuosta vesipiipusta kuulin työkaveriltani. Hän oli sellaisen hankkinut.
    Kiva kuulla, että se on helpottanut oloasi. Toivottavasti paranet pian ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todella paljon on flunssaa liikkeellä. Toivon että tämä auttaisi häätämään yskän kokonaan pois.

      Poista
  7. Enpä ole tuollaisesta aiemmin kuullutkaan, joten laitetaan varmuuden vuoksi korvan taakse tämä hyödyllinen tieto, vaikken ole flunssista tai muista kärsinytkään jälkeen viimekeväisen koronan (joka sekään ei kyllä muistuttanut flunssaa muuten kuin juurikin ärsyttävän kurkun osalta. Siihen auttoi sinkkiasetaattisuihke, jota suihkitaan monta kertaa päivässä ja maistuu suht pahalle, mutta todellakin tehosi).

    Toivotaan, että flunssa vaihtaa vesipiipun avulla maisemaa ja pääset yskästä eroon. Yöllä on tosi kurjaa, jos siitä yskästä tulee sellaista hillitöntä. Siitä kärsii molemmat nukkujat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin kuulin, tai paremminkin luin, tästä vain pari viikkoa sitten. Yritän imeskellä ahkerasti tuota piippua ja sitten hönkäistä tuon yskän ulos nenän kautta :)

      Poista
  8. Kiitos taas mainiosta vinkistä!

    Syksyisen koronan jälkeen sairastin vuoden vaihteessa influenssan. Nyt en halua enää edes pienen pientä flunssan poikasta. Mutta jos niin kuitenkin käy, pidän tämän mielessäni 👍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, helppo uskoa ettet noiden tautien lisäksi enää mitään uutta kaipaa. Pistä muistiin tämä.

      Poista
  9. Kappas mikä laite!! Minä taidan haluta myös tuollaisen. Pep-pullon käyttö on tuttua ja sitä puhaltelen, jos lima jää keuhkoputkiin enkä saa sitä yskittyä pois, mutta tuo voisi tehdä tosi hyvää nimenomaan kurkulle.....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä auttaa ainakin minun kurkun kuivuuteen ja käheyteen. Eikä ole rahallisesti suuri uhraus jos ei vaikka koekaan saaneensa hyötyä. Tein nyt itse tuota liuosta ja hyvin toimii.

      Poista
  10. Voi miten ikävää, että sinä olet siellä flunssan kourissa. Ei yhtään kivaa! Olen kuullut nenäkannusta mutta tuollaista laitetta en ole vielä koskaan nähnyt. Jännän näköinen ja piti ihan lisä googlettaa siitä tietoa. Ja hyvä, että auttaa kurkkusi kuivuuteen ja käheyteen. Paranemista ja viikonloppua Kristiina ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt alkaa jo helpottamaan onneksi. Nenäkannusta olen minäkin kuullut, mutta tästä piipusta vasta jokin aika sitten. Kun luin ihmisten kirjoittamista arvosteluista, niin halusin heti hankkia tällaisen, enkä ole katunut.

      Poista
  11. Minulle tuo on aivan uusi tuttavuus. Nyt on paljon flunssaa liikkeellä. Pikaista toipumista sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli minullekin uusi. Voin jo paremmin, kiitos.

      Poista
  12. Tuttu vempain. Vinkki minulta: kannattaa kokeilla Echinae-Salvia -kurkkusuihketta, joka on pelastanut minut lukuisilta kurkun karhennuksilta. Lisänä ahkera nenäkannun käyttö niin olen selättänyt taudinpoikasia, joita arjessani vilisee vimmatusti. Paranemisia sinulle! Tuija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuon kurkkusuihkeen nimen laitankin talteen. Nenäkannusta olenkin kuullut positiivista palautetta. Hiukan vaan kauhistuttaa nesteen kaataminen nenään, vai toimiiko se niin?

      Poista