23/01/2023

Helpompaa järjestyksen pitoa jääkaappiinTuttu näky varmaan monen jääkaapissa. Pulloja ja purnukoita on hyllyillä. Vaikka kuinka yrittää pitää järjestystä, niin loppujen lopuksi kaikki ruoka-aineet ovat sekamelskassa, eikä takana olevia näe ilman että nostelee etumaisia pois tieltä.

Taakse jääneet saattavat vanhentua tai niitä ei välttämättä tule käytettyä ajoissa. Meillä sentään on vain kaksi aikuista sekoittamassa jääkaapin järjestystä, mutta lapsiperheissä voin kuvitella järjestyksenpidon vielä työläämmäksi.
Mainoksia  tulee joka tuutista, enkä niistä ollenkaan pidä, mutta tähän mainokseen kiinnitin huomioni. Kyseessä oli pyörivä tarjotin, jota myytiin n. 7€ hintaan.
Tarjottimen sanottiin olevan kätevä juuri jääkaapissa säilytettävien purkkien ja purnukoiden alustana.  Olen itse aiemmin kokeillut puista pyörivää alustaa jääkaapissa samaan tarkoitukseen, mutta se ei ollut hyvä, sillä siinä ei ollut reunoja niin kuin tässä mainoksen tarjottimessa.

Reunat ovat hyvät, sillä ne estävät purkkien liukumisen pois tarjottimelta kun sitä pyöritetään. Tarjottimen alla on pienet imukupit, jotka pitävät tarjottimen tukevasti paikoillaan hyllyllä.

Ostosreissu paikalliseen Clas Ohlsonin myymälään ja nyt meillä on kaksi noita tarjottimia. Niitä on kahta kokoa n. 30cm ja 27cm läpimitaltaan, ja me valitsimme tuon suuremman koon.
Yhdelle tarjottimelle mahtuu tosi monta purkkia ja tarjotin on helpompi pyyhkiä puhtaaksi kuin koko jääkaapin hylly. Kumma miten kaikista hillopurkeista aina tuntuukin valuvan tahmeaa nestettä purkin kylkiä pitkin ja alustalle, aurinkokuivattujen tomaattien purkeista puhumattakaan.
Kaikki jääkaappitavarat eivät tietenkään mahdu noille kahdelle tarjottimelle, eikä ole tarkoituskaan.

Voileipätarvikkeet olen jo kauan säilyttänyt erillisessä laatikossa, joka on helppo ottaa esille kun rupeaa aamupalaleipiä valmistamaan.Pikku purkkeja säilytän hiukan pienemmässä laatikossa. Näin ne eivät pääse kaatumaan ja läpinäkyvästä laatikosta on helppo nähdä mitä siinä on.Vihannekset ja juurekset ovat myös samanlaisissa laatikoissa (jotka muuten ostin joskus kirpparilta ihan uuden veroisina).Nyt on hyvä järjestys jääkaapissa ja kaikki löytyy helposti. Tarjottimet ovat kahdella eri hyllyllä ja hyllyille mahtuu vielä hyvin muutakin tavaraa tarjottimien viereen. Helposti löytyy nyt tarvittavat ruoka-aineet vain tarjotinta pyörittämällä ja jääkaappi pysyy kauemmin siistinä.

Onko sinulla hyviä vinkkejä jääkaapin järjestyksen ylläpitoon? Jos on, niin olisi kiva kuulla.


💙💙💙

26 kommenttia:

 1. Mukavaa oli kurkata jääkaappiisi 😀 . Olet oikeassa hillopurkit menee sottasen näköiseksi helposti ja huomasin kun pojat olivat vielä kotona että kun purkki oli sottanen niin ei ketään kiinnostanut enää sieltä ottaa mitään . No ei auttanut muu kuin lusikoida se siistiin rasiaan ja taas kelpasi . Eipä tässä ole mitään sen kummempia ideoita tuo sinun on kyllä varmasti kätevä . Minä olen yrittänyt siivota sen sisältöä joka päivä kuosiin kun siellä käyn . Pyyhin hyllyjä heti kun on vapaata pintaa näkyvissä . Kiva postaus kiitti .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kommenttisi oli mennyt roskapostiin, joten vastaus tulee hiukan myöhässä. Tahmaiset hillopurkit eivät erityisen houkuttelevia ole. Saman tein minäkin kun laitoin noita tarjottimia jääkaappiin. Eräs kotimainen hillovalmistaja on uusinut tölkkejään ja näissä uusissa kansi on mielestäni vaikea avata ja purkki tulee sottaiseksi saman tien, joten vaihdoin hillon tavalliseen lasipurkkiin. Ainahan noita hyllyjä saa pyyhkiä kun kaikenlaista murua ja muuta niille kertyy.

   Poista
 2. Aaah mikä ihana järjestys! Ja nuo pyörivät läpinäkyvät tarjottimet on sellaisia, joita olen toistaiseksi (ennen tätä) nähnyt ainoastaan yhdessä mun Netflixin suosikkisarjassa "The Home Edit" , jossa kaappeja laitetaan niin ihanaan järjestykseen justiin käyttämällä eri kokoisia läpinäkyviä laatikoita, rasioita ja noita tarjottimia. Että kiitos ihan tosi paljon tästä tiedosta, että niitä tosiaan jostain löytyy. (Meidän lähin Clas Ohlson on 50 kilsan päässä).

  Meitäkin on vaan kaksi, mutta ei pysy kaappi millään järjestyksessä, kun miehellä on tapana laittaa kaikki mahdollinen aina vinoon :D. Siis sillälailla kallelleen puoliksi jonkun muun päälle ja se aiheuttaa mulle harmaita hiuksia :D. (Ruokapöydällä laskee aina juomalasin vinoon puoliksi sanomalehden päälle, enkä enää tiedä tekeekö tahallaan vai eikö oikeasti vaan huomaa vai mikä siinä on :).

  Laura Holmströmin ansiosta meillä on kyllä nykyään sentään juurikin leikkeleet sun muut Smartstoren läpinäkyvissä rasioissa. Kummallakin on omansa, niin ei sekoa miehen maksamakkarat ja mun kalkkunat :).

  Samoilla rasioilla olen järjestänyt kaikki kylppärissä, josta pitäisikin saada aikaiseksi se postaus, joka edelleen odottaa valoisampia kuvauspäiviä.

  Tulipas nyt tarjottimien inspiroimana pitkä vastaus, mutta ei se varmaan haittaa, kun tilaa riittää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä vaikuttavat kyllä hyviltä ja uskon että järjestys pysyy ainakin hiukan paremmin. Clas Ohlsonillakin on nettikauppa, ehkä voit tilata sieltä, tai varmaan joku muukin myy tällaisia tai vastaavia. Kumma vinousoire taitaa vaivata miestäsi :)
   Meillä on leikkeleet samassa, sillä syödään molemmat kutakuinkin samoja kun voileivälle päällisiä halutaan.
   Teepä nyt se kylppäripostaus niin saan ihailla järjestystäsi.
   Pitää muuten mennä Netflixiin katsomaan tuota mainitsemaasi ohjelmaa.
   Todellakin mahtuu kommentteja vaikka kuinka paljon :)

   Poista
  2. Tutkailin eilen heti Clasun verkkokauppaa ja sieltähän näitä tosiaan löytyy ja vieläpä varsin edulliseen hintaan.
   Mittailin samalla yhden kuivakaapin, jossa teepussien kevyet laatikot, Chia-siemen- ja pellavarouhepussit sun muut on aina epäjärjestyksessä ja kun jotain teetä kaivelen taaempaa, leijailee etummaiset pöydälle. Just ja just mahtuu se halkaisijaltaan pienempi tarjotin siihen kaappiin. Ja jääkaappiin yksi isompi on passeli. Eli tilaukseen menee, kiitos sinulle vielä uudelleen :)

   Poista
  3. Ei ole paha hinta. Kaikenlaiseen muuhunkin käyttöön nämä ovat sopivia. Siinä pienemmässä on jonkinlaiset väliseinät (irrotettavat), joten siinä varmaan hyvä säilyttää vaikka mitä, esim. askarteluvälineitä tms.

   Poista
 3. Olen käyttänyt läpinäkyviä rasioita ja laatikoita jääkaapissa. Nuo pyörivät alustat ovat mainio vinkki. Helpottaa kummasti niitä taaimmaisten purkkien käyttöä. Seuraava Espooseen suuntautuva reissu johtaa myös Clas Ohlsonille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Läpinäkysyys on hyvä juttu. Kannattaa käydä ostoksilla nappaamassa nuo tarjottimet.

   Poista
 4. Jo vain se on lähdettävä Clas Ohlsonille ostoksille! Kiitos vinkistä - tuo pyöriväinen täytyy saada omaankin jääkaappiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikuttaa kyllä tosi hyvältä. Tosin vasta tänään hankittu, niin ettei paljoa kokemusta sen toimivuudesta vielä ole.

   Poista
 5. Kylläpä nyt näyttää hyvältä tuo teidän jääkaappi. Ihana järjestys. Meillä on muutamia säilytyskoreja jääkaapin sisällä ja ne todellakin auttavat pitämään tavarat paikoillaan.
  Ihanaa viikkoa sinulle Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on järjestyksessä. Toivottavasti pysyykin. Kaikenlaiset korit ja laatikot ovat tosi hyviä jääkaapin järjestyksen säilyttämisessä.
   Ihanaa viikkoa sinulle myös<3

   Poista
 6. Minulta löytyy myös Lazy Susan jääkaapista ja muovisia läpinäkyviä läpinäkyviä laatikoita kuten sinultakin. Hyvin samalta siis näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lazy Susan-nimi sopii kyllä tälle hyvin, kun voisi olettaa että laiskempikin järjestelijä voi tämän avulla pitää hiukan parempaa järjestystä.

   Poista
 7. No nyt iski kyllä jääkaappi-kateus....
  Minäkin olen nähnyt mainoksen pyörivästä kerrostarjottimesta, mutta miettinyt, että vielä se pyöreä muoto paljon muuta tilaa kaapista... ei taida? Hmmm... ja reunat kyllä oleelliset... näen silun silmin jo punajuuripurkin pyörähtävän pois reunattomalta ja värimaailman leviävän siihen malliin, että lattiakin kaipaa pesua... täytyypä oikeasti tutkailla Clasulla ja käydä mittanauhan kanssa omalla jääkaapilla - kiitos ideasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jääkaappi-kateus :)))) En kyllä itse koe sen vievän paljon tilaa pyöreästä muodosta huolimatta. Sen viereen mahtuu mukavasti tavaraa joten koko hyllytila tulee hyvin käytettyä. Reunat ovat ehdottomat tällaisessa hyrrässä. Nyt mittailemaan!

   Poista
 8. Näyttääpä kätevältä tuo tarjotin. Sellainen kävi mielessäni, kun joulun jäljiltä jynssäsin koko jääkaapin. Välillä olen laittanut jääkaappiin ihan rottinkikorejakin, koska ne ovat niin kauniita. Minulla, kun on tapana sisustaa myös kaappeja. ;) Laitanpa harkintaa, kiitos vinkin! Alkoi tehdä mieli porkkanaa, kun katselin kuviasi. Iltaterveisin Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kätevä ja nuo läpinäkyvät laatikotkin auttavat pitämään jääkaapin kauemmin siistinä. Tarjottimen hankinta ei paljoa kukkaroa verota, joten ainakaan hinnasta ei ole kiinni. Porkkanat ovat vieläkin halvempia ja tosi terveellisiä :)

   Poista
 9. Taas loistovinkki sinulta, kiitos! Tämän jaan eteenpäin ainakin lähipiirilleni. Äitini, joka on myös esteetikko ja sisustaa kaappien hyllytkin kauniilla koreilla, haluaa taatusti lähteä käymään Clasulla. Hiukan jopa ihmettelen ettei hänellä ole tuota tarjotinta, sillä läpinäkyviä laatikoita hänellä on ollut jääkaapin järjestystä helpottamassa niin kauan kuin muistan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni tämä on jakamisen arvoinen vinkki ja se antoi aiheen postaukseenikin. En ollut minäkään tietoinen tällaisen tarjottimen olemassaolosta ennen kuin näin mainoksen. Hyvä että edes joskus tulee kiinnitettyä huomiota mainoksiin, sillä yleensä ne vain ärsyttävät :)

   Poista
 10. Kiitos hyvistä vinkeistä jääkaapin järjestykseen! Olen miettinyt noita laatikoita, olisiko niistä apua. Meitäkin on pääsääntöisesti vain kaksi jääkaappia sotkemassa, mutta hyvin siinä onnistumme. Sinun innoittamana taidan kokeilla noita laatikoita.
  Terveiset matkalta Ahvenanmaalle, Kökariin taas tälläkin kerralla 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laatikot, millaiset hyvänsä auttavat pitämään tavarat omilla paikoillaan ja jääkaapin hyllyjä saa pidettyä kauemmin puhtaina. Niitä olenkin jo kauan käyttänyt. Ja tuo voileipätarvikelaatikko on mielestäni parhaimpia asioita omassa jääkaapissani.
   Kiitos terveisistä. Toivottavasti matkanne oli mukava! Ette törmänneet Ulla-Lena Lundbergiin?

   Poista
 11. Onpa fiksu pyörivä tarjotin ja kävin kurkkaamassa Clasun sivuilla ettei ole myöskään hinnalla pilattu. Minä olen jo monta vuotta säilyttänyt jääkaapissa/viileäkaapissa kaikki purkit muovisissa laatikoissa, jotka on helppo vetää ulos kun ottaa vaikka hillopurkin. Olen päätynyt tähän ratkaisuun siksi, että jääkaapin hyllyt pysyvät puhtaina ja neliömuotoisella alustalla säästän tilaa jääkaapin sisällä. Minua hymyilytti kun huomasin, että teidän jääkaapissa on tutunnäköinen tuote eli Kallen Kaviaari, joka on ollut minun herkkua ihan lapsesta saakka. Nykyään suosin kyllä enemmän Raidallista Kallen Kaviaaria mutta tuo alkuperäinen maistuu toki myös. Niin herkullista ja sopii kaikkiin leipiin!

  Hyvää viikonloppua Kristiina ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo tarjotin on nyt osoittautunut ylivertaiseksi. Kallen kaviaaria meillä on melkein aina jääkaapissa.
   Oikein hyvää viikonloppua sinulle myös! <3

   Poista
 12. Kotimatkalla jo, eikä Ulla-Lena Lundbergiä näkynyt. Kesäisin hänet kuulemma hyvinkin voi tavata siellä 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, me tapasimme hänet siellä pyörailemässä kun Kökarissa kävimme.

   Poista