01/12/2022

Laiska kuvaajaMARRASKUU

Marraskuussa tuli kuvattua ehkä vähemmän kuin koskaan. Voi olla että johtuu siitä että aika paljon kotinurkilla olen aikaa viettänyt, eikä näitä samoja paikkoja halua aina kuvata.

Mutta toisaalta marraskuussa teimme kaksi Turun matkaakin mikä on kyllä keskimääräistä paljon enemmän. Matkat johtuivat osaltaan siitä, että aiemmin ostamistani kaksista silmälaseista toiset eivät sitten lopulta tuntuneetkaan hyviltä ja halusin ne vaihtaa, tyytyväisyystakuu kun oli vielä voimassa.1. kuva vasemmalla ylärivissä on otettu tavanomaiselta kävelyreitiltäni. Kun tarkastelee tuttua ympäristöä uusin silmin, niin löytää useinkin jotain sellaista kuvattavaa jota ei useinkaan huomaa, kuten tässä kuvassa nuo ruusunmarjat.

2. kuva keskellä ylärivissä. Tämän kuvan nappasin laivan autokannella, matkalla Turkuun. Näin tyhjää en siellä ole koskaan nähnyt. Taisi olla kolmisenkymmentä autoa!

3. Kuva oikealla ylärivissä. Olen innokas ristisanatehtävien täyttäjä, mutta täältä Ahvenanmaalta on välillä vaikeaa löytää sopivan vaikeita suomenkielisiä lehtiä. Nyt olen ruvennut kokeilemaan ruotsinkielisten ristikkojen ratkomista. Olen siinä vielä niin aloittelija, että on valittava kaikkein helpoimmat tehtävät. Toisinaan onnistun hyvin, toisinaan huonosti.

4. Keskirivissä vasemmalla on kuva aineksista joita laitoin valmistamaani mysliin. Siitä kerroinkin jo täällä.

5. Alarivissä vasemmalla kuva uusista laseistani. Halusin näiden toisien lasien olevan jotain ihan muuta väriä kuin toiset saman aikaan hankkimani, joten valikoin sinivihreät kehykset.

6. Kuudes kuva tuli otetuksi Turun matkan kävelyreitillä. Tuo graffiti erottui niin kauniisti lumen keskeltä, että halusin ottaa siitä kuvan. 
Lunta ei meillä enää  valitettavasti ole. Vesisadetta ja lämpöasteita on tällä hetkellä, mikä onkin varsin tavallista talvea täällä päin.OIKEIN HYVÄÄ JOULUKUUN ALKUA!

💖💖💖

22 kommenttia:

 1. Sama täällä. Marraskuussa kuvaaminen miltei unohtui. Valoa taisi olla liian vähän. Lumesta huolimatta. Tai sitten ajatukset olivat muissa asioissa.
  Korjatkaamme tilannetta!
  Tunnelmallista joulukuuta Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä mistä kuvaamisen puute johtui. Ja kuitenkin kaunista oli välillä kun tuli lunta. Pitää yrittää kuvata enemmän nyt joulukuussa.
   Sinulle myös ihanaa joulun odotusta<3

   Poista
 2. Aina ei kai aivot ole kuvausvireessä, eikä edes huvita kuvailla.
  Ei varmaan olekkaan helppoa tehdä ristikoita eri kielellä. Moni sana on varmaan niin erikoinen, ettei hoksaa. Kielipään kyllä luulisi kehittyvän :)
  Nyt voi kai sanoa jo joulun lähestyvän, kun kuukauden nimikin vaihtui :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja sitten jälkeenpäin harmittaa kun ei tullut kuvattua. Aika haasteellista on tehdä ristikoita muulla kuin omalla äidinkielellä ja siksi ostankin noita ihan aloittelijoille tarkoitettuja. Aina jää joku uusi sana kuitenkin mieleen.
   Hiukan joulutunnelmissa täällä jo ollaan.

   Poista
 3. Marraskuussa en kuvannut kertaakaan järkkärillä, enkä kännykälläkään kovin montaa kuvaa ottanut! Nyt jo hiukan innostuin, kun maisemat saivat kauniin lumikuorrutuksen ja tuli vähän lisää valoisuutta päiviin.
  Hienoa että haastat itseäsi ruotsinkielisten ristikoiden parissa. Hattua nostan sinnikkyydellesi :)
  Kivan värikäs ja vaihteleva kuvakollaasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo lumimaisemat jotka teillä nyt on pakottavat kuvaamaan, sillä eihän noita voi olla ikuistamatta. Päätä raavin ja puhelimen sanakirjojakin käytän välillä ratkaistakseni jonkin minulle vaikean kohdan.

   Poista
 4. Love the beautiful collage!

  Happy Thursday!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you. I wish a nice evening to you too!

   Poista
 5. Marraskuu ei kutsu kuvaamaan. Kiitos kuitenkin kivoista kuvista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei näköjään houkutellut kuvien ottoon. Onneksi sentään yhden kollaasin verran löytyi kuvia.

   Poista
 6. Minulla sama, etten muista milloin olisin ottanut kuvia niin vähän kuin marraskuussa. Vuosien varrella on tullut kuvattua niin paljon, että mulle on tainnut tulla kuvausähky:) Ja sekin myös, että samoja paikkoja ei halua aina kuvata.
  Kivan kuvakollaasin olet tehnyt ja kiva kuulla aina mitä sinulle kuuluu. Ihanaa joulukuun jatkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo juuri, että kun paljon kotinurkilla pyärii, niin ei viitsi samoja kuvauspaikkoja aina näyttää. Vaikka kuitenkin näyttää 😁

   Poista
 7. Ooh miten en ole tullut ajtelleeksi ruotsinkielisiä ristikoita, täytyy katsoa löytyykö Prismasta. Vien äidille jonka ykköskieli ruotsi ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan Prisman valikoimista löytyy ruotsinkielisiäkin.

   Poista
 8. Minä olen välillä käynyt kirjoittamaan blogipostausta ja tajunnut, että ei hitto, eihän minulla ole mitään kivoja kuvia edes kamerassa. Taitaa olla näin vuoden pimeinä aikoina, että se kuvaamisintokin on vähän kateissa :)
  Ihanaa viikonloppua sinulle Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä pimeys vähentää kuvausintoa. Hienoa viikonloppua sinnekin❤️

   Poista
 9. Sama meininki, marraskuu ei juuri kuvaamaan innosta... Joulukuussa sitäkin enemmän sitten!
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monella tuntuu olevan sama kuvaamisinnon laantuminen marraskuussa.
   Samoin sinulle!

   Poista
 10. Sama juttu minulla! Ei vain saa aikaiseksi, vai mistä se johtuu.
  Hyvää joulukuuta Sinulle myös ❤️

  VastaaPoista