16/12/2022

Saammeko valkoisen joulun?Jos ei marraskuussa tullutkaan otettua monta kuvaa, niin nämä joulukuun hienot pakkaspäivät ja auringonpaisteen kimallus lumessa saavat kyllä kuvaamisinnon heräämään.

Ahvenanmaa on kaunis kesällä, mutta kun talvella saadaan lunta, niin eipä se paljon kesästä jälkeen jää. Tämän soisi jatkuvan aina vaan.

Mutta jo viikonlopuksi on ennustettu plussaa, joten voi olla että lumet ainakin vähenevät. Nyt olen käyttänyt hyväkseni nämä ihanat talvipäivät ja kuvannut sekä Maarianhaminassa, että täällä kotikylässä Godbyssä.

Kesällä risteilyjä lähivesille tekevä vanha höyrylaiva on valmistautunut joulun tuloon kuusella koristettuna. Viime viikonloppuna siellä tarjottiin joulupuuroa joulumarkkinoiden ajan.
Aurinko ei kovin korkealle näin joulukuussa nouse, mutta lämmittää kuitenkin ihanasti kun paistamaan pääsee. Meressä on jo hienoinen jääpeite.

Usein talvella tässä itäsataman vieressä olevalla merenlahdella voi ajaa autolla. Mutta ne ajat, jolloin Ahvenanmaalta pystyi ajamaan jäätietä pitkin aina manner-Suomeen asti taitavat olla taakse jäänyttä huvia.

Tai, no huvia ja huvia, itse en koskaan olisi uskaltautunut sellaiseen seikkailuun että autolla olisin meren yli jäätä pitkin ajanut.

Tänään ei aamupäivällä aurinko paistanut kun kävelin harrastukseen, mutta iltapäivällä oli jo aurinkoista ja pakkasta seitsemisen astetta.
Valkoinen lumi korostaa upeasti talojen värejä ja nyt kun joka puolella on jouluvaloja, niin illallakin on mukava kierrellä kyläteillä. Pakkasella tiet eivät myöskään ole liukkaita mikä aina tuntuu hyvältä. Saa nähdä saammeko valkoisen joulun, vai ehtiikö lumi sulaa ennen joulua.KAUNISTA PÄIVÄN JATKOA KAIKILLE!

💙💙💙

 

25 kommenttia:

 1. Oi että, miten kaunista siellä teilläkin on! Eilen juuri sanoin tyttärelleni, ettei meidän piha ole koskaan kesällä yhtä kaunis, kuin nyt pumpulisessa lumipuvussaan. Toivotaan ettei tämä upeus täysin katoa ensi viikon vesisateiden ja lämpöasteiden myötä. Tunnelmallista viikonloppua ja neljättä adventtia teille sinne ihaniin, merellisiin maisemiin ❤︎

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on kaunista. Vaikea tosiaan sanoa mikä on kauniimpaa, kesäinen vihreys ja värit vai tämä valkeus. Toivotaan että jotain jää jäljelle vielä ainakin joulun ajaksi.
   Oikein ihanaa viikonloppua sinullekin<3

   Poista
 2. Voi miten hieno valo ja kauniit värit noissa kuvissa on.
  On kyllä mahtavaa, jos pystyy silloin tällöin arkipäivinäkin järjestämään itselleen aikaa ja mahdollisuuden lähteä kuvailemaan. Sääolot kun eivät välttämättä sovita parhaita hetkiään normaalien työaikojen mukaan. Varsinkin näin talvella aurinko paistelee, jos paistelee, juurikin virka-aikaan ja on jo laskenut kun ihmiset kotiutuvat työpäivän jälkeen vapaalle.
  Kaunista viikonloppua sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinko paistoi tosi kirkkaasti viime viikonloppuna kun noita aurinkoisempia kuvia otin. Mulla ei onneksi enää kuvaukset ja ulkoilut ole työssäkäynnistä kiinni, eläkeläinen kun olen. Kyllä muistissa on vielä ne ajat kun aamulla oli pimeää kun lähti töihin ja iltapäivällä sama juttu kun kotiin palasi.
   Kiitos samoin sinne<3

   Poista
 3. Oi oi miten ihanat ja kauniit kuvat. On upeaa, että meillä on neljä vuodenaikaa. Ensiviikolla valo ei enää vähene. Ihanaa odotella kevään aurinkoa takaisin. Meillä on on ollut harmaata kaamosta jo monta viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neljä vuodenaikaa on kyllä niin hieno juttu. Kaikissa vuodenajoissa on omat ihanat puolensa. Ihan vielä en itse kaipaa valoisuutta ja pidentyneitä päiviä, mutta kyllä niidenkin aika tulee.

   Poista
 4. Kauniita kuvia ja maisemia 💖

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna. Ahvenanmaa, niin kuin tietysti koko Suomikin, ovat kauniita myös talvella <3

   Poista
 5. Oi, miten kauniita talvikuvia ja maisemia! Hyvää viikonloppua <3

  VastaaPoista
 6. Kyllä on kaunista! Meillä on niin paljon lunta, että tuskin plussakelit ja vesisade kaikkea pois vie. Hupenee silti melkoisesti. Huomenna sunnuntaina pitäisi sää ennusteiden mukaan muuttuu. Nautitaan siis näistä satunäkymistä vielä hetken. Ja toivotaan, ettei teiltäkään ihan kaikki lumi jouluksi sula.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonto on nyt kauneimmillaan. Toiveissa valkoinen joulu.

   Poista
 7. Onpa kaunista teillä Ahvenanmaalla! Lumi on nyt puuterisen pehmeää ja keveää. Toivon, ettei muutu jäiseksi tuo luminen pihamaa, kun tulee plussakelit. Tänään paistoi ihanasti aurinko, kun tarvoimme pikkumetsäämme joulukuusen hakuun. Nyt on raikas tuoksu pitkästä aikaa. Muistan nimittäin monta vuotta, jolloin kuusemme ei ole tuoksunut lainkaan. Hyvää neljättä adventtia Kristiina! Twrveisin Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri nyt on tosi kaunista. Liukkautta on varmaan odotettavissa. Se ei ole ollenkaan kivaa.
   Nauttikaa ihanasta kuusen tuoksusta🌲

   Poista
 8. Niinpä, se vähän vaikutta siltä, ettei joulusta tulekaan valkeaa, vaan harmaa ja vetinen. Se on harmi, koska olemme just jouluviikoksi tulossa Suomeen. Olisi kiva näyttää jälkikasvulle kaunista joulua, mutta taitaa jäädä haaveeksi tältä erää.
  Kaikesta huolimatta, kaunista joulun odotusta Ahvenanmaalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan että ainakin siellä minne te matkustatte joulua viettämään, olisi vielä lunta joulunakin. Jouluviikon lopullahan ennustettiin säiden taas kylmenevän, joten lumet voivat säilyä.
   Kiitos samoin sinne teille!

   Poista
 9. Niin kaunista! Valkeaa ja sinistä, kirkkaita kuvia. Tuon talon muodot ovat niin koristeelliset ja valo pilkottaa oven päällä :)
  Oliko se niin, että teillä ei usein olekaan talvella lunta, vai muistanko väärin? Mustaa joulua ennustelevat, mutta täällä on ainakin niin valtavasti lunta, että hieman epäilen, josko kuitenkaan. Loska ja vesikään eivät kyllä houkuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota taloa aina ihailen ja erityisesti kun se on lumen keskellä! Kyllähän meillä lähes joka talvi on jonkin verran lunta ja hiihtämäänkin usein pääsee, mutta lumi ei tahdo pysyä kuin muutaman viikon ja sitten on taas maa paljas. Useimmiten lunta tuleekin vasta tammikuussa. Toivottavasti teillä säilyy lumi. Vesikeli on kaikkein viheliäisintä talvella ja se liukkaus joka täällä on aina vaivana.

   Poista
 10. Niin on kyllä kaunista, ai että! Toivottavasti saadaan valkoinen joulu ja vielä uuden vuoden aattokin, sen jälkeen voi minun puolestani lumet sulaa pois.
  Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle Kristiina ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä on, mutta puista on jo lumet tippuneet, joten synkempään päin ollaan menossa.
   Sinulle myös ihanaa joulunalusviikkoa❤️🌲

   Poista
 11. Onpa kauniit maisemat teillä ja aurinkokin paistanut. Meillä pääkaupunkiseudulla ovat lumikinokset vähän madaltuneet koska eilen taisi olla päivällä +3C - tosin illaksi aina pakastaa. Kun päivällä sulaa tarkoittaa se sitä, että illalla ja aikaisin aamulla on todella liukasta joten Icebugeille on käyttöä. Poistin eilen lumet parvekkeella ja callunoiden päältä joten nyt parveke näyttää taas muultakin kuin valkoiselta.

  Mukavaa joulunalusviikkoa Kristiina ♥ ei ole enää montaa yötä jouluaattoon...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ollut kauniita, melkeinpä keväisiä päiviä. Tuo lumipeitteen väheneminen teillä päin on varmaan hyvä asia, mutta tosiaan liukkaus ei sitten taas tunnu kivalta. Ja kun ensiapuasemat ovat jo nyt ylikuormittuneita, niin liukastumisista aiheutuvat vammat ja niiden hoito lisäävät tuota kaaosta. Nastakengät ovat täälläkin jo kovassa käytössä. Lumen poisto kasvien päältä tosiaan muuttaa värimaailmaa. Minäkin loin lumet meidän terassilta muutama päivä sitten ja olihan sitä lunta sinnekin kertynyt aika monta kymmentä senttiä.
   Ei ole montaa yötä nukuttavana enää ennen joulua. Sinulle myös oikein hienoa joulun odotusta<3

   Poista
 12. Oi miten kaunista!!
  Jäin oikein miettimään. En ole koskaan käynyt Ahvenanmaalla talvella. Pitäisi käydä ihan vaan siitä syystä, että luonto, meri ja nuo maisemat... huh, sydäntä oikein puristaa kun on niin kaunista. ♥
  Mutta että autolla satamasta!! HUI! Minähän pelkään mitä tahansa jäitä suorastaan hysteerisesti enkä suostu edes kävelemään jäällä. Autoon meneminen kuulostaa varmalta paniikkkikohtaukselta. Vaikka niinhän se on, että kyllä niitä jääteitä vielä Varsinais-Suomessakin tehdään.... (hui!)

  Suloista ihanaa joulunaikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesällähän täällä valtaosa kävijöistä käy, mutta kyllä talvellakin voi olla kaunista jos vaan lunta on. Tekemistä ja katsomista tosin on vain murto-osa siitä mitä kesällä.
   Tuo jäätie ei kuitenkaan mistään Maarianhaminan satamasta lähtenyt, sillä siellähän isot laivat pitävät meren auki läpi talven. Jäätie lähti Vårdöstä, joka kuuluu Ahvenanmaan saaristokuntiin. En mene minäkään jäälle kävelemään koska pelkään niin.
   Samoin sinne, oikein rauhallista ja tunnelmallista joulun aikaa!

   Poista
 13. Samoin sinulle Suvi🌲🎀🌲🎀

  VastaaPoista